sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Avoomet puutarhat 2019, osa 4

Tämoli kivenheitonpääs erellisestä puutarhasta, saman kiartotiän varrella. Välis oli muitaki miälenkiintoosilta näyttäviä pihoja, jois olis voinu piipahtaa. Hakamaan Leena sanooki yrittänehensä muitaki mukahan.... ehkä joku vuasi.


Tähän puutarhahan oli saatu maharutettua palio erilaasia elementtiä. Istutukset kiärti nurmikon reunoolla ja rakennusten viärillä. Puutarhas oli lisäksi kolome huvimaja/kasvari/varastorakennusta, suuren terassin lisäksi. Rakennukset olivat Marko-isännän käsialaa, tupaa myären. Piäni hyätytarhaki oli tuvan takana.
Leena o hurahtanu muutama vuasi sitte keramiikan tekohon ja itte tehtyjä töitä näkyyki palio puutarhan somisteena.
Istutukset alakas het tiänviärestä/karunpualelta.


Tämän luulis olevan tarpeeton lappo, mutta kumma juttu, mäki tarttisin tuallaasen. Outua, ettei osa tajua pitää ittestänsä selevänä asiana, ettei koiraa kuseteta tai paskateta toisten istutuksihi.......sori vuaratus.


Asiahan......runsas sisäänkäynti.Kutsuva käytävä. Kattoppas hauskoja aurinkokennolamppuja.Tällääsestä mäki oon haaveellu.
Sateenvarijojaki oli varattuna, mutta onneksi niitei tarvittu.

Tuhkimon kenkäkö?Ilo ripustaa pyykkiä, näi siistis ympäristös.Erellises kuvas näkyvien tuijien alla o joku nokosilla......

.......ja toisella pualella tipu otti aurinkua.Hotellihuanehiaki oli tarijolla.Kiva lyhtypylyväs............jota voi ihaalla tällä penkillä istuen.
Kasvari......


........sisältä.
Aurinkokennolamppu jalakalamppuversiona.


Viihtyysä terassi.Kiva yksityyskohta tämäki.


Niin totta 😊


Tämän runsahan puutarhan kiärtämisen jäläkihin kattahrin kellohon ja totesin, että kerkiääsisin viälä käyrä taimistolla. Mutta ku ajoon taimiston pihahan, taivas aukes ja vettä tuli  ku aisaa. Totesin, ettei oo pakko ja käännin auton nokan kohti kotua.  

Tämä oli viimmeene mun avoomien puutarhojen käyntikohores, mutta viälon Sorjan ja Markun puutarhan  kasvaripostaus tulonpäällä.


Ressitöntä kolomannen arventin iltaa!

24 kommenttia:

 1. Tulipa kesän kaipuu näistä kuvista. Onneksi tuleva kesä on edessä päin.

  VastaaPoista
 2. Tämäpäs oli mukava kierros! Paljon persoonallisia ja kauniita ideoita sekä kauniit istutukset tietysti. Silmä bongasi vielä kärhönkin ('Purpurea Plena Elegans' eikö vain?), joten virtuaalivisiitti oli melkeinpä täydellinen :) Kuvista sai käsityksen, että piha olisi pienehkö tai normaalin taajamatontin kokoluokkaa?
  Näin koiran omistajanakin olen aivan samaa mieltä pienestä vuodatuksestasi. Joillain ihmisillä tuntuu olevan sellainen asenne, että eihän se yksi pissi mitään haittaa, lannoittaa vain. He eivät ajattele yhtään sitä, että kun johonkin kohtaan on ensimmäinen koira merkkinsä jättänyt, niin pian siinä on koko tienoon koirien terveiset samassa kohdassa eikä sellaista mikään kasvi kestä. Tässä oma vuodatukseni aiheesta :D Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kärhöjäki oli ja oikeen tunnistit. Tämä tontti oli likempänä kaupunkitonttien keskimääräästä kokua, jos vertaa esim. erellisen postauksen tonttihin.
   Niimpä ja sitte johonakivaihees puutarhuriki tunkoo siihe kätensä. Tääläki olis vapaata lääniä mualla vaikka kuinka palio. Kiitos, samoon :)

   Poista
 3. Hieno puutarha. Minäkin haluan tuollaisen torkkujan pensaan alle!

  VastaaPoista
 4. Tämä olikin mielenkiintoinen puutarha. Olen heikkona keramiikkaan ja tuollahan sitä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Mäki innostuun niistä nii, että jäi istutuskokonaasuuret lähes kuvaamata.

   Poista
 5. On tuossakin puutarhassa nähtävee! Kivoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on. Palio oli maharutettu aika piänehen tilahan. Selekeyttäki kyllä löytyy, ku keskellä oli yhtenääne nurmikko.

   Poista
 6. Hieno ja etenkin persoonallinen puutarha. Kivasti siellä on käytetty taideteoksia.
  Muiden pihoille koiriaan pissattavat eivät ymmärrä aiheuttavansa turhaa koiravihaa. Syy ei ole koirien, vaan ajattelemattomien/laiskojen ihmisten. Meillä on sama ongelma, sillä tonttimme ohi kuljetetaan kymmeniä koiria päivittäin. Lähellä on rakentamatonta luontoa pilvin pimein, mutta tietyt ihmiset eivät jaksa lemmikkiensä kanssa pitkälle kävellä. Kevät- ja syyssiivouksen yhteydessä on vähemmän kiva putsata kakkakekoja saappaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonallisuutta löytyy tästä puutarhasta.
   Niimpä. Meilläki olis tarijolla pellonreunaa muutaman kymmenen metrin pääs, eikä tarttisi palio remmistä nykäästä, mutta ei.....ja suurin osa lenkkiä o iliman asutusta.

   Poista
 7. Jänniä toteutuksia. Kerran olen käynyt yhdessä paikassa avoimien puutarhojen päivillä lähellä meidän mökkiä. Kiitos näistä esittelyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan pääsöö, nii o mukava kattella muirenki puutarhoja.

   Poista
 8. Olipas runsas piha yksityiskohtineen ja kiva kierros, kiitos kovasti. Voi näinkö ihanaa ja heleää on kesäisin? Miten äkkiä se unohtuukin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siäloli palio katteltavaa. Talavella kesäkuvat yllättäävät aina. Saa oikee kunnon viher-puna-sini-pläjäyksen.

   Poista
 9. Olipa kiva katella kesäisiä kuvia, mikä vihreys!
  Huolella katselin myös kaikki keramiikkatyöt, itsekin kun sellaisella kurssilla kuljen:)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...