perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kaaripenkin kukintaa

Ja arvata saattaa, mikon tällä hetkellä penkin komistus......tiätty......

PIOONI!
Tämä lahajaksi saatu, 'Aleksander Fleming' kukkii ny jopa yhyrentoista kukan voimin. Pelekäsin öisen sateen runtelelevan sen tuusan nuuskaksi, muttei se onneksi pahoon kärsiny. Juhannussateeren aikahan, soli vasta nupulla.
IHANA!Kukat on suuret ja muhkiat................päivastoon ku tällä piänellä pelliksellä......
.......jonka alakuja sain viimmekesääsen puutarhakäynnin yhteyres. Kiitos! Hyvin talavehtiivat. Tämon palio kestävämpää kantaa ku messuulta ostettu vaalianpunaane, josta ei näy jäläkiäkää.
Tämon kans joka kesä yhtä ihana, kerrattukukkaane kurijenpolovi 'Summer Skies'.


Kaaripenkkiä 28.6.2018.

Kivasti pioonin pinkki färi piristää muuten aika färitöntä penkkiä. Mullon ny kaks muutaki jalopioonia istutettuna samahan kasahan. Nei vaan kuki viälä. Toivottavasti Aleksanterin ja tuan keltalehtisen tuliangervon välis kukkiis joku vuasi tummempi ja valakoonenki piooni. 


On pikkuusen vetämätön olo. Paiskas kunnon kesäflunssan, oikee kuumehen kera. En oo sellaasta vuasikymmenihin kokenukkaa. Isäntä teki heti terävän riaknoosin......myyräkuumes! Ei tainnu osua oikiahan, sevverran palio tuata räkää.......Onneksi tuntuu olo jo pikkuusen terävämmältä. Eikös sitä sanotakki, jotta sellaanehan o huano sairas jokei viikonlopuksi parane. Pyhänä pitää päästä koluamahan taas muutama puutarha 😀 Toivottavasti ootta säästyny kesäflunssalta.


Hyvää perijantaita!

32 kommenttia:

 1. Onpas komea penkki ja iki-ihania pioneja! Meillä on toistaiseksi säästytty kesäflunssalta. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parantamisenvaraa on aina :) Pioonit on näyttäviä kukkiessaan. Oon lämmenny niille vaa toosi myähää. Toivottavasti flunssapöpöt ohittaa teirät jatkoski. Kiitos!

   Poista
 2. Upealle näyttää ja ihana pioni! Meillä alkavat olla ohi. Parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä korkeurella seuratahan etelää yleensä parin viikon viiveellä. Parempahan päi on onneksi menos.

   Poista
 3. Onneksi ja toivottavasti ei ole myyräkuume, vaikka eipä flunsaakaan kiva ole sairastaa. Toivottavasti saat itsesi kuntoon ja tietenkin viimeistään sunnuntaiksi.
  Onpa Alexander kaunis. Ostin samanlaisen viime vuonna Turun puutarhamessuilta, mutta se ei minulla tänä vuonna näytä kukkivan. Muuten voi hyvin, joten kenties ensi vuonna. Summer Skies on kukkinut tänä vuonna erittäin runsaasti ja osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän äiteellä on joskus kauvan sitte ollu ja yhyrellä serkulla tänä keväänä. Siksi soli het miäles, ku en useen sairasta. Ja kuitenki oon aina tonkimas kaikkia moskakasoja.
   Toivottavasti sunki Aleksanteri kukkiis jo ens vuanna. Sullon onneksi muita kukkivia. Nii onki, tosi runsas kukinta.

   Poista
 4. Kaunis pioni ja hieno väri.'Summer Skies' on kyllä varmaan itsekin hankittava niin hieno se on kukkiessaan.

  Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanki vaa. Hiano on, eikä leviä. Mätäs senku tuuhettuu.
   Kiitos!

   Poista
 5. Tuo penkkisi on niin kaunis ja hyvin hoidetun näköinen! Pionit ovat aivan upeita näinä viikkoina, tuota Aleksanteria ei minulla olekaan, eikä myöskään kerrattua Skies kurjenpolvea, joka taitaa päästä ostoslistalle, on niin suloinen. Pikaista paranemista, nämä kelit tekevät sairaaksi, kun vaihtelevat niin mahdottomasti! Viikonloppuja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pioonien kukinta sais vaa kestää pitempähän. Summer Skiesis on aika erikoone färi, johona näyttää olevan johonaki vaihees vaalianpunaanenki vivahres. En tajua mistä tämä tuli. Navetas kyllä hikuaa helaposti ja sitte hairaasoo kylymä.....tiärä sitte....
   Tämon jo voiton pualella. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Upea pioni ja ristuksen siistit penkit siellä! Koitahan selevetä lentsusta, kesällä on viheliäistä sairastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu nii kuivaa, ettei roskakkaa kasva :D Penkikki o jo aika vanahoja ja monehen kertahan peraattuja. Ja jos joku sinne eksyy, nyppään sen ohimennes. Usko pois, toisellaasiaki paikkoja löytyy.
   Ei tämä häävistä oo :(

   Poista
 7. Pionit ovat niitä kauneimpia! Meillä tulee vain muutama kukka, en tiedä mihin mun tummanpunaiset on hävinneet. Vain yksi puska niistä kukkii. Onneksi ostin muutama vuosi sitten useita pioneja, jotka nyt tekevät jo kukkia. En vaan muista nimiä... Voi kun pääsis puutarhakierrokselle, täytyy yrittää. Kokkolassakin olisi muutama avoinna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sullon monta, nii saat ihaalla kukkia vaikka joku häviääski tai kukkiis huanommi. Puutarhakiarrokset on nii mukavia, että toivottavasti pääset kiarrokselle.

   Poista
 8. Oisko ollut influenssa? Meillä mies toipuu sen kourista, sairasta pahemmin kuin vuosiin ja lääkärin mukaan voi tulla tässäkin vaiheessa vuotta. Komea on pioni ja voi miten siisti kaaripenkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei, seisovilta jaloolta ku täälä joutuu sairastaa. Jonku räkätaurin takia on lomittajia ihan turha kysellä. Kaikki on yleensä varattuja, eikä sekää lysti ilimaasta oo. Kuumetta ei oo onneksi ollu ku muutama pykälä. Toine kuume 15 vuaren aikana. Kaaripenkki on just kantattu ja siivottu ;)

   Poista
 9. Bellikset ovatkin varsin somia kukkia. Itsellä ne jo kukinnan loppuvaiheessa. Parempaa vointia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo niistä ennen oikee tykänny. On ollu miälikuva heinikon joukosta pilikistävistä kukista, mutta söpöjä ovat. Parempahanpäi jo mennähä.

   Poista
 10. Kaunis kukassa oleva pioni. Monta ihanoo kukkoo niät. Ja siisti kukkapenkki. Mie sairastin myyräkuumeen 30vuotta sitten, pojat olivat pieniä. Keskussairaala keikka ol, kuume korkiilla ja oikii munuainen tulehtu. Koskena ei mihinkään. Onneks minnuu janotti, join kannukaupalla päivässä, se mitattiin ja pissi kanssa. Nyt on oltu kesälunssassa. Tul sairaskertomus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiärän kans muutamia, jokkon sen sairastanu, kova tauti, ja tuntuu korkia kuumes olevan yks tunnusmerkki. Kyllä siton ittekki yllättyny ettei oo sitä viälä sairastanu, maharollisuuksia saara se, on ollu palio ja varmasti tuloo jatkoski......iha varmasti saan sen ny sitte seuraavaksi ku täs oikee ihimettelen. Toivottavasti ootta jo parantunu.

   Poista
 11. Sulla on kyllä silmää noiden kukkapenkkien tekemiseen. Maltat jättää sopivasti väliä ja mittasuhteet on aina nappiin. Miten ihmeessä onnistut tuossa?
  Kyllä puutarhoja täytyy päästä kiertämään, joten paranemisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon harkitteva, joskus sairaalloosen tarkka. LEHTIMUAROT ja KASVUTYYLI tuloo 99% erellä, tiätenki kasvuolosuhtehet pyrin huamioomahan. Teen kyllä heräteostoksia, mutta sen istutuspaikan valittemine voi joskus olla torella haastavaa. Nykki mullon yks tuija orottanu istutusta kuukauren. Oon kiärtäny penkkiä joka päivä ja siirtäny sitä viis senttiä. Hullun hommaa, mutta tyypillistä mua. Ny rupiaa olemahan likipitäen "oikias" paikas :D
   Täytyy, tottakai, johonaki pitää käyrä.

   Poista
 12. Kesä on niin lyhyt, ettei siitä haluaisi hukata päivääkään sairastamiseen. Minulla on flunssat aina kesäisin, talvella en niitä sairasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkiaa. Eihä vaa olisi allergiapohojaasta, jos aina flunssat ajoottuu kesähän.

   Poista
 13. Upeat pionit, niitä jaksaa ihastella kerta kerran jälkeen. Toipumista sinulle!

  VastaaPoista
 14. Hyvä väri pionissa. No jopas sulle flunssan pukkas, täällä on selvitty ilman.....toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaane :) Niimpä, viäläki köhityttää. Toivottavasti ei tuukkaa, ei mitää kivaa oo.

   Poista
 15. Onpa tosi sähäkkä ja kaunis pioni!

  Jopas sitten taudin sinulle lykkäsi! Pojalla oli tosi sitkeä kesäflunssa ja koitin sitä ropata sinkkisuihkeella ja auringonhattisuihkeilla, kai hiukan helpottikin. Toivottavasti tokenet taudista pian!

  Sinulla on kyllä upeita kukkijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Nämä kesäflunssat taitaa järiestänsä kestää ja kestää ja......Ohan olo jo parempi, mutta ei normaali.
   Kiitos!

   Poista
 16. Hienot pionit! Mulla on kans kesäflunssa, just kun olis kaikkee kivaa tehtävää pihalla. Pari pihaa piti kuitenkin käydä kiertämässä. Toipumisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi surkiaa, sullaki, ei mikää mukava olotila. Kiva ku kuitenki jaksoot käyrä kiärtämäs puutarhoja. Kitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...