maanantai 4. toukokuuta 2020

Son kesä ny!

......Vaikka alunakka tai lämpömittari väittääs mitä.


Isäntä näki toissapäivänä (2.5) pääskyysen ja eilee niitoli rehularos oikee kaksin kappalein. O muute isännän ottama kuva. Sonki miälenkiintoone juttu.


Lisäksi muutamia illalla, auringonpaistees ottamiani kuvia, iha muutevaa, silikasta ilosta, ku pystyn sen tekemähän. Siis voin polovistua ja kyykkyä ja pääsen viälä ylähäkki, nii ettei ota polovihin kipiää. Sitei oo tapahtunu monehen vuatehen.


Meillä ilta-aurinko osuu aika harvoolle paikoolle, lähinnä tiänpualelle......


.......ja osittain puutarhan länsireunahan.


Näitä krookuksia en muistanu ollenkaa. Mutta iloone yllätyshän soli, ku niitä rupes navetan nurkkapenkistä nousemahan. Viimmeesistä alepussiista oon kait niitä siihe tyrkänny. Kohta tuaho aukee ensimmääset narsissikki.


Nämei varmastikkaa tuu menestymähän nii hyvi ku oven toisella pualella, eruspenkis olevat, ku istutan näiren taa daaliat ja kastelen niitä kesällä. 


Toivottavasti kuitenki runsastuusisivat ja tuattaasisivat ilua viälä monena muunaki keväänä.

Mukavaa viikkua!

39 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ilta-auringon valossa. Suloinen kiurunkannus!
  Ja pääskysiä on jo saapunut teille, mahtavaa. En ole tänä vuonna nähnyt vielä pääskysiä. Eilen kuitenkin huomasin kirjosiepon kiertävän pihassa, toivottavasti löytää sopivan pesäpaikan.
  Mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiurunkannus o viäläki hianompi ku orotin. Meillon pääskyysiä yleensä aika varahin. Johtuuko navetasta? Täälon keskimääräästä enemmä lentävää ruakaa :) Kirjosiappua enoo havaannu, vaikka meillon niille vakipönttöö.

   Poista
 2. Kiva, että kerroit kesän olevan nyt. Ilman pääskystä sitä ei olisi huomannutkaan. Kirjosieppoja olen nähnyt, mutta pääskysiä en.
  Polvistuminen kannatti, sillä kuvista tuli kauniita. Samaa vikaa on omissa polvissa, eikä puutarhassa viitsi tyynyä kantaa mukanaan polvistumista pehmentämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattele, jos olis menny ohitte :) Ilimat ei kyllä mitää kesääsiä viäloo, eikä taira olla viälä pitkähän aikahankaa.
   Kiitos! Joskus oon maannu kuvia ottaes jumppamatolla, mutten sitte oo meinannu päästä siitä ylähä. Eipä kovi mukavaa ollu.

   Poista
  2. Toivottavasti teillä oli tänään yhtä hieno päivä, kuin täällä. Tällaisia lisää, niin voi sanoa kesän olevan juuri nyt. Taitaa kyllä taas kylmetä, joten venyen ja vanuen kohti kesää.

   Poista
  3. Päivä oli hiano, mutta tuskin yhtä lämmin ku teillä. Olin pihalla koko päivän.

   Poista
 3. Kauniita ilta-aurinkokuvia! Meillä ei ole kesä vielä, ei ole näkynyt pääskyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta se kesä teille sinne etelähänki tuloo :)

   Poista
 4. Kyllä se sitten kesä on, jos pääskysetkin ovat palanneet. ☀️☀️☀️

  VastaaPoista
 5. Voi, miten kauniita kuvia <3 Ilta-aurinko on upea valo kuvaamiseen. Pääskysestä ei päivääkään! Olin jo niin valmis kesään :) Levittelin taas tänäänkin lunta. Hyvin sulaa. Aurinkoisia toukokuun päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ilta-auringos oma hohtonsa. Voi surkeus, mutta näinä aurinkoosina päivinä lumi varmasti sulaa vauhrilla. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Sinulla on taito ottaa kauniita kuvia, kiva, että polvet tuntuvat nyt paremmilta. Tänään tuntui kyllä kesältä, sillä kaivoin uutta istutusaluetta ilman takkia. Pääskysiä en ole vielä nähnyt, mutta västäräkit pomppivat nurmikolla. Tänään oli tosi ihana päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä lapiohommis tarkenoo :) Västäräkkiä tääläki kipittää pitkin pihaa. Joo, eileen ei tuullu palio mitää.

   Poista
 7. Kauniisti valo siivilöityy kuvissa. Pääskyset ovat kesän merkki ainakin, jos vanhat uskomukset pitävät paikkansa. Meillä västäräkkejä on ollut pihamaalla jo aika pitkään, mutta pääskysiä ei vielä ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanhoohin uskomuksihin voi uskua, ainaki sopivas kohoras. Vaikkei ne aina tunnukkaa osuvan iha nappihin.

   Poista
 8. Ihana iltavalo kuvissasi, kukat aivan hehkuvat! Ja vau, kesä siis on täällä...!?!

  VastaaPoista
 9. Oho, pääskynen jo nähty. Täällä nähty vasta västäräkkejä.

  VastaaPoista
 10. Kyllä se sitten on suvi suloinen! Hyvin bongattu. Peipposia olen nähnyt, ja tietysti mustarastaan ja punarinnan, mutta västäräkki, saati pääskynen on vielä näkemättä. Maamehiläisen hyörinää seurasin eilen sinililjoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ny pitää uskua, ku kerran pääskyysekki o jo tullu. Aamullaki taas lenteli rehularos.

   Poista
 11. Vai on Navettapiialle kesä tullut! Välillä säälittää nuo linnut, kun tulevat niin aikaisin tänne säänn ollessa vielä viileää. Varsinkaan hyönteissyöjien ei kannattaisi kiirettä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on. Yleensä näkyy yks tai kaks viikua enne, ku niitä tuloo lisää. Kait nämon jotaki tiarustelijoota. Lehemätilalta löytyy syätävää keskimääräästä ennemmi ku muilta.

   Poista
 12. Kaunein lintu on piäskynen ja mikä lentomestari! Kun lypsyllä kävin, sanoin piäskysille kun ladon kattotuolilla kujertivat. Afrikastako tuletta, ne miulle vastas vielä enemmän kujertamalla!
  Leikattiinko siulta polovi? Kauniita kuvia ootkin ottanu ja pikkusipuleille toivon menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyysiä o kiva seurata, neku sukkuloovat pitkin poikin taivasta, koko kesän. Pitkä niillon muuttomatka, reppanoolla.
   Ei leikattu. Siihen auttoo elämäntapamuutos. Kiitos!

   Poista
 13. Pääsystä en ole nähnyt pitkään aikaan .Minä en ole voinut olla polvilleen moneen vuoteen nyt kysynkin mitkä oli ne elämäntavan muutokset josko minullakin auttaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähärä lähtöökö meiltä pääskyyset lehemien myätä.
   Olis tarkootus teherä siitäki jokupäivä juttu, mutta lyhyesti; laitoon ateriarytmin kuntohon, ja jätin lisätyn sokerin ja gluteenin pois. Lisäsin kasviksia ja rasvoja (voi, oliiviölijy, pähkinät ja siämenet). Olo on ihan eri. Ei niinku kakskymppisellä, mutta melekee :D

   Poista
 14. Kiitos sinulle vastauksesta ja mielenkiinnolla luen kyllä jos teet siitä postauksen. Odottamisiin 😁

  VastaaPoista
 15. Onpa mukava kuulla, että polvet tuntuvat paremmilta.. aika tärkeä juttu kaikkinenesa nuo toimivat polvet. Tässä puutarhahommassakin on joskus pakko kyykistellä, vaikka vaan kuvia ottamassa. Saitkin upeat ilta-aurinkokuvat! Ja kesäkin teillä jo on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino, niitei hoksaakkaa ku kaikki pelaa. Monehen asiahan tuloo muutos, ku ne rupiaa reistaamahan. Kesä o, vaikkei joka hetki siltä tuntuusikkaa.

   Poista
 16. Hienot kuvat ilta-auringossa! Varsinkin nuo scilla ja kiurunkannus ovat upeita ja kävisivät vaikka postikorteiksikin. Kiva, että polvesi salllivat nyt pienempienkin kukkien kuvaamisen. En tse tiedä, miten pärjäisin, jos polvet eivät kestäisi kyykkimistä. Teen suunnilleen kaiken puutarhassa polvillani kököttäen (ja sen näköiset ovat polvetkin jo ennen kesäkuuta!). Minä näin pari päivää sitten ensimmäisen västäräkin täällä. Yleensä ensimmäiset pääskyset ovat saapuneet äitienpäivän tienoilla. Toivottavasti säätkin jatkuvat yhtä kesäisinä, mitä ovat nyt vapusta lähtien olleet. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nii mäki oon enne teheny, aina polovilla tai kyykys. Näihin aikoohin tääläki o yleensä ensimmääne pääskyyne ilimestyny. Ny tuli pikkkuusen etuaijas. Valitettavasti ny taitaa kylymetä. Aurinkoosta viikonloppua!.....vaikka sataa taitaaki, mutta jos teillä paistaas.

   Poista
 17. Ihanat kuvat. Ja onnea polvien kunnosta!

  VastaaPoista
 18. Mukavia kuvia ♥ ihanaa kevättä sinulle ♥

  VastaaPoista
 19. En ole huomannu pääsystä, mutta ihan kun olisin kuulu liverrystä. Mukavia yllätyksiäkin on siis noussut odotettujen rinnalle😉
  Hyvää äitienpäivä viikonloppua🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyysillä viälä kiirus ookkaa, ku kerran takatalavia pukkaa. Tällääset yllätykset o mukavia. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...