torstai 25. marraskuuta 2021

Talavi het kerrasta

 Osaakohan tätä konetta plokkaamisehen enää eres käyttää. On ollu taas totaaline plokipaussi. Jospa se tästä. Niihän mä kyllä jo ajattelin erellisenki postauksen jäläkihin, mutta into hyytyy samantiä. Tuloo ny ainaki lumitilannekatsaus.

Nimittäin tänä aamuna sai herätä täyrellisehen talavitunnelmahan. Muutaman päivän kerkes olla maa niukin naukin valakoosena, mutta viimme yänä sitte posahti 20cm lunta. Lunta oli tarttunu klasihinki.

Onneksi sain pystytettyä lintularonki paikallensa. Viimmetippahan seki jäi. Toissapäivänä sen pystytin ja eileen oli viälä haettava isoompi kivi juureelle, ku se kenas nii pahasti taapäi. Talaven aikana, tuloo klasilla varmasti taas viätettyä  monta rupiamaa.

Aurinkoki paistoo koriasti, eikä auttanu muu ku hinata takamuksensa pihalle, lumitöitä tekemähän. Tämän päivän liikunta sujuuki hyätyliikunnan merkiis.

Ny on senverran lunta, ettei oo väliksi, vaikka tulis kuinka kovat pakkaaset tahansa. Kasvit on turvas ainaki toistaaseksi, lämmittävän lumipalttoon alla. Toivottavasti pysyyväkki. Kuinkas teirän lumitilanne?

Pirteetä päiviä!

29 kommenttia:

  1. No voi hitsin pimpula! Tulipahan lunta. Hyvähän se on, tännekin on pakkasta luvassa, vaan lunta ei ole nuppineulan pään vertaa. Silti, melkoinen shokki varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, harvoon ny näi palio kerralla, mutta ennustetun pakkaasjakson takia oon hyvilläni tästä lumimäärästä. Toivottavasti sinne ei tuu kovia pakkaasia iliman lunta.

      Poista
  2. Itä-Pirkanmaalle satoi pari senttiä lunta, mistä kyllä osa suli pois. Mutta ihanan raikkaaksi maisemat muuttuivat. Viikonloppuna saadaan ehkä lisää. Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lumi valakaasoo maiseman tosi tehokkahasti. Tuahon masentavahan pimeytehen rupes jo kyllästymähän. Meille on tulos ens viikolla lisää lunta. Ennustees on sinisiä palakkia liki jokaaselle päivälle, ettei heti lopu.

      Poista
  3. Ehdin jo kaivata kuulumisiasi. Tähän aikaan vuodesta aiheet tuppaavat olemaan vähissä eli blogihiljaisuus on itselläkin välillä vaarallisen lähellä.
    Teille tuli kerralla kunnon talvi. Lumi tekee maisemasta kauniin ja valoisan. Ja ennenkaikkea suojaa kasveja, kun näitä pakkasiakin alkaa jo olla. Meille satoi tiistaina mukavasti lunta. Kahden edelllisen päivän sateet ovat vieneet lähes kaiken mennessään. Tänään ollaan vaihteeksi pakkasella, ennusteen mukaan seuraavatkin päivät pitkälle eteenpäin.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ja pirteyttä blogihiljaisuuden keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä syksynä oon ollu erikoosen saamaton. Lunta tuli onneksi nuan palio, ku pakkaastaki on ihan reilusti. Ny -10. Illan syrijäs kävin lenkillä ja ny näki ihan hyvin. Ennen lunta oli samoohin aikoohin ihan pimiää.
      Toivottavasti teillekki tulis eres vähä lunta kasvien suajaksi ja antamahan valoosuutta. Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Minusta tuntuu, että tämä korona tuottaa saamattomuutta. Elämä on monin tavoin kummallista.
      Virkistykseksi (tai kauhistukseksi) laitoin sinulle Kuusi kuvaa kesästä -haasteen:
      https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2021/12/kuusi-kuvaa-kesasta-haaste.html

      Poista
    3. Niin taitaa. Kyllä nämä haasteet virkistyksen pualelle menöö. Kiitos Siitä :)

      Poista
  4. Olenkin ikävöinyt sinua :), hyvä, että kaikki on hyvin. Eipä tähän aikaan juuri ole ihmeesti kirjoiteltavaa, joten lepotauko on ihan hyväksi. Kunnon kinokset siellä näyttää olevan, meillekin on tullut lunta muutaman päivän ajan ja nyt eilen enemmän, joten nyt on maa ihan lumen peitossa, vaikkei 20 cm kerrosta olekaan. Valkoinen kerros näyttää paljon kauniimmalta kuin märkä tumma maa, joten olen ihan tyytyväinen. Ennuste näyttää kunnon pakkasta seuraavat 10 vrk, joten lumisuoja on hyväksi. Mukavaa viikonloppua ja hyvää vointia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiva :) Kaikki hyvin ja piäntä piristymistäki o havaattavis, näin niinku yleensäkki. Meille näyttää samoon pakkaasia ja ens viikolle lisää lunta. Joten tais lumet tulla pysyäkseen. Kyllä lumi kummasti valakaasoo ja siitä saa ennenkaikkia hyvän kasvisuajan. Kiitos, samoon!

      Poista
  5. Oothan sä hengis! Hengähystauko on välillä paikallaan ja nyt ei tahdo löytyä hirveesti kirjotettavaakaan.
    Tänne pamahti samaten 20 cm lumikerros ja tuumasin jo että melkein riittäs koko talven varalle, mutta mutta sentti lisää parantais kasvien menestymistä.
    Linnut on syöny jo tälle syksylle ison säkin sapuskaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon, oon :) Ei mulla oo ennen näi pitkiä taukoja ollu, mutta kerran ny näinki. Joo, ei välttämätä enempää tarttisi. Lisälumet vaan tiätää lumitöitä.
      Olin jo varma ettei ykskää tintti löyrä mun lintularolle ku senki pystytys jäi näi myähälle, mutta kummasti tänäänki oli vipinää.

      Poista
  6. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Teillä onkin jo ihanan talvista ja kaunista.
    Mukavaa viikonloppua ja ensimmäistä adventtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Talavista on ja helekkarin kylymää -25. Kiitos ja hyvää toisen arventin iltaa!

      Poista
  7. Kiva kuulla sinusta taas. Nyt on blogeissa hiljaista mutta olen postannutkin ihan muista aiheista mitkä ovat kuitenkin minulle tärkeitä ja minusta se on välillä ihan mukavaakin. Lunta on todella vähän täällä, sanoisin että valkoinen härmä peittää maan. Tulimme nyt mökille yöksi kun huomenna tulee meidän tilaamamme saunan lauteet ja he asettavat sen paikoilleen. Hyvää ensimmäistä adventtia mikä on huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitää ryhyristäytyä ja ruveta lukemahan muiren postauksiaki. Meille ei sitä lisälunta ny oo kuitenkaa tullu mitä luvattihin, mutta pakkaasta sitäki enemmä. Toivottavasti teillekki on tullu lunta ennen pakkaasia.

      Poista
  8. Meikäläinenkin on tässä kuussa ollut melko hiljainen blogistaniassa. Ei malta istua koneella töiden jälkeen, kun pitää leikittää pikkukissaa:)
    Meillä on lunta ehkä vajaat 10cm ja lisääkin sais tulla. Pakkasta 12 astetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana aijankulu sulla! Toivottavasti tuli lunta lisää, ennen paukkupakkaasia.

      Poista
  9. Kiva kuulla pitkästä aikaa kuulumisiasi. Myöhään syksyllä inspiraatio ja viitseliäisyys ovat usein kortilla itse kultakin. Kai se on se pimeys ja märkyys mikä vie voimat. Selvästi huomasi olotilassa virkistymistä kun lunta satoi eikä ole enää ihan niin mustaa ja synkkää koko ajan.
    Meille tuli myös yhden vuorokauden aikana 20cm lunta ja sen lisäksi vielä parina päivänä pikkuisen lisää. Nyt on melkein 30cm maassa ja -16 astetta pakkasta. Näyttää ja tuntuu hyvin talviselta ja tosiaan ennusteidenkin perusteella taitaa olla pidempään pysyvä tila. Aina parempi näin päin kuin niin, että keikkuisi nollan molemmin puolin.
    Hyvää ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kummasti aika kuluu, vaikkei mitää tee. Ny tuntuu miäli virkistyneheltä. Liäkö lumen valakoosuurella osuutensa vai vitamiinipilleriillä.
      Teillä taitaa olla ny viäläki talavisemmat tunnelmat. Meillei lunta oo tullu lisää ku ihan pikkuriikkisen.

      Poista
  10. Ohops, siellä on tullut kerralla kunnon talvi. Täällä Lahden seudulla lunta on nippa nappa että voi sanoa maan olevan valkoinen.

    VastaaPoista
  11. Tännekin tuli talvi kertaheitolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Siihen kyllä tottuu ja suajaahan lumi hyvin kasvia.

      Poista
  12. Onpa teille tullut kivasti lunta. Täällä Tamperella ei ole kuin juuri ja juuri valkeana sieltätäältä, eli 1-2 cm.
    Pakkasta kyllä on lähemmäs -10 astetta, mutta Näsijärvi aaltoilee vielä.
    Mukava jos jaksat päivittää tännekin välillä. Niin paljon on blogimaailma hiljentynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että tuli, ku pakkaastaki o ihan reippahasti yli -20.

      Poista
  13. Mukava kun sielläkin on lunta, kasveille suojaksi. Meillä sateloo parasta aikoo lissee ja vielä huomennakin on ennusteissa lumisadetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää ei oo sitte palio tullukkaa, joten onneksi tuli kerralla tuanki verran. Teilleppäi on ennusteet luvannu lunta jo monehen kertahan. Kasvit kiittää.

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...