sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannus 2017

Juhannusaatto illalla, aurinko paistoo näi koriasti syreeniihi.
Päivä oli muutenki hyvä. Töiren merkiishän se tuli viätettyä, niinku moni muuki juhannusaatto, navetas ja paalates. Sama jatkuu eilee. Kerkesin ny sentäs kameran kans kiärtää ja teinhän mä puutarhatöitäki..........tiätty 😁Sammalleimut kukkii ny hyvi, muutaman nurruusen vuaren jäläkihi. Osa kaksfärisistä o ruvennu taantumahan, perusfäri pukkaa esihi.Mäntykuluman kukintaa. Ukkolaukat on varmasti kylymän ja kuivuuren takia nii lyhkääsiä, että meinaavat aiva jäärä asterien ja konnantattaren taa näkymättömihi.Kevätatsaleea kukkii vaa paikka paikoo. Tulookaha siihe kuitenki leheret joka kohtaha.Navetan nurkkapenkis kasvaa ny tällääne erikoone rehu. Färinsä pualesta passaa hyvi tuaho sammalleimuhu. Son jotaki rehukaalta. Isäntä heitti siihe tyhyjähän kohtaha vuasi sitte muutaman kaalensiämenen, ku tuli riistapeltua kylyvämästä. Tuumas, että tuasta o hyvä kattella kaalen kasvua. Muutama otti ja talavehtii. Annoon niiren sitte kasvaa ja ny kukkii nua hyvi keltaasella kukalla.Taitaa alappiruusun kukinta osuakki aiva nappihi tai ainaki likelle!


Tairampa lähtiä pihahommihi, ku sarekki o tauonnu. Viälä olis muutama purkki istuttamata ja ohan siälä ny muutaki hommaa. 


Hyvät juhannuksen jatkot!

38 kommenttia:

 1. Jestas kun on komeaa kukintaa leimuissa ja alppiruusussa! Hauska tuo isännän oma panostus kukkapenkkiin :-D
  Ihanan näköistä teillä. Sulla on aina niin siistit penkit, taidat olla varsin ahkera, kun töiden jälkeen pidät pihan siistinä. Sitä on ilo katsella.
  Hyvää pyhää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimut, alappiruusut ja syreenit on ny erikoosen hyväs kukas. Ny oliki loppujen lopuksi hyvä talavi. Isäntä jatkoo panostusta. Tuuhiampi rupes tuules kaatumaha ja hain sille tukikepin, mutta naru viälä puuttuu. Jonku aijan päästä tulin narun kans, mutta asia oliki jo hoirettu.....jeesusteipillä :D
   Ku herää enne kuutta ja menöö nukkumahan pualenyän jäläkihi, kerkiää teherä monenmoista. Hyvää alakavaa viikkua!

   Poista
 2. Väriloistoa teillä. Hienoja leimuja ja rodoja. Teidän juhannus kuulostaa kovin työteliäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on, ku viälä osa tuluppaaniistaki kukkii. Rehunteko osuu useen just juhannuksen aikaha. Ja se teherähän silloon ku son oikias sortis, jos kerran on ilimoja, oli päivä mikä hyvänsä.

   Poista
 3. Upea alppiruusu! Meillä ne kukkii eka vuonna ja sitten kituu... En osaa hoitaa niitä. Syreenit ovat nyt parhaimmilaan.Onneksi kuitenkin joku kukkii juhannuksena, kun ruusut on vielä ihan nupulla. Meillä on tänään vaihtelevaa, välillä sataa, välillä paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsiisköhän ne kuivuuresta. Meillä on automaattine rännikastelu :) Tänää aukes muutama kukka suviruusuhu. Juhannusruusu ei meinaakkaa viälä kukkia. Nuppuja kyllä o. Meillä tuli äsköö vettä taivahan täyreltä. Siksi oonki jo sisällä.

   Poista
 4. Upeat kuvat puutarhasi kauniista juhannuskukinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiätysti sitä yrittää parahimmista kohorista kuvia julukaasta ;)

   Poista
 5. Onpa teillä upeaa kukintaa. Niin hieno alppiruusu ja upeat sammalleimut. Kyllä tämä on mukavaa aikaa kun on niin paljon kukintaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny onki tätä alakukesän huumaa. Seuraavaksi tulooki se sinine vaihe, joka onki palio färittömämpi.

   Poista
 6. Vau, miten upeasti rhodosi kukkii! Ja muutenkin puutarhassasi on niin hienoa.
  Juhannus oli säiden puolesta odotettua parempi. Jokunen sadekuuro keskeytti kitkentähommat, mutta puutarhatöiden kannalta erinomaiset olosuhteet. Ei liian kuuma, eikä kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään kukkii joka toine vuasi. Ei valittamista tääläkää juhannussäistä. Sopivasti kaikkia.

   Poista
 7. Kylläpä kauniisti kukkii rhodosi ja leimut. Tiälläkin on rehunteko alotettu, minnuu ei siinä tarvita,oon vuan muonamestarina. Tännään sato koko päivän vettä, nyt kirkastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaasen hyvi. Mä paalaan. Ny son melekee jopa kivaa, ku o uurenkarhia paalaaja mikä toimii.......viälä. Muanamestarin tyähän o siältä tärkiimmästä päästä. Meillä satoo aamusta ja ny illalla rävähytti aikamoosen kuuron.

   Poista
 8. Vaaleanpunaisen suurena ystävänä sanoisin viimeisen kuvan kukintaa täydelliseksi! Juhannus on hyvää aikaa puutarhatöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoosin, että aika hyvä :)
   Täälä kaikki pitää pyhää. Munki o pitäny valita sellaaset tyät, mistei lähäre palio ääntä.

   Poista
 9. Mahtava alppiruusu ja väri varsinkin on niin herkullinen! Meni se hellekeli karkaamaan taas muille maille. Villasukat jalassa palellaan. Eikö tässä oikeasti nähdä +10 C lämpimämpää?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostaki syystä färit o ny aika voimakkahia. Meillon ollu kyllä lämpöösempää, eres pikkuuse. Ny rankkasatehen jäläkihi on tua kymmenen astetta.

   Poista
 10. Alppiruusut ovat nyt erityisen muhkeat. Kauniita värejä sinulla nyt pihassa.

  VastaaPoista
 11. Huokailin kuviesi äärellä. Sulla on todella kaunista aina vaan! Mä olen ollut kiitollinen sateesta. En millään olisi ehtinyt kastelemaan :) Nyt sain kasteluapua - ja saan koko ajan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :) Sopivasti tuloo sateeta. En mäkää oo kastellu ku joitaki just istutettuja. Täälä vois puutarhan kantilta kattottuna sataa enemmänki.

   Poista
 12. Ihania vaaleanpunaisia näkymiä puutarhastasi! Syreeni iltavalossa näyttää kerrassaan kauniilta.

  VastaaPoista
 13. Sammalleimut ja syreenit kukkivat tosi kauniisti ja tuo alppiruususi on upea. Entäs sitten atsalea...mikä hieno väri kukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alappiruusut kukkii ny erellisen kesänki erestä. Atsaleean färistä tykkään mäki. Oon harkinnu kattella sille kaverin, joko keltaasen tai valakoosen.

   Poista
 14. Ihanaa että alppiruusut taas kukkivat, kun viime kesä oli aika alppiruusuton...
  Ja tuo kevätatsalea, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny kukkiivakki senki erestä. Atsaleea näyttää pukkaavan lehtiäki vaa paikka paikoon. Taitaa olla suurin osa puskasta kuivanu :(

   Poista
 15. Kyllä kaikki kukkii tosi rehevästi pihallasi. Vuosi vuodelta on kasvusto komistunut. Ihan on isäntäkin innostunut siemeniä kylvämään penkkiisi. Ja kaikki niin siistissä järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny o kukinnan suhtehe vaihteeksi hyvä vuasi. Alappiruusu kasvaa jo turhanki suureksi. Tuloo aharasta. Isännällä oli vuasi sitte ohorakasvustoki. En tainnu kuvaa laittaa, muistaakseni kuvasin sen kyllä. Ei oo ihan kaikki viälä lyännis, mutta enköhän ne kaikki peraattua saa.

   Poista
 16. Onpa upea alppiruusu ja leimukukkien matot on kauniita.. eikä häviä atsaleakaan kukinnassaan muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuasi sitte sammalleimukki oli aiva ruskeeta ja kukkiivat tosi heikosti. Toista o ny. Olis pitäny atsaleeaa kastella, saa nähärä tointuuko entiselleen. Ne kovat tuulet kostaantuu ny.

   Poista
 17. Oletkos Avoimiin puutarhoihin miten valmistautunut? Etkö ole mukana tänä vuonna? Postaat siitä varmasti sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mukana joo :) Pihalla kaiken aikaa. Monta tekemätöntä tyätä o tullu tehtyä ja jotaki uuttaki. Siitä johtuu tämä somehilijaasuuski. Ny on paalausloma, mutta ny sataa, joten tairan tästä lähtiä taas pihalle. Ehän mä sokurista oo :).........varmasti!

   Poista
 18. Upeaa kukintaa! Olisin kovin mielelläni tullut sunnuntaina puutarhaasi ihastelemaan vaan reissussa olen... ehkä koskus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti reissus näet palio ihania puutarhoja. Olis ollu kuitenki kiva nähärä sut täälä.........johan ny toki :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...