maanantai 11. toukokuuta 2020

Orotettuja ja orottamatonta

Olin heittää näiren suhtehen jo pyyhkeen kehähän. 

Pystykiurunkannus - Corydalis solida leimupenkis 9.5.2020.
Olin varma, ettei näistä mitään tuu, mutta kyllä kannatti orottaa. Muilla non kukkinu jo aijat sitte. Viimmekevääne hankinta, tavalline, vaalian violetti pystykiurunkannus pääsi ny vasta vauhtihin.  

Virvalilja - Cochicum bulbocodium vallihauran viäres, kaaripenkin kärijes 9.5.2020.
Samoon kävi virvalilijoolle. Niiton mulla ollu kerran ennenki, muttei ne kauvaa menestyny. Toivottavasti nämolis sitkiempiä. 


Kerkes ne hetken kukkia yhtäaikaa kevätkurijenmiakkojen kans. Niistä ku varhaasimmat o jo menoteillä.


Tämä näky oli tänä aamuna orottamatonta. Tai tiäsihän sen, että osa sateesta varmasti tuloo lumena, ku heitti iliman nii kylymäksi. Mutta kuka ny haluaas toukokuulla lunta. Emmä ainakaa. Onneksi ei tämän enempää tullu ja se suliki päivän aikana pois.


Pitihän sitä kuitenki käyrä muutama kuva näppäämäs.


Jää tästäki takatalavesta muutama rokumentti. 

Hyvää viikkua!

30 kommenttia:

 1. Onnittelut kiurunkannuksista! Sama lumihuntu tuli meillekin. Niin outoa.

  VastaaPoista
 2. Juu, kyl tää takatalvi tuli ärhäkkäästi. Pakkasta on aamuisin enemmän kuin talvella. :)
  Sulla on niin sieviä nuo erikoiset kukkijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melekee joka yä o ollu pakkaasta. Nykki näkis touhata pihalla, mutton nii hiivatin kylymä. Non hyvän färisiä :)

   Poista
 3. Meillä sama homma. Yhtään en haluaisi mitään lumia, kun ei niitä talvellakaan ollut! Kaikki ei meillä eilen sulanut ja yöllä oli pakkasta. Jospa tämän päivän aikana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais purottaa valakoosta liki koko maahan. Toivottavasti suli.

   Poista
 4. Hienoa, että virvaliljat ja pystykiurunkannukset kukkivat kuitenkin. Ei tarvisi lunta toukokuussa, ajattele, että meillä on nurmet vieläkin kokonaan lumen peitossa - ei siis mitään ohutta harsoa vaan ihan lunta. Pitäisikö lähteä lumiukkoa tekemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Ei tarttisi ei, mutta meillon tullu lumikuuro liki päivittäin.

   Poista
 5. Mukavaa kun kiurunkannukset päättivät jäädä taloon.
  Lumi onneksi suli täällä myös heti ja onneksi sitä oli vain ohut härmä mutta hyytävän kylmää oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitei viälä tämän talaven jäliiltä voi ihan varma olla, mutta toivottavasti. Meillei oo lämmenny viäläkää. Pitääs melekee vaan paksuntaa vaatetusta.

   Poista
 6. Oli kyllä kylmä päivä! Onneksi se on vain väliaikaista. Ihania kukkijoita siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuntuu piisaavan näitä kylymiä päiviä. Onneksi eres jotaki :)

   Poista
 7. Nyt ei kiitos enää lunta vaikka tekikin hyvää kuivalle maalle. Virvaliljat on kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarettakaan en kaipaa, mutta lunta viälä vähemmä. Niino.

   Poista
 8. Kauniit virvaliljat. Menestystä niille. Ihan samanlaiset luminäkymät olivat eilen täällä meilläkin. Lunta satoi koko päivän ihan sakeanaan. No onneksi se on jo sulanut pois.

  VastaaPoista
 9. Onpa todella kauniita virvaliljoja. Tuo väri on niin upea. Vai että lunta teilläkin! Meillä oli maa tänä aamuna ihan valkeana. Mutta nyt lumi on jo sulanut. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikälääsen lempifäriä :) Lunta! Ja siton saatu ny liki päivittäin. Tänäänki tuli raekuuro.

   Poista
 10. Epätodellista ollut. Näin valokuvan missä lumiukko oli koristeltu voikukilla :D

  VastaaPoista
 11. Söpöt virvaliljat ja kiurunkannukset! Meillä lapset tekivät eilen lumiukkoja samaan aikaan kun itse kitkin muutaman metrin päässä vuohenputken juuria. Eihän tuo lumi kyllä kovin toivottu elementti ollut toukokuun puoleenväliin, mutta jospa se tästä taas lämpenisi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli lumesta eres jotaki hyätyä :) Tuntuu, että taitaa lunta sataa viälä juhannuksenaki. Eipä silti, monena juhannuksena oon kontannu kukkapenkkiä talavihaalariis :D Joten, tuttu juttu.

   Poista
 12. Kiva, että kiurunkannukset kukkivat. Tämä kevät on ilmeisesti ollut niille suotuisa. Enpä muista tavallisen lilankaan kukkineen aiemmin näin runsaana.
  Maanantain lumisade olisi voinut jäädä satamatta, mutta onneksi suli kohtalaisen nopeasti pois. Tänään aurinko paistaa, mutta tuulee varmaan napajäätiköltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niitä jo niin orotinki. Torennäköösesti on ollu niille hyvä talavi. Oon tuata tavallista kokeellu kanski joskus ennemmi, huanoon tuloksin. Napajäätikkötuuli taisi jäärä päälle, ainaki siltä tuntuu.

   Poista
 13. Satopa teille paljon lunta! Mukavia nuo matalat kukkijat. Meilläkin kiurunkannukset alottelloo kukintoonsa ja virvalilja jo lopettaa. Miulla on samannäköstä tuota kevätkurjenmiekkoo, nimeltään Pauline, paraikoo kukkii. Joko pellolle miten ootta piässeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä valitettavasti oo ainut kerta. Onneksi muulloon o tullu vähemmä. Ny virvalilijat o tääläki menoteillä, mutta kiurunkannukset o viälä ihan hyviä. Samaa tämäki, ihana. Ei mitää viälä tehty. Muita jo peloolla näkyy, muttaku meirän vilijely jatkuu ny eri tyylillä lehemien poislaiton takia. Ei oo mitää kiirusta.

   Poista
 14. Kiurunkannus on ihana, kiva että suvaitsee teillä kukkia, ei ajasta niin väliä. Äitini kotimökillä se kukki hulluna ja kuopaisin taas muutaman mukaan tänne meille. Olen ennenkin siirtänyt, mutta ei ole tykännyt muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei torellakaa väliä koska kukkii, kuhan kukkii. Oi, sullon likietuune taimitarha :) Toivottavasti ny onnistuu. Täälei taira yleesesti esiintyä. Eioo ainakaa vastahan tullu.

   Poista
 15. Sama sää jatkuu⛈️meillä ukkosti eilen vaikka oli vilpoista.
  Toivotaan menestystä kannuksille ja liljoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiline tais olla ensimmääne päivä, jolloon ei tullu lunta tai rakehia. Jospa se tästä. Vilipooston ollu. Ei oo voinu talavihaalariista luapua viäläkää. Kiitos :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...