keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Avoomet puutarhat 2019, osa 3

Jokohan olis aika jatkaa Avoonten puutarhojen kiarrosta. Pihallon ny nii pimiää ja tuuli tuivertaa nurkis. Erelliset puutarhapostaukset läyrät tästä ja tästä.

Lapualta jatkoon Seinäjoelle, ku kerran olin vauhtihin päässy. Kohteet piti valita, koska kaikkihin en olisi keriinny. Siksi valittin kaks puutarhaa, mikkä sijaatti liki toistansa, saman kiartotiän varrella.Tämä mettähän rajoottuva nurkkatontti, oli yllättävän isoo kaupunkipuutarhaksi. Soli selekiä ja avara. Hyätypuutarha-alue oli kehityksen alla. Muutamia mariapuskia ja herelmäpuita oli jo istutettu.
l


Etupihalla silimihin pisti het nämä komiat pioonit. Noli kuulemma kasvanu siinä jo, ku nämä nykyyset asukkahat oli muuttanu tänne.


Täs puutahas oli panostettu mettän rajahan. Het portilla oli vastas joku komiasti kukkiva jasmikes.
Airanpätkä köynnöstukena.

Puutarhan suurempi ötökkähotelli.


Mettän pualella olevalle vajalle mentihin "siltaa" pitki. Ihana kivimuuri rajas istutusaluetta.Rauhalline asetelma.Takapihalla, oli raja-airas köynnösportti...............josta pääsi istutusten reunustamaa polokua pitki terassille.Takapihan toine istuskelualue oli sohovaryhymä köynnöspaviljongin alla.


Toine puutarha oliki kivenheiton pääs. Sinne seuraavalla kerralla.

Mukavaa viikon jatkua!

14 kommenttia:

 1. Kiva oli päästä puutarhavierailulle tähän aikaan vuodesta! Aidanpätkät köynnöstukena olivat kivan näköisiä. Kiitos, että jaoit käyntisi, avoimet puutarhat onnistuu näkemään oman alueen suunnalta, joten monet puutarhat ovat blogipostausten varassa. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny ei tee puutarhahan miäli, ku kuvien välityksellä. Sisällon lämmintä, pihalla kylymää ja märkää. Valitettavasti ei oo maharollista käyrä hetikää kaikis puutarhoos mihinä haluaas. Onneksi eres joistaki näköö kuvaesittelyjä.

   Poista
 2. Tämä puutarha on mukavan rauhallinen, jossa on kivoja ratkaisuja. Se onkin yksi avoimien suola, pääsee näkemään ihmisten persoonallisia ideoita, joista saattaa löytyä käyttöä omaankin puutarhaan.
  Tulipa ikävä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täs puutarhas oli viälä tilaa monille uusille ireoolle, jos niitä haluaa toteuttaa. Yhtäkää samallaasta puutarhaa ei onneksi oo ja jokaasesta löytyy jotaki, mitä vois ittellekki soveltaa. Kesäkuvia kattelles huamaa unohtanehensa kesän färit.

   Poista
 3. Kivan näköinen puutarha, selkeä ja siisti! Upeat pionit!

  VastaaPoista
 4. Siisti ja rauhallinen on tuo puutarha. Mie en oo monessakaan avoimien puutarhojen kohteessa käyny, vaan jospa jo ens kesänä sais aikaseks lähtii! Kauniita puutarhoja ovat ja ideoitakin sieltä sais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käyrä, jos vaan o maharollista. Kaikki puutarhat o nii erilaasia ja aina jää jotaki ireoota korvienvälihi muhimahan. Moon käyny joka vuasi paitsi silloo, ku oli ittellä avoomet.

   Poista
 5. Toisaalta kivaa ettei joka paikkaan ole tungettu kasveja. Tekeeköhän just se seesteisen tunnelman? Aivoille ei tule liikaa virikettä🤔

  VastaaPoista
 6. Kiva kierros ja kauniita ideoita! Mukavaa joulukuuta sulle!

  VastaaPoista
 7. Olipa kivoja yksityiskohtia ja mieletön pionipenkki!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...