maanantai 10. lokakuuta 2016

Sipulisouvi on ohi

No  nii, ny non maas, kaikki nuan 800 sipulia. Jotenki taas karkas lapaasesta :D Luku näyttää aiva hirviän suurelta, meikälääselle, mutta ku on monta penkkiä mihinkä laittaa, nii hyvin ne vaa hävis. Eikä eres joka penkkihi riittänykkää. Ja oon vahavasti sitä miältä, että sateene kesä on teheny sipulituhoja vanhoos kasvustoos.

Olin vähä pettyny kevään sipulikukkaloistoho, siis ku sitä loistua ei eres ollukkaa. Vanahat sipulit oli talavi tai kesän märkyys viäny aika totaalisesti. Syksyllä laitetut tulput ja narskut nousivat onneksi hyvi. Pikkusipulit kyllä tuattivat pettymyksen. Ny oon yrittäny laittaa ne heti maaha, ku oon ne kotia tuanu. 


Tuluppaanien sipulia on tiätysti enite ja ny löyrin Sundilta pikkutuluppaanienki sipulia, joita en oo tääläpäi mualla pahemmi nähäny.  Ensimmäästä kertaa kävinki siälä sipulikukkaostoksilla, enkä varmasti viimmeestä kertaa. Sevverran hyvät valikoomat.

Enite kuitenki orotan lilijojen kukintaa, tai että eres näyttääsisivät jotaki elonmerkkiä. Laitoon keväällä lilijoja ja sitte luinki, että syysistutus olis parempi. Sundilla oli niitäki hyvä valikooma.

Ny oikee kyttäsin, koska Littelihi tuloo sipulilähetys ja kävin siälä samana päivänä. Orotin kyllä monipualisempaa valikoomaa, mutta kyllä siältäki jotaki löytyy. Etelähän taitaa jäärä kuitenki kaikki ekstrat. Ostin siältä esimerkiksi kaharenkilon pussin tulppuja. Laskin ne suurinpiirtee, ku laitoon niitä navetan sivupenkkihi, nua 75kpl.


Erilaasia helemililijojaki löytyy ihimeesti. Täysin uusia ei oo ku nua vaalian siniset 'Valerie Finnis'-helemililijat.  Kerrottuja oon tuanu kukkivina Virosta muutama vuasi sitte, mutta non vähentyny, eiväkkä ny keväällä kukkinu. Vaalianpunaaset ei oo lisääntyny yhtää. Pitää lisätä niitä pussista. Nuata vasemmanpualoosia ostin viimme keväänä Plantsusta kukkivina ja istutin ne sitte maaha. Eipä oo näkyny niitäkää.Sitte muutamia kuvia tulpuusta. Näitä istutin kaaripenkkihi, useeta pussia.Nämon katajakulumas. Alarivin pussit sekootin ja istutin yhtehe paikkaha. Pitääs sopia hyvi vuarenkilipien kukkien kans.

Nii ja sitte lisää oranssia. Luin leherestä että olis ny oikee muatifäriki. 


Hamstrasin sipulukukkia Littelistä, Multasormesta ja Honkkarista. Uusina paikkoona oli Sund ja onneksi menin Vihertaimiston sivuulle, ku siälä oli mainos sipulikukiista. Ei oo niitä siälä tiätääkseni viimme vuasina ollu. Kävin siäläki pari kertaa.......hm.....kertyyhä niitä.


Vihertaimistolla oli kans hyvät valikoomat. Hyasinttiaki oli monellaasia.


Sipulilista:
Tulppuja noin 400 kpl.
Narsissia 85 kpl.
Lilijoja 12 kpl.
Laukkoja 45 kpl.
Hyasinttia 27 kpl. 
Keisarinpikarililja 1 kpl.
Helmililjoja 70 kpl. 
Muita 170 kpl.
Euroja en oo tohtinu laskia...... iiiik!


Ja sitte vaa orottamaha KEVÄTTÄ!!!!!

31 kommenttia:

 1. Kyä ens keväänä puhkee ISO kukkameri Navettapiian puuhamaahan!

  VastaaPoista
 2. No, oletpa istuttanut hurjan määrän upeita sipuleita. Minä en ole istuttanut tänä syksynä, kuin pari pussillista narsisseja. Irtosipuleita ostin myös pienen pussillisen, nekin tosin narsisseja. Haluaisin istuttaa sipulikukat ihan omaan penkkiinsä, sillä kukinnan jälkeen perennapenkissä hiljalleen kuihtuvat sipulikukkien varret eivät näytä kovin kauniilta. No omaa sipulikukkapenkkiä minulla ei ole tällä hetkellä ja pensaidenkin alla on ahdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että joka vuasi sipuliostot vaa kasvaa. Ei oo ruskettuvat varret mitää kaunistuksia, ei. Näistäki osa jää valitettavasti näkyvihi pitkäksi aikaa. Jos oikee rupiaa häirittemähä, verän vaa kylymästi poikki.

   Poista
 3. Peukkua ylös! Toivottavasti talvehtivat. Männätalvi vei multa kaikki sipulit, niiden uusimisessa on työtä pitkäksi aikaa. Taidankin kahtoa onko nettikaupoissa tarjolla lisäystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korpikankaan alennuksissa tein harkitun neljänkympin extrauksen. Kiitti vinkistä, että osasin kotimaiset toimittajat tutkia!

   Poista
  2. Nii mäki hartahasti toivon. Mäki ostin uusia narskuja, ku peräti neki koki mulla aikamoosen karon.
   Hyvä että teit viälä löytöjä, kerkiää viälä aiva hyvi.

   Poista
 4. Oiii, mitä ihanuuksia.. eihän tässä malta odottaa uutta kevättä!! itsekin nakkasin sipuleita maahan, mutta ei niitä noin ontaa tainnut olla.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhistuun määrää aiva ittekki ku laskin. Voi mikä pettymys, jos ei nousisi yhtäkää piikkiä......ei kai soo maharollista.....eihä.

   Poista
 5. Niin sitä pitää! :D Hyvää jälkeä tulee! Toivotaan suotuisaa talvea. Hitsit, minä kun jätin liljat sieltä Hollannista tilaamatta tulppaanisatsin mukana kun ajattelin että paras varmaan istuttaa ne keväällä. Molempina aikoina istutettuna ovat kyllä yleensä aina lähteneet kasvuun ihan hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on tulppuja aina kilokaupalla ja keväällä näyttääki sitte tosi komialta. Lilijoosta luin, että syysistutetut kerkiääs juurtua kunnolla enne talavia ja olisivat heti keväällä reippahas kasvus. Sulla on niille hyvä paikka jos onnistuuvat molemmilla tavoolla hyvi. Mun kevätistutus ei oikee loistanu.

   Poista
 6. Hienoa! Nyt sitten odottamaan kevättä ja upeaa kukkaloistoa. Ison urakan olet tehnyt. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha mukavalta tuntuu, ku sain viimmeesenki pussillise maaha. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Onpas ihana kokoelma kaikkea kaunista! Äkkiä humpsahtaa tuo määrä maahan ja eipä keväällä laisinkaan kaduta. Euroista nyt viis. Todella kivoja ja monipuolisia valikoimia sielläpäin. Ei kuule täällä Etelä-Suomen Lidlissäkään mikään kummoinen valikoima ole ollut. Upeat liljat löysit myös. Nyt minäkin odotan extrapaljon kevättä jotta näen nämä sipulisi kukkivana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmänki olis viälä mahtunu, mutta kattotha ny kuinka näiren kans käy. Plokiis on näkyny mainintoja Littelin sipuliista. Valikoomat on aika erilaasia. Parit lilijat laitoon pohojoospäätyhynki. Saa nähärä jaksaavakko nii variooses paikas.

   Poista
 8. Voi,kun olisin tajunnut istuttaa liljoja! Olen luullut, että keväällä vasta. Tervetuloa kurkkaamaan blogiani kukkaetkaali.blogspot.com ! Suosittelen juttua otsikolla Vörtti. Tuli vaan mieleen kun luin sun sipuli-innostuksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä istutetut ei aina kerkiä kukkia samana kesänä. Niitä vois esikasvattaa keväällä pötiis, nii kerkiääsivät paremmi. Jos on hyvä paikka, nii onnistuu muutenki. Kiitos! Tuun.

   Poista
 9. No onpas sulla ollut sipulihulinat! Täällä meilläpäin on aika surkeat sipulivalikoimat kaupoissa verrattuna etelämpään (asuttiin ennen pääkaupunkiseudulla). Jos jotain erityistä haluaisin, niin ostaisin kyllä verkosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä oli nuas normikaupoos ny kans aika heikosti valikoomaa. Sundi ja Vihertaimisto pelasti mun ens kevään.

   Poista
 10. Tiedossa siis keväistä ilotulitusta!
  Muakin harmittaa nuo liljat, olisi pitänyt istuttaa niitäkin. Ovat melkein hävinneet. Aika monta pussia minäkin ostin, mutta sinä kyllä vedit pitemmän korren... Ja piilottelin osan työpaikallekin, vaikka siellä nousi keväällä paremmin entisetkin kuin kotona.
  Todella ihanaa odottaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon mukava orottaa sipulikukkia molemmis paikoos, kaksinkertaane ilo!

   Poista
 11. 800! Et sitten enempää laittanut?! Minä olen luopunut sipulien laitosta, kun niistä suuremmaksi osaksi ei tule mitään. En tiedä, missä vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laittaaki, jos osuu jotaki viälä kohoralle ;D varsinki valakoosia tulppuja. Pitää salakulijettaa ne kotia ;) Mulla oli aluus liian tivistä maata. Ny laitanki useen pussimultaa päälle. Syääkö myyrät?

   Poista
 12. Pistit vielä paremmaksi. Laskin istuttaneeni 710 sipulia ja silti tuntuu, että moni paikka jäi tyystin ilman. On noiden sipulien maahan tunkemisessa oma urakkansa, mutta kevättä ajatellen sen jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoon taltehe kaikkien pussien pahavit ja niitä tuli aika pino. Laskin sipulikki ihan piruuttani, hups, vähä hirvitti.
   Kukintaa riittääki ny sitte huhtikuulta heinäkuulle asti, jos kaikki onnistuus.

   Poista
 13. Tulisipa hyvä talvi ja juurtuisivat nyt syksyllä hyvin. Ihanaa on nyt kevättä odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Viimme vuaren uuret pikkusipulit ei onnistunu ollenkaa. Virvalilijat oli ainuita kukkijoota. Toivottavasti ny olis parempi tuuri.

   Poista
 14. Tähän mennessä olen piilottanut kokonaista kahdeksan kukkasipulia. Kun katselin sinun satoja sipuleita, niin alkoi tehdä mieli lisää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonki sitte sitäki orotetuumpia.
   Mulla meni monta, monta vuatta muutamalla krookuksen sipulilla. Siitä se innostus pikkuhilijaa sitte lähti :D Jos nämä onnistuu, nii ei ens vuanna tarttekkaa laittaa lisää......muutaku tulppuja...... olisko toiveajattelua.

   Poista
 15. Huh! Jollei tuolla määrällä ole keväällä luvassa upeaa kukkaloistoa, niin sitten ei millään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii luulis, mutta eihän sitä tiärä. Kukkiivakki nii pitkähä liämehe. Solis eri asia, jos nolis yhyres paikas ja kukkiisivat yhtaikaa. Sullahan on aina näyttävät sipulikukat.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...