torstai 5. marraskuuta 2015

Vuasi sitte ja tänää

Vuasi sitte oli aiva järkytys aamulla herätä.
Maisemat näytti tältä.Erellis päivänä satoo vettä, joka illalla muuttuu jäätäväksi vereksi ja rännäksi.
Lopuksi tuli oikee kunnon nuaskalunta, joka tarttuu märkiihi puskiihi ku tauti.
Kävin illalla navetas ja kauhukseni huamasin, että kaikki tuijat oli haliennu märiän
lumen painosta. Otin harian kätehe ja yritin varistella lunta, mutta oksanpalat vaa lenti.
Ei auttanu muu, ku hakia narua ja yrittää pelastaa mitä pelastettavis oli.Onneksi peruuttamattomia vahinkoja ei kuitenkaa syntyny.
Pääsin säikähryksellä.

Tämä syksy on ollukki aiva ihana, lämpöasteeta kymmenkunta melekee joka päivä.
Jopa mäkin oon saanu suurimman osan syystöistä tehtyä
Oon haravoonu ja loput leheret ajelin ruahonleikkurilla.
Kantannukki oon melekee kaikki ja kaivanu voikukan alakuja penkiistä.
Viälä töitä piisaa, mutta ny ei enää mitää paniikkia tulisi, vaikka lumi tulis heti.

Tänää oli pakkaasyän jäliiltä kuuraane maa.
Ny on kuitenki jo plussan pualella.Nurtsi on siisti leikkurin jäliiltä.Tuiviolla on ruskia talaviasu yllä.Terassin villiviiniverhot roikkuu tosi rumasti.Niistä irtuaa ruskeeta lehtiä pitkin syksyä ja terassi on roskaane pitkän aikaa.......joten päätin teherä asialle jotaki. Oon enne leikannu hesut vasta keväällä.
Saa nähärä mitä villiviini tuumas, vai onko mitää vaikutusta.


Siinä olis askarteluvärkkiä.
Pitää ruveta funtsimahan saisko nuasta tehtyä mitää järkevää.


Aurinkoosta loppuviikkua!

26 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. On todellakin ollut lämmin ja kaunis syksy. Hauska katsoa tuota ensimmäistä kuvaasi, eli että noin talvista on ollut vuosi sitten. Eli sinunkin puutarhasi alkaa olla valmis ottamaan talven vastaan. Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua marraskuun aluun raskas lumi painoo monet puut luakalle (kaarelle). Niitä näkyy viäläki mettis. Sellaaset tavanomaaset syystyät rupiaa olemahan tehtynä.

   Poista
 2. Nyt vaan kranssinpohjia tekemään villiviinin rangoista!
  Kyllä ollaan saatu tänä vuonna tehdä pitkään syystöitä pihalla. Vähän hemmottelua sateisen kesän jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkerrinki yhyren ja on jo uurella omistajalla. Tämän lämpöösen syksyn ansiosta jää kesästä palio parempi maku suuhun.

   Poista
 3. Kaunista viimevuonna ja tänävuonna. Villiviinistä saa ainakin komeita, isoja, ilmavia kransseja taivuteltua helposti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hesut oli palio sitkiempiä ja parempia kiaputtaa ku keväällä leikatut. Keväällä ne räsähtelöö poikki tosi helaposti. Ainaki ranssinteon kannalta, syksy on parempi leikkuuaika.

   Poista
 4. Sinulla on niin siisti puutarha. Ihailen noita upeasti kantattuja nurmikonreunoja.
  Hölmöyksissäni aikoja sitten istutin villiviinin paikkaan, jossa se kasvaessaan aika nopeasti peittää sekä olo- että takkahuoneen ikkunat. Siksi leikkaan sitä usein juuri syksyllä melkoisestikin, eikä se siitä ole ottanut nokkiinsa. Päinvastoin, kasvu senkun tuntuu kiihtyvän. Luultavasti alan jo lähestyä sitä pistettä, että kohta kaivan koko villiviinin pois.
  Ei ole vuodet veljeksiä keskenään, se on taas nähty. Toisaalta on ihan mukavaakin, kun lunta ei vielä ole. Harvoin on näin upeissa syyssäissä saanut puutarhassa puuhastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttaan reunat, ehkä kolome tai nelijä kertaa kesäs. Meillä oli terassin pylyväs ainut kohta mihinkä voin eres kuvitella villiviiniä. Isäntä ku ei anna minkää kasvaa pitki seiniä. Villiviinin juuret kasvaa joka vuasi suuremmiksi, nii onhan joka kevät suurempi moottori tyäntämäs lisää kasvuvoimaa :) Lunta vois tulla kymmene senttiä ja pakkaasta alle kymmene astetta. Solis ihanne, muttei viälä.

   Poista
 5. Villiviinin varsista saa hyviä kransseja, kuten muutkin ovat kertoneet. Minä revin ja leikkelin isällä ja täällä kotonani villiviiniä runsaalla kädellä. Ei se ota nokkiinsa ollenkaan.
  Vai oli viime vuonna jo lumi maassa! Yhtään en sitä vielä kaipaa, jouluna vois olla maa valkosena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä juttu, ettei oo nii ronkeli. Ny onki yks tyä jo ens keväältä tehtynä. Tua lumihan suli kuitenki pois, sillä alootin köynnösportin pystyttämisen lumien sulamisen jäläkihi. Justihi enne joulua, olis lumelle hyvä aika.

   Poista
 6. On todellakin ihana syksy!
  Onpa sinulla oikein siisti puutarha, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä syksy on ollu aivan ihana. Kantatut reunat huijaa. Ne antaa siistin vaikutelman puutarhasta, vaikka penkit onki moskia täynnä :)

   Poista
 7. Täälläkin olisi leikkurille vielä töitä. Nurmikko ei ole enää kasvanu mutta jäi leikkaamatta kun kasvo vielä, monta mutkaa. On mukava muistella ja vertailla vuosia. Itselläkin on se ollu tässä mielessä. Kun ei tarkkaa muista.. Pitää kattoa blogista. :) Onhan se ihmeellistä, on marraskuu ja vieläkään ei ole lunta, vaan poikkeuksellisen leutoa, meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä kattoo mua pikkuusen ihimetellen, ku tuumasin meneväni leikkaamahan nurmikkua. Vaikka se ei kauhian pitkä ollukkaa, soli epätasaasta ja lehtiäki siälätäälä. Kyllä eron huamas leikkuun jäläkehen. Oon puutarhakirijoohin laittanu aina kuvat ensimmääsestä lumisatehesta. Siitä ne muistan nii hyvi.

   Poista
 8. Onpa teillä niin kaunista ja siistiä :) Siis noissa keskimmäisissä kuvissa :)

  VastaaPoista
 9. Minäkin ihailen noita todella siistejä, kantattuja kukkapenkin reunoja. Vuodet eivät tosiaan ole veljeksiä, kuten niin monesti on saanut itsekkin todeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis tosi ykstoikkoosta, jos kaikki menis aina samalla kaavalla. Vaihtelu virkistää :)

   Poista
 10. Teillä on kyllä upea tuo piha..niin siisti sekä nuo kukkapenkkien reunat ovat upeat. Hauskoja nää vertailut, mitä ollut vuosi sitten ja nyt. Kaunista on lumimaisemakin, mutta kyllä nyt on syytä nauttia tästä ajasta ilman luntakin. Mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pohojaasehen on lunta jo luvattuki, mutta ei onneksi viälä tänne. Torennäköösyys lumisateelle kyllä kasvaa kokoaijan.

   Poista
 11. Voisitko joskus tehdä tällaiselle tumpelolle oikein rautalankamallin postauksen siitä, miten kukkapenkin reunat oikein kantataan? Ovat ihanan siistit!

  VastaaPoista
 12. Ei siihe tarvita ku fiskarssin lapio ja joku piäni hara. Ja sairaalloone täyrellisen sujuvan viivan piirtämine.

  VastaaPoista
 13. Oli se viime talaven nuoskalumi sellanen tuholainen, ettei tosikaan! Meillä Terijoen salavat otti nokkiinsa tosissaan ja paksuja oksia katkeili. Vaan on sulla siisti piha ja näyttää niin kauniille syksyasuisenakin. Keväällä ei ole hätäpäivää, kun olet saanut noin siitiksi nyt syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki puskat oli ihan jääs. En ollu ennemmi tuallaastakaa nähäny. Keväällä ei tartte muuta teheräkkää ku siivota penkit :) niishän on kaikki roippeet läpi talaven.

   Poista
 14. Teillä on vielä niin kaunista, onneksi ei vielä lunta ole. Minua harmittaa myös kun villiviini menee aina niin aikaisin pakkasiin. Saisivat kehittää Suomen oloihin talvivihreän köynnöksen, sitä odottelen...Ihana kivimuuripenkki sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ihan tyytyvääne villiviinihinki, jos se kerkiääs saara kunnon ruskan enne pakkaasia. Jokku muratit kestää aika hyvin, mutta torennäköösesti vaa maatapitki kasvaen lumen alla.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...