torstai 15. lokakuuta 2020

Ensimmääne pakkaasaamu

 Ny oli ensimmääsen kerran aamulla mittari kunnolla pakkaasella. Ei ollu ku vajaat kaks astetta, mutta jäläkensä se tiätenki jätti. 

Kävääsin kuvaamas vintin kamarin klasista. Kovin färittömäksi oli mailma menny. 

Viimmeen ku pääsin (tarkenin) pihalle, oli jo vaikeuksia löytää toristusaineistua.

Mansikanleherellä näkyy paremmi.

Pakko koittaa.....oli se jääs.

Äkkiää kuurat suli. Mustikoos o viälä ruskalehtiä. 

Päivastoon ku täs 'Palibinis' minkä kuvasin eilee. Tänään tiputti joka ainuan leheren. Samoonku takana näkyvät terijoensalavat. Tänään oli keltaane lehtisaret. Jäi latvoohi viälä joitaki, mutta haravoon maahan tippunehet jo illansuus kasalle, orottamahan penkkiihin pääsyä. Kuvas näkyvä daalia on ihan mustana, niinku kaikki muukki lajitoverit.

Syyskimikki  -Cimicifuga simplex ramosa  'Brunette' (4 kpl) 14.10.2020 katajakulumas.
Syyskimikki kerkes kukkia. Sehän ei oo nii ittestänsä selevä asia. Otin tämänki kuvan varuuksi jo eilee, ennen luvattua pakkaasyätä, mutta kimikki oli viälä tänäänki yhtä hehkiänä. Jokos teillon ensimmääset pakkaaset koettu?

Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Kyllä on koettu, mutta siltikin kesäkukat on vielä hengissä terassilla. Tästä se taas alkaa.... kevään odottelu 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassilla kesäkukat pysyyväkki pitempähän hyvinä, nii mullaki, muut paitsi daaliat. Joo, niin alakaa :)

   Poista
 2. Jep. Kaksi pakkasyötä, joista ensimmäinen oli napakampi. Viime yönä ei ollut käynyt kuin juuri ja juuri kahdessa asteessa. Perennat pärjäävät yleensä aika hyvin, varsinkin nuo syksyllä kukkivat. Onneksi, niin ei mene ensimmäisestä pakkasen puraisusta kerralla kaikki kukkaloisto ja vihreys. Kiva kun olit laittanut pari auringonpaisteista kuvaa, niin saa "valohoitoa" edes kuvia katsomalla. Ikkunoista kun näkyy vain harmaata. Tai no, kurkistelihan se aurinko täälläkin eilen pilven raosta ehkä peräti viisi minuuttia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pysyy käsitykseni mukahan tämä yä plussalla. Suurin osa kasviista onki onneksi viälä viheriänä ja kukkiaki viälä näkyy. Toivottavasti teki saatta pian nauttia auringonpaisteesta. Meillä paistaa nykki. Olihan tuas alla meillä samallaane harmaa jakso.

   Poista
 3. Täällä oli aamulla mittari herätessä nollassa. Hain onneksi pelargoniat varmuuden vuoksi eilen illalla kasvihuoneesta sisälle. Nyt paistaa parhaillaan aurinko ja eilenkin oli hieno ilma.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likeltä liippas. Täälon ollu kans kaks aurinkoosta päivää. Kiitos, samoon :)

   Poista
 4. Sait todella kauniit kuvat jälleen. Pakkasöitä on ollut ja ei ollut montaa astetta nyt aamupäivällä, kiersin koiran kanssa 2,5 tunnin lenkin ja sormia paleli ohuissa hanskoissa.

  VastaaPoista
 5. Täällä lounaisrannikolla kukkii daaliat edelleen. Jollekin yölle jo pakkasasteita luvattiin, mutta eipä ole selvästikään vielä käynyt meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teitä onnellisia! Nauttikaa daalioosta meiränki erestä. Meilloli tänäki aamuna pikkuusen kuuraa.

   Poista
 6. Upea kimikki, noin monta kukkavanaa, vau! Pakkannen piipahti meilläkin ja siinä meni sen kymmenet daaliat kertalaakista. Nyt tähän on vaan totuteltava. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinon yhyres klimpis nelijä, mutta siitä hualimata, on useen keriinny aukeemahan vaan yks tai pari. Oi, oi, sullonki, siis oli niitä ihanuuksia niiiin monta. Joo, ei mikään auta. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Kylläpä näyttää monta kimikkiä yhdessä hyvältä. pari pakkasyötä on ollut täälläkin, talvi tulee, ei voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiton iha mukava rypäs. Joo, pikkuhilijaa pitää siirtyä nelijän seinän sisälle. Mutta viäläki olis tekemistä, vaikka olinki koko päivän pihalla.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...