sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Kinttupoluun siistimistä

Viikko sitte oli pikkuusen kuivemmat ilimat ku ny, joten silloon tuli tehtyä pihatöitäki.Innostuun siistimähän kinttupolokua.............tai pikemminki raivaamahan. Poloku oli osittain nii kasvillisuuren peitos, ettei kivistä ollu mitään tiatua. Reunakasvit ryäppys poluulle ja kiveyksen kivituhkasaumat oli vetäny kaikki lähitianoon rikkaruahot mangneetin lailla.


Ensin orottaa, että ne kasvaas ja sitte saaki ruveta raivaamahan. 13.10.2019.

Sitte töihi. Ei auttanu muu, ku ihan kylymästi repiä kaikki poluun päälle kasvanehet kasvit pois. Saumoostaki tursus kaikkia maharollista. Osan sain pois, mutta esimerkiksi suurimmat voikukanjuuret tiätysti katkes, joten, ens keväänä taisto niiren osalta jatkuu. Sammalehet tiätysti jätin paikallensa ja pikkutervakon siämentaimet.


Enemmä töitä teetti levinnehet ruahosipulit. Nii kivan näköösiä ku pallooset kukinnat onki, pitääs  ne malttaa leikata ennemmi.


Auts, soliki levinny nuanki pahoo! Ja pois ei millää.............muutaku nostamalla reunakivekki ylähä.


Ohan ny ihan eri näkööstä. Hm, tairan hommata koko alueelle tuata mustaa katetta ja ottaa nua pikkukivet pois. Ihan kaikkia levinnehiä ruahosipulia en hävittäny. Osan istutin väliaikaasesti loorahan, orottamahan kevättä ja siirtua flikan kasvimaalle.Jatkohon pääsi poistetut isorikokki. Muutama sentti multaa loorihin ja painelin ruusukkehet paikallensa ja hiakkaa päälle. Looris o reijät, etteivät ne huku, ku meinaan jättää nua taivasalle. Ja keväällä nuaki saa siirron flikan puutarhahan, joso, mitä siirtää.Nyt taas näköö poluun kaarevat muarot. Tykkään nii kauhiasti ku poluun aitauksen pualella on ikiviheriät kasvit. Talavellaki o viheriää, josei lunta satu olemahan. Rönsyleimusta, isorikosta, vuarenkilivistä ja ansikasta oon teheny ainavihannan reunuksen.


Lopuksi harvinaasta herkkua....... auringonpaiste!


Nytei sara! Saiskohan verettyä remmin päälle ja hinattua ahterinsa pihalle!?!

41 kommenttia:

 1. Iso työ, mutta lopputulos on todella palkitseva! Niin kaunis on tuo sinun kinttupolku! Minäkin keräilen aina itselle ylimääräisiä kasveja tyttären pihalle, samalla kun pitää sitäkin rakentaa valmiimmaksi. Ilahduin, kun liityit blogini lukijaksi, lämpimästi tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son siivuamisen jäläkihi melekee ku uusi, tai oikiastansa paree....nua sammaleet. Flikan puutarha o ihan alakutekijöös. Ensimmääne kukkapenkki vasta aluullansa. Kiitos :)

   Poista
 2. Oi kuinka ihana, siisti, hieno polku! Vielä sait aurinkoakin. Nautittavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, aurinkoki pilikahti ja tähän päivähän asti, sai orottaa seuraavaa kertaa.

   Poista
 3. Iso urakka, mutta kannatti. Hieno kinttupolku on taas kuljettavissa ja ihailtavissa. Ruohosipulin kiskominen kivien välistä vaatii vähän kaivamista. Saitpa kuitenkin hyviä taimia.
  Eipä aurinko ole paljon pilvien välistä kurkkinut. Tälle päivälle luvattiin sadetta ja päätin keskittyä sisähommiin. Ei vaan sadetta näy eikä kuulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän tyälästä on poluun kunnos pitämine. Pitääs aina kulukies nypätä eres muutama rikkis, nii menis kunnostustyät huamaamatta. Sipulin taimet oli ihan hyvän kokoosia.
   Meillä oli eilee hyvä päivä. Sain hinattua itteni pihalle ja jopa vähä haravootuaki.

   Poista
 4. Niin ihana kinttupolku! Tuollaista olen yrittänyt tehdä kompostille takapihalle, mutta syntynee hitaasti, kun teen niin pikku pätkän kerrallaan... Niin ihana polku, ja iso urakka siistimisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilijaa hyvä tuloo :) Mullaki meni tuaho aikoonaan koko kesä. Ku päästää sen nuanki törkyyseksi, nii sitte siinä saaki teherä töitä ihan kunnolla.

   Poista
 5. Urakka tehty, hieno lopputulos, voit olla ylpeä aikaansaannoksesta! Ja keväällä on kiva, kun homma on tehty jo syksyllä valmiiksi:)

  VastaaPoista
 6. Polku on kaunis ja näkyykin nyt hyvin kun löytyi kasvillisuuden alta. Voi kun omilla kivipoluillani olisi joskus yhtä kaunis sammal väleissä. On sitä hitunen vuodessa tullut, mutta kovin hitaasti täyttää rakoja. Rikkaruohot ovat turhan nopeita. Ja osaavat sitä näemmä perennatkin levitä tehokkaasti :D Meillä aurinko näyttäytyi peräti viitisen minuuttia tänään. Aamulla näytti siltä, että pilviä voisi veitsellä leikata, sitten ripsautti vähän räntää ja kun ei sekään lannistanut flunssasta toipunutta puutarhuria, niin palkitsi pienellä auringonpilkahduksella pilven raosta. Saa nähdä, milloin seuraavan kerran nähdään aurinkoa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sammalki tuloo, mutta rikkaruahot o paaalio nopiempia. Nua perennat onki matalia maanpeittoperennoja, mikkä leviäävät suht hyvää vauhtia. Meillei aurinkua eilee näkyny, mutta tänään kyllä. Hyvä, että oot jo parannu. Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Urakointi kannatti ja kinttupolku pesi niin sanotusti kasvonsa. 😊😊

  VastaaPoista
 8. Polut on niin ihania! Kinttupolu kiva sana. HYvää syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Siistiä jälkeä syntyi. Kova homma jos aiot kaikki kivet poistaa. Kiva se on näinkin.

  VastaaPoista
 10. Iso urakka, mutta kyllä kannatti tehdä. Polku on kaunis!

  VastaaPoista
 11. Tuo polku on sitten ihana!
  Hienon määrän sait isorikon taimiakin!

  VastaaPoista
 12. Onpa kaunista polkua! Hienosti sulla säilyi sammaleet paikoillaan. Itselläni ainakin joskus vaikeuksia, kun meinaa sitten kaikki lähteä mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähti sitä poiski, muttei onneksi monesta kohorasta. Muutama kiviki nousi ylähä, eikä niitä pakkaa saara takaasi enää kunnolla.

   Poista
 13. Siisti, niinkuin nuoret sanos. On tuo siun kinttupoloku! Meillä on talon seinänvieressä samanlaista kiveystä ja tänäkesänä siihen kasvo keuhkosammalta. On niin varjonen nurkkaus, jotta aurinko ei paista millonkaan. Kylyvettiin ihan harmooks kalakkii ja kahotaan keväällä tepsikö, vai pittääkö kivet nostoo pois! Normisammal kivien välissä onkin kaunis! Mie oon jo pitempään ollu sitä mieltä, jotta sateet on happamoituneet! Kovasti on siulla isorikon taimia ja rehevä kasvusto kinttupolun varrella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kalakki puroo keuhkosammalehen. Normisammal o palio toivottavampaa. Tykkään isorikosta ja mullon sitä muutamas muuski paikas.

   Poista
 14. Kinttupoloku on ihana!
  Niin sitä odottaa että kasvit kasvaisivat ja leiväisivät ja tähän sitten on tultu... jotain pitää harventaa ja siirtää meilläkin:)

  VastaaPoista
 15. Houkutteleva polku, ja nyt on siisti, ilo silmälle.
  Ruohosipuli on kauhea leviämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny sitä jaksaa taas ittekki kattella :) Ruahosipuli on osoottautunu aika kovaksi nurkanvaltaajaksi.

   Poista
 16. Täytyy sanoa että olihan tuo aikaki siistiä 😅 varsinki ku kattoo kuin hyvältä se nyt näyttää! Oon aina ihastellu tuota kinttupolokua, se on just semmonen ku polun pitääki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiin oli! Kohta olis pitäny kaivaa kaikki kivet ylähä, eikä vaa pala reunaa. Kiitos :)

   Poista
 17. Hei kaikki online-katsojat, olen Annette Mentzek-Petander, olen kotoisin Vaasasta, täällä jakaakseni minulle tehtyä upeaa työtä. Kolmen vuoden avioliiton jälkeen aviomieheni kanssa 2kids kanssa, aviomieheni alkoi käyttäytyä omituisesti ja lähteä ulos muiden naisten kanssa ja osoittanut minulle kylmää rakkautta, useaan otteeseen hän uhkaa erottaa minut, jos uskallan kysyä häntä hänen suhteestaan ​​muihin naisiin, olin täysin tuhoutunut ja hämmentynyt, kunnes vanha ystäväni kertoi minulle Internetin nimeltä Dr. Igbinovia, joka auttaa ihmisiä, joilla on suhde- ja avioliitto-ongelmia rakkausloitsujen voimalla, ensin epäilin siitä, onko sellaista koskaan olemassa, mutta minä päätti kokeilla sitä, kun otan yhteyttä häneen, hän auttoi minua heittämään rakkausloitsun ja 48 tunnin sisällä aviomieheni palasi luokseni ja alkoi pyytää anteeksi. Nyt hän on lopettanut lähtemisen muiden naisten kanssa ja hän on kanssani hyvästä ja tosielämästä . Ota yhteyttä tähän suureen rakkaudenloitsijaan, jotta suhdesi tai avioliitto-ongelmasi voidaan ratkaista tänään. Hän parantaa myös hiv / aidsia, hepatiittia, matala-asteista laskurinhoitoa, syöpätauteja, kuitumaisia ​​sairauksia, Gonorrea, Fallopian putkia, raskautta, heppereitä. kaikki kiitokset tohtori Igbinovialle, hän voi myös auttaa sinua, ota suoraan yhteyttä häneen, jos tarvitset hänen apua hänen WhatsApp häntä kohtaan +2348144480786 tai sähköpostitse, doctorigbinovia93@gmail.com kiitos siitä, että vietit aikaa kanssani .....

  VastaaPoista
 18. Todella kaunis tuo Kinttupolun alue! Tuo ainavihanta reunus on hyvä idea, kun ihasteltavaa riittää sitten tosiaan ympäri vuoden. Mukavaa lokakuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään viheriästä enemmän ku mustasta ja siksi oonki pyrkiny laittamahan ainavihantia reunakasvia. Kiitos, samoon!

   Poista
 19. Kinttupolku on kyllä tosi kaunis sammalineen! Olihan siinä varmasti urakaa saada karanneet kasvit pois, mutta lopputulos on kyllä sen arvoonen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sammal oli toivelistalla, eikä sitä tarvinnu kauvan eres orottaa. Perennakarkulaaset lähtivät suht helaposti, mutta ne voikukanjuuret ¤*!#&!!!

   Poista
 20. Vau, miten upean näköinen kinttupolku! Tosi kaunis! Itsekin tykkään siitä, että polun vieressä on ikivihreitä. Ne luo myös kivaa rauhallisuuden fiilistä, talvivihreyden ohella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Viheriää o mukava kattella talavellaki ja yllättävän palio löytyy ikivihereetä perennojaki.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...