keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Mihinkä se meni?

Kuvittelin, ettäku alakaa marraskuu ja puutarhatyät loppuu, alakaa aika mataa  ja tuun pitkähäntääsihi täihi. Ja hah, hah. Ny viärähänki jo marraskuun viimmeestä päivää. Vauhrilla on tämäki kuu menny. Ens kuu menööki sitte joulutohinas, viäläki nopiempaa, jos maharollista.Maanantaina oli pitkästä aikaa hetki auringonpaistetta. Yällä oli satanu, nua viiren sentin lumikerros. Tuli toinen talaven alootus. Ensimmääset lumet kerkeski jo sulaa. Pihalla näytti ny nii kivalta, että kävin nappaamas muutaman kuvan.Tuumaustoloppa hattu pääs.Punavartiset mustikat eroottuuvat kivasti valakoosesta lumesta.


Sinipiikkiputkiki on saanu lunta niskahansa.


Tuijat ja katajat, mihinä ei oo valoja, oon varmuuren vuaksi naruttanu.Linnuulle kelepaa sapuskat, nii talipallot ku auringonkukansiämenekki.


Oon karehtien kattellu etelän lintulautojen lintuvalikoomaa. Eilee huamasin meilläki erilaasen viaraalijan. Ensin olin tunnistavani sen keltasirkuksi.......


.......mutta onko se sittekki viherpeippo. Voisko olla, marraskuus! Isäntä ei ollu munkans samaa miältä. Punatulukkujaki oon perähänkuuluttanu, ku niitäkää ei oo näkyny. Eilee sitte kävi viaraalulla  yks akkapunatulukku. Nii olin tunnistavinani. Toivottavasti tulis muitaki. Päivä oli pimiä ja klasinläpi otetut kuvat epätarkkoja, mutta kyllä niistä ny jotaki näkyy.


Ny täytyy toivua, että nämä lumet säilyys. Olis pikkuuse valoosempaa.
Oikee mukavaa joulukuun alakua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Vallan huomaamatta melkein tosiaan vilahti marraskuu!
  Kaikenlaista puuhaa oli niin, ettei ajankulua edes huomannut! Meilläkin oli jossain välissä parin sentin lumikerros, joka suli parin päviän kuluttua. Nyt on taas noin puolen millin lumikerros! Semmosta talvea meillä :)
  Teillä on lunta ihan mukavasti, punatulkun naamakin lumessa :D
  Kyllä tuo minustakin viherpeipolta näyttää, vaikka ne ovatkin muuttolintuja, varsin moni jää talveksi Suomeen ja turvautuu lintulautojen tarjoiluihin!
  Mukavaa joulukuuta sinulekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kuluu nykyysi nii äkkiää. Viikko hurahtaa, että hups vaa. Huamenna on taas jo perijantai. Toivottavasti teillekki tulis suajaavaa lunta enne pakkaasia. Täälon tullu aavistus lisääki.

   Poista
 2. Soon viherpeippo. Ne jäävät usein talvehtimaan, mutta vähemmän näin pohjoiseen.

  Marraskuu kuitataan kohta ohitte. Luojan kiitos taas tästäkin! Joulukuu menee onneksi sukkelaan, kun on kaikkea puuhaa ja pitiä pyhiä. Ostin tänään lantut kaupasta lootien tekovärkiksi. Ruukaan rustata vähikseen kaikkea jouluista pakasteeseen valmiiksi. Ei tyrkkää ressiä mihnään vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo enne viherpeippoja lintularolla huamannu. Toivottavasti ei tulisi aiva hirveetä pakkaasjaksoja.
   Yritän kans jotaki jouluhun liittyvää teherä joka päivä. Tiärän kuitenki, että paniikki isköö lopus, ku jätän liikaa viimmetippahan.

   Poista
 3. Kauniita talvikuvia. Aivan ihanat nuo lintukuvat. Meillä on nyt tosi paljon lunta, viime viikolla satoi ja myös alkuviikosta. Näyttää jo niin talviselta. Minäkin toivon, että nämä lumet nyt pysyisivät. Mukavaa joulukuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläki satoo lisää lunta. Kaikki puskat on lumisia ja on nii talavisen näkööstä.

   Poista
 4. Kauniita talvikuvia puhtaan, vastasataneen lumen kuorruttamina.
  Oikein tunnistit linnut. Punatulkkunaaraan ja viherpeipon. Meilläkin viherpeippoja on vieraillut lintulaudalla.
  Mukavaa ja stressitöntä joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku näköö joitaki harvinaasempiaki lintuja.
   Yritän olla ressaamatta ja useen otan liianki lunkisti, sitte lopus se ressi oikee iskööki.

   Poista
 5. Niinpä, ja yhdessä hujauksessa ollaan keväässä :)

  VastaaPoista
 6. Syksy ja marraskuu menivät! Jos samalla vauhdilla menee joulukuu ja kevät, niin kohta on jo juhannus. Kauniita lumikuvia ja mukavia vierailijoita teillä lintujen baarissa! Olen kanssasi ilman muuta samaa mieltä, viherpeippo tuo pikkuinen ihanuus on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vauhti hirastuus lopputalavesta, ettei keväkki hurahtaasi ohi liian äkkiää.
   Isäntä yritti tariota tilhiä. Tuumasin, ettei se ny se ainakaa oo.

   Poista
 7. Viherpeippo ja punatulkkueukkohan siellä. Kannattaa manata, ettei erikoisuuksia näy, niin heti alkaa kuhina käydä omalla ruokintapaikalla.
  Marraskuu meni hurjaa vauhtia. Ja niin näyttää menevän joulukuukin. Kohta on taas kevät. Huikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se manaamine joskus auttaa, näemmä. Kumma juttu, ku aika on ruvennu kulumahan aiva järkyttävän nopiaa. Kohta ei peräs pysy.
   Kohta on tosiaan kevät. Isäntä kiitteli nykyystä lumitilannetta. Routa ei mee syvälle ja kevät tuloo nopiaa, jos tilanne ei taas aiva totaalisesti muutu.

   Poista
 8. Kiva, että sinnekkin on tullut lunta. Meillä on niin hurjasti lunta, että on jo ollut kaupungilla marmatuksia parkkipaikkojen lumikasoista.

  Mukavaa joulukuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou! Meillä ei oo lunta ongelmaksi asti, ainakaa viälä. Vois tulla vaikka samaverran lisää.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...