sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannus 2017

Juhannusaatto illalla, aurinko paistoo näi koriasti syreeniihi.




Päivä oli muutenki hyvä. Töiren merkiishän se tuli viätettyä, niinku moni muuki juhannusaatto, navetas ja paalates. Sama jatkuu eilee. Kerkesin ny sentäs kameran kans kiärtää ja teinhän mä puutarhatöitäki..........tiätty 😁







Sammalleimut kukkii ny hyvi, muutaman nurruusen vuaren jäläkihi. Osa kaksfärisistä o ruvennu taantumahan, perusfäri pukkaa esihi.



Mäntykuluman kukintaa. 







Ukkolaukat on varmasti kylymän ja kuivuuren takia nii lyhkääsiä, että meinaavat aiva jäärä asterien ja konnantattaren taa näkymättömihi.



Kevätatsaleea kukkii vaa paikka paikoo. Tulookaha siihe kuitenki leheret joka kohtaha.



Navetan nurkkapenkis kasvaa ny tällääne erikoone rehu. Färinsä pualesta passaa hyvi tuaho sammalleimuhu. Son jotaki rehukaalta. Isäntä heitti siihe tyhyjähän kohtaha vuasi sitte muutaman kaalensiämenen, ku tuli riistapeltua kylyvämästä. Tuumas, että tuasta o hyvä kattella kaalen kasvua. Muutama otti ja talavehtii. Annoon niiren sitte kasvaa ja ny kukkii nua hyvi keltaasella kukalla.



Taitaa alappiruusun kukinta osuakki aiva nappihi tai ainaki likelle!


Tairampa lähtiä pihahommihi, ku sarekki o tauonnu. Viälä olis muutama purkki istuttamata ja ohan siälä ny muutaki hommaa. 


Hyvät juhannuksen jatkot!

38 kommenttia:

  1. Jestas kun on komeaa kukintaa leimuissa ja alppiruusussa! Hauska tuo isännän oma panostus kukkapenkkiin :-D
    Ihanan näköistä teillä. Sulla on aina niin siistit penkit, taidat olla varsin ahkera, kun töiden jälkeen pidät pihan siistinä. Sitä on ilo katsella.
    Hyvää pyhää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leimut, alappiruusut ja syreenit on ny erikoosen hyväs kukas. Ny oliki loppujen lopuksi hyvä talavi. Isäntä jatkoo panostusta. Tuuhiampi rupes tuules kaatumaha ja hain sille tukikepin, mutta naru viälä puuttuu. Jonku aijan päästä tulin narun kans, mutta asia oliki jo hoirettu.....jeesusteipillä :D
      Ku herää enne kuutta ja menöö nukkumahan pualenyän jäläkihi, kerkiää teherä monenmoista. Hyvää alakavaa viikkua!

      Poista
  2. Väriloistoa teillä. Hienoja leimuja ja rodoja. Teidän juhannus kuulostaa kovin työteliäältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ny on, ku viälä osa tuluppaaniistaki kukkii. Rehunteko osuu useen just juhannuksen aikaha. Ja se teherähän silloon ku son oikias sortis, jos kerran on ilimoja, oli päivä mikä hyvänsä.

      Poista
  3. Upea alppiruusu! Meillä ne kukkii eka vuonna ja sitten kituu... En osaa hoitaa niitä. Syreenit ovat nyt parhaimmilaan.Onneksi kuitenkin joku kukkii juhannuksena, kun ruusut on vielä ihan nupulla. Meillä on tänään vaihtelevaa, välillä sataa, välillä paistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärsiisköhän ne kuivuuresta. Meillä on automaattine rännikastelu :) Tänää aukes muutama kukka suviruusuhu. Juhannusruusu ei meinaakkaa viälä kukkia. Nuppuja kyllä o. Meillä tuli äsköö vettä taivahan täyreltä. Siksi oonki jo sisällä.

      Poista
  4. Upeat kuvat puutarhasi kauniista juhannuskukinnasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiätysti sitä yrittää parahimmista kohorista kuvia julukaasta ;)

      Poista
  5. Onpa teillä upeaa kukintaa. Niin hieno alppiruusu ja upeat sammalleimut. Kyllä tämä on mukavaa aikaa kun on niin paljon kukintaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ny onki tätä alakukesän huumaa. Seuraavaksi tulooki se sinine vaihe, joka onki palio färittömämpi.

      Poista
  6. Vau, miten upeasti rhodosi kukkii! Ja muutenkin puutarhassasi on niin hienoa.
    Juhannus oli säiden puolesta odotettua parempi. Jokunen sadekuuro keskeytti kitkentähommat, mutta puutarhatöiden kannalta erinomaiset olosuhteet. Ei liian kuuma, eikä kylmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään kukkii joka toine vuasi. Ei valittamista tääläkää juhannussäistä. Sopivasti kaikkia.

      Poista
  7. Kylläpä kauniisti kukkii rhodosi ja leimut. Tiälläkin on rehunteko alotettu, minnuu ei siinä tarvita,oon vuan muonamestarina. Tännään sato koko päivän vettä, nyt kirkastuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvinaasen hyvi. Mä paalaan. Ny son melekee jopa kivaa, ku o uurenkarhia paalaaja mikä toimii.......viälä. Muanamestarin tyähän o siältä tärkiimmästä päästä. Meillä satoo aamusta ja ny illalla rävähytti aikamoosen kuuron.

      Poista
  8. Vaaleanpunaisen suurena ystävänä sanoisin viimeisen kuvan kukintaa täydelliseksi! Juhannus on hyvää aikaa puutarhatöille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoosin, että aika hyvä :)
      Täälä kaikki pitää pyhää. Munki o pitäny valita sellaaset tyät, mistei lähäre palio ääntä.

      Poista
  9. Mahtava alppiruusu ja väri varsinkin on niin herkullinen! Meni se hellekeli karkaamaan taas muille maille. Villasukat jalassa palellaan. Eikö tässä oikeasti nähdä +10 C lämpimämpää?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostaki syystä färit o ny aika voimakkahia. Meillon ollu kyllä lämpöösempää, eres pikkuuse. Ny rankkasatehen jäläkihi on tua kymmenen astetta.

      Poista
  10. Alppiruusut ovat nyt erityisen muhkeat. Kauniita värejä sinulla nyt pihassa.

    VastaaPoista
  11. Huokailin kuviesi äärellä. Sulla on todella kaunista aina vaan! Mä olen ollut kiitollinen sateesta. En millään olisi ehtinyt kastelemaan :) Nyt sain kasteluapua - ja saan koko ajan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät :) Sopivasti tuloo sateeta. En mäkää oo kastellu ku joitaki just istutettuja. Täälä vois puutarhan kantilta kattottuna sataa enemmänki.

      Poista
  12. Ihania vaaleanpunaisia näkymiä puutarhastasi! Syreeni iltavalossa näyttää kerrassaan kauniilta.

    VastaaPoista
  13. Sammalleimut ja syreenit kukkivat tosi kauniisti ja tuo alppiruususi on upea. Entäs sitten atsalea...mikä hieno väri kukissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alappiruusut kukkii ny erellisen kesänki erestä. Atsaleean färistä tykkään mäki. Oon harkinnu kattella sille kaverin, joko keltaasen tai valakoosen.

      Poista
  14. Ihanaa että alppiruusut taas kukkivat, kun viime kesä oli aika alppiruusuton...
    Ja tuo kevätatsalea, aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ny kukkiivakki senki erestä. Atsaleea näyttää pukkaavan lehtiäki vaa paikka paikoon. Taitaa olla suurin osa puskasta kuivanu :(

      Poista
  15. Kyllä kaikki kukkii tosi rehevästi pihallasi. Vuosi vuodelta on kasvusto komistunut. Ihan on isäntäkin innostunut siemeniä kylvämään penkkiisi. Ja kaikki niin siistissä järjestyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ny o kukinnan suhtehe vaihteeksi hyvä vuasi. Alappiruusu kasvaa jo turhanki suureksi. Tuloo aharasta. Isännällä oli vuasi sitte ohorakasvustoki. En tainnu kuvaa laittaa, muistaakseni kuvasin sen kyllä. Ei oo ihan kaikki viälä lyännis, mutta enköhän ne kaikki peraattua saa.

      Poista
  16. Onpa upea alppiruusu ja leimukukkien matot on kauniita.. eikä häviä atsaleakaan kukinnassaan muille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuasi sitte sammalleimukki oli aiva ruskeeta ja kukkiivat tosi heikosti. Toista o ny. Olis pitäny atsaleeaa kastella, saa nähärä tointuuko entiselleen. Ne kovat tuulet kostaantuu ny.

      Poista
  17. Oletkos Avoimiin puutarhoihin miten valmistautunut? Etkö ole mukana tänä vuonna? Postaat siitä varmasti sitten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon mukana joo :) Pihalla kaiken aikaa. Monta tekemätöntä tyätä o tullu tehtyä ja jotaki uuttaki. Siitä johtuu tämä somehilijaasuuski. Ny on paalausloma, mutta ny sataa, joten tairan tästä lähtiä taas pihalle. Ehän mä sokurista oo :).........varmasti!

      Poista
  18. Upeaa kukintaa! Olisin kovin mielelläni tullut sunnuntaina puutarhaasi ihastelemaan vaan reissussa olen... ehkä koskus vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti reissus näet palio ihania puutarhoja. Olis ollu kuitenki kiva nähärä sut täälä.........johan ny toki :)

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...