perjantai 2. marraskuuta 2018

Heinäseiväslyhtyteline

Oon aina tuumannu, ku oon nähäny johonaki heinäseipähistä teheryn lyhtytelinehen, että tuahan olis kiva. Nykku niitä seipähiä tuas markilla klasajaa, päätin teherä kans sellaasia. Paikkaki lyhyryylle löytyy kaaripenkin reunasta. Siinä ne saa samalla toimittaa aurauskepin virkaa.Ongelmaksi kuitenki muarostuu ripustus. Oon sivusilimällä vilikuullu kauppojen ripustustelinehiä, ku tarttisin sellaasia sisällekki, mutta non useen nii kauhian koukeroosia. Koreeta ku mikkä, muttei oikee meille sopivia. Ensiksi ajattelin käyttää 6-tuuman rautanaulaa, mutta hylykäsin sen turhan känääsenä. Pelastus tuli taas petooniverkosta, kuinkas muute. Sitähän pitää olla tyylillensä uskolline  😀 Mulla oli tuallaane sopiva 8-millin verkonpala ihan tyhyjänpanttina, ku siiton kärhö hävinny jo aikoja sitte.Joten siitähän se ripustus sitte syntyy, eikä siinä eres kauvaa menny. Merkkasin liirulla katkaasukohorat ja katkaasin voimapihiriillä, muttei se oikee toiminu. Katkaastes verkko nytkähti nii voimallisesti, että osa liitoksista piraji. Jatkoon sitte rälläkällä. Tein seipääseen kaks reikää, 7.5mm poranterällä.Hakkasin verkon vasaralla reikiihi ja hyvin pelitti. Disainiki pikkuuse muuttuu.Tein kolome lyhtytelinettä. Lyhyryt löytyy omasta varastosta.Siinä ne saa talaven olla. Kesäksi otan ne pois.Tältä näyttäävät iltahämäris salamalla................ja iliman salamaa.


Tiältäpäi kuvattuna. Takana olevahan orapihilajapuuhun on suunnattuna erilliset sähkökäyttööset kohorevalospotit.

Voi että, oli kiva teherä taas jotaki puutarhahommia, vaikka oliki nii pimiä päivä ja lopuksi jo sataa tihuuttiki. Koko viikko on menny nii tivihisti navettatouhuus.


Valoosaa pyhäänpäivää!

45 kommenttia:

 1. Loistoidea käyttää nurkissa lojuvia materiaaleja, ja noinhan niissä on samaa verkkoa kuin muuallakin, sopii kaikkeen mitä pihassa jo on. Nerokas toteutus! Nyt valoa tarvitaan, ihana tunnelma lyhtyrivistä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi tyytyvääne, ku hoksasin tuan petooniverkkomaharollisuuren. Valua tarvitahan tähän pimeytehen. Navetasta tulles laskinki, etton seittemät valot. Enemmänki sais olla. Viälon monta pimiää nurkkaa.

   Poista
 2. Tekemäsi ripustusteline on tosi kiva! En ole heinäseipäiden ystävä, mutta tekemäsi lyhtytelineet näyttävät kivoilta. Onnittelen! Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 3. Oot kyllä kätevä emäntä! Oikein hienot tuli ja hyvin oivallettu idea.

  VastaaPoista
 4. Sopivan rouhee, tosi hyvä. Ja samalla kaksi kärpästä on hieno oivallus myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii munki miälestä. Ei tänne mikkää koukerot sovi, ku ei sitoo muallakaa. Joka kerta, ku isäntä lykkii lumia, saa olla syrän syrijällänsä, että kuinka leviän siivun se vetää kaaripenkistä. Nii ei oo kylläkää koskaa tapahtunu, mutta kerta solis ensimmääne.

   Poista
  2. Sinulle on haaste blogissani, jos sattuu kiinnostamaan. https://maalaiskaupunginpiha.blogspot.com/2018/11/kuusi-kuvaa-kesasta-teemana-valokuvaus.html

   Poista
  3. Kiitos haasteesta! Käyn kurkkaamas.

   Poista
 5. Olen myös heinäseipäiden ystävä ja nuo lyhtytelineet ovat tosi kauniit! Olet kyllä taidokas emäntä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaasmaisemahan heinäseipähät sopii aina. Tiärä nuasta tairoosta, muttaku tykkään touhata ja täälon pelit ja vehkehet.

   Poista
 6. Kätevä emäntä tekee mitä haluaa :D Tyyliin sopivat tuli ja ajavat erinomasesti asiansa. Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aiva, mutta yritystä o :D Samalla ruasteesella tyylillä mennähän.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Hienot tuli ja olet oikeassa, ei seipäisiin olisi käynyt koukeroiset telineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi, eikä niitä olisi löytyny ruasteesinakaa.

   Poista
 8. Kyllä sä olet sellainen kekseliäs ja kätevä ynnä pätevä emäntä, jolla pysyy käsissä ihan mitkä vehkeet vaan. Ja jäläkiä syntyy! Mä olen monasti ihaillut sun tyyliä ja taitoa täällä blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina joskus välähtää. Heinäseiväs lyhtytelinehenä on tuttu juttu, mutta petooniverkosta tehtyä kannatinta en oo koskaa nähäny. Ei ny ihan kaikki. Ny oon vakavasti harkinnu opettelevani hitsaamisen jalua taitua. Puutarhajuttujen takia tiätenki. Tämä navettahomma o jo nii ehtoopualella, että tohtii sitäki koittaa, ettei jouru koriaushommihi. Oi kiitos :)

   Poista
 9. Tämä oli todella hieno idea ja tämän laitan niinsanotusti korvan taakse . Olet todella taitava keksimään .

  VastaaPoista
 10. Parhaat ideat ovat yksinkertaisia! Jälki on todella hyvännäköistä. Vau!

  VastaaPoista
 11. Oivalluksesi ovat aina ihailtavia. Lyhdyt sopivat hienosti maalaispihaanne ja ovat taatusti myös uniikkeja. Tosin tämän postauksesi jälkeen niitä voi ilmaantua moneen muuhunkin pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sehän olis mukavaa, jos joku saa näistä ireaa omahan tekemisehen.

   Poista
 12. Tuollaista ei ole kyllä tullut koskaan vastaan, vaikka monenlaista rakennelmaa heinäseipäistä ja raudoitusverkoista olenkin nähnyt. Hienoja ja sopivat loistavasti yhteen aiemmin tekemiesi puutarhakoristeiden ja köynnöstukien kanssa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 13. Tuollaista ei ole kyllä tullut koskaan vastaan, vaikka monenlaista rakennelmaa heinäseipäistä ja raudoitusverkoista olenkin nähnyt. Hienoja ja sopivat loistavasti yhteen aiemmin tekemiesi puutarhakoristeiden ja köynnöstukien kanssa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meirän puutarhas rupiaa olemahan aikamoone verkosto :) Kiitos, mukavaa pyhäiltaa!

   Poista
 14. Hyvä idea ja siisti toteutus! Heinäseipäistä tehdyt jutuut on niin hienoja!

  VastaaPoista
 15. Kyl noita kelpaa kattella! Mainio idea ja toteutus.

  VastaaPoista
 16. Kylläpä tuas oot keksiny raudotusverkolle käyttöö! Mukava idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son nii monipualista, että sitä pitää tunkia joka paikkaha.

   Poista
 17. Hyvä idea tuo raudootusverkon käyttö lyhtytelineessä! Hyvältä näyttää lyhtypylväsrivi!

  VastaaPoista
 18. Hyvä idea ja hienot lyhtytelineet olet tehnyt. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Olipa hyvin suunniteltu ja toteutettu.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...