lauantai 13. helmikuuta 2016

Ploki yks vee - arvonta !

Kyllä on vuasi menny äkkiää. Mihinkä son vilahtanu. Enkä aluus oikee uskonu, että kirijoottaasin plokia viälä vuarenpäästä, mutta täälä sitä vaan keikun, erelleen, netin "langoolla".... Ilokseni on plokihin ilimaantunu monta lukijaaki ja oon saanu palio kommenttiaki. Kiitos! Kiitos! Kiitos!

Laitan pystyhy piänen synttäriarvonnan, vaikka arvontoja onki ny nii palio liikkeellä. Eiköhän  viälä yks sekaha maharu :)


Mutta ensin piäni alustus..... Sori!........Kevät keikkuen tulevi. Nii, nii. Eiköhän ny kuitenki oo viälä talavi. Sittenki. Eilee näytti tältä. Satoo melekee koko päivän ja luntaki on taas kerääntyny kymmene senttiä ja tänää paistaa taas aurinko melekee pilivettömältä taivahalta.


Pohojoospäätyä 11.2.2016

Torstaina näytti jo näin kevääseltä. Lumet oli suurimmaksi osaksi jo karonnu. On se hyvä ku on tullu laitettua nuata ikivihereetä kasvia, sinne tänne. Näyttää heti nii kivalta, kevääseltä, ku lumet sulaa ja onhan ne hianon näköösiä luamuksia lumisinaki. 

Tämä pohojoospäärys oleva rypäs, on niitä ensimmääsiä istutuksia, mitä moon teheny.  Oon täyrentäny sitä pikkuhilijaa. Siihe on kerääntyny monia ikivihereetä kasvia. Alappiruusut 'Haaga', timanttituijan ja mahonian laitoon ensimmääseksi. Sitte matalan mariakuusen, jonka nimiä en tiärä. Eres on piäni pallotuija 'Taini Tiny', jonka viärellä runkotuija 'Brabant'. Uusin tulokas on peiton ja havujen alla oleva pihaorjanlaakeri 'Little Rascal'. Tovottavasti son pysyny lämpöösenä. Aluskasviina ikiviheriät, ansikka alappiruusujen alla, taponlehti mahonian ja mariakuusen alla ja oikias reunas näkyy pikkutalaviota. Talaviviheriä heinä on japaninsara 'Ice Dance'.Alunperin pohojoospualella kasvoo kaks erikokoosta mäntyä, kataja ja kuusi. Kaikki kasvaa aiva vintturas. Tiänviäres on enne kasvanu pari oikee isua koivua ja non "syäny" puiren pohojoospualen. Latvat on kauheeta monihaaraasia sykkyröötä. Huamaa, että taloos on ollu tarkkakätisiä ja -silimääsiä mettästäjiä usiampi.Piänemmän männyn alla, mäntykulumas, kasvaa auringonpualella vuarenkilipiä ja varionpualella varioyrttiä. Kuvan oikias alareunas on tiarellaa, mihinä on kans vihertävä färi ympäri vuaren.


Kinttupoluun reunooski on ikivihereetä perennoja, rönsyleimua, isorikkua, vuarenkilipiä ja ansikkaa. Seinänpualella lisäksi sammalleimua, pikkutervakkua, hopiatoppoa ja mehitähtiä.Kinttupoluun toisenpään ansikkareunusta.


Kolomiopenkin eteläkäries on pesäkuusi, jonka toisella pualella on 'Nuuk' -gröönlanninhanhikkia, johona on koko talaven muutamia vihereetä lehtiä ja toisella pualella sammalleimua.

Kaaripenkis, kääpiökuusi 'Ohlendorfii'n viäres, kasvaa punakukkaasta patjarikkua.


Täs näkyy etupihan ikivihereetä. Kolomiopenkin tuijat on kartiotuija 'Holmstrup'a. Oikias lairas on pilarikataja 'Norrback' ja rungollisen tuijan alla maljakataja  'Andorra'. Alus -ja reunuskasviina isorikon, vuarenkiliven, erifäristen sammalleimujen lisäksi kirijavalehtistä posliinirikkua. Takana, seinänviäres näkyy mariakuusi.


Yllättävän palio nuata ikivihereetä onki kerääntyny vuasien saatos. Lisää löytyy arvontapalakintona olevasta kirijasta


- IKIVIHREÄT PUUTARHAKASVIT-Son alunperin ruattalaasten kirijoottama, mutta son käännetty suamen oloohin sopivin tiaroon. Ny ku tuntuu siltä, että talavi on lyhentyny molemmista päistä, nii ikivihereeren kasvien merkitys vaa kasvaa.Sisus on helappolukuusta ja selekiää.Kirijan takakantta.Toine arvontavoitto on siämenpussisatsi. Tairan mäki pikkuhulijaa ruveta innostumahan näistä erilaasista siämenpussiista. Vois jotaki muutaki kokeella ku kelloköynnöstä.

Satsi sisältää seuraavat siämenet: Tsinnia, oppineittenkukka sekoitus 'Lilliput'
                                                      Kiinanasteri 'Pompon Cherry Red'
                                                      Tuoksuherne sekoitus
                                                      Punakosmoskukka 'Sensation'
                                                      Lehtikaali 'Halbhoher grüner krauser'                       Arvonnan säännöt: 1 arpa kommentista tähän postauksehen
                                                      2 arpaa kommentista ja olemalla käyttäjäraaris lukijana

                                                      Anonyymit muistakaa nimimerkki!


                        Arvonta suaritetahan plokin vuasipäivänä 28.2.2016, klo 21.00. 
 
      ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT                      

Pihaansa vois kukin kattella silläsilimällä, että onko miälestänsä tarpeheksi silimänruakaa rospuuttokautenaki. Jos tarve vaatii, nii mitä vois teherä...... Onko suunnitelmis lisätä ikivihereetä? Vai onko jo sopiva määrä? Vai, eikö voisi vähempää kiinnostaa? Mikäs on muute, ittekunki suasikki havu? Mä tykkään tällähetkellä enite pesäkuusesta. Varmahan siksi, ku son mun uusin. Kaikkihan non hianoja.


HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ
ja
ONNIA ARVONTAHAN

64 kommenttia:

 1. Onnittelut blogin vuosipäivän johdosta! Hyvä, että oot jaksanut, kun blogisi on kiinnostava. Onpa siellä mennyt lumet välillä vähiin, meillä on ollut loskaista, mutta lunta kuitenkin pihat valkoisenaan.

  Tykkään kovasti havukasveista, ihan melkeinpä kaikista. Ehkä nyt olen eniten tykästynyt tuijiin, kun niissä on niin ihana tuoksu, ja ovat suhteellisen nopeakasvuisia. Perinteiset vuorimännytkin ovat kauniita.

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pirät plokia kiinnostavana :) Tuijia mullakin enite.

   Poista
 2. Kahdella arvalla mukana. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hyvää syntymäpäivää ja hyvää ystävänpäivää! Mukava on ollut blogissas vierailla, jo yksin murteen takia. Tykkään valtavasti sun pihasta, kasvien yhdistämisistä ja siististä ulkonäöstä:)
  Oon kahella arvalla fölijyssä arvonnasa. Kiitos kun järjestät, hienot palkinnot:)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut 1-vuotiaalle! Olisin kyllä voinut uskoa että jo 2... sen verran tiheään olet kertonut kauniista pihastasi juttuja. Aina vaan löytyy uutta kuvakulmaa pihastasi ja kohtahan maailma taas repee kun kevätkukat alottaa!
  Mun pihassa on muutama tuija, mutta paljon vielä tarvis vihreää. Tontin reunalla, rannassa kasvaa pari mäntyä, lehtikuusia ja tavallisia kuusia. Meillä on taas vuorostaan runsaasti lunta!
  Kiva arvonta, kahdella mukana. Oikein hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos olis kirijoottanu harvemmi, olis jutut riittäny aivahyvi kaharelle vuarelle. Joskus tuumaalooki kuinka aiheet riittää, mutta kyllä niitä putkahteloo miälehen kaikenaikaa....ainaki viälä. Sullonki sitte palio suuria havupuita.

   Poista
 5. Voi miten loistavan arvonnan järjestit! Todellakin mukana kahdella arvalla! Mutainen mäki on taas niin mutainen lukien sulatettua ja pitää ihan miettiä päänsä puhki miten saisi sommiteltua kesäkukat ja ikivihreät samaan penkkiin. On niin surkean näköistä ilman ikivihreitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ikiviheriät tuaa elämää penkkiihin. Kummasti suunnitelmat kloksahtaa oikeesihin uamiihi, ku niitä pikkuusen pyärittelöö miälessänsä.

   Poista
 6. Onnee 1-vuotiaalle! Sulla on mielenkiintonen ja reipas blogi. Ai niin, mä niin kadehdin, silleen hyvällä tavalla, tota sun kinttupolkua ja meinaan yrittää samantapasta meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva ku tykkäät! Kyllä sulta poluun tekemine onnistuu, nii palio kaikellaasta oot jo teheny.

   Poista
 7. Onnea 1-vuotiaalle! Blogisi on niin tutun oloinen, kuin olisin lukenut sitä jo vuosikausia. Sinulla on upea puutarha, josta löytyy ammennettavaa muillekin. Toivottavasti jaksat pysyä langoilla jatkossakin.
  Havuja voisi meidänkin pihalle vielä lisää hankkia. Olen siis tavoittelemassa arvonta palkintoa kahdella arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Soliski mukavaa, jos joku löytää tästä plokista jonku iriksen.

   Poista
 8. On ollut todella kiva seurata blogiasi, hyvä siis kun aloitit sitä kirjoittamaan.
  Ikivihreää täytyy kotopihalle laittaa lisää, ja pesäkuusihan se täälläkin on suosikki :)
  Olen kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotopihallas onki jo kaikellaasta mukavaa, mutta varmasti on tilaa viälä muutamalle ikiviheriälle :)

   Poista
 9. Minäkin olen iloinen kun pidät tätä blogia, siitä ei ole kovin kauaa vaan kun tänne löysin, mutta jäin kerrasta koukkuun. Onnittelut! Osallistun tietysti myös jos saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottakai saat osallistua, mikäs sen estääs :)

   Poista
 10. Onnea blogin vuosipäivän johdosta! Arvonnat ovat mukavia, mukana kahdella arvalla. ja hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvontoohi on mukava osallistua. Eihän sitä koskaa tiärä, koska onni potkaasoo :)

   Poista
 11. Onnittelut! Minunkin mielestä pesäkuusi on nätein havu.
  Yhdellä mukaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Onnittelut! Minunkin mielestä pesäkuusi on nätein havu.
  Yhdellä mukaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Onnea synttärisankarille! Vai vasta 1 vuotta. Olisin veikannut kahta tai kolmea. Olet niin ahkerasti postannut. Ja aina niin mielelläni olen tätä blogia lukenut.
  Pihallasi on ihanan vihreää talvellakin - johtuu noista runsaista havuista.
  Kauneinta havua en osaa valita. Mutta seuraavaksi haluaisin hankkia ehkä tuollaisen tuijan, jolla on varren päässä pallo. Olen juuri nyt tykästynyt palloihin.
  Kahdella arvalla olen mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä plokkaamine on koukuttava laji :) Kyllä havuryhymät antaa tiätynlaasta rytmiä istutuksihin. Mullaki on jo kolome runkotuijaa.

   Poista
 14. Onnea yksivuotiaalle.
  Kahdella arvalla mukaan.

  VastaaPoista
 15. Onnea 1-vuotiaalle,on ihan parhaita blogeja minusta.Murretta on kiva lukea ja muutenkin todella inspiroiva.Minun lemppari-ikivihreäni on kartiovalkokuusi.
  Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Murteen käytöstä oonki saanu palio kiitosta :) On kai jo jonkullane oma tyyliki löytyny... Yhtäkää kartiovalakokuusta en oo uskaltanu istuttaa. On nii tuuline piha.

   Poista
 16. Onnea 1-vuotiaalle! Kahdella arvalla mukana. Ikivihreät kasvit ovat minun kivipihani suosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ikiviheriät onki kivipihalla siisti ja näyttävä valinta.

   Poista
 17. Onnea 1-vuotiaalle, upealle blogillesi! On mielenkiintoista lukea aidolla eteläpohjanmaan murteella kirjoitettuja juttujasi hienosta puutarhastasi.
  Ikivihreitä saisi pihallamme olla paljon enemmän. Tuijat ovat olleet tähän saakka suosikkejani.
  Olen mukana arvonnassa yhdellä arvalla.

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Murre on ollu yllättävän positiivine juttu. Sellaaset ei tiätysti plokia luekkaa, jokka ei siitä tykkää. Suurella tontilla ikiviheriät pääsööki hyvin oikeuksihinsa. Tuijista saaki nopiasti näyttävää ja niitä on hyvin saatavilla, monen kookoosina.

   Poista
 18. Paljon onnea yksivuotiaalle upealle blogillesi. Hieno kirja arvonta voittona. Se on minunkin kirjahyllyssäni. Yhdellä arvalla mukana.
  Hyvää ystävänpäivää.

  VastaaPoista
 19. Onnea ihanan murteiselle blogille. Täytyy myöntää että blogisi erottuu muiden joukosta. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 20. kahdella mukana:) Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 21. Yhdellä arvalla mukana kivassa synttäriarvonnassa. Siis onnea!
  Ja hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 22. Onnea synttärin johdosta, löysin blogisi viime syksynä ja olen sen ahkera lukija. Kahdella arvalla mukana ja samalla ystävänpäivän toivotukset sinne teille.......

  VastaaPoista
 23. Hei!

  Alusta asti oon blogiasi lukenut, mutta nyt ekaa kertaa kommentoin. Kiitos ihanasta, inspiroivasta blogista!

  Arvonnassa mukana, ikivihreitä tarttis lisätä meidänkin pihaan!

  Terkuin Elsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! En ny sitte aiva hakoteillä oo :) Useemmite ikivihereelle on tilaa, ku vaa keksii sopivan paikan.

   Poista
 24. Onnittelut yksivuotisjuhlahetkestä! Blogisi on niin monipuolinen ja taitavasti tehty, että kuvittelin sinun olevan vallan konkari! Hyvää alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huh! Ny tuloo paineeta :) Hyvää alakuviikkoa!

   Poista
 25. Onnea Sankari! Ihana tuo kinttupolku kaiken ikivihreän keskellä. Valkoista peitettä en ymmärrä, mutta onneksi uusi lumi on vanhan surma. Hyvää ystävänpäivää <3 ...ja arvonnassa mukana kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lumi on onneksi vaa väliaikaasta :) Sulaa kohta.

   Poista
 26. Ihana kirja! Onnea ja menestystä blogille jatkossakin! Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 27. Onnea blogille ja taitavalle puutarhurille. Ihania kuvia ja upeita istutuksia. Kiitos elämyksitä, joita tarjoat. t. Maaria

  VastaaPoista
 28. ja mielelläni olen arvonnassakin mukana, vaikka yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 29. Onnea 1-vuotiaalle! Mukaan kivaan arvontaan yhdellä arvalla.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Onnea 1-vuotiaalle! Mukaan kivaan arvontaan yhdellä arvalla.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Onnittelut yksivuotiaalle. Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 32. Paljon onnea yksivuotiaalle blogillesi!! Meillä on suunnilleen samanikäiset blogit =) Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 33. Onnea! Tulen yhdellä mukaan, kirja kiinnostaa. Ruotsalaiset tekevät monta asiaa juuri minun makuuni, veikkaisin että tämä voisi olla yksi niistä..
  vuosikerta (at) live (piste) com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruattalaaset voi olla pualiaskelta erellä täkäläästä puutarhakulttuuria :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...