tiistai 25. lokakuuta 2016

Viimmeeset

Eteläs on satanu lunta ja räntää, mutta kas, meillä paistoo siniseltä taivahalta - aurinko. Ei se palio lämmittäny, mutta päivä pysyttihi muutaman asteen plussan pualella. Pihalla on ollu viälä kaikellaasta hommaa, muttei enää mitää maharottomia rojektia.

Kuvaamiset o jääny aika vähille, mutta löytyy viälä joitaki sinnikkähiä kukkijoota.Sammalleimu on aloottanu uuren kiarroksen.


Messuesikos on viälä yks kukka.Tämäki kukkii - kiviympyrän ohotanmaruna.Kivikkotörmäkukka ei oo vissihi hoksannu, etton syksy.


Surkian kärhökesän päätteeksi kukkii kuitenki viälä yks kärhö. Viinikärhö Södertelje on säilyny seinänviäres pakkaasilta. Heräs aika myähä ja on ny kukkinu muutamalla kukalla.Syysmyrkkylilijaki yrittää, mutta yritykseksi taitaa jääräkki.


Ny toivon, harvinaasta kyllä, että näiren matalien sinipiikkiputkien ympäriltä löytyys ens vuanna siämentaimia. Toivua on, koska osa kukinnoosta on jo ruskettunu, mutta osa o vasta tulollansa.


Tämä rauniokilikka tarttis sitkeysmitallin. Viimme vuanna istutin muutaman taimen ja keväällä noli  kauvan aiva kuallehen näköösiä. Annoon olla niiren rauhas ja kas kummaa, maasta rupes nousemahan uusia lehtiä. Paikka on rutikuiva, länsipualella, kivijalaa viäres. En oo kastellu, mutta siinä se rehottaa ja kukkii harvakseltaan aina vaa.Romuromantiikkaa ja ainukaaset juhannusruusun ruskaleheret on kivikkohon levinnehis juurivesoos.Komia maksaruaho jatkaa kukkimista kinttupoluun kivijalakapenkis. Toivottavasti nua ristikit seleviääs talavesta. Viimme talavi vei suuren osan tuan penkin kasviista.
Tätä näkyä en kyllästy kattelemahan. Kuusikolomios, komiamaksaruaho, neironkurjenpolovi, keltalehtine happomarija ruskas ja aina vaa kukkiva törmäkukka, muarostaavat kivan kokonaasuuren........Ja kolomiopenkis koristekastikat antaa parastaan syksyyses auringonpaistehes.Lankesin........ huamasin että valakooset tulput puuttuu.......ehämmäny muute :D


Ny on pakkaasta -3.3. Aamulla taitaa olla kuuraa.
Kuulahia syyspäiviä kaikille!

26 kommenttia:

 1. Kauniita syksyn viimeisiä pinnistäjiä sulla. Lunta odotellessa - voihan olla että sitä joutuu vielä pitkään odottamaankin.

  Minä kävin Rautiassa vilkaisemassa josko irtonarsissit siellä olis jo alessa. Ei vielä. Kahdeksaa euroa kilolta pyytävät, mutta eiköhän hinta vielä huojene.

  Jos valkoiset tulput innostaa, niin katohan 'Candy Club' jostain. On muuten verrattoman hieno tulppaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihimeesti viälä jotaki löytyy.
   Vihertaimistolla oli normihinnat. Taitaavat talavettaa loput purkiis ja myyvät sitte kukkivina keväällä. Honkkaris pussi maksoo 0.99.
   Tosi kukoostavan näkööne tua tulppu, niinku valakoosta ilotulitusta.

   Poista
 2. Onpas sulla elämää siellä vielä! :) Meillä on enää lähinnä rikkaruohoja, mutta kelpaa nekin: meillä kun nimittäin on pupuja, joille on vain ilo pystyä vielä keräämään herkkuja ♥

  Mekin asustellaan Etelä-Suomessa, mutta meille ei ole vielä lunta tullut. Kovasti kyllä odottelen sitä, rakastan sitä kun maa tulee valkoiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais viimme yä viärä osan, miinus nelijä ja risat pakkaasta ja miinusta koko päiväki. Pupuulle saa varmasti viheriää viälä pitkän aikaa.
   Ensilumi on aina hianua ja ny toivonki lunta satavaksi enemmä ku enne. Ei kuitenkaa metritolokulla, mutta sataas eres sen kymmenensenttisen lumisuajan.

   Poista
 3. Kyllä vain osaa arvostaa noita viimeisiä nuppuja ja äidinvaistot heräävät kun pikkuisia nuppujakin vielä näkyy, meillä neidonkurjenpolvessa - tuuli on jäätävä ja se tekee nuppuja, aikas tapaus!

  Upean iso tuo komeamaksaruoho, niihin hullaannuin Kauppilassa elokuulla, vanha komeamaksaruohoni on kasvanut kiitettävästi ja sille piti kavereita hankkia ja löytyikin, ihana pinkinpunainen kukinta syksyn värien keskellä jos vain ehtii kukkimaan ennen pakkasia, nätti silti.

  Nyt olisi sipulikukkia edullisesti, upean valkoisen sarjan ostit, en ole oikein tulppaani-ihminen mutta muilla niitä on kiva katsella.

  Mukavaa syksyviikkoa, toivottavasti ei tule lunta vielä niinkuin tuonne kaakkoon kai on tullutkin melkoisesti, meillä vain hituloi täällä Suomineidon lanteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neironkurijenpolovi onki parhaimmistua.
   Oon jakanu nuata maksaruahoja muutamahan paikkahan ja hankkinu muitaki sorttia. Jos olisivat vähä aikaasempia, nii kerkiääsivät kukkia varmemmi.
   Hoksasin ettei mulla valakoosia ollu ollenkaa. Pitihä niitä käyrä kattelemas.
   Tänne ei oo hetkehe tulos lunta, vettä kylläki, kait.

   Poista
 4. Mitäköhän loitsuja sä oikein taiot siellä sun puutarhassasi kun kukkii kukkimisen perään.. Ihanaa romuromantiikkaa - minä niin tykkään!
  Niin ja täytyyhän sitä valkoista olla muiden lisänä.. =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kukinta kohta loppuu. Ei auta loitsut eikä mikkää muukkaa poppakonstit :)
   Eherottomasti! Valakoone sopiiki kaikkien kans.

   Poista
 5. Kuvista päätellen asut aivan eri planeetalla, kuin me rännästä osamme saaneet. Kyllä noita sinun kukkapenkkejä kelpaakin ihastella, sillä niin kauniita ja taitavasti sommiteltuja ne ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla planeetallapa hyvinki. Joskus näinki päi :)
   Kiitos! Kiva että tykkäät.

   Poista
 6. Kauniita, syksyisiä kuvia. Ja vielä auringon paistettakin. Meille tuli eilen ensilumi ja ainakin vielä maa on ihan valkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täs ollukki monta pilivistä päivää. Auringonpaiste lämmittää eres miältä, jos ei ny muuta, tähän aikaha.
   Jos täälä olis satanu lunta, olis seki varmasti pysyny viälä. Asteet on ollu koko päivän miinuksella.

   Poista
 7. Sain idean, että kivikkotörmäkukkaa meillekin :)

  VastaaPoista
 8. Todella kivat syksyiset kuvat ja sinnittelevät kukkijat.
  Käyhän vähän avittamassa tuota sinipiikkiputkea siementämisessä. Ripistele siemeniä käsin kukinnoista kasvupaikalle ja AVOT.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oon tehenykki, varsinki navetan nurkkapenkis. Oikee reviin vähä maksaruahojaki pois alta. Oli reppana nii yksinääsen näkööne, että kaveria pitääs saara. Toivottavasti toimii.

   Poista
 9. Voi kun olisikin kuulaita päiviä ja aurinkoa, täällä sataa lunta (räntää). Mukavia juttuja vielä näkyy pihassasi, nuo heinätuppaat varsinkin ovat hienoja :) Minulla katosivat rauniokilkan taimet ensimmäsienä talvena, en tiedä olivatko myyrät asialla, vai eivätkö muuten viihtyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ny tääläki tihuuttaa ja on ollu pimiää koko päivän.
   Oon erellises puutarhas yrittäny kilikkaa, eikä menestyny. Sitähän on kivikkokilikan nimistäki, toine on rantumpaa ku toine, mutten muista kuinkapäi.

   Poista
 10. Upeat nuo koristekastikat. Niitä olisi kiva hankkia omaankin puutarhaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non tosi komeeta. Niiren kans ei oo ollu minkäänlaasta ongelmaa. Eiväkkä leviä muutaku tuuhettumalla.

   Poista
 11. Hih, pitäähän sitä valkoisiakin olla;)
  Upeita nuo kastikat, meillä heinät tykkäs huonoa viime talvesta, mutta onneksi joku on sentään hengissäkin, tosin normaalia pienempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Ja tänää ostin alesta muutaman mustanki, heh, hee!
   Kastikat olivat ainuat heinät jokka selevis 100% talavesta.

   Poista
 12. On se taas niin lohduttoman tuntusta :( Kesään tai edes kevääseen on pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Ei nämä syksyn synkät päivät innosta yhtää, muttaku suuntaa ajatukset heti jouluhun, nii piankos on taas kevät :)

   Poista
 13. Suloisia kukkijoita vielä löytyy ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...