lauantai 2. joulukuuta 2017

Kiitorata

Näekkö mitää?.........emmäkää.


Säkkipimiää
Tällääset näkymät o meirän navettajunnulla aamuusin ja iltaasin. Pihashan palaa terassin valot ja puun spottivalot, katuvalokki kajastaa toises suunnas, mutta kolomiopenkin reunahan jää ns. kuallukuluma. Ja siitä sitte sokkona yritetähän suunnistaa navetan ovelle, säällä ku säällä.  Hyvinhän suunnistus yleensä sujuu, mitäny joskus jalaka vähä lipsahtaa penkin pualelle tai liukkahan jään tai liajukerroksen ansiosta tuloo otettua maakosketusta. Oon jo vuasia kattellu penkin reunahan ketjus olevia spottivaloja, mutta aina niis o muka joku vika, liia kallihia, liia lyhyt, väärän färisiä........Mutta nymmä sen keksiin! Oon kuvista nähäny monella olevan sähkölampun näköösiä valoketjuja kasvihuanehis tai terassiilla. Non ollu kivan näköösiä ja ku lauvantaina oli Minimanis jouluvalot tarioukses, päätin ostaa sellaasen ketjun. Viäläku löytyy kyllä pitkäki, 9m. 
Kotikutoosiksi valotolopiksi katkoon lepän vesoja ja tuikiin ne maaha sopivin välimatkoon. Maa oli viälä iha sulaa. Jokaasen lampun kannas on piäni lenkki, josta ripustin lampun roikkumahan piänehen naulahan. Nämon sitte keväällä helappo purkaa pois penkistä, ku rupiaa näkemähän etehensä.Lamppujen färi on ehkä aavistuksen liian keltaane, varsinki ku puun spotit on nii valakooset, mutten tohtinu ottaa vaaliempaa vaihtoehtua, ku pelekäsin sävyn olevan liian sinine.


Hyvin valoketju valaasoo koko kolomiopenkin kaarevan reunan.

Valoosta tuli heti miälehen lentokenttien kiitoratojen lähestymisvalot. Ja ohan tuas meno joskus aika kiivasta, suuntahan jos toisehenki.Tällääset pallovalot tälläkertaa. Vuasi sitte pikkuuse erilaaset.Ny on näkyvyysongelma selevitetty. Viälä pitää liajut laittaa kurihi.


Ny on tullu muutama lumihiutaleski. Kyllä maisemat kohta jouluusemmiksi muuttuu. 
Mukavaa lauvantaita!

36 kommenttia:

 1. Siitähän tuli tosi kiva valoketju. Auttaa kulkemisessa ja on kaunis. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Non ni, nyt sulla on navettapolkuna komee kiitorata, ei tarvii enää kompuroida pimeessä. Lapsuudesta muistan, kun oma äitini kulki navettapolkua myrskylyhty kädessä.
  Lentoasemalla ollessani kuulin tarinan, että sodan jälkeen Porissa kiitorata valaistiin myrskylyhdyillä. Nyt on vaara, että ne koneet tupsahtaa sun polullesi. Hyvää pikkujoulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny kyllä näköö :) Eihän sitä koskaa tiärä, mikä/kuka tuloo käymähän ;) Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Oivallinen satsaus työmatkaturvallisuuteen ja -viihtyisyyteen! Valoa pimeään on ajankohtainen asia. Meilläkin laitettiin ulos ledvalosarjoja. Tuo valkoisen sopiva sävy on tosi haasteellista. Yhdet liian sinertävän kirkkaat ledit jäi käytöstä pois kalsean sävyn vuoksi.

  Valoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kaikki keinot pitää ottaa käyttohön.
   Ledit on osoottautunu yllättävän vaikeeksi, ku kaikki o ihan eri sävyysiä ja pimiällä erot viälä korostuu.
   Mäki ostin yhtenä vuatena valoranssin ja käyttämätä jäi, ku valo on ihan jäätävän sinistä.

   Poista
 4. Tämä oli tosi hyvä ja kaunis ratkaisu valaista pimeää polkua. :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen. Voihan sitä navettamatkalla kuvitella itsensä laskeutuvaan lentokoneeseen, jos valojen kiitoratamaisuus niin innostaa. Tulee samalla arkeen vähän säpinää.
  Led-valojen teksti "lämmin valkoinen" voi valmistajasta riippuen tarkoittaa mitä tahansa. Minulla on kohta koko valkoisen ja keltaisen sävyasteikko esillä. Kaupan näytevaloista ei kovin hyvin pääse valon todellisesta väristä perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pikkuuse turhan lyhyt kiitorata, ei aiva kerkiä päästä tunnelmahan :D
   Sävyt on iha mitä sattuu. Onneksi alakuaikojen sininen sävy on jääny pois, ku valamistustairot on parantunu.

   Poista
 6. Luovuuden käyttö on parasta! Nyt uskaltautuu navettaan turvallisesti ja tuohan nuo tunnelmaa pihalle. Värikin on hyvä, mätsäävät sopivasti ulko-oven vieressä oleviin valoihin. Monet valoista on liian kylmiä ja sinisen sävyisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on, nämon ihka omaa disainia :D Niistä tuloo yllättävän palio valua. Näköö pikkuuse laajemmallekki, ku vaa omihi kinttuuhinsa. Nua riitelöö pahiten just puun valojen kans. Hmm.....vois tiätysti sammuttaa joulunaijaksi puun valot. Valoja ku rupiaa jo olemahan joka pualella.

   Poista
 7. Hyvät ja tarpeelliset valot! Ja tulivat halvemmaksi, kuin sinne oikealle kiitoradalle meno...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Pitää tyytyä tällääsihi halapoohi ratkaasuuhi, ku ei matkustaa voi.

   Poista
 8. Kyllä nyt näkee! :) Ja on tuommonen myös kaunis pihalla kattella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näköö :) Sen voi laittaa sitte joskus terassin reunahanki.

   Poista
 9. Onpa hyvä idea polkua valaisemaan. Kauniit ja käytännölliset.

  VastaaPoista
 10. Jopas olikin aika laittaa vähä valastusta, hyvä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se pikkuusen turhan kauvan kesti, muttaku en keksiny ennemmi.

   Poista
 11. Työturvallisuudesta täytyy huolehtia. Nyt näet kulkea aamuin ja illoin.
  Kaunis rivistö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää. Joo, ny ei tartte ettiä sitä piilohon mennyttä taskulamppuakaa.

   Poista
 12. Hauska idea. Nyt onkin turvallista kulkea navettaan. Itsekin ostin samanlaisen valosarjan, se meni mökille saunan eteiseen luomaan tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti ku näin ensimmääsiä kertoja nuata valosarijoja, rupesin miättimähän meillekki maharollista sijootuspaikkaa. Tuas niistä on torellista hyätyäki. Nua valot sopiivat monehen paikkahan ja teirän mökkisaunahan varmasti tosi hyvi.

   Poista
 13. Hyvin oot keksinyt valot polulle! Hankala on kulukii pimmiissä ja kun vielä liukkaat tulloo, niin vuarallistakin! Räntee ja lunta on tännekkin luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palio mukavempi ny on pihas kulukia ku enne. Ja son eheroton plussa, ettei penkis oo kesällä mitää ylimäärääsiä toloppia. Täälon viälä plussaa, mutta tänää pitääs kylymetä.

   Poista
 14. Sinulla on aina niin loistavia ideoita! Tämä valoketjusi on kaunis ja toiminnallinenki vielä. Ihastelin myös kovin niitä kukkapöytiäsi, joihin olit ommellut "kannet". Tosi upeat. Minulta on mennyt täysin voimat tässä pimeydessä, en ole mitään jaksanut...onneksi joulu lähestyy. Onnellista joulunodotusta sinulle Navettapiika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiärä niiren loistavuuresta, mutta tykkään suunnitella ja värkätä kaikellaasta. Kukkien alustoosta tuli kivat. Voi, koita jaksaa, pian alakaa valo lisääntymähän ja tuloo kevät :) Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Mainio idea ja turvallisuutta lisäävä ja vielä niin sopiva joulunodotukseenkin! Eikä mikään kiitorata, mene edelleen rauhallisesti, ettet lankia:) Hyvää adventtia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voivat olla pitkälle joulun jäläkihinki. Jotenki en miällä nuata jouluvalooksi. Yritän :) Kiitos, samoon!

   Poista
 16. No, nyt kelpaa navettapolulla astella turvallisesti valojen ansiosta. Kivalta ja tunnelmallisilta näyttävät.
  Täällä meillä maisema oli eilen herätessä kuin postikortista yöllä sataneen lumen peittäessä pihamaan valkoiseen vaippaan. Nyt osa lumesta on jo sulanut ja mittari on plussan puolella.
  Mukavaa ensimmäistä adventtia Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi! Täälä ei oo ollu postikorttimaisemia ollenkaa :( Plussalla tääläki viälä mennähän. Kiitos, samoon!

   Poista
 17. Hyvin valoketju sopii tuonne polullesi ja turhat maakosketukset ovat estetty. Kaunis kokonaisuus tuo kaaripenkin valoreuna.
  Kyllä taas täälläkin on pimeää, sade vei lumet kaikki tyyni mennessään.
  Hyvää adventtia sinulle ja nautihan valoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny ainaki näköö vaaranpaikat, ettei tartte iha sokkona mennä. Ny löytyy just sopivan pituuset valot. Ei oo paliua lunta tääläkää, mutta toivottavasti sitä johonaki vaihees tuloo. Kiitos, samoon!

   Poista
 18. Hyvä idea, kyllä nyt näkee kulkea!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...