perjantai 15. tammikuuta 2021

Terassin lasitusta

Olin jo kauvan haaveellu, eres osittaasesta terassin lasituksesta. Tupahan meillä torppaa tehokkahasti pohojoosesta puhaltavat tuulet, mutta kyllä tuuli silti nurkis pyärii.

28.7.2019.
Terassin ensimmääne toloppa o vajaa 2m pääs seinästä ja tuan välin oon lähinnä halunnu tukkia.  Vaakarimootuksen oikias osas on ollu pleksi jo vuasia ja sonki ollu aika tehokas ja säilyny ehejänäki. Yläosas oli petooniverkkohon pujotettuja pajunpätkiä. Pajusermi sekä torppas tuulta että toimii samalla näkösuajana naapurihin päi. Sermi toimii lisäksi hyvin kelloköynnöksen kiipeelytelinehenä, mutta sitte pajut rupes haurastumahan ja tippumahan maahan. 

Keväällä otin verkon pois ja rupesin suunnittelemahan siihe lasitusta. Meillähän on monenki sorttisia vanhoja klasia, muttei niistä tuntunu löytyvän millään oikiaa yhyristelmää. Kävin jo tekemäs velipoijanki klasivarastos inventaaria, muttei siältäkää ratkaasua löytyny. Vaikka kuinka klasia pyärittelin, aina joku kohta jäi vajaaksi tai meni ylitte.

22.5.2020.
Vihiroon lamppu syttyy ja hoksasin parahimman vaihtoeheron. Tämän tuvan vanhoosta klasiista löysin ratkaasun. Irrootin kaksinkertaasista klasiista sisemmän, siinäku oli kevyemmät pokat. Irrootin helat ja saranat, pesin, hioon ja suriin ruskiaksi........

......ja nostin klasin isännän kans paikallensa. Klasi oli korkiempi ku aukko, mutta sahasin terassin yläosan keskituesta palan pois. Ruuvvasin klasin yläosasta terassin kakkosnelosehen kiinni. Klasi "roikkuu" ruuvvien varas. Ei muuten olisi uskonu, kuinka suuri vaikutus tuulisuutehen oli pelekällä petooniverkolla ja pajusermin pätkällä. Sen huamas vasta, ku aukko oli tyhyjänä. Ku klasi oli paikallansa, jäi viälä seinän viärehen piäni reikä.

Siihen melekee mahtuu entine tuuletusräppänän klasi, melekee, muttei aiva. Soli pari senttiä liian leviä. Ei muutaku ruutu irti, pokien kavennus ulukoreunoosta, hionta, sutimine ja ruutu takaasi paikallensa.

Ja klasin kiinnitys yläreunasta. Näillä piänillä jipoolla sain pirettyä pokat sopivan kapeena, ettei lasituksesta tullu liian raskahan näkööne.

29.5.2020.
         
Jottei klasit heilu tuules, koska jätin alareunahan pualen sentin raon, laitoon alareunahan neliörimat. Rako toivottavasti auttaa, ettei routaelämine riko klasia. Lasitukses oli yllättävän palio töitä, vaikkei tuan kummoosempi ollu. Mutta oon siihe tosi tyytyvääne. Terassi lämpeni huamattavasti. Istuun monet kerrat terassilla nauttien lämmöstä ja siinä juatihin kesän aikana monet "koronakaffit". Ny täytyy vaan toivua, että klasit pysyysisivät  ehejinä.

Mukavaa viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. Tässä on todella kiinnostava ja hyödyllinen postaus meille lasitetusta terassista haaveileville! Tämän ääreen palaan vielä monta kertaa 👍 Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait hyäryllisiä vinkkiä :) Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Aika hyvä keksintö! Tuollaiset tuulensuojat tosi hyödyllisiä tässä Suomen ilmastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varsinki ku tuntuu, että tuulet senku lisääntyyvät.

   Poista
 3. Meillon samantapaset klasiratkasut mökillä ja kotona. Mökkiterassille Mr kruuvas kaks vanhaa klasia parin listan avulla tuulensuojaks. Kotiterassille löysin velipojan varastoista 6-ruutusen tosi ison klasin. Se kruuvathin paikalhen niin, että panthin silimukkaruuvit kumphanki, klashin ja ylä- ja alapalakhin ja niitten välhin jousi! Antaa vähä periks isommalla tuulella. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toottaki pannu toimehen jo ennemmi. Hyvä tiätää. Kiinnitystapoja on varmasti monia ja jos nua klasit räsähtäävät talaven aikana, on kokeeltava toista keinua. Peukut teirän lasituksille!

   Poista
 4. Sä oot superkierrättäjä! Itselläkin haaveissa terassin lasitus, mutta siinä on tosi isot aukot, ei onnistu ihan helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki jonkullaane :) Meilläki pitääs lasittaa ympärinsä, jos meinaas ihan tuuletonta terassia, mutta se tulis liian kallihiksi. Aukiallepäi ku pitääs hommata ihan "oikia lasitus". Reunoolle pystyn itte koppuloomahan lasituksen.

   Poista
 5. Olet niiiiin kätevä emäntä! Loistoidea ja todella hieno toteutus. Ihana, tuulensuojainen nurkka, ja sisustit sen vielä niin viihtyisäksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä lasituksen ansiosta viihtyvyys nousi. Siksi tua lasitus tuli ny tehtyäki, että terassilla tarkenis paremmin olla ja nauttia kuarmalavasoffasta :)

   Poista
 6. Olet sinä näppärä ja erinomasta kierrätystä! Uskon että nyt tuossa nurkassa pysyy tuulet ulkopuolella. Kukatkin tykkää, saatikka emäntä ja isäntä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon pakko olla itte asialla jos jotaki meinaa saara toteutettua. Ja aina parempi, mitä halavemmalla tyylillä :D

   Poista
 7. Hyvä toteutus ja terassin käyttömukavuus parani varmasti paljon. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 8. Mainio idea ja vielä löytyi materiaalikin ostamatta, siis kunnon kierrätystä! Tuuli pilaa monta kivaa hetkeä, nyt on mukava kahvitella tuulensuojassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irea oli hyvä, mutta kyllä toteutuksen kans sai teherä töitä. Ei tarvinnu ostaa eres färiä, ku sitä jäi terassin toloppien sutimisesta yli. Meillä ainaki tuntuu tuulevan jatkuvasti, nii on hyvä, että eres joku suunta on eliminootu.

   Poista
 9. Jälleen todistus näppäryydestäsi! Tuulensuojalla on todellakin paljon merkitystä viihtyvyyteen. Kierrättäminen on todella kannatettavaa, varsinkin kun sinulla riittää taitoa ja kekseliäisyyttä toteuttaa näitä ideoita! Onnittelut kauniista ratkaisusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelätuulen kans useemmiten tuloo toimehen, mutta pohojoostuulen kans ei koskaa. Kiva on ratkoa erilaasia ongelmia, vaikka joskus tuppaa järki mennäkki :D Kiitos!

   Poista
 10. Hyvä idea. Ja aina sydän sykähtää kun pystyy hyödyntämään jo olemassa olevaa materiaalia onnistuneesti. Tuosta tuli erinomaisen hyvä.

  VastaaPoista
 11. Mukavaa että löysit tarpeelliset materiaalit kotoa!
  Tuuli on kyllä sellainen veijari, että puhaltelee joskus kesälläkin melko kylmästi. Hyvä siis että sait tuulensuojaisen kahvittelupaikan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämoli erulline rojekti :) Tuntuu, että nykyysin tuloo aina. Harvemmin on tuulettomia päiviä.

   Poista
 12. Piti tulla tämä postaus lukemaan siitä antoi vinkkiä uusin postaus. Olet kätevä se täytyy sanoa ja minulle oli yllätys että teillä on naapuri noin lähellä. Olen jotenkin ymmärtänyt toisin. Nythän tämä oli parempi kuin mikä ja on sellanen fiilis kuin se olisi aina siinä ollut. Pienikin pätkä lasitusta suojaa kummasti. Kiva kertakaikkiaan 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuri on lännen pualella, terassin kohoras ihan viäres. Keittiön klasista kattoes, näkyy naapurin nurmikko. Etelähänpäi näkyyki sitte ihana peltoaukia. Yllättävän tehokas on nuanki lyhyt pätkä lasitusta. Sellaasesta ku teillä, voin vaan haaveella :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...