perjantai 11. marraskuuta 2016

Nysse tuli

Nimittäin virallisen ensilumen kriteerit täyttävä lumikerros. Tämä tais olla viimmeene kolokka mihinkä lunta tuli eres muutama sentti. Nii, ei ny mistää kymmeniistä sentiistä puhuta, niinku eteläs. Eikä tämäkää taira kovi  pitkäaikaane ilo olla.  Ens viikolla pitääs olla plussakeliä ja pia nämä sentit o hävinny. Onneksi tästä määrästä ei aiva kauhiaa lossakkua pääse syntymähä, toivottavasti.

 Lumiaurakki lähti heti liikenteehi. Kipinät vaa sinkooli ja tiälle pöllys takaasi samat lumet. No, kerkiää eres kerrasta laskuttamaha, ennenku lumi sulaa pois.

  


Pensashanhikki kukkii lumihin asti. Yllättävän hyvinä on keltaaset kukat pysyny, pakkaasista hualimata.Otsikko sopii toisehenki tulemisehe eli posti toi alakuviikosta mulle paketin. Kotipellolla-plokin Tanni, lähetti mulle arvontavoiton.
Arpa osuu kohoralle ja voitin 3D- joulukorttikirijan. 

Kirijas on mallia ja materiaalia monehe korttihi.Korttikrumeluuria.Lisäksi pikkujoululahaja, tuikku ja jouluaiheella koristeltu tulitikkuaski. Kiitos Tanni, kivasta jouluusesta paketista!Alootin lintujen talaviruakinnanki. Jasmikkehes roikkuu telinehes talipalloja. Aluuksi siinä naputti vaa yks tintti. Ihimettelin, että onko muut muuttanu paremmille ruakintapaikoolle. 


Laitoon sitte lintulatoho kuarittuja auringonkukansiämeniä ja het alakooki oikee kunno kuhina. Lintuja on aiva ruuhkaksi asti.


Joka sivulla on pyrstö pystys.Yks ettii purokkahia. Aurinko osuu kivasti just keltaasehe rintamuksehe.
Meillä on aika ykspualine lintuvalikooma, talitinttiä, varpuusia ja ny on näkyny muutama sinitiaanenki. Linnut käyvät nappaamas siämenen suuhunsa ja pyrähtäävät villaheiren oksille syämähä. Kummaku ei oo tullu  nokkakolaria, sellaane trafiikki on aika-ajoon päällä. Lintulato on piänimmästä päästä oleva lintulauta ja linnut tyhyjääväkki sen yhyres päiväs. Käyn sen aamunavetan jäläkihi täyttämäs, nii sapuska riittää just ja just koko valoosan aijan.


Taas viikko viärähti, enkä oo viäläkää saanu laitettua valoja pihalle. Isäntäki jo ilimootti, että naapuris o jo valot. Jos mäki, ens viikon aikana tarkenisin. Joko teillä on kaamos/kausi/talavi/jouluvalot laitettu?

Mukavaa Isänpäivää!

41 kommenttia:

 1. Ei ole valoja ja ei taida tullakaan. Oisko kymmenen vuotta edellisistä. Ärsyttää, kun ne lamput palaa yms. Oon liian laiska virittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mulla onki ollu sitte sunki erestä, melekee joka havus. Nykyyset valot on jo aiva erilaasia, ku ne kymmene vuatta sitte ostetut, kestävämpiä.

   Poista
 2. Eikö ne valot ehdi vielä joulukuussakin!
  Noita lintuja on hauska seurata. Pitää munkin ryhdistäytyä ja alkaa täyttää lintulautoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johannytoki kerkiää. Mulla vaa on ruukannu olla ensimmääset palio ennemmi. Lisäälen sitte pikkuhilijaa.
   Pysähryn kattomahan lintuja aina ku meen klasin ohi.

   Poista
 3. Alkaa olla valot laitettuna, jotain laitan vielä sisälle kunhan muistan mihin pakkasin valot keväällä. Lintujen seuraaminen on rauhoittavaa, talitiaiset ja varpuset ovat meilläkin pääroolissa lintulaudoilla. Ruokaa tuntuu tosiaan menevän nyt paljon. Taisi olla hyvä poikasvuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalisti laitan valot enne lumia tuijihi. Pitäävät ne samalla knipus, eikä tuu lumivaurioota. En niitä kuitenkaa kaikkia päälle heti laita. Joskus näköö punatulukkuja, mutta siinä ne pikkulinnut taitaavat ollakki.

   Poista
 4. Meillekin satoi eilen ensilumi. Ja juuri samalle päivälle sovittiin ystävän kanssa kirppiskierros Pietarsaareen. Vähän haasteellista ajaa lumipöllyssä, mutta kaikki hyvin. Ja rentouttava kokopäiväretki! Paljon hyviä löytöjä, hyvää ruokaa, joitakin vaateostoja ja sisustustakin. Myös joululahjoja. Ihan hirveesti ei vielä joulua näkynyt, mutta ehtiihän tuota...
  Ei meilläkään ole kuin yhdet valot vasta puskissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaasia rentoutuspäiviä pitää joskus ollakki.
   Vai että jo joululahajoja. Meikälääne ei oo viälä nii pitkälle keriinny. Enne joulua tapahtuu viälä nii palio. Pikkuflikka saa nimen ja nuaremman poijan kihilajaasekki on viälä enne sitä.
   Valojenkaa kans ei oo viälä kauhiaa kiirusta.

   Poista
 5. Niin, ilmeisesti pohjoinen osa Suomea on vähälumisempi kuin etelä. Ei meilläkään lunta ihan hirveästi ole, mutta vähän kuitenkin. Meilläkin linnut käyvät lintulaudalla. Niitä on mukava seurata. Varsinaisia jouluvaloja ei olla viritelty, mutta meillä on kyllä pihavalot sekä etu-että takapihalla olleet palamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis se hyvä ku olis lunta maas, ku nuata pakkaasia kuitenki piisaa. Ens viikolla alootetahan sitte taas aluusta, kait.
   Kokeelin lintulatoho ny kaurojen sijasta nuata kuarittuja auringonkukansiämeniä ja hyvin ne käy kaupan.
   Meillon kokonaane yks viralline pihavalo, enkä sitä jostaki syystä tykkää käyttää.

   Poista
 6. O laitettu kausivalot, hyvis ajois. Meilkään ei oo lunta ku sentti, asettelin havuja ruusujen päälle, jos tota valkosta suojapeitettä ei saada (tänäkään vuonna) tarpeeksi. Mahdottoman upeita lintukuvia olit napsinu, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tairan kans kärhöölle lisätä viälä suajaa.
   Kiitos! Klasin läpi nuata kuvia napsin. Tuaho hommaha tarttis kuitenki paremman objektiivin.

   Poista
 7. Kyllä tuo lumi kaunistaa luonnon ja tuo valoa, vaikka siitä ei muuten tykkäisikään. Niin, ja suojaa kasveja. Pikkupakkasta olisi saanut olla vaikka joulun yli, mutta huonolta näyttää.
  Virittelee niitä kausi/jouluvaloja asteittain. Ulkona yksi sarja on palanut jo muutaman viikon ja sisällä useampi. Tarkoitus on lähiaikoina lisätä valoja ulos, kunhan vain ehtisin.
  Meidän lintulaudoilla käy pääasiassa tali- ja sinitiaisia sekä mustarastaita niiden alle, mutta välillä joukkoon eksyy muitakin. Jatkuvasti saa olla siemeniä lisäämässä. Sen teen kuitenkin ihan mielelläni, sillä tonttien touhuja on kiva seurata. On ne sellaisia puutarhan ystäviä, joten hyvä on niistä huolta pitää. Jaksavat sitten kesän tullen napsia tuholaisia kasveistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä illallaki näköö kulukia palio paremmi pihalla, ny ku on lunta. Mutta ny mittari näyttää olevan jo plussalla. Saa havaata lähtöökö lumet.
   Huamenna vois lisätä valoja, enne seuraavaa myräkkää.
   Oon funtsannu, olisko lintulauran kävijäkirijo monipualisempaa jos asuus mettänlairas. Aukialla tuntuu olevan aika ykspualine valikooma.

   Poista
 8. Meillekin sitä tuli perjantaina, muutama sentti;)
  Valaisee kyllä niin kivasti maisemaa, että pitäisin maaliskuulle asti!

  VastaaPoista
 9. Hienoja lintukuvia. Lintulaudan elämää on mukava katsella. Aloitin ekaa kertaa myös lintujen ruokinnan kun tuli lintulauta nikkaroitua ja onhan siinä kissallakin mukavaa katsottavaa ikkunasta. ;) Täällä on jo valot viritelty ennen lumia mutta ihan kaikki ei ole vielä päällä. Kyllähän ne vielä hyvin ehtii, meidän kylällä ei monella ole vielä mitään, ainakaan ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimme talavena mullaki oli ekaa kertaa ruakinta. Suurempaa lintulautaa oon kans suunnitellu tekeväni.
   Tartten A-tikkahia valojen ripustamisehe, piti orottaa että maa vähä kovettuus. Sitte tuliki nii kylymä viima, ettei huvittanu pihalla kärvistellä. Eihä ny viälä mikää kiirus oo.

   Poista
 10. Kiva postaus. Kyllä kevytkin lumipeite saa maiseman näyttämään kauniilta. Kauniit lintukuvat. Valot on jo viritelty meidän pihassamme, ehkä laitan vielä jotakin lisää.- Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuasi oon lisänny valoja, mutta voi olla, että ny määrä laskoo. Mukavaa pyhäiltaa!

   Poista
 11. Ei ole vielä minkäänlaisia valoja viritelty. Hyvin on muistissa kun joskus on vaihdettuja lamppuja liki 30 asteen pakkasessa, niistä meni aina 8-10 lamppua pimeiksi, jos yksi oli rikki. Joka ainoa piti kokeilla vaihtaa, yleensä se oli se viimenen, joka oli palanut. Välillä piti käydä jäässä olevia sormia lämmittelemässä sisällä. Nyt on tosiaan jotenkin parempia nuo valot.
  Lintuja on mukava seurata, just sanoin tänään, etytä pitää laittaa talipallot roikkumaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyysihi valoohi ei taira eres pystyä vaihtaa lamppuja. Sitte ku kyllä palio on lamppuja palanu, pitää vaihtaa koko sarija.
   Ny on talipallooski liikettä, mutta aluuksi niistä ei pahemmi piitattu.

   Poista
 12. Moi vielä. Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti se on mieleinen.

  VastaaPoista
 13. Mahdankohan liiotella, jos kehun että meilläkin on ainakin melkein viisi senttiä lunta? Mukavasti valaisee maisemaa. Ja siperialainen tuulikin hellitti piinaavan otteensa. Niinpä sain jänesverkot viritettyä ruusumaan ympäri. Yksi palanen jäi puuttumaan kun valot loppui. Sieluni sai nyt rauhan, että ruusut on talttahampaiden saavuttamattomissa.

  Mukavaa isänpäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sun ruusujen on hyvä olla talaven, kaiken voitavan oot teheny.
   Täälä kävi isännän jäläkikasvu ja anoppi syämäs. Ny voi pikkuusen rauhoottua.

   Poista
 14. Sinnekin lumi sitten ehti. Minua nauratti tuo kuvailemasi aurahomma! Taitaa tosiaan olla laskutus päällimmäisenä mielessä :) Kaunista ja söpöjä tinttejä ruokailemassa. Hauska tuo joulukorttivoittosi, nyt pääset askartelemaan...minä laittelen jouluvalot syyskuussa, heti kun pimenee. Suunnilleen rukoilen, että naapurit laittaisivat edes marraskuussa pimeyttä valaisemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon monena vuatena aloottanu kylän valokauren, mutta ny on päässy ote pahasti repsahtamaha.

   Poista
 15. Eipä tuota lunta tullut tännekään kuin nimeksi. No onpahan ainakin valoisampaa. Meilläkin laitetttiin pari viikkoa sitten linnuille ruokintapaikka ja hyvin ovat löytäneet vaikka paikka vaihtuikin edellisistä vuosista. Jopa punatulkkuja on käynyt, niitä en muista aikaisempina talvina juurikaan näkyneen meillä.
  Valot oottaa vielä asentamistaan, mutta aion laittaa kyllä. Ei mitään yltiöpäistä, mutta jotain pitää olla. Mukavaa joulunodotusta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lunta tääläkää liikaa oo. Siinä son kiikunkaakun, sataako ens viikolla vettä vai lunta. Toivottavasti lunta.
   Punatulukkuja olis kiva nähärä lintularolla. Tais viimme talavena muutaman kerran näkyä.
   Valot kerkiää viälä laittaa monehen kertahan enne joulua.
   Kiitos, samoon Sulle!

   Poista
 16. Käypä kurkkaamassa - blogissani on sinulle haaste ..

  VastaaPoista
 17. Oho, tulikohan sama haaste minulta :O
  Olen haastanut sinut 3 asiaa puutarhasta- haasteella.
  http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2016/11/3-asiaa-puutarhassa-haaste.html

  VastaaPoista
 18. Täältäpä löytyi mukava blogi. kirjoitat niin mukavalla murteella.
  Lintuja on myös syöttänyt.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit. Lintujen touhuja on nii mukava seurata. Ruakaa niillon kyllä yllin kyllin appeentekopaikallaki.
   Mukavaa viikkua sinnekki!

   Poista
 19. Tollane pieni lumen ripaus meilläkin mutta maa on ihan jäässä.
  Onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny just sataa lunta kauhian myräkän kans. Aamulla taitaa tulla jo vetenä. Mittari näyttää nollaa.
   10cm oli viikolla routaa, ku kaivinkone oli pellolla töis.
   Kiitos!

   Poista
 20. Eipä ole meilläkään paljoa lunta, mutta ei haittaa! Hienon palkinnon sait, onnea! Ja mahdottoman upeita lintukuvia olet saanut otettua kertakaikkiaan :D Yhdet pihavalot laitoin, hain pienen kuusen kukkapataan ja siihen sellaisen valohelmilangan laitoin, joka toimii patterilla, isännän mielestä se oli turhaa kun ei näy tiellekään, eipä tarvikaan, riittää kun sen kamarin ikkunasta itse näen :D

  Mukavaa hämäränhyssyä sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...nauratti tuo sun otsikko...ajattelin että joko Tampereen kaupungin liikennelaitos sinne tulla tupsahti - täällä linja-autoja sanotaan Nysseksi ja junia alettu sanomaan että Josse... :D, kuinkahan sitten ratikkaa aletaan kutsumaan?

   Poista
  2. Hupaasesti sanat merkittöö toisille eri asioota :)
   Mä haluaasisin enemmä lunta, kasvien paremman talavehtimisen takia. Pakkaasia tuloo näille leveyksille satavarmasti. Muuten en lumesta piittaa, ku en harrasta mitää talaviaktiviteettia.
   Ittellehän niitä valoja, eikä ohikulukijoolle, vaikka vähä niillekki :D Tämä päivä meni taas pörpiisihi valojen laiton kannalta......jos huamenna.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...