torstai 14. joulukuuta 2017

Valon kajo

Eilee oli hiano päivä, karmian lumimyräkän jäläkihi. Aurinkoki näyttäytyy hetkeksi.Jaksoo just ja just, nousta kurkkimahan mettän ylitte.Luntaki tuli, sopivasti.Pehemoosta, kevyttä pakkaaslunta.Lumipalloja :)


Tänään onki asteet ollu taas plussalla ja päivä on ollu torella pimiä. Jotaki siivouksia aloottelin, ku sain joulukortit tehtyä ja viätyä postihinki punaasis kirijekuaris. Tein yhyren valokuvakirijanki ja lähetin sen taivahan tuulihin kohti Ifoloria. Toivottavasti kerkiääs pukinkonttihi. Onkos teillä jouluhommat mihinä mallis?


Mukavaa loppuviikkua!

36 kommenttia:

 1. Meilläkin aurinko pilkisti eilen hetken aikaa. Oli melkonen lumituisku, lunta tuli heti koko talven edestä! No, nytpä se taas on vähenemässä, ihmeellistä talvea! Minäkin sain kortit ajoissa valmiiksi, siivoukset on vaiheessa ja melkein on lahjat jo kääritty aattoa varten. Ainakin vielä on ihan ressitön olo, mutta katotaan ens viikolla uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillei lunta tullu taaskaa huluvattomasti, mutta tuuli oli taas aika vinhaa. Mulla jää korttien teko AINA viimme metriille, vaikka materiaalit oli nykki valamihina kuukausi tolokulla. Sitä suurta ireaa piti taas orotella, mikä on aina tosi pelekistetty. Ny on mullaki muutamaa lahajaa vaille, kaikki hommattu. Ei ressiä tääläkää, mutta ens viikolla voi tosiaan olla eri juttu :)

   Poista
 2. Kauniita, toivoa antavia kuvia. Helsingissäkin paistoi aurinko, ryntäsin heti ruokatunnilla ulos. Mutta hirvittävän liukasta on, hui. Sinulla onkin hyvin sitten hoidettu joulutouhut! Täällä ruudun toisella puolella siivoukset on vielä auttamattomasti hoitamatta. Ihanat nuo sinun "palleroiset" talven lumimaisemassakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munki piti hyäkätä navetasta pihalle ja hakemahan kamera, ennenku aurinko katuaa taas mulle maille. Joo, liukasta on. Jää jäi petollisesti lumen alle. Aika tyytyvääne oon valamisteluuhini, mutta tua köökkipuali ontuu viälä pahasti.

   Poista
 3. Eikö olekin ihanaa, kun satoi lunta! Maisemat ovat taas niin kauniita. Meillä aika yksinkertaiset jouluvalmistelut, kun lahjoja ei anneta (paitsi koiralle!). Fiksu päätös, sillä sitä turhaa krääsää en halua nurkkiini. Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan lumine maisema palio parempi ku säkkipimeys. Meillon tua lahajapuali taas livenny, ku o nuata pikkuusia, mutta kysyn aina mitä tarttoovat. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Kauniita lumikuvia! Toivottavasti lumet pysyvät jouluun asti, sitä minäkin täällä toivon. Jouluvalmistelut ovat alkutekijöissään, koristeluilla aloitin ja siivous jää sitten taas viimeiseksi josta voi sitten taas vähäsen siitäkin nipistää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lumi sais pysyä koko talaven. Ens viikon pualivälis näyttääs olevan plussaa, mutta toivottavasti ei kaikki lumet katua. Mulla jää tälläkertaa leipomiset ja muut kokkaamiset viimmeeseksi.

   Poista
 5. Meilläkin aurinko pilkisti hetken ;)

  VastaaPoista
 6. Kauniita lumikuvia! Meillä ei aurinkoa ole näkynyt aikoihin, aina vain on pilvistä. Joulupuuhat ovat ihan hyvällä mallilla, viikonloppuna vielä koristellaan kuusi ja loput piparit. Hienoja nuo edellisen postauksesi tähdet! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tääläkää oo aurinkua liiaksi asti näkyny. Teillähän on jo joulupuuhat hyvällä mallilla. Tähtiä joka lähtöhö ;)

   Poista
 7. Meillä on kaksi hämärää vastakkain, eikä aurinkoa ole näkynyt aikoihin. Lumimyräkkää ja pilvistä, sitä se on nyt piisannut.

  Jouluhommat on vielä alottamatta. Tänään koitetaan saada pikkuiset jouluostot tehtyä, joten lähdemmä Oulun suuntaan ajelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii meilläki suurimmaksi osaksi. Lunta vois meillekki tulla vähä lisää, ettei vaa katua seuraavas plussakelis. Kävin kans tänää kiarroksella, aika hyvin tuloksin. Mullon ny peräti kolome lomapäivää, nii saa rauhas touhata.

   Poista
 8. Aurinko saa aina ihmeitä aikaan niin maisemassa, kuin myös ihmisessäkin. Hienot kuvat.
  Mukavaa ja tunnelmallista joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on kyllä maagine voima :) Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Niin ja jouluvalmistelut ovat vielä vaiheessa.

  VastaaPoista
 10. Meillä ei aurinkuu oo näkyny. Lunta on satanu ja näyttää kestävän jouluun. Siivottu ja leivottu on, vielä on tekemistä. Onhan tässä vielä aikoo jouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aurinko meilläkää olemaha jääny, senku hetken näyttäytyy. Teillonki lunta jo hyvääsesti. Meillon palio jännemmät paikat sen suhtehe. Mullon leipomukset iha alakutekijöös. Loput siivoukset hoituu päiväs. Meille kaikki kersat tuloo vasta joulupäivänä ja siihenhän o viälä rutosti aikaa.....eikö?

   Poista
 11. Joulupuuhat on hyvällä mallilla ja parina päivänä on saatu nauttia auringon pilkahduksesta vaikka päivät ovatkin todella pimeitä. Tuntuu että aamukymmeneltä vasta alkaa valostua ja sekin valo on harmaata utua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän saat ottaa jo lunkisti :) ja oikee nauttia joulun orotuksesta. Joinaki päivinä tuntuu, ettei päivää ookkaa.

   Poista
 12. Aika kauniita maisemia!
  Mulla ei ole oikeastaan yhtään joulupuuhia, mutta jonakin päivänä voisin etsiä vintiltä valotähden ja laittaa keittiön ikkunaan, siitä tulee kaunis valo.

  VastaaPoista
 13. Aurinko kaunistaa aika kivasti maisemat! Mä tykkään koristella joulua, vaikken nii muusta hössötyksestä tykkääkkää.

  VastaaPoista
 14. Jouluvalot palaa, glögiä on mukissa ja joululaulut soi, siinäpä ne tärkeimmät valmistelut;) No joo, jotain lahjoja vielä puuttuu ja ehkäpä jotain leivonkin...

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia. :) Minäkin olen saanut joulukortit ja pari pakettia lähetettyä. Muuten joululahjat odottaa vielä paketointia, onneksi lahjat on sentään jo hankittu. Huomenna koristellaan kuusi ja heti maanantaina voineekin jo aloitella joulun juhlinnan ahkeralla leipomisella, joululauluilla ja rennolla yhdessä ololla. :) Ihanaa joulun aikaa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon ny joululahajat hommattuna, ehkä joku piäni viälä ja paketootunaki. Useemmiten oon valavonu aattua ereltävänä yänä ja paketoonu. Oi, teillon kuusiki jo. Meillä isäntä vasta tänä päivänä käy mettäs kattelukiarroksella. Kiitos, samoon!

   Poista
 16. Voi miten upeita kuvia, niin kauniita! Kiva kun tuli pikkuisen tuota lunta:) Täällä on jouluvalmistelut hyvällä mallilla:) Mukavaa joulun odottelua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on ihan sopivasti. Saakki ny orotella joulua rauhallisin miälin. Kiitos, samoon!

   Poista
 17. Nättiä on pihallasi, toivottavasti lumi pysyy, meillä on jo hyvänmatkaa sulanut pois, harmitus.
  Jouluhommat on pulkassa, sillä kahden aikuisen taloudessa ei sen kummosempaa joulua vietetä. Kinkku ja laatikot ostetaan kaupasta, piparit leipasen itse ruistaikinasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistai - keskiviikko on riittisimmät päivät, sulaako lumi vai ei.
   Mä tykkään koristella joulua ja useen se onki nii mukavaa, että muut jouluvalamistelut meinaa jäärä tekemätä ja sitte tuloo kauhia kiirus. Molempien jäläkikasvu tuloo käymähä. Ny taitaa porukka jakaantua kaharelle päivälle. Meikäläänenki käyttää kaupan tarijontaa surutta hyväksi.

   Poista
 18. Hienoja maisemakuvia! Voi ku oliski lunta jouluna, mutta uhkaavalta tuo sääennuste näyttää plussa-asteiden kanssa. Vaan eipä sen anneta latistaa joulun tunnelmaa :)
  Jouluvalmistelut on ihan hyvällä mallilla, glögiä on kulunu purkki jos toinenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son taas kiikun kaakun, onko lunta vai ei. Yllättävän vähä, lumen määrä vaikuttaa joulufiiliksehen. Hyvä, nii mullaki rupiaa olemahan, vaikka ei aikataulu oo iha pitäny, taaskaa. Glökiä ei multa pahemmin kulu. Kerran oon tänä vuanna sitä maistanu.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...