lauantai 29. helmikuuta 2020

Plokin pikkuune synttäriarvonta

Hups, ku aika kuluu vauhrilla. Viis vuatta o kulunu ihan siivillä. Kiitos siitä kuuluu teille lukijoolle, kommentoojille ja muille plokkariille, joiren postauksien paris o tullu viätettyä tovi jos toinenki.  Joitaki oon jopa kohorannu oikias elämäski. Non mukavia hetkiä.  


En olisi koskaa kuvitellu, kuinka tärkiäksi osaksi elämääni, tämän plokin kirijoottamine o muarostunu. Ja että kirijoottaasisin tätä viälä viiren vuaren päästä aloottamisesta. Useen, ihan liian useen, tuloo istuttua yämyähälle koneella ja siitäkös nukkumatti ei tykkää. Siksi oonki yrittäny karsia myähääsiä iltaistuntoja vähemmäksi, vaihtelevasti onnistuen.

Luntaki o ripaus ja pikkupakkaasta päivisin. Öisin jopa yli -10.


Tämon ollu antoosaa aikaa. Palio uusia asioota oon nähäny ja oppinu plokkaamisen myätä. Monta miälenkiintoosta miälipirettä o vaihrettu. 


Kevättä orotelles. Kuakkaki jo valamihina tosi toimihin.
Kaippa tälle plokillekki jo o tiätty tyyliki löytyny. Puutarhajuttuja enimmäkseen, sekalaasella, pohojalaasella murtehellä höystettynä. Suurin piirteen samoolla linijoolla meinaan jatkaa, tarttis tai ei. Osa aiheesta laahaa pahasti myähäs, muttaku kesääsin o niiiin kiirus olevinansa, ettei aijallansa kerkiä kirijoottaa.

Mitäs juttuja tootta klikkaallu ahkerimmin. Täs tuloo kolomen kärki.

III sija - Köynnöstukia
Köynnöstuista o montaki postausta ja viälä joskus kokuan kaikki eri kyhäelmät samahan postauksehen. Mutta viälon muutama versio suunnitelmis. Toivottavasti saisin tänä kesänä ainaki jokku toteutettuaki.


II sija2016 Taimikasvatuksia - Tsinnia
Yllättävästi o juttu tsinnian kasvatuksesta noussu luetummaksi kasvatuspostaukseksi.


I sija Kinttupoluun kiviämistä
Ja kuinka ollakkaa, kestosuasikkina sivupalakis vuasia pyäriny juttu kinttupoluun kiviämisestä, oli ylivoimaasesti suasituun. Juttu o tosin teknisesti heikosti toteutettu, näi jäläkikätehen hoksattuna.

Toivottavasti näistä mun jorinooston teille, josei hyätyä, nii ainaki hetken hupia......Ja ny sitte siihe piänehen arvontahan.

........ja mitä muuta arvonnas ny vois ollakkaa ku SIÄMENIÄ!

Tsinniansiämeniä, vois ittekki taas kokeella laittaa. Valakoosta mustasilimäsusannaa kylyvin viimme vuanna. Hyvin itivät ja sain ne jopa kukkiviksi asti. Samettikukkiaki oon muutamana vuanna kylyväny. Non helappoja ja voi laittaa vaikka purkkihin, jos puutarhaa ei oo. Nämon molemmat aika uusia ja ihastuun näihi molempiihi itte viimme vuanna. Ja mukahan lähtöö viälä piäni tyäkalusetti, minkä oon ostanu jo muutama vuasi sitte arvintavoitoksi, mutta soli kummasti joutunu jemma-nimisehen paikkahan, mistä sen hilijattain löyrin.

Arvontahan voi osallistua kaikki halukkahat maan rajojen sisäpualella.
Hups! Pitääskö laittaa arvontapäiväki. Son sitte viikonpäästä pyhänä, naistenpäiväiltana klo 22.00.
Onnia arvontahan ja
Mukavaa Karkauspäivää!

Arvonta on päättyny. Kiitos osallistumisesta!

58 kommenttia:

 1. En nyt osallistu arvontaan, kun siemeniä ja työvälineitä löytyy omastakin takaa, vaan lausun onnittelut synttärin johdosta ja iloni siitä, että aloitit bloggaamisen! Tykkään blogistasi todella, murre tekee siitä erityisesti viihdyttävän, vaikka aiheesikin ovat kivoja ja kiinnostavia. En useinkaan tykkää tiukkaan rajatuista pelkistä puutarha-aiheisista blogeista, kun se on työtänikin - vapaalla haluaisin keskittyä muuhunkin. Mutta sulla on niin aito ote, että sun seurassa rentoutuu, vaikka "työasioista" puhuttaisiinkin. Tulkoot seuraavat viisi lisää, ja sen jälkeen vielä monta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että viihryt näiren jorinooren paris, vaikka nonki melekee pelekkää puutarhaa. Lipsahtaahan mulla ny joskus jotaki muutaki :)

   Poista
 2. He hee, teimme näemmä synttäriarvontaa samaan aikaan! Oikein kolokosti onnia sulle ja plokilles, on ollu ilo seurata sun puutarhahommias, saaja itellekki ideoita ja vinkkejä. Ja tuo murre kruunaa kaiken, hyvin oon selevinny vaikka se onkin tuommosta leviämpää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii taisimma teherä. Kiitos! Son aina mukavaa, jos joku saa ireoota, ku kerran ittekki niitä löytää muiren plokiista. Kaikkihan ei murretta jaksa lukia, vaikkei tämä miälestäni, tiätenkää, oo vaikiemmastapäästä.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut 5-vuotiaalle! Blogiasi on ollut ilo seurata ja toivonkin sinun jatkavan monen monta vuotta lisää. En yhtään ihmettele, että kinttupolkupostaus ja tukijutut ovat suosittuja. Olet tavattoman kekseliäs ja taitava tuunaamaan vanhoja tarve-esineitä puutarhakäyttöön ja rakentamaan omin käsin kaikenlaista silmiä hivelevää. Kauniin puutarhasi ja kivojen juttujesi lisäksi tykkään siitä, että kirjoitat murteella. Arvostan sitä todella paljon.
  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon enne teheny palio käsitöitä. Ny sitte toteutan "luavuuttani" pikkuusen järiemmillä keinoolla :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Kukkivat onnittelut 5-vuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle! Kaunis kiitos ihanista murrejutuista ja kuvista. Tsinnia on munkin kesäkukkasuosikki ja toki myös sammari, mukavia kasvattaa ja kukkivat runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsinnianki taisin hoksata jonku plokista. Hianoja kukkijoota.

   Poista
 5. Onnittelut, 5-vuotta on hyvä ikä blogille. Sinun blogi on blogien helmiä hienojen kuvien ja ennen kaikkea tekstin takia, minusta murteella kirjoitettua tekstiäsi on ihana lukea. Eikä sovi unohtaa upeaa puutarhaa joka esiintyy kuvissa ja tekstissä.
  Samettikukka 'Strawberry Blonde' oli helppo kasvattaa, kokeilin viime vuonna ja tykästyin heti sen väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 'Strawberry Blond' onki pikkuusen totutuusta sammarien sävyystä poikkiava.

   Poista
 6. Täällähän viettää blogi jos toinenkin synttäreitä! Paljon onnea viisivuotisesta taipaleesta! Mukava kuulla, ettet ole lopettamassa tai muuttamassa tyyliäsi mihinkään suuntaan, sillä blogisi on valloittava juuri tällaisenaan. Siemeniä en kyllä tarvitsisi (ainakaan isännän mielestä) yhtään lisää, mutta osallistunpa silti. Eipähän ne heti itävyyttään menetä, jos onnetar sattuisikin suosimaan. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on näemmä uuren alaku plokimailmaski :) Kiitos! Ei oo tarkootus mitää rarikaalia muutoksia teherä. Siämeniähän ei oo koskaa liikaa ja monien siämenien itävyys säilyy yllättävän hyvin vuasikausia. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Onnittelut blogillesi. Murteet on tärkeitä säilyttää ja niitä on kiva lukea. Siellä pystyy kohta puutarha hommiin kun lunta on nuin vähän,täällä Kuhmossa on mistä koahlata ja pakkaneni on paukkunu - 25 asteessa. Siemmenet vielä ostamatta,jospa arpa onni suosis. Aurinkoista maaliskuun alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ny on tullu pikkuusen takapakkia. On menos tällääne piäni pakkaaskausi. Hetki pitää viälä orottaa. Meillei tuallaasia lukemia oo tänä talavena onneksi näkyny. Toivotahan parasta. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Onnea Navettapiika ja blogi:D
  Ensteks, älä vaan muuta kirjotustyyliä eli tuo murteella kirjottaminen on niin mukavaa luettavaa. Kurvaan yleensä ensimmäisenä sun blogiin, kun näen uuden postauksen tulleen. Tykkään pihastasi, ideoistasi ja siisteydestä. Sulla on erikoisia kasveja, mitä iteltä ei löydy.
  Tosi mukava kun keräsit eniten klikatut jutut tähän. Olen mukana arvonnassa, sillä haluaisin onnistua noiden tsinnioiden kanssa ja sammarit nyt on iki-ihania muutenkin. Tuohon vaaleankeltaiseen tykästyin viime kesänä täysillä.
  Jatketaan samaan tyyliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En vaihra, muuta enää osaakkaa :D
   Oli ittekki miälenkiintoosta kattua mikon kiinnostanu. Tua kinttupoloku oli melekee seleviö, nii useen se näkyy sivupalakis. Taitaa tua vaalia Vanilla syrijäyttää tänä kesänä mulla sen isoon Vanillan kokonansa. Kyllä, kyllä :)

   Poista
 9. Paljon onnea ihanan blogisi synttäreiden johdosta! On ollut kiva tutustua - vaikkakin vain näin blogien välityksellä. Niin postauksesi kuin kommenttisikin ilahduttavat aina kovasti. Murteen käyttäminen tuo mukavaa lisäväriä ja tekee kirjoitustyylistäsi persoonallisen. Ihanaa puutarhakevään odotusta! ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika vähä murteeta käytetähän plokimailmas, vaikka useemmille tämä onki "vaan" rakas harrastus, eikä mikää viralline asioontiväylä. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi ihan alusta asti. Mukavasti blogiasi murteella kirjoittaen teet sen eläväksi ja mielenkiintoiseksi. Pihasi myös on todella ”näkemisen ja lukemisen ”väärtti. 😊
  Kiitos ja onnea 5- vuotiaalle blogillesi. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, oon toivonukki, ettei olisi liian kuivaa tekstiä. Tällä tyylillä voi olla pikkuusen rempsiämpi. Kiitos!

   Poista
 11. Oikein lämpimät onnittelut ihanalle ja eloisalle 5-vuotiaalle blogillesi! Pidän tosi paljon sinun elämänmakuisesta tavastasi kirjoittaa omalla murteellasi ja kuvat ovat aina vaikuttavia. Kuten jo viimeksi totesin, olet tosi taitava rakentelemaan kaikenlaista, joten ymmärrettävää, että kivipolut ja köynnöstuet ovat olleet suosittuja postauksia. Jatka samaan tapaan, mukana ollaan innokkaina seuraajina ja mielellään myös arvonnassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eskari-ikä lähestyy :) Vaikka piha näyttää jo liki valamihilta, ireoota olis viälä monia. Aika näyttää mikkä toteutuuvat ja mihinkä ne saan tökättyä.

   Poista
 12. Samoin kuin edelliset,onnittelut blogille,joka on oikeasti kotitekoinen.Minäkin tykästyin tuohon kivipolun rakentamiseen ja se on edelleenkin teon alla.Pidän myös pohojanmaan levveestä murtehesta ja kaikista ruosteisista kannuista ja romuista.Tosi kiva lukea postauksiasi ja olen mukana arvonnassa,vaikka asunkin nykyisin metsässä,eikä paljon ole kasvumaata kukille eikä muilllekaan kasvatettaville kasveille.Hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivipoluut sykähryttäävät aina. Toivottavasti saat omas pia valamihiksi. Sullon sitte mettäpuutarha :) Kiitos, samoon!

   Poista
 13. Onnittelut blogin pitäjälle ja kiitos sinulle tästä blogista ja arvonnassa mukana , kesäkukkia jos vihdoin saisi vähän niinkuin pakosta istutettua jos onni suo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkukat vois tuara vaihtelua perennojen joukkohon.

   Poista
 14. Paljon onnea viisivuotiaalle blogillesi, jota on ollut tosi kiva seurata heti ensi metreiltä asti. Kaunis puutarhasi on myös yksi suosikeistani. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa ku alakuaikojen seuraajat pysyyvät menos mukana. Kiitos :)

   Poista
 15. Onnea 5-vuotiaalle! Aika rientää nopsaan. Tsinniat ovat ihania kesäkukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nii teköö ja viälä vauhrikkahammaksi muuttuu.

   Poista
 16. Paljon onnea 5-vuotiaalle blogillesi. Nautin sen lukemisesta, murteesi tuo mieleeni vanhat sukujuuret ja jo edesmenneet vanhepani. Teet mahtavia juttuja puutarhaasi monenlaisista tarvikkeista, köynnöstukia sun muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitte tämonki sulle ihan selevää tekstiä :)

   Poista
 17. Paljon onnea 5-vuotiaalle. Pohjanmaalta minäkin, joten murteesi on kovin kotoosen kuuloista. <3

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Lämpimät onnittelut 5-vuotiaalle! Mukava on ollu seurata kaikkii kasvatuksiasi ja rakennelmia, mitä oot tehny. Ideanikkari oot! Mie en siellä pohjanmualla oo käynykkään, kun yhen kerran Marttojen reissulla. Kansakouluopettajani ol Härmästä! Mukavia arvottavia on ja osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälon pikkuusen eri näkööstä :) Härmästä mäki tänne muutin.

   Poista
 19. Parhaimmat onnittelut 5-vuotiaalle! Murreblogeja on tosi kiva seurata, kaiken muun lisäksi - ihan joka sanaa en aina ole ymmärtänyt, mutta mulla on kurikkalainen työkaveri ja hän sitten suomentaa. Aina en kommentoi mutta melkein aina luen postaukseni ja olen aina iloinen, kun omaa blogiani kommentoit! Olet tosi taitava mihin ryhdyt oli sitten rakentamisesta tai penkkien teosta kyse, ihan mistä vaan!

  Oikein mukavaa alkanutta maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä ku o tarvittaes oma tulukki. Kyllä kurikkalaane tätä kiältä hyvin ymmärtää :) Mukava ku kerkiät käyrä lukemas. Kommenttia o varmasti kaikkien miälestä mukava saara, mutta kyllä itteltäki kommentoonti joskus jää, jos o palio postauksia luettavana ja aikaa niukalti. Kiitos, samoon!

   Poista
 20. Onnittelut 5-vuotiaalle! Blogiasi on mukava seurata. Sinulla on upea puutarha ja näppärine näppeinesi olet tehnyt sinne vaikka mitä ihanaa. Murteesi tuo blogiisi oikein erityisen tunnelman. Osallistun mielelläni arvontaan. (keijunkukkanen@outlook.com) Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi on taas kevät, nii saa näpikki kohta liikettä :) Kiitos, samoon!

   Poista
 21. Arvonnassa mukana! Onnea 5-vuotiaalle! Kiva on juttujasi lueskella. :)

  VastaaPoista
 22. Lämpimät onnittelut 5-vuotiaalle ♥ Ehdottomasti mukana arvonnassa, sillä tsinnioita en ole saanut tähän mennessä onnistumaan, valkoinen mustasilmäsusanna kuulostaa ihanalta ja molemmat samettikukkalajikkeet ovat uusia tuttavuuksia. Pikkutyökaluillekin on aina käyttöä. JOspa onni lykästäisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei multakaa oo joka kerta onnistunu. Arvonnashan olis sulle palio uutta kokeeltavaa.

   Poista
 23. Onnittelut viisi vuotiaalle blogille. Blogiasi on mukava lukea. Arvonnassa mukana 😊
  miakinnun75@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Paljon onnea 5-vuotiaalle ihanalle blogillesi! Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 25. Onnea onnea onnea!
  Ja monta kiinnostavaa tulevaa blogivuotta myös!

  Mieluusti olen mukana arvonnassa sillä rakastan samettikukkia yli kaiken. 🥰👍
  oliaikablogi (at) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samettikukat onki monikäyttöösiä kukkia.

   Poista
 26. Lämpimät onnittelut!
  Mukana arvonnassa.
  postin.tuomaa@£gmail.com

  VastaaPoista
 27. Onnea blogin mukavasta taipaleesta, on ollut kiva lueskella murteella kirjoitettuja juttujasi:) Olet myös taitava käsistäsi ja tuottanut kivoja ideoita meille muillekin. Lieneekö noita siemeniä koskaan liikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On nii mukavaa teherä jotaki käsillänsä. Paperitöihin mustei oo. Ei oo :)

   Poista
 28. Onnea blogillesi, tykkään siitä kovasti! Ja vielä ehdin kai mukaan arvontaankin!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...