torstai 28. joulukuuta 2017

Uus joulukukka

Huanekuusi on monelle jo tuttu juttu..............mutta törmäsin joku aika sitte huanemäntyhyn.


Huonemänty -Pinus pinea, hopeapinja.

Söpö minimänty :) Joka on varsinaasesti mäntyjen sukuhun kuuluva pinja.Koristellahan se jouluksi piti, lankavalot..............punaasta sisalia.............ja tiätysti tonttuja. Tontut o jo muuttanu....

Mulla on vaa yks valakoone, viäläki nupullansa oleva amaryllis, jonka oon varsinaasesti joulukukaksi ostanu. Joskus on ollu joulukukkia joka paikka täynnä. No, osa jäläkikasvusta o herkistyny hajuulle, että onki parasta, ettei nii kauhiasti joulukukkia hankikkaa. Kuusiki o jo riski. Tapaanki joskus tuunata iha tavallisia huanekasvia joulukukiksi.

Toivottavasti tämä huanemänty olis pitempi ikääne, ku vuasi sitte ostamani huanekuusi. Soli liian kauvan alakuperääses purkis........ja kuivi.......kuinkas muute. Onko huanemännystä kokemuksia?


Kivoja vuaren viimmeesiä päiviä!

22 kommenttia:

 1. Nätti on huonemäntysi! Kokemusta minulla siitä ei valitettavasti ole kuten ei huonekuusestakaan. Mukavaa loppuvuoden päiviä ja iloista alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti ja neulaset o kivan pehemoosia.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Näin tuommoisia jossain kaupassa jouluostoilla kulkiessani. Hipelsin hellästi sen havuja, ja kävelin ohitte. Siinä on mun kokemukset lyhyesti. Eli saat kerätä omakohtaista kokemusta, kun musta ei kummemmin ole apua :) Taitaa olla viisain pitää se sisällä, talvenkestoa sillä ei ole. Ja ahtaassa ruukussa kituisesti hoitaen siitä saa bonsain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäkukaksi sen meinaan jättääkki, mutta terassille sen vois kesällä viälä, jos siinä silloon viälä henki pihisöö.

   Poista
 3. Onpa kaunis tuo huonemänty. Minulla ei tällaista ole koskaan ollut, tosin ei huonekuustakaan. Mukavia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon kivan näkööne kasvutyyli ja nelaset tuaa mukavaa vaihtelua huanekasvien joukkoho.

   Poista
 4. Kivan näköinen tuo huonemänty :) Ihana kun tulee uusia joulukasveja aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sei taira olla varsinaasesti joulukukka, niinku ei huanekuusikaa. Tai no, enne jouluahan niitä markkinoorahan enite.

   Poista
 5. Taitaa olla alkava hittikasvi, sillä parissa muussakin blogissa olen nyt joulun aikaan tuollaiseen törmännyt. Nättihän se on, mutta valitettavasti ei ole omakohtaisia kokemuksia, enkä pysty muutenkaan sen hoidossa neuvomaan.
  Huonekuusi minulla on nyt kolmatta vuotta. Viime kevättalvesta se pudotti pari alinta oksaa ja jonkun verran neulasia. Pelkäsin sen heittävän henkensä, mutta virkistyi siitä ja on nyt eloisan näköinen ja hyvin kasvanutkin. Joku kertoi, että neulasten ja oksienkin pudottaminen kuuluu havun vuodenkiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torennäköösesti. Joka vuasihan joku kasvi nousoo ylitte muiren ja son sitte "pakkosaara". Sullonki jo hyvin kokemusta huanekuusen hoirosta. Taitaavat olla samantyylisiä hoirettavia.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. On, on. Koko aijan markkinat puskoo uutta kasvia markkinoolle, meirän houkutukseksi.

   Poista
 7. Mulla oli viime vuonna tuollainen huonekuusi, jonka istutin keväällä pihalle ja se jopa kasvoikin, mutta nyykähti ensipakkasiin, kun en muistanut noukkia talteen sisätiloihin. Oikein hyvää vuodenvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :( Eipä ne tosiaan taira pakkaasta kestää.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Kivan näköinen huonemänty. Menestystä kasvatukseen vaikka taitaa tosin olla hyvin vaatelias kasvatettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Mulla nuata uusia kokeeluja tuloo ja menöö. Jää nähtäväksi, kuinka tämän kans käy.

   Poista
 9. Ei mitään kokemusta! Minä sain jouluksi naapurilta jouluruusun. Se on kyllä nätti. Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Jouluruusu sopiiki hyvi istutettavaksi mökkipuutarhahan. Toivottavasti saat pirettyä sen elävienkirijoos kevääsehen asti. Kastele lumella, nii saat pirettyä sen viiliempänä. Ulla, Rannan pihassa-plokista vinkkas mulle. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Tuo pikkuinen pinja on söpö, ostin samanlaisen viime jouluna, jossain vaiheessa se vain vähän repsahti. Nyt ostin taas huonekuusen, ne ovat menestyneet vähän pidempään, mutta eipä niidenkään elo ole meikäläisen hoivissa kestänyt montaa vuotta. Nyt yritän kastella niukasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä huanehavut taitaavat olla vähä vaikeeta. Mäki ostin huanekuusen vuasi sitte, suuren, kuushaaraasen puskan. Oli tottunu kasvihuanehen kostiahan ilimastohon, joten haarat kuivettuuvat, yks toisensa perähän. Varmasti joskus taas kokeelen sellaasta, sopivan kokoosta pöytämallia paremmalla tuurilla. Onnia kasvatuksehen :)

   Poista
 11. Pinjaa en ole kokeillut. Nyt oli kolmatta joulua huonekuusi, mutta jokin sitä vaivaa, kun oksiaan kuivattaa. Kauniisti olet koristellut pinjan.
  Hyvää uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se uusii neulasiansa. Toivottavasti toipuu.
   Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...