lauantai 9. tammikuuta 2021

PUUTARHANÄKYMIÄ -haaste

Kottikärryn kääntöpiiri-plokin Päivi, laittoo liikkeelle haasteen, johona voi esitellä erilaasia puutarhanäkymiä. Kiitos haasteesta! Tämä oliki haastavampi haaste ku ensiksi kuvittelin. Kuvasin kesällä kyllä suht ahkerasti, mutta kuvat on otettu aika läheltä kohoretta. Hmmm..... mylläsin melekee joka penkkiä,  tais olla hyvät kuvakulumat kortilla. Ei löytyny montaakaa mihinä näkyy pikkuusen laajenpaa aluetta. No, mun puutarha onki loppujen lopuksi aika kompaktin kokoone, eikä ne näkymät ny nii laajoja oo muutenkaa.

Kesääsiä kuvia talaven harmautehen.

28.5.2020.
Kinttupoluultakaa tämän pitempää pätkää löytyny.  Tämon pualestavälistä tiälleppäi. Airan takaa näkyy mäntykulumaa.

24.6.2020
Vasemmalla kukkii hanhikkipenkis pikkusyreeni 'Palibin'. Oikias lairas on kolomiopenkin syrijää ja suaraa eres on marijakuusipenkis, tuvankulumalla kukkiva suviruusu. Se peittää näkymän terassille. Takana valakoonen kukkiva puska, on pikkupuuna kasvava lumipalloheisi. Istutusalueet on suhteellisen suuria ja pyrin siihen, että joka penkis kukkiis jotaki yhtäaikaa. Minne käännänkin pään, siälä kukkia nään, olis visiona. Färimailma on valtaosin sini-pinkki-valakoone.

15.7.2020
Näkymä kolomiopenkin yli etupihalle, kuusiympyrähän ja katajakulumahan. Vasemmalla kukkiivat neilikkaruusut ja oikialla siämenestä kasvatettu ritarinkannus. Kuvihin pääsöö useen, tiän toisella pualella oleva naapurin ulukorakennuski.

18.7.2020
Kaaripenkin etureunaa ja takana kolomiopenkkiä ja kuusikolomiota.

13.8.2020
Kaaripenkin tiänpualeesta päätä. Oikias kulumas näkyy pala postipolokua, takana kuusiympyrää ja kauempana tilikkutäkkiä.

19.8.2020
Katajakulumaa. Täski näkyy harva kohta mitoon myllänny. Takana näkyy pohojoospenkkiä.

30.8.2020
Etualalla kaaripenkkiä. Valakoone kärhö on 'Apollonia'. Takana olevas kolomiopenkis punertava kärhö on 'Jubileinoi 70' seuranaan 'Polish Spirit'. Sinises tornis kasvaa 'Arabella' ja 'The President'. Kärhööstä  tykkään ja niitä tulooki kuvattua.

23.8.2020
Täs katseen ohojaa aukialle köynnöskuja, minkä köynnökset ei ihan vakuuttanu. Vaihtoon.

9.9.2020
Lakeus kuuluu eherottomasti meikälääsen puutarhanäkymähän. Sitä kattelen useen ja seuraan mailman menua.

Haasteen säännöt:
 • Kuvia voi olla yksi tai useita, perustelujen kanssa tai ilman.
 • Haasta mukaan 1-4 blogiystävääsi
 • Kerro, että haaste lähti liikkeelle Kottikärryn kääntöpiiri -blogista ja liitä linkki postauksestasi tämän postauksen kommenttikenttään, jotta se on helppo löytää.
 • Voit ilomielin ottaa haasteesta kopin ihan omatoimisesti

Haastan plokit:

Konnadonna - kotona ja puutarhassa

Puutarhan Lumo

Rannanpihassa

Rentouttavaa viikonloppua!

34 kommenttia:

 1. On upean näköistä ja aivan riittävän laajat kaaret + vielä lakeus kaupan päälle meille ihastelijoille. Tuo on hyvä periaate, että aina jotain kukkivaa ilona. Oliko sinulla yksi- ja/vai monivuotisia köynnöksiä kujanteellasi? Se on kivannäköinen. Mitä ajattelit laittaa nyt tilalle? Onnellista uutta vuotta ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Köynnöskaaris oli molempia. Kelloköynnös on yks vaihtoehto (olis ollu nykki, jos olisin onnistunu paremmi kylyvöös) ja yhtehen laitoon jo villiviinin aluun. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Sinulla on sama visio kuin itselläni, paitsi että sanoitit sen paljon paremmin. Kyllä kukkia pitää olla joka suunnalla, mihin vain katseensa kääntää. Pinkit, siniset ja valkoiset toimivat väreinä hienosti yhdessä. Kukkapenkkejäsi katselee aina mielellään, erityisesti noita ihanaisia kärhökuvia. Köynnöskujakin on jo nyt kaunis. Etkös tehnyt sen päähän syksyllä paikan katseenvangitsijalle? Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kukkia pitää puutarhas olla, ainaki tällääses maalaastaloon puutarhas. Tua on perinteene yhyristelmä. Löytyyhän ripaus keltaastaki ja oranssiki o jo uinu mun puutarhahan. Peruspuunaane o viälä pannalistalla :) Voi ku sais köynnöskujalle lisää massaa. Toivottavasti ens kesänä. Tein, tiilitorni on valamihina orottamas kevättä. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Kiva nähdä laajempia näkymiä, saa vähän ideaa siitä, millainen piha on. Ja mitä ympärillä on. Ihana, avara peltomaisema, ei tunnu ahistavalta ollenkaan! Näyttää siltä, että on tilaa hengittää.
  Sinulla on kauniit, monipuoliset ja harmoniset istutukset. Noista lempiväreistäsi tulee kivan yhtenäinen ilme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laajempia puutarhanäkymiä on kiva kattella. Kummasti puutarhaki tuntuu suuremmalta ku näköö monen kilometrin päähän.
   Kiitos :) Joskus pitää rikkoa ja huiskaasta sitä keltaastaki johonki :D

   Poista
 4. Kiva oli katsella vähän laajempia alueita puutarhassasi. Minulta kuoli tuo pikkusyreeni Palibin heti istutuksen jälkeen. Miksi... luulen että oli kuiva ostaessa. Kuinka vanha on omasi ja pysyykö se aina tuollaisena pallona vai pitääkö sitä muokata. Pitää minun ostaa uusi tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, vai kuali. Omani oon istuttanu joko -13 tai -14. Enoo leikannu, mutta oon harkinnu sen leikkaamista, mutten tiärä tohorinko. Pelekään rungon katkiamista tuulella tai lumikuarman takia. Suasittelen kokeelemahan uurestansa. On nii hiano kukkiessaan.

   Poista
 5. Tosi kauniita näkymiä löysit, vaikka epäilit. Erittäin hyvä alku on visiollesi 😊
  Pellot näyttää myös hyville taustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kukkivia kasvia löytyy. Joskus tuules toivoos asuvansa keskellä mettää. Ei tuulisi ja vois kokeella joitaki arkojaki kasvia. Ny ku oon aukialla, nii sitte oon!

   Poista
 6. Kivoja näkymiä ja kivoja nuo pikkupuut, kuten syreeni. Ja kärhöt on aina hienoja.

  VastaaPoista
 7. Toinen toistaan upeampia puutarhanäkymiä! Näissä kuvissa sielu lepää ja kevätikävä kasvaa!

  VastaaPoista
 8. Kyllä sinun näkymiäsi kelpaa esitellä ja katsella. Sinulla on hyppysissäsi taito rakentaa esteettisesti kauniita ja hienoja yhdistelmiä.
  Sain tämän saman haasteen, johon on tarkoitus vastata, kunhan kiireiltäni ehdin. Minulla totisesti on ongelmana yleisnäkymien puuttuminen. Kuljen aina zoomilla sihtaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenki vaan tuntuu siltä, että puutarha kukoosti parahite just ennenku tuli se tappotalavi ja sen jäläkihin mikää ei näytä miltää. Tuli niin palio paikattavaa. Jospa se tästä taas tuuhettuus.

   Poista
 9. Hienoja näkymiä ja joukossa myös minulle ihan uusia. Kiitos niistä, puutarhasi on niin siisti ja viimeisen päälle sopusointuiseksi hiottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia? Ittestä tuntuu, että kaikki o jo niin monehen kertahan nähtyjä. Näkisit kuule joskus!!! Ei torellakaa kaikki oo aina tiptop. Istutuksia tosiaan useemmiten miätin torella pitkähän ja hartahasti. Ja sitte johonaki vaihees taas alakaa siirtorumpa, ku mikää ei näytä miltää.

   Poista
 10. Onpa kaunista. Niin sopusointuista ja kaikki on niin hyvässä järjestyksessä. Hyvällä maulla rakennettu puutarhakokonaisuus.

  VastaaPoista
 11. Kyllä lakeuksia kelpaa katella istutusten lisäksi, tuo viimeinen kuva on NIIN hieno! Tuli ihan ikävä äidin mökille, jossa kesän perusaskare on katsella laajaa peltomaisemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kelepaa. Kiitos! Son parasta mökkitekemistä ikinä :)

   Poista
 12. Oi, kiitos tästä ihanasta vastauksesta haasteeseeni!! En päässyt viikonloppuna pöytäkoneelleni kommentoimaan, koska olimme lapsen luona (edelleen minua vaivaa tekninen ongelma).

  Muistan vieläkin, kun löysin blogisi ja hengästyneenä katselin eri istutusalueiden kauneutta. Näistä kuvista saa laajemmin näkemyksen ympärillä olevien istutusten sopusoinnusta toisiinsa. Lisäksi näkymä on siitä huolimatta monimuotoinen ja kiinnostava! Ihanasti Palibin ja suviruusu sopivat kukkiessaan toisiinsa.
  Sinulla on monia kerrassaan upeita alueita, missä kärhöt ja havut tuovat kivasti kerroksellisuutta ja monimuotoisuutta. Pidän tavattomasti käyttämisesi värien yhteensopivuudesta, meillä taitaa olla sama värimieltymys :). Aivan upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Voi kiitos näistä hehkutuksista! Kiva, jos oon miälestäs onnistunu. Yritän jonkullaasta punaasta lankaaki perässäni vetää :) Ohan sitä ittekki tyytyväänen aina johonki kohtahan, mutta kait sitä sokeutuu omahan tekemisehen ja tuppaa kiinnittämähän huamionsa niihin "kehityskohteesiin". Vaikka tykkäänki färiistä, haluan niiren sointuvan keskenänsä eres jotenki. Sini-pinkki-valakoone on pettämätön yhyristelmä. Kiitos :D

   Poista
 13. On kyllä kaunista katseltavaa!

  VastaaPoista
 14. Kyllä on hengästyttävän ihania puutarhanäkymiä sulla! Kiitos kivasta haasteesta:)

  VastaaPoista
 15. Kaunista on puutarhassasi ja näkymiä vaikka miten.
  Kiitän haasteesta ja vastaukseen tutkailen löyvänkö nyt kuvia, vai jiäpkö syksyyn. Läheltä tulloo enimmäkseen kuvattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Alakuaikoona kuvasin palio enemmä yleeskuvia, mutta onneksi löytyy ny eres joitaki. Vastaamine on aivan vapaaehtoosta :) Ei paineeta.

   Poista
 16. Löytyipä paljon kauniita kuvakulmia! Ihana puutarha sinulla!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...