lauantai 17. joulukuuta 2016

Pallovalot

Ny oon ottanu nii lunkisti, ettei oo tosikaa. Keittiöhö oon vaihtanu jouluverhot, siinä tähänastiset jouluvalamistelut. Oon ollu muutaman viikon puranapöhönäs, tuan poloven takia. O väsyttäny, eikä oo huvittanu teherä mitää ylimääräästä, ei eres piparia !?!  Joulukortit sentäs sain tehtyä. Ny on onneksi jo palio virkumpi olo, eikä ihime kyllä, mitää hirvittävää ressiäkää.......viälä.

Oonhan saanu kyhätyksi pihalle pallovalot. Mulla o jouluvalot ollu jo monena vuatena melekee samalla tyylillä. Tuumasin isännälle, että laitan valot ny aiva toisella lailla. Sehän siihe, että "kai ny nuahi tuijiihi laitat valot". Höh! En ollu kyllä meinannu, mutta laitettava oli, ku oli oikee isännän toivomus. Olin suunnitellu laittaa valot vaa kaikkiihi pihalta löytyviihi palloohi.


Tein sitte vaa tällääsen pallotornin. Pallojen runkona on ennemmi, rautalangasta teheryt pallot, joiren ympärille pyärittelin kaikki färilliset valot.Ja pallot laitoon tuaho, kolomiopenkin isoompaha kärhökehikkoho, pömpelihi. Siinähän o jo valamihiksi vaakatasoja, joiren päälle pallot oli helappo laittaa. Osan siroon roikkumaha tai pujotin puikonpätkän lävitte.Tämän punaasen pallon kans tuli ongelma. Pyärittelin sen ensimmääsenä ja laitoon sen orottamahan lopullista sijootusta tuaho tyhyjähän petooniruukkuhun. Pakkaaset jäärytti siinä olevan veren, eikä pallo lähtenykkää irti. Ei muutaku kuumaa vettä nii palio, että pallo irtos. Tivihit o valot, ku ei tuaho  käsittelyhy hajonnu. Siinä mun versio pallovaloosta.


Sisältä, klasin läpi kuvattuna.Katajakuluman tuijat, tiän viäres, sai perinteeset jouluvalot.Pallovaloosta tuli aika hauskat, mutta ei ne oikee jouluvaloolta näytä.....ennemmi uuren vuaren valoolta.  Oonki laittanu aina nua färilliset valot kauemmas tiästä, ku melekee koko muu kylä kylypöö keltaasis valoos.Puun kohorevalot teki syksyllä tenän. Ne vaa lopetti palamise. Valot ei oo ollu, ku vasta muutaman vuaren. Onneksi ne rupes toimimahan, ku otin väliltä pois hämäräkytkimen. Viimme vuatiset jouluvalot löyrät täältä.


Tänää käyn joululahajaostoksilla ja sitte rupian valamistelemahan joulua iha tosissaan. Onhan täs ny viälä viikko aikaa 😊.  Joko teirän muiren jouluvalamistelut o jo tehty?


Ressitöntä jouluviikkua!

34 kommenttia:

 1. Onpas hienot valot. Tuo pallotorni on niin hieno ja moderni ilmestys! Mulla on flunssa tuloillaan, joten en ole jaksanut alkaa enempiä vielä valmisitelemaan joulua. Yhden kakun sain tehtyä, mutta sitten olikin jo voimat pois ja kun mies makaa sangyn pohjalla on pitänyt hoitaa kaupassa käynnit, ruuan laitot ym. mikä on nyt ollut ihan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outs! Huano homma. Ei oo kivaa sairastaa koskaa ja joulun alla viälä vähemmä. Toivottavasti vointi parantuu ja jouluki tuloo vääjäämättä ja taitaa mennäkki samantiä, vähemmälläki hössöttämisellä.

   Poista
 2. Toi valotorni on ku taideteos, oikeen onnistunut ja hiano.

  VastaaPoista
 3. Jouluhommat ovat vaiheessa, lahjat kaikki hankittu. Täälläkin on hissuteltu, kaksi kuukautta polvileikkauksesta ja tiistaina töihin. Oletko näyttänyt sitä polvea lääkärille, kylmä tekisi sille hyvää ja punktointi kortisonitropin kanssa. Lepo on paras lääke kuitenkin!

  Hianot valot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahajat on ny tääläki hoirettu. Jotaki piäntä viälä, ehkä.
   Lekuri se just mulle sen puranakuurin määräski (4x600/vrk/kaksviikkua) Ja laittoo viälä sen kortisooninki. Ei ollu nestettä. Aivanku olis jotaki apua ollu.
   Toivottavasti poloves kestää töihi menon. Mä mitää lomaa saanu, suaraa vaa navettaha.

   Poista
 4. Tuijat ovat todella kauniita. Niistä tulee niin jouluinen olo. Väripallot ovat kuin uudenvuoden ilosanoman tuojia. Kauniin värisiä toki ja vähän erikoisempia.
  Hommat hanskassa ja hanskat hukassa.... koristeet, valot ja verhot on laitettu, mitä laitan, mutta leipomuksia en aio paljoakaan tehdä. Lahjat ostettu, ne vähäiset mitä laitetaan.
  Joulunajan ruuat pitäis miettiä valmiiksi, tekis mieli poiketa normi laatikko-kinkku linjasta ainakin jonkun verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuijat on munki miälestä oikee jouluusia. Mä tykkään, että valoolla on joku muato, eikä niitä oo vaa heitetty johonki, siksi ny valopallot.
   Sullahan on jouluuuset askarehet jo pitkällä. Mäki tairan huamenna aloottaa leipomukset. Kinkun asemesta aattelin hirvenlihapaistia. En oo kylläkää viälä isännän kans asiasta praatannu. Molempien kersat käy aattona päivällä. Oon ilimoottanu, että ny saatta sitte kaffit lisukkeineen. Kaikki kuitenki jatkaavat matkaa seuraavahan paikkaha, nii että eivät ne näläkää ainakaa näe. Ja meikälääne pääsöö pikkuusen vähemmällä :)

   Poista
 5. Valot on hanskassa mutta muut valmistelut on vielä kesken. Kuusi tulee sisään kunhan on sulatellut itsensä autotallissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isännän ainut joulutyä, on kuusen hommaamine. Son jo katteltu mettästysreissuulla valamihiksi. Son hakemista vaille valamista.
   Tykkään koristella joulua, mutta nysson jääny aika viimmetippahan.

   Poista
 6. Upeat tuijat valoineen ja hauskat pallot!

  VastaaPoista
 7. Hieno valotorni! Ihan kuin ilotulituksia :) Vähän on valmistelut vielä vaiheessa, mutta onhan tässä onneksi vielä aikaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki tuli ilotulitukset miälehe nuasta palloosta, siksi nei nii jouluusilta vaikutakkaa. Onneksi on viälä aíkaa.

   Poista
 8. Hienot pallovalot. Ei varmasti ole naapurilla samanlaisia.
  Jouluvalmistelut kulkee omaan tahtiinsa. Päätin unohtaa stressin ja tehdä sen, minkä ehdin ja viitsin. Hyvin etenee.

  VastaaPoista
 9. Onpa kauniit jouluvalot. Tuo valotorni on todella kiva juttu. - Jouluvalmistelut meillä on aika hyvällä mallilla. - Mukavaa viikonlopun jatkoa! - Blogissani on pihakalenterien arvonta sunnuntai-iltana saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotaki erilaasta piti taas kokeella, nuaren valojen kans.
   Son hyvä ettei tartte ressiä ottaa. Kiitos samoon! Ahaa, käympä kattomas :) Oon ny ollu nii vähä koneella.

   Poista
 10. Valopallot on ihanat! Värilliset ovat kauniit, minä näin yhden pinkin talon pihalla pinkit jouluvalot, siitä tuli vähän iloiseksi:) Valopallosi ovat oikeastaan ihan oikea taideteos! Puutarhasi on niin kaunis näin talvellakin. Tunnelmallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki taloo valoineen, ei oo iha jokapäivääne näky :) Kiitos!
   Puutarhas on talavellaki ihan kivoja kohtia.

   Poista
 11. Kyllä tänne pimeyteen mahtuu ihan kaikenlaista valoa, ja nuohan ovat jo taidetta, pallotorni, hieno!! Jouluihmiset valmistelee joulua silläkin uhalla, että välillä uupumus iskee. Mutta joka vuosi olen samassa tilanteessa, odotan, suunnittelen, rakennan, uuvahdan ja lopulta olen ihan joulufiiliksissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Vaikka tykkään koristella joulua, oon ottanu ny kaikki ennätyksellisen lunkisti, eikä meillä joulu viälä näykkää. Oonki tehokkaimmillani piänes kiiruhus. Viimmeestää, ku kuusi tuarahan sisälle, tuloo joulu :)

   Poista
 12. Wow!!!
  these lighting is so elegant and awesome .
  your idea about it is really artistic

  VastaaPoista
 13. Tekisi mieleni tehdä tuollaiset rautalankapallot itsellenikin! Olenhan rautalankafriikki! Hyvää joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaa! Vaikein osa, on rautalangan mettästämine, jos sitä ei ittellä oo. Rautalankapallot on nii hyvät, ku tuuli ei niitä siirtele. Pajupallot oli aina johonaki rajaojas.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 14. Hienot valopallot, mukavan jouluiset:)

  VastaaPoista
 15. Ihanat valopallot, oikein omaperäinen idea! Olen jo pidempään seurannut blogiasi, ja se on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani!

  VastaaPoista
 16. Kivat pallovalot!
  Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...