keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Kerranki oikias paikas

 Alakukuusta sattuu piäni onnenkantamoone. Piänes, etupihan orapihilajapuus oli aivan älytön määrä punaasia marijoja. Ne vaan ei näyttäny kelepaavan kellekkää ja mua rupes jo etukätehen risoomahan se tuleva marijasotku. Tilhet non monena vuanna käyny syämäs, mutta ny niistei näkyny vilahrostakaa.

Rastahia vaa lenteli isoo lauma ja kun noli tyhyjänny kaikki muut ympäristön marijapensahat/puut, niille rupes lopulta kelepaamahan meiränki marijat.

Onneksi saapuu tehokas siivoojaporukka.

Ohan nua punaaset marijat valokuvauksellisia, mutta sitte ku ne mustuu ja ressuuntuu, niitei oo kiva kaivella istutusten ja kiveyksen väliistä. Siinä zoomaalles vilahti joku tumma hahamo......

......olisko se orava?! Tänä kesänä oon muutaman kerran nähäny oravan hyppivän, sekä naapurin, että omis puis. Enoo kertaakaa onnistunu saamahan  kuvihin.....Ja siälähän sen häntä näkyy........

.......samas se tuli jo alahappäi, mutta kääntyy viälä, josko sittekki menis takaasi.....

....ei, ei, täälei ollu mulle mitää. Mihinkäs sitte.......paremmille apajille.....Enkä oo sen koomin nähäny. Mutta kerranki olin oikias paikas, oikiahan aikahan ja sain oravasta kuvia.

Räsäkööltä jäi rippeet. Loput kävi syämäs mustarastahat. Oli peräti kahareksan pihas yhtäaikaa.

Kivipaasi oli kiva paikka. Siinä kävi moni syämäs marijan, muttei tiätenkää sen jäläkehen, ku sain kameran kätehen. Ny ei oo puus enää leheren lehtiä, eikä marijan marijaa. Maastaki o enimmät marijat syäty. Loput pitääki käyrä haravoomas/lakaasemas lehtien kans pois...... Onko muuten orava teirän pihas tuttu näky?

Leppoosaa lokakuun loppua!

20 kommenttia:

 1. Meillä orava on tuttu vieras, käy lintulaudalla joka päivä. Välillä oravia on useita ja kerran olen nähnyt kesällä pihassa emon poikasineen. Kissojen takia eivät vain yleensä kesäisin vieraile meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli monta vuatta etten nähäny oravan oravaa. Vuasi sitte taisin nähärä kerran. Tänä vuanna oon nähäny useemmin. Kylän kissojahan meilläki pyärii ja kerran näin klasista ku kolome harakkaa hyäkkii oravan kimppuhun. En nähäny kuinka kahakka päättyy.

   Poista
 2. Kyllä täällä kotona rivarinpihalla näkee oravia tekee pesiään ylös räystäslautojen alle. Minä en tykkää kun tulevat ovestakin sisälle ja ovat yläkerran sängynpeiton kerran kusseet ihan keltaiseksi. Tulivat pienestä raosta parvekelasien välistä ja sieltä sisälle. Ei voi yhtään jättää ovia ja ikkunoita auki vartioimati. Ovat kesyjä kun ihmiset syöttää lintuja ja oravia vaikka se on juurikin tämän takia kielletty ja hiirien myös. On niitäkin pyrkinyt sisälle mutta onneksi olen huomannut. Meillä mökillä oli pitkään kuusamassa marjat ei myöskään kelvanneet kenelläkään. Mutta sitten ne syötiin. En tuntenut lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaikia käsittää, että oravista voi olla nuan palio harmia, ku niitä täälä näköö nii harvoon. Olikohan virhe, ku ostin päivällä oravien ruaka- automaatin. Meinaan laittaa sen pojojoospääryn sembrahan. Lintujenkaa ruakintaa enoo viälä aloottanu, ku näitä lämpöösiä viälä piisaa. Son mukavaa, ku marijat kelepaavat linnuulle.

   Poista
 3. Hienot lintu- ja oravakuvat! Kyllä täällä oravia vilisee ja välillä ihan liiankin kanssa. Ilmeisesti niillä oli viime kesänä pesä naapurin pihan laitamilla kuusen latvassa. Kolme näkyy yleensä kerralla, mutta joskus näin viisi yhtä aikaa. Oli varmaan saman kesän poikuetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Teillonki mettä iha viäres. Meillä taas on koko kylä peltojen ympäröömä ja kait siinä syy oravien vähyytehen. Ohan joka pihas tiätenki puita, muttei ne mettää korvaa.

   Poista
 4. Saitpa napattua kivat kuvat pihan vierailijoista. Meillä oravat, niin kuin linnutkin ovat erittäin tuttu näky pihapiirissä.
  Mukavaa loppuviikkoa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravasta en olisi saanu kuvaa, jos ei olisi ollu kamera jo valamihiksi käres. On se nii liukas kaveri. Teilläki taitaa mettä olla viäres. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Kivat kuvat oravasta ja linnuista. Kiva, että tulivat hoitamaan pihasiivousta parempiin suihin.
  Meillä pyörii oravia alituiseen pihassa. Naapurin takaisessa metsässä on niille sopivan suuria pesäkuusia. Terassilla on matalassa ruukussa koristekiviä ja jokunen Prahasta tuotu paksukuorinen pähkinä. Pari päivää sitten oava yritti niitä pähkinöitä raahata pois, mutta olivat liian suuria ja painavia kurren kuskattaviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva ku o nuata apulaasia. Meillon oravat harvinaasta herkkua,(EN syä niitä :) eiväkkä oo nii kesyjä, ku tuntuu teillä muilla olevan. No, onneksi matkamuistot säilyyvät.

   Poista
  2. Laitoin sinulle haasteen, jonka löydät osoitteesta:
   https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2020/11/kuusi-kuvaa-kesasta-haaste.html#comment-form

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
  3. Kiitos haasteesta :) Luinki jo Pirijon haasteen. Kiitos, hyvää loppuiltaa!

   Poista
 6. Voi ku kivat oravakuvat, juttujen lisäksi :) Harvoin niitä näkee, joskus tien yli juoksevat. Jos ruokkis niitä, niin ehkä enempi kävisivät. Näkee kyllä puiden alla järsittyjä käpyjä, joten on niitä maisemissa.
  Onneks sulla kävi tehosiivousporukka marjahommissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samoon täälä. Meinaan kokeella oravien ruakkimista, mutta voi olla etteivät osu paikalle. Ei uskoosi, että räsäkööstä o joskus jotaki hyätyäki.

   Poista
 7. Hyvät siivoojat!Meillä oli puuvajassa oravanpesä ja siellä 6poikasta keväällä.Melkein sain hepulin kun näin että nyt ne jää kaikki tähän pihaan ja terassilla käyvät järsimässä milloin mitäkin,ihan kaikki maistuu.No nyt on puolet lähteny kai kauemmaks mutta kyllä 3 penikkaa ja emo vieläkin terrorisoi meitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinoli. Auts! Tua ei oo enää kivaa, kuulostaa ihan kauhuelokuvalta!

   Poista
 8. Hienot kuvat linnuista ja oravasta! Molempien touhuja on kiva seurata.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...