torstai 15. marraskuuta 2018

Ei kahta iliman kolomatta

Heinäseiväspuumi jatkuu......ei ollu alunperin tarkootus, muttaku......tua loorien tausta rupes näyttämähän nii tyhyjältä ja avaralta. Just tänää laitoon pari viimmeestä ruuvvia, ku loppuuvat keske. 


Toteutus o samalla tyylillä, ku terassin viäres oleva seinäke, mutta palio harvempi. Täs ku ei tartte mitää varsinaasta näkösuajaa. Ruuvvit jouruun laittamahan etupualelta ja ne loistaavat uutuuttansa ku timantit. Seipähät ku on pystys iha rajaojan reunas, karvanverran jopa ojan pualella. Seipähien eres o vanaha räsymatto, estämäs rikkisten maihinnousua. Peitän maton ens keväänä kuarikkehella. Tuan lauran tarkootus onki estää  kuarikkehien valumine ojaha.


14.11.2018.

Seipähät o siksi iha reunas, ku niiren eres kasvaa mariasinikuusamia. On ne siälä, vaikkei mitää näykkää.Sain ny jotenki molemmat samahan kuvahan.


Kävin äsköö heittämäs hevoosille kaurat ja oli nii hiano ilima, ettei meinannu malttaa tulla sisälle. Päivähän on ollu pimiä ja tihkusateene ja tuulinenki, mutta ny ei tuullu yhtää ja tuntuu melekee elokuiselta illalta. No, ei ny iha, mutta lämpömittari näyttää ainavaa  kahareksaa astetta ja marraskuu puales välis. Teki miäli hakia ottalamppu ja jatkaa keskeneräästä rojektia, mutten sitte viittiny. Huamenna taas jatkuu. Pyhänä taitaa sitte kylymetä, joten pihahommat loppuu siihe.


Nautitahan lämpöösestä loppuviikosta!
 Vai orotakko jo pakkaasia? Mä en.

36 kommenttia:

 1. Heinäseipäistä saa vaikka mitä kivaa aikaiseksi, taas se tuli todistettua! Juu, en odota vielä pakkasia, mutta jos tuopi lumet mukanaan, niin sitten ihan ok! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii saaki. Joo, eherottomasti pitääs tulla lunta, muttei taira olla näköpiiris hiutalehen hiutaletta. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. No en todellakaan odota pakkasia. Ihanaa tämä lauha sää.
  Onpa kivan näköiset, sekä uusi että uudempi seivässeinäke!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin :) Mäki tykkääsisin viälä plussakeliistä. Kiitos :)

   Poista
 3. Olet kyllä todella näppärä ja tyylitajua sinulla on myös.
  Toivotaan, että menee takaisin plussan puolelle. Pihalla on nyt niin kiva puuhastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ny näyttää pahalta. Plussakeliä ei mikää ennustus näytä. Ny olis nii sopivat kelit pihapuuhille.

   Poista
 4. En tosiaankaan odota lunta ja pakkasta, tämä lauha ja lempeä keli sopii minulle oikein hyvin. Haaveilin vielä kukkasipuleista, josko jotain mukavaa vielä kaupoista löytyisi.

  Tykkään noista seiväsrakenteista niiiin paljon, olet kyllä taitava niitä rakentamaan ja suunnittelemaan - upeita! Upea on pihasikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin tänää viälä kukkasipulia - euron pussi :))))) Kymppi siihe hupeni. Kiitos :)

   Poista
 5. Hieno on tämäkin seinäke :) Minä kyllä odotan pikkupakkasia ja lunta. Inhottavaa, kun on pimeää, märkää ja mustaa. Lasten ulkovaatteita pitää pestä koko ajan ja sisällekin kulkeutuu älytön määrä kuraa lasten ja koiran mukana. Ulos lähteminen on vaivalloista, kun pitää kiskoa kuravaatteet muksujen päälle. Miten kukaan kestää tällaista keliä koko syksyn ja vielä talven siihen päälle?! Meni taas valittamiseksi, pahoittelen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ymmärrän. Muistan kyllä tuanki aijan. Mulloli kolome tenavaa, kolomen ja pualenvuaren sisälle. Siinäku viimmeestä puki, nii ensimmääne oli jo riisunu ;D..... ei silloo palio naurattanu.

   Poista
 6. Hienot seinäkkeet, nuo heinäseipäät sopivat tosi hyvin maalaisympäristöön ja niistä on mukava rakennella, vaikka mitä mukavaa.
  Pakkanen ja lumi, suhtautuminen on kaksijakoinen. Toisaalta on kiva, kun kuivahtaa ja maa tulee valkoiseksi, mutta en todellakaan kaipaa pakkasen tuomaa liukkautta, enkä jatkuvaa lumisadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nii sopiivakki. Ei niitä liukkahia kukaa kyllä kaipaa, mutta lunta vois tulla eres pikkuuse. Suajaas kasvia ja olis valoosampaa.

   Poista
 7. Kyllä minä jotain kuivempaa ja valoisempaa kaipaan. Hieno on aitasi. Olet näppärä tekemään. Meillä minä suunnittelen ja mies toteuttaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivempaa ja valoosempaa, olis kiva olla ja se yleensä erellyttää pakkaasia ja lunta. Kiitos :) Meillei isäntä kunahrakkaa puutarhahommiihi, muutenku piänen painostuksen alla, jos sittekkää. No, meillä on isännällä ihan kiitettävästi omia hommia.

   Poista
 8. Tosi kiva tuli ja sopii paikkaansa hyvin.
  Enpä vielä kaipaa lunta ja pakkasta minäkään. Viikonlopuksi on kuitenkin kylmempää luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Parempi olis plusasteet, mutta minkäs teet.

   Poista
 9. Olet todella taitava toteuttamaan monenmoista! Kiva seurata projektejasi. Hyvaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Nuo heinäseiväselementit sopivat teidän pihaan just eikä melkeen. Hienosti olet sommitellut ja toteuttanut molemmat.

  Mullakin olis riihessä melko kasa seipäitä. Pitääpä tuumata...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii munki miälestä. Kiitos :) Ny olis talavi aikaa suunnitella.

   Poista
 11. Hyvin passaa seinämä tuolle paikalle! Heinäseipäät on kyllä mainiota materiaalia vaikka mihin pikku nikkarointiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika käteviä ovat. Pitääs vaa malttaa lopettaa, ettei seipähiäki oo joka paikka täynnä.

   Poista
 12. Hienot seinäkkeet :) Minusta vanhat heinäseipäät ovat kivoja ja niistä on kiva askarrella jotain. Minulla suunnitteilla lyhtyteline, mutta saas nähdä jääkö suunnittelu asteelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuloo lyhtytelinehen kans kiirus, jos meinaat saara seipähät maaha, mutta tiätysti, jos toteutat sen muulla lailla, nii sitte ei oo mitää hätää. Toivottavasti lyhtytelinesuunnitelma toteutuu.

   Poista
 13. Hienot seinäkkeet. Tykkään tuollaisista ilmavista rajauksista.
  En kaipaa lunta, enkä mitään kovia pakkasiakaan. Sellainen maksimissaan viiden asteen pakkanen ja aurinkoinen keli sopisi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvallaki rajauksella on ihimeelline vaikutus.
   Taitaa sun toive ny toteutua, mutta sais sitä lunta sataa, vaikka vaa viis senttiä.

   Poista
 14. Töissä olisi helpompaa jos tulis pakkaset mutta muuten en niitä odota. Lämmintä kun on niin säästyy polttopuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son tosi, ei tarttisi kuravaatteeren kans takuta. Ny taitaa lämmityskausi alakaa ihan oikiasti.

   Poista
 15. Näyttää hyvältä! Komiasti oot sommitellu seipähät eri tasoolle ja sopii paikallensa ku nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikki sommittelu ja suunnittelu on kivaa puuhaa.

   Poista
 16. Oletko käsitelly seipäiden juuret jotenkin vai pistitkö sellaisenaan maahan? Mietin nimittäin asiaa, kun suunnittelin omaan pihaan seiväsviritelmiä ja ajattelin, että mätäneväykö ajan myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo käsitelly, koska niis on metalliset tolopanjalaat. Seiväs jää maanpinnan yläpualelle. Jos upotat seipähät maaha, kannattaas ne varmasti käsitellä jollaki. Seipähistä tekemäni lyhtypirikkehet laitoon suaraa maaha, mutta otanki ne keväällä pois penkinreunasta. Tolopanjalaat maksaavat 2.5 - 5.0 eurua/kpl.

   Poista
  2. Noita tolpanjalkoja mietinkin jo. Jos tulis joskus tehtyä polku pihalle ja siihen seipäistä portti, nii silloin tulee ajankohtaiseksi.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...