tiistai 3. heinäkuuta 2018

Avoomet puutarhat 2018 I osa

Heinäkuu alakoo mukavasti, ku sai lähtiä kiärtämähän avoomia puutarhoja vuaren tauon jäläkihi. Sormet oikee syyhys ja vaikkei iha teräkunnos ollukkaa, ei tarvinnu nykkää kiarrokselle yksin lähtiä. Auton nokka käännettihi kohti rannikkua. Kaikki nelijä kohoretta oli Piatarsaaren ympäristös. Maalaastalon pihapiiri, Forsby

Tämä puutarha oli cottage garden -tyyppine, runsahine istutusalueineen. Pihasta huakuu rento meininki.Kiva kollaasi.Portinpiäles oli, tätä mulle tuntematonta, herkän sinervää kellokukkaa.Ja mikä ihana köynnöshortessa.Hyvännäkööne kärhötuki. Kärhöt ei valitettavasti viälä kukkinu..............pioonit sitävastoo pistivät parastansa.
Pihan istutusalueet oli suuria ja ihan täynnä kasvia.Silimät  löyti näitä ihania marhanlilijoja monestaki kohorasta.Monipualista kasvivalikoomaa.
Kaikki penkit oli reunustettu jollaki lailla. Tämä kaharella tiilikerroksella.............tämä kattotiilillä. Usiampaa penkkiä rajas nurmikkohon upotettu, petoonista valettu rajaus....... Joka ikises puutarhas oli KASVIHUANES. (En oo kares, muute vaa viheriä.)Pihapiiris oli monta aittarakennusta. Tämä oli piänimmästä päästä.............ja tämä tämän kesän projekti suurimmasta päästä. Jyhkiää aittaa pystytettihin suajaksi pohojoostuulilta. Komia tuulisuaja.
Garden Flora, Pedersöre

Tämä meinattihin jättää välihi. Ajattelin, että olis joku väliaikaane kesäkukkamyymälä. Mutta voi herranpiaksut mikä paikka. Aivan ihana. Ny jo, vaikkei oo toiminu ku vasta kaks kuukautta.Siäloli torellaki, muutaki myytävää ku kesäkukkia, eikä nollu esillä perinteesis pitkis riviis vaa näyttävis ryhymis ja erilailla sommiteltuna.
Taimiston paikka, loivas rintehes,  kivikkooses mettänlairas, oli mainio.  Kiviä oli käytetty hianosti hyväksi näytemairen reunuksina tai muutevaa näyttävinä tehokeinoona.Lajikevalikooma oli monipualine, eikä mikää perusperus. Löyrin monta ihan tuntematonta kasvia ja tiätty, muutama lähti mukahanki :)Paikka oli vasta rakenteella, mutta tiärän, että tämä pitää katsastaa joka taimistokiarroksella, Sundin ja Blomqvistin lisäksi. Paaslaittaa omahanki miälehen ja käy katsastamas uus taimisto, valtatiä 8 varrella, Pännäästen ylikulukusiltaa ennen (etelähänpäi). Oli jotenki erilaane ote koko touhuhun.


Toiset kaks, seuraavas postaukses.
Hianua heinäkuuta!

30 kommenttia:

 1. Hienoja paikkoja ja todella komea tuulisuoja. Mikä harmi, että ovat niin kaukana täältä. Ehkä pitäisi tehdä päivän retki ja kiertää samalla kertaa monta paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulisuajalla oli kokua. Joskus oon itteki ajatellu repäästä ja lähtiä johonki kauemmas ja olla oikee yä pois kotua......tai kaks. Ehkä seki aika viälä koittaa.

   Poista
 2. Hyviä ja mielenkiintoisia kohteita ja kivoja kuvia niistä.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kohteita. Maatilan pihapiirit on nyt käyny näyttäytymään edukseen. Tieto ja naisten ajokortti on antanu siihen mahollisuuven, isännät harvemmin joutaa taimitarhoja kevväällä kiertelemmään. On kivan näköstä tuollakin tilalla. Mie oon kyllä kade kun siellä on noita taimistoja niin runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son tosi, että nykyysi näkyy jo palio hyvinhoirettuja maalaastalojenki pihoja. Asenteet on selevästi muuttunu. Tääläpäi on aika monta taimistua ja viälä hyviä sellaasia.

   Poista
 4. Hienoja paikkoja ja kivat kuvat olet ottanut.

  VastaaPoista
 5. Tuo taimisto täytyy laittaa mieleen ja käydä joku kerta tutustumassa. Kiitos kuvakierroksesta noihin puutarhoihin, kun itse en niihin asti ehtinyt ajella. Seinäjoen puutarhat kävin tsekkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eherottomasti käymisen väärtti. Seinäjoella oliki uusia pihoja ja soli toine vaihtoehtoone suunta, mutta halusin käyrä kattomas yhtä puutarhaa livenä ja se kannatti.

   Poista
 6. Wau mikä taimisto! Hieno on myös tuo maatalon pihapiiri. Kärhötuki sai päässä muhimaan uusia ideoita ja miniaitta kannon päässäkin on hauska. Kiitos kuvakierroksista näissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että sait kuvista ireaa. Joka puutarhas on aina jotaki sellaasta, mitä voi soveltaa ittellekki ja jotaki sellaasta, mitei eherottomasti halua.

   Poista
 7. Olipas hieno piha ja taimisto! Uusia ja monipuolisia taimistoja kaipaakin, täällä meilläpäin taimistoilla on aina vain ne peruskasvit ja iloisia yllätyksiä harvoin. Se kellokukka näyttää aivan lamopeikonkellolta. Täytynee tehdä retki sinne rannalle oikein peräkärryn kanssa :D.

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä samoja peruskasvia on kaikki taimistot täynnä. Tiätty, niillä mäki oon aloottanu :) Peruskasvithan muarostaa rungon, muttei niitä tartte ostaa ku kerran. Lamopeikonkello oli hianon färine, muttei ehkä mun kasvi kuitenkaa. Ota oikee isoo kärry, että kaikki varmasti mahtuu. Sullon kyllä jo monipualine valikooma kotonaki.

   Poista
  2. Blogissani on sinulle haaste, vastaa jos se tuntuu kutsuvalta ja aikaa on.

   Poista
  3. Kiitos haasteesta! Enköhän ny johonaki vaihees :)

   Poista
 8. Kiitos esittelystä! On kiva saada kuvakierroksia. Onneksi ette jättäneet taimistoa väliin.

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoja ja mielenkiintoisia paikkoja. Tuollaiselta taimistolta voi olla vaikea päästä tyhjin käsin pois ja miksi pitäisikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika toivotonta lähtiä taimistolta tyhyjin käsin ja viälä tuallaaselta, mihinä oli erikoosempi valikooma.

   Poista
 10. Kiva kun laitat meille kuvia näytille kierroksestas! Minä en harmillisesti ennättänyt yhteenkään pihaan. Kivan näköisiä paikkoja. Tuo kärhötuki on upea, samoin tiilireunukset on hyvän näköisiä. Enpä ole tuosta taimimyymälästä kuullutkaan. Vähän saman tyylinen on Taimitaikurit Kokkolassa, todella upea ja erilainen puutarhamyymälä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi. Viaraaluaikaaki oli tänä vuanna lyhennetty tunnilla. Miksiköhän. En mäkää ollu. Taimisto tuli avoomet puutarhat sivustollekki aika myähää, tai en sitte vaa noteerannu sitä ennemmi. Täytyypäs laittaa Taimitaikurit muistihin.

   Poista
 11. Ihanan erilaisia pihoja olet kiertänyt kuin minun kierroksellansi näkyi. Kiva katsella uusia näkymiä! Hyvä, kun menitte tuonne uuteen taimitarhaan!

  VastaaPoista
 12. Hienot pihat avoimissa! Pitää laittaa mieleen tuon Pännäisten puutarha, kun 8-tietä seuraavan kerran niin etelään ajelen. Kiitos tuostakin vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käyrä, vaikka sullonki jo lähes kaikki :) Ole hyvä!

   Poista
 13. Mää en päässty tänä vuonna Avoimiin kiertelemään, kun sattui sukulaisen rippijuhlat samalle päivälle.
  Mutta tuolla uudessa puutarhamyymälässä täytynee käydä vielä kesäloman aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä onki juhulaasta aikaa ja aina tuloo päällekkääsyyksiä.
   Käy vaa. Vaikkei mitää löytääsikkää, son elämys jo ny ja koko aijan paranoo.

   Poista
 14. Olipa ihanan oloiset kohteet. Kiitos taimistovinkistä :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...