sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kiveyksen fiksaamista

Kyllä oli portin siivuamisesta yllättävää hyätyä. Löyrin nimittäin kolome sangoollista kivituhkaa. Olin ne sinne jemmannu pahanpäivän varalle ja unohtanu sitte autuahasti. Ei sillä määrällä ny mitää ihimeetä teherä, mutta jotaki kuitenki......

15.11.2020.
......kuten vallihauran kivetyksen fiksaamista.

30.8.2020
Täs elokuus otetus kuvas näkyy, kuinka pihanpualooses pääs o notkua ja viimmeene laattarivi nousoo ylähäppäi. Sillä kohtaa on ollu vanhantuvan kellari ja kumma kyllä, se elää ainavaa. Notkelmas makaa kevääsin vesi, eikä sitoo kiva kattellakkaa.
 
Ku tätä syksyä ny piisaa, nii tuumasin teherä viälä tämän. Koska istutusten reunat o kaarella,  oon täyttäny vallihauran pään kiviillä. Hm....pikkuusen heinittynehet. Täski oon jo lapiolla kaivellu reunaa.

Ei muutaku kivet pois.

Suaristin kolome laattariviä. Kaks ensimmäästä nostin kokonansa pois ja lisäsin alle kivituhkaa. Kolomannen rivin laattoja kangotin  lapiolla etureunasta ja tungin tavaraa reunan alle.

Sitten oliki kivin vaihe, kivien naputtelu....

....ja saumaus kivituhkalla. Niinku näkyy, oon kaventanu reunojen sammalleimukasvustoja. Reunakiviä pitää viälä nostaa, jäivät kuapalle. 

                          
Tuli siitä niin suara ja siisti......ainaki hetkeksi aikaa.

Vallihauta 20.6.2020.
Vallihaurasta (käytävä pääovelle) on vuasien saatos kehittyny tällääne pualivilli. Ens kesänä son vähä vähemmän villi, ku oon kurmoottanu sitä pikkuusen siältä ja täältä. En siitä kuitenkaa ihan steriiliä oo teheny. 

Loppuviikosta taitaa tulla talavi, ainaki hetkeksi. Olis viälä muutama pikkuhomma, mikkä voisin teherä, jossei oo liian märkää. Mutta koska oon saanu kanttauskiarroksenki jo valamihiksi, vois talavi mun pualesta vaikka tullakki.

Mukavaa viikkua!

22 kommenttia:

 1. Siistihän siitä tuli! Olet sinä tarmokas, kun jaksat näin myöhään syksyllä vielä pihassa puuhastaa! Itsellä into tältä syksyltä mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pakko, ku ny voi viälä teherä pihalla jotaki järkevää. Päivät menöö muuten pelekäksi soffalla, koneella tai ruakapöyräs istumiseksi :)

   Poista
 2. Todella siisti lopputulos! Onnittelut ahkeruudesta :).

  VastaaPoista
 3. Nyt on syksyy riittäny, tehä vaikka mitä. Siisti on lopputulos ja mukava kahella. Hyvä jos vespataman sait polulta pois. Mie oon mattimyöhänen ja vielä ois tulppaaninmukuloita istutettavana. Täänpäivän homma on se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollu hiano syksy. Välillä tosin turhan sateesta. Toivottavasti pysyys tasaasena, eres muutaman kesän. Hyvin kerkiää viälä tulput istuttaa. Eihän tartte viälä eres rautakankia käyttää :)

   Poista
 4. Tosi siistiä työtä. Nyt vesikin pysyy käytävän päästä poissa.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Sinä se osaat nämä siistimishommat . Ja löytyihän sille kivituhkalle heti hyvää käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny ei oikee mikää muu homma käy. Portti tyhyjeni ny sankojenki osalta. Isäntä ku o mulle virnuullu, että jokapaikka o sun roinaa täynnä. Ny jo huamattavasti vähemmä.

   Poista
 6. Siististi fiksattu. Hyvä, että kivituhkaämpäritkin löytyivät. Minä tilaan yleensä multatilauksen yhteydessä suursäkillisen kivituhkaa, sillä kummasti sille löytyy käyttöä. Harmi, että huomiseksi on luvattu vettä. Olisi vapaapäivä, jonka voisi hyvin käyttää kanttausten korjaamiseen. Samalla tuulettuisi oma pää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiää sitä unohtaa. Potkin sankoja, että mitähän nuaski o. Isännän hiittisuaran päästä sitä erellisvuanna jemmasin. Eiköhän sitä ens keväänä taas ilimesty kuarma soraa ja kivituhkaaki. Kummasti kaikille aineksille löytyy tarvetta. Meilläki taitaa ainaki tihuuttaa. Toivottavasti ei sara ihan kaatamalla. Pihatöiren lomas, pää tuulettuu ihan huamaamatta.

   Poista
 7. Nyt on just oikea aika näihin hommiin. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 8. Ai että, kun tuli siisti! Jospa saisin itsekin huomenna ainakin muutaman tunnin puuhailla ulkona. Hyvällä tuurilla ei edes sada. Kivituhkaa ei kyllä varastojen kätköistä löydy edes ruokalusikallista :D Ensi keväänä odottaa kuorman tilaaminen. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti ei sara, ei siälä eikä täälä. Eileen sain tehtyä toisenki homman ja tänään olis tarkootus teherä taas jotaki. Tuuloo taas kyllä ihan viätävästi, että jos siihen päälle viälä sataa, ei hyvä.

   Poista
 9. Todella siisti lopputulos! Kannatti ahkeroida.:) Mukavaa viikon jatkoa! P.s. Blogissani odottaa sinua ruusuinen haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos haasteesta :) Oon niitä miälenkiinnolla lukenukki.

   Poista
 10. Meilläkin kaipaisi pihalaatat uusintasaumausta täällä Helsingissä. Aikalailla samalla lailla on päässeet heinittymään. Oli tänä kesänä jo tarkoitus hoitaa homma, mutta aika ei riittänyt. Täytyy ensi kesänä yrittää ottaa lapio käteen ja alkaa hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki kesti moooonta vuatta, ennenku pääsin vauhtihin, mutta onneksi son ny hoirettu. Jospa ens kesänä teilläki.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...