torstai 10. lokakuuta 2019

Käsityämessut/Kukkasironnan Suamen mestaruuskilipaalut, II osa

Alootetahan muutamalla käsityäkuvalla. En montaa kuvaa käsityämessujen pualelta ottanukkaa. Messuullahan on vuaresta toisehen palio samoja näytteilleasettajia, eikä kaikki haluakkaa tulla kuvatuksi, joten otin muutamia kuvia erilaasista näyttelyystä.Osa lapaasnäyttelyä................ja osa sukkanäyttelyä.Makramee töitä löytyy käsityäpualeltaki. Amppelit o kaikille tuttuja............samoon erilaaset seinävaatteet.Mutta näyttävän kaulakorunki voi toteuttaa makramee tekniikalla.


*********

Sitte viälä muutama kukkasirontakuva.  Tämoli päivän toine kilipaalutyä, sokkotehtävä, eli tehtävästä ei ollu mitää tiatua etukätehe. Tehtävänä oli somistaa korkia kynttilänjalaka nii, että kynttilöötä voi polttaa. Kaikille oli annettu samat materiaalit. Ihimeellistä, kuinka erilaasia asetelmia samoosta ainehista syntyy. 


Osa kuvista on tekovaiheesta ja osas o jo täysin valamihit tyät.Tämoli kaikkista huamiotaherättävin, täysin erilaasen muatokiälensä takia. 


Ihaalen aina kaikkia kukkasirontajuttuja, mutta oon tosi huano itte tekemähän mitää. Haen kerran tai kaks kesäs kukkia malijakkohon, sen suurempia sommittelematta ja son sitte siinä. Täski kohtaa vois kunnostautua, materiaalia ainaki olis.  Harrastakko sä kukkasirontaa?


Mukavaa viikonloppua!

20 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä ja kukkasidontoja! Etenkin nuo sukat on todella upeita.
  En oikein ole leikkokukkaihmisiä, tykkään enemmän, että kukat kasvaa maassa muiden kasvien mukana. Niistä osataan tehdä tosi hienoja asetelmia, mutta mun silmään ne vaan näyttää useimmiten keinotekoisilta. Kai olen liikaa multaihminen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Mullaki jää mialuummi kukat penkkiihi, ku oon ittekki siälä koko aijan. Kuka niitä sisällä katteloo.... ei kukaa.

   Poista
 2. Aivan ihania sukkia ja lapasia, ovat enemmän minun mieleeni kuin nuo erikoiset kukkasidonnat. Tässä näkee amatöörin ja ammattilaisen eron; heidän täytyy hallita kaikki tekniikat ja taidon tulee näkyä. Meikäläinen tykkää kyllä asetella kukkia vähän harkitenkin, mutta nuo menevät liian vaativiksi jopa silmälle:) Onpa teillä kivat messut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika erikoosiahan nua kukkasironnat o, mutta se kuuluu kilipaalujen henkehen. Kyllä sitä normielämäs, kukkia asetellahan enemmä tai vähemmä vaan johonki astiahan. Sullahan on enemmänki taitua kukkasironnasta. Älä oo turhan vaatimaton :)

   Poista
 3. Upeita sukkia, tumppuja ja muita töitä. Käsityömessuilla menee joka kerran ihan hiljaiseksi hämmästyksestä ihmisten taitojen monipuolisuuden ja laajuuden äärellä.
  Onpa taidokkaita sidontoja. Jännä tosiaan, miten jokainen tekee samoista materiaaleista aivan erilaisen työn. Tykkään leikkokukista ja ostan niitä talven aikana piristämään kotia ja itseäni. Sitoa en osaa ollenkaan ja siksi ehkä arvostankin toisten taitoa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärentairot o moninaaset, onneksi. Kyllä tuallaasihin kilipaaluuhin osanottajilta vaaritahan roppakaupalla miälikuvitusta, hyviä hermoja ja nopiaa tyäskentelyä. Munki tuloo joskus harvoon ostettua tulppukimppu. Onneksi sei välttämättä vaari mitää lisukkeeta.

   Poista
 4. Olipa jänniä näkemyksiä ja asetelmia. En ehkä menisi näin pitkälle tässäkään hommassa. Mutta muutamat kyllä sopisi jopa kotioloihin. Kyllä minä jonkin verran teen asetelmia kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotioloohi pisaa kyllä pikkuusen piänemmät asetelmat :)

   Poista
 5. Varsin villejä viritelmiä monet noista, ilman muuta taidokkaita. Parista pidin. Minusta olisi hauska osata tehdä hienoja asetelmia, mutta usein lopputulos on juuri sen näköinen, että on haettu puutarhasta vähän sitä sun tätä ja vain laitettu jotenkin samaan maljakkoon. Siitäkin huolimatta, että aikaa siihen saattoi kulua parikin tuntia. Pitänee vain harjoitella enemmän. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus o teheny miäli ittekki kokeella asetelmien tekua, mutta aina son jääny. Ehkä joku päivä :)

   Poista
 6. Sukat erityisen hienoja. Mulla ei taida olla tuota taiteellista silimää, kun en tykänny noista kukkalaitteista tai sitte en vaan ymmärrä mitään niiden päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. On sulla, mutta eihän sitä kaikkien tartte tykätä kaikesta.

   Poista
 7. Käsitöistä en tajua mitään, kukista sentään jotain😉Ihmeellisen erilaisia, hämmästyttävää! Kakkoskuvasta tykkäsin eniten.

  VastaaPoista
 8. Kauniita käsitöitä pilvin pimein. Olen jonkin verran saanut aikoinaan opiskeluun liittyen oppia sidontatöihin, mutta en tykännyt suuremmin sidonnan kurinalaisuudesta, vaan luonnollisuus on enemmän mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki enne on tainnu ollakki enemmä sääntöjä ku nykyysin. Vai onko nii, että ensin pitää opetella säännöt, että tiätää kuinka niitä voi rikkua. Luannollisuus taitaa olla nykyysi vallalla kukkasironnaski.

   Poista
 9. Voi miten ihanille messuille olet päässyt käymään. Haluaisin niin paljon tumput tuosta yläosiosta! Sinulta varmasti kädentaitajana nuo sidontatyöt sujuisi hyvin? Kukas tämän kisan voitti? Minäkin tykkäsin tuosta samasta kuin sinä, ihana makramee ja kukat! Iloisia lokakuun päiviä sinulle toivotellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka-aiheeset tumput sopiiski sulle paremmi ku hyvi. Voishan siitä olla hyätyä, ettoon kokeellu kaikellaasta. Voittaja oli täältäpäi oleva Säde Alanen. Erellisen postauksen tyän numero 6 tekijä. Mukavaa lokakuuta sullekki!

   Poista
 10. Oonkin kuullu Seinäjoen käsityömessuja kehuttavan! Kaunnita lapasia ja sukkia, taitavia on tekijät. Kukkasidontaa ei enemmälti tule harrastettuu, kesällä kimppuihin sitä joskus yritän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon taas kuullu kehuttavan Tampereen messuja :) Enoo käyny, joten vertaalukohtaa ei oo. Sama täälä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...