sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Kukkalauta terassille

Tiätäähän sen, että ainaku teet jotaki, nii se poikii lisää tekemistä.

Niin ku ny tämäki. Terassi sai suajaavan lasituksen, mutta se näytti niin alastomalta ja tyhyjältä. Naapuri on nii likellä, että jotaki rekvisiittaa piti keksiä. Tuashan oli ihan selevä paikka pelargooniille. Rimootuksen reunalla olis voinu pitää kukkapurkkia tai jotaki muuta rekvisiittaa, koska ylin piana on tehty kakkoskolomosesta. Mutta ny siihen tuli klasinpoka melekee keskelle.

Tähän ei enää materiaalia kotua löytyny. Mutta onneksi kaupasta löytyy tuallaaset puiset, käsittelemättömät, yksinkertaaset tuet. Sutasin färiä pintahan ja sitte ruuvviilla kiinni.

                             
Leviän lauranki ostin valamihina levynä. Kaupooshan myyrähän niitä erikokoosia liimalevyjä. Ei tarvinnu paliua päästä pois ottaa. Nurkasta sahasin kuluman pois, turvallisuussyistä. Maalauksen jäläkihin.........

23.5.2020.
.......sain siirtää osan pelargooniista aakkunalauralle nauttimahan kesän lämmöstä. Kesä meni muuten hyvin, mutta parikertaa etelästäpäi puhaltava voimakas tuuli tiputti ensimmääsen kukkapurkin maahan. Muut pysyyvät hyvin, ku kävin aina kovan tuulen alakaes siirtämäs purkit maharollisimman likelle klasia. Riipputualia oli pikkuusen siirrettävä, seku keikkuu liian likellä ja olis voinu tuulisemmilla keliillä hajottaa jopa klasinki. 


Iloosta viikkua!

24 kommenttia:

 1. Tuohan oli oikea neronleimaus, ja siinä ne ovat niin somasti - pelakuut ikkunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin ittekki, ku sain nii hyvän paikan pelargooniille. Niitä tuli hoirettuaki paremmin. Ja terassista tuli palio huanemaasempi :)

   Poista
 2. Ihanan lämmin paikka heillä. Kukkivat varmaan komeesti koko kesän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiärä komeuresta, mutta kukkiivat paremmi ku muina kesinä, eikä tarvinnu pelijätä sateeren ruskettavaa vaikutusta.

   Poista
 3. Tuo lasitettu terassi on ihan huippu! Tuollaisesta haaveilen ja saan haaveilla pitkään. Viime kesänä kiilasi kattoremontti kaikkien rakennushaaveiden ohi. Tuossa ikkunalaudalla ovat kukkat just oikealla paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliski lasitettuna koko terassi, mutta ku tua parin metrin pätkä vaa, mutta kyllä seki ihimeesti ainaki miältä lämmitti ja vähä muutaki kroppaa :D Kotooselta kukat siinä näytti :)

   Poista
 4. Hyvä idea jälleen! Tosi luonteva paikka pelakuille. Ikkunalauta tuo kodikkuutta ja pehmentää näkymää ja hyvä, jos auttaa naapureidenkin suuntaan näköesteenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mäki tykkään just sen tuamasta kotoosuuresta. On siitä pikkuusen apua näkymihinki, ainaki kesällä yhyres puskien kans.

   Poista
 5. Nätti ja käytännöllinen. Ne tekee, jotka osaa!

  VastaaPoista
 6. Voi kun ihana idea minä ihailen sinun kätevyyttä myös toteuttaa itse. Minä vain suunnittelen ja mies toteuttaa. No käy se näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin teillä tua tyyli näyttää toimivan. Sullonki sellaane miäs, mitä kiinnostaa nikkaroonti ja itte tekemine omilla käsillä. Meillä mä erustan enemmä sitä pualiskua :)

   Poista
 7. Tuossa onkin mainio paikka belargonioille. Ovat näkösuojana ja kaunistuksena terassilla. 😊😊

  VastaaPoista
 8. Kiva on kukkalauta pelakuille. Lämmin paikka näyttää olevan heille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku pelargoonit kummasti lisääntyyvät, nii ny tuli sopivasti lisää pitopaikkaa.

   Poista
 9. Tuohonhan muodostuikin juuri sopiva paikka pelakuille. Ei näytä terassin päätykään ihan niin paljaalta kun on kukkasia ikkunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan täyrellinen paikka. Non sopivasti silimis hoitotoimenpiiteetäki silimällä pitäen, eiväkkä klapaja jaloos.

   Poista
 10. Siinäpä on mitä parhain paikka pelakuille. Näyttää niin kauniilta ja kotoiselta. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Oikee jo orotan aikaa, jolloon saan siirtää pelargoonit takaasin terassille.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...