perjantai 18. lokakuuta 2019

Rännänräpäskää ja ensilumi

Eilee rupes iltapäivällä satamahan rännänräpäskää..............ja sitte se muuttuu märiäksi lumeksi. Mittari on ollu koko aijan plussalla.


Auts! Lintujen juama-astia o viälä pihalla.Sevverran satoo, että maahanki jäi............aamuhun asti. Portahilta kuvattuna. Orapihilajapuun leheret o viälä haravoomata.


Kolomiopenkis näkyy jouluruusun siämentaimia.


Kesäheinäkki o viälä pötiis portahilla. Kerkiäähän nua.


Hyvää päivää, räpäskäkelistä hualimata!

20 kommenttia:

 1. No voi yökkönen, mikä näky! Kunpa tulisi aurinkoinen kiva päivä viikonloppuna. Sellaista alkaa tosissaan tarvita tuollaisen järkytyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo aurinkua luvas ku vasta maanantaina, siihen asti pitää selevitä. Nyyh!

   Poista
 2. Ei haittaisi jos joskus aurinko näkyisi, mutta eipä oo luvassa seuraavaan 10 päivään! Hyvää viikonloppua säästä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaasisi tosiaankaa. Kyllä aurinkoosena päivänä, on ku eri ihimine. Kiitos, samoon :)

   Poista
 3. Samalta näytti täälläkin aamulla, mutta suli aika nopsaan pois kun vettä tihuutti päälle. Kauniisti siellä on vielä maksaruohokin kukassa. Aurinkoa kaipaisi tämän pimeyden ja märän kurakelin kaunistajaksi. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon tullu vettä tasaasehen tahtihin melekee koko aijan. Aurinkoone päivä tekis terää. Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 4. Tuo taitaa täyttää ensilumen määritelmän. Aurinkoa saisi näkyä täälläkin, samaa sumua ja pimeää joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa, niukin naukin. Joo, ja vettä, ainaki täälä.

   Poista
 5. Onneksi täällä ei ole vielä satanut lunta.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa mennäkki ensilumi pitkälle marraskuuhun. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Vielä ehtii tehdä pihatöitä!
  Ennemmin tai myöhemmin Suomessa sataa lunta, eri asia milloin saadaan pysyvä kerros vai saadaanko lainkaan. Ilmeisesti täälläkin monet ovat varautuneet ajoissa koska nastarenkaat rapisevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kerkiääki. Meillekki ennuste lupaa pikkuusen kuivempia ja lämpöösempiä päiviä. Mustaa jäätä voi aivan hyvin olla, jos joutuu kovi varahin aamulla liikenteehi.

   Poista
 7. Voi teillä on jo ensilumi ehtinyt tulla. Kaunista ja viatonta kuitenkin. Ihanat nuo jouluruusun siementaimet! Oletko ehtinyt jo saada sipulit maahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaasihan lumi maiseman. Eron huamas heti. Onneksi kaikki sipulit o jo maas.

   Poista
 8. Kyllä meilläkin on parina aamuna ollut valkoinen maa, mutta onneksi se on sulanut pois. Vielä olisi hurjan paljon syystöitä ulkona. Toisaalta lumen tulo on myöhemmin helpotus, saa ihan syystä jättää tekemättömät työt keväälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämoli meillä ensimmääne kerta, ku tuli lunta, nii että maahanki jäi. Muutamia hiutalehia on jonku kerran heitelly. Jos tuloo kuivempaa keliä, nii tuskin mäkää viälä sisälle täysin linnoottaurun. On sitä aina jotaki rapsehtimista ja moni syksyllä tehty tyä o pois keväältä.

   Poista
 9. Täällä Etelä-Savossa sataa vettä tasaiseen tahtiin ja on hyvin ankean näköistä. Auringolla olisi kyllä tilaus - saisi enemmän intoa puutarhan loppuviimeistelyihin. Sinulla on kaunis lintujen juoma-astia, olen tuollaista rosoisen kaunista ja yksinkertaista etsinyt. Oletko itse tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii tääläki, tai......välillä vähä lujempaaki. Aurinko vois eres pikkuusen pilikistää.
   Oon teheny sen itte. Petoonista, raparperilehti muattina.

   Poista
 10. Moisen räpäskän sijasta olisi kiva saada valoisan kuulaita syyspäiviä. Vaikka vähän viileämpääkin, kunhan olisi vaihteeksi kuivaa. Tuskin teillekään lumi vielä maahan jää, joten varmasti ehtii haravoida ja pihaa siivota. Toivotaan siis aurinkoa energialähteeksi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivat kelit olis tervetullehia. Het ku ottaa johonki kiinni, nii o hanskat märkinä ja sitte o entistäki kylymempi. Varmasti tuloo viälä siivouskeliä ja jos ei tuu, ei mahara mitää. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...