perjantai 14. huhtikuuta 2017

Aurinkoosta pääsiäästä!

Vaikka nämä kuvat onki aurinkoosia, ei sen kannata antaa hämätä. Pihalla on aivan järkyttävän kylymä. Tuuloo kylymää, eikä lämpötilaskaa oo kehumista. Siinä se sahaa nollan molemmin pualin. Yällä oli vajaa kymmenen astetta kylymää. Enimmät lumet on onneksi taas jo sulanu, ei iha joka paikasta, mutta melekee.

Eihän se mitää, muttaku muistaakseni joku ennusti aikaasta kevättä, mutta täs sitä kuitenki värijötellähä, eikä mitää lämpöaaltua oo näköpiiriskää.Ja sitä asennootuu sitte sitämukaa.Sitä orottaa nii malttamattomana kevään ensimmääsiä kukkia, jokka on onneksi jo nupulla.
Kukkivia pihakukkia orotelles,

AURINKOOSTA PÄÄSIÄÄSTÄ  !


50 kommenttia:

 1. Kylmää on. Hetken yritin sinnitellä pihalla "hommissa" mutta kun ei tarkene niin ei tarkene. Untuvatakki jäi töihin. Mukavaa pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ny meinaa jotaki pihalla teherä, pitää olla kunnolline varustus. Ei kannata roikootella, ettei vaa saa tautia.

   Poista
 2. Viileää on täällä meilläkin. Aurinko onneksi aina välillä sentään paistaa, mutta mittari on nollassa.
  Hyvää pääsiäistä myöskin sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko helapottaa eres vähä ja jopa lämmittääki pikkuuse.

   Poista
 3. Minä en edes yritä pihalle. Äsken vein roskapussin roskikseen, ni meinadin jo jäätyä sillä matkalla. Pakko kai alkaa haravoida talvitamineissa, jos ei lämpene. Hyvää pääsiäistä sinne pohojanmaallekin😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli on ny tooosi raakaa. Hyi! Täälon viälä nii märkää ja kohomeesta, ettei tartte viälä hetkehen yrittääkkää haravoomista.

   Poista
 4. Ei ne ennusteet vaan ne toteutumat :). Naapuri oli juuri aktiivinen ja leikkasi raja-aitansa alas. Minä pohdin, uskaltaako tuonne lainkaan. Ehkä, jos laittaisi toppavaatteet päälle!

  Hyvää pääsiäistä!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiäretään, tiäretään, muttaku olis nii kiva uskua, ku joku ennustaa jotaki positiivista =aikaane kevät :) Nykku tämä kevät venyy, nii ei oo mitää kiirusta. Sittekku tuloo lämpööset kelit, nii täys höyry päälle.

   Poista
 5. Kylmää ja tuulista, aurinko välillä paistaa ja mittarissa nyt pari astetta lämmintä.
  Hyvää pääsiäistä ja toivotaan ilmojen lämpenemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens viikolla taitaa eres päivälämpötilat pysyä plussalla, toivottavasti.

   Poista
 6. Hrr, kylmä on täälläkin! Ihanat kukkaset kuitenkin sinulla, pääsiäishenkiset. Toivottavasti teillä jo ensi viikolla kukkisi ensimmäiset pihan kukkaset. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki ei vain voi ohittaa nuata tetejä. Niiston tullu pääsiääsen tunnus. Lähinnä lumikelloja oon käyny kyttäämäs. Jos ens viikolla näkis ensimmääsen kukan.

   Poista
 7. Ei ole pihalle asiaa, ei. Meillä satelee hiljalleen lisää lunta niinkuin sitä ei jo olisi tarpeeksi! Mukavaa pääsiäisenaikaa siitä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muutamahan kertahan hiukoonu lunta. Ei oo onneksi enää maaha jääny.

   Poista
 8. Muutaman tunnin ulkoilun jälkeen kädet on yhä ihan jäässä. Aurinko paistaa, mutta lämmöstä ei ole tietoakaan. Kuinkahan monta superhyper-lämpöaallosta ennustavaa iltapäivälehden lööppiä on jo tänäkin keväänä nähty, eikä yksikään ole pitänyt paikkaansa. Aikainen kevät alkaa jo olla myöhäistä. Vaan kohti lämpöä mennään. Tai ainakin lämpöisempää. Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti ne ennustetut lämpöaallot on tosiaanki kutistunu, piäniä liplatuksia vaa. No olihan meillä täälä se fööni, ku käytihin kymmenes astees. Pakkohan on eres jonku verran lämmetä. Vaihtaas maisema vähä färiä. Viheriä olis kova sana :)

   Poista
 9. Meillä oli aamulla -6 C. Päivällä -2 C ja siis jäätävä tuuli, että pelkäsin jo saaneeni jonku taudin kun keuhkoja kirveli ihan hirveästi tornireissun jälkeen. Kauniit istutukset sinulla. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli on ny kyllä jäätävä, ollu jo monta päivää. Ny pitää pukia ku keskitalavella, vaikka kalenteri sanoos mitä.

   Poista
 10. Aamulla pirteässä kevätsäässä reipas lenkki. Peipposet lauloivat sydämensä kyllyydestä, mutta meitä ei juuri laulattanut, ihan kuin olisi talvella lenkkeillyt, vaikka lunta ei ollut missään. Mutta sinulla kukkivat kukkaset kauniisti, olkootkin ruukkukukkia - niin täälläkin! Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut tosiaanki lauleloovat komiasti, eiväkkä tunnu olevan kylymyyrestä moksiskaa. Mun tuloo niitä nii sääli. Muuttolintujaki on vaikka millä mitalla. Vaikka ne kestääski pakkaasta, nii löytääkö ne tarpeheksi ruakaa.
   Jotaki kukkivaa pitää olla ja pääsiääne on hyvä syy.

   Poista
 11. Taisin minäkin ennustella lämpimän kevään vuoroa. On meinaan ollut monta kylmää kevättä peräkkäin. Ei näin kylmiä nekään. Ennätyshän se on tämäkin. Ja talven pituudeksi tuli reilu viisi kuukautta, joka hipoo jotain ennätystä sekin. Meillä talvi ja lumi tuli marraskuussa, eikä olla päästy termisen kevään lämpötiloihin vieläkään.

  Kyllä odottavan aika ON pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orottavan aika ON TOOOOSI pitkä. Ja ny ei tiätenkää tuu miälehen, kun ne lämpööset ja aikaaset keväät. Ja tämä kylymyys tuntuu viäläki kauhiemmalta. Ei oo ilimaston lämpenemisestä tiatuakaa, vai oliko se nii, että ensin kylymenöö?

   Poista
 12. Ihanat kuvat. Meilläkin on todella kylmä eli kevättä odotellaan. Hyvää pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon sentäs eres vähemmä lunta ku teillä. Kyllä se kevät viälä tuloo, vaikkei ny ihan siltä tunnukkaa.

   Poista
 13. Kauniit narsissit! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
 14. Ei ole liian lämpöiset nämä pääsiäiskelit. Hankittiin viime keväänä mehiläisiä pari pesää ja harmittaa kun ei tämän kylmyyden takia kevät edisty. Ihanat kuvat taas sinulla. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle ja isännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Toivottavasti niiren ei käy kuinkaa. Lämpyä kaipaa kaikki, nii ihimiset, kasvit ku eläämekki.
   Kiitos! Kerron isännälle.

   Poista
 15. Kiitos samoin, Navettapiika! Koleeta on täällä etelässäkin.

  VastaaPoista
 16. Ei kovin keväiseltä sää tosiaankaan vaikuta myöskään meillä. Tosi kylmä oli, kun olin eilen pihaa haravoimassa. Harmi, mutta ei auta kuin odotella parempia säitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei oo palio vaihtoehtoja, ku orotella koska ilimat lämpiää. Meillon piha nii surkias mallis, ettei tartte eres haaveella haravoomisesta. Sen pualesta voi olla iha rauhas.

   Poista
 17. Kylmää on. Raaempi ilma kuin maaliskuussa.

  VastaaPoista
 18. Kylmää on ja kovia yöpakkasia.
  Meillä on vielä lumihankiakin. Kävin tiistaina Savonlinnassa ja siellä oli jo kevät pitkällä; linnut lauloi ja sinivuokot kukki äidin kukkapenkissä. Oli hiukan masentavaa tulla kotiin, kun meillä vaan satoi lunta ja maa oli valkea. Ensiviikolla mennään katsomaan mökkipihan tilannetta.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suames tuloo hyvin kasvuvyähykkehien erot esille.
   Täälä satoo tänäänki, aamulla maa oli iha valakoone. Ny on lumet jo suurimmaksi osaksi sulanu. Päivät rupiaa taas pysymähän plussalla, nii varmasti mökkipihaki sulaa.

   Poista
 19. Kylmää on ja lunta hituloi melken joka päivä. Toppatakin laitoin jo naftaliiniin, mutta hain sen poiskin jo. Pakkasta on päivälläkin. Kevättä täälläkin odotellaan. Lintulaudalla on melkoinen vilske, muuttajia tullut vaikka kuinka. Meinasin lopettaa talviruokinnan jo, mutta päinvastoin kävi, lisäruokinnan puolelle olen mennyt. Muuttajat on nälkäisiä :D

  Kaunista pääsiäisen aikaa myös Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo viälä eres meinannu laittaa talavivaattehia kesäteloolle. Täälon ollu niille joka päivä käyttyä. Toivottavasti paluumuuttajat seleviäävät tästäki koittelemuksesta.

   Poista
 20. Kylmää on. Kauniit kukat! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais jo lämmetä, mutta taitaa vapulta vasta muuttua.

   Poista
 21. Aurinkoisia pääsiäispyhiä sinullekin!

  VastaaPoista
 22. Jospa kevät tulisi sitten kerralla ja olisi lämmin ja suotuisa kesä kasvatella mitä itsekukin tykkää :)
  Kauniita narsisseja. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikee kauvan on viälä kylymää, kukkii kerralla kaikki sipulikukat ja alakukesän perennat.

   Poista
 23. Vähän harmillisen viileää on ollut. Toivottavasti sää lämpenisi nyt edes vähäsen, niin pääsisi kevät jatkamaan etenemistään.
  Pirteät narskut sinulla. Hyvää pääsiäistä sinullekin. :)

  VastaaPoista
 24. Keväiset kuvat!
  ja on kylmää....

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...