perjantai 9. lokakuuta 2020

Kevään ja kesän muiston -haaste

Sain Nilalta, Lappalainen etelässä -plokista kivan haasteen. Siinä voi kuvallisesti tai/ja sanallisesti tuara esihin kevään ja kesän muistoja. Kiitos haasteesta :)

Tämä kevät/kesä 2020 onki monelle miälehenpainuva aika, nii mullekki, monestaki syystä.

Keväthän on vuarenaijoosta ihanin. Valo lisääntyy ja maan uumenista rupiaa nousemahan viheriää. Sitä herää elohon ittekki, pitkän pimiän jakson jäläkihin. Keväällä orotin kuumeesesti syksyllä istutettujen, uusien kevätkurijenmiakkojen avautumista. Ihania nua violetit 'Pauline't! Kohta on saanu ny lisääki kevätkurijenmiakkoja.

Sitte rupeski kuulumahan kummia. Tästä muarostuu koronakevät ja -kesä. Tuaren tullessaan rajootuksia ja epätiatoosuutta. Sillä seurauksella, että Flikanki häät siirtyy ens kesähän.

Sen päätöksen jäläkihin muuttuu kesän suunnitelmat mullaki. Tein kylyvöjä rennommalla kärellä.

Kesän aikana tein monen monta projektia, joista tuloo lisää tekstiä viälä talaven aikana. Eihän sitä ny kesällä koneella kerkiä istua, vaan silloon pitää nauttia auringosta, lämmöstä ja puutarhasta ja puuhaalusta.

                           
Rajootuksista hualimata, uskallin käyrä puutarhamyymälöös. Yhyrestä jäi kätehen tällääne pelargoonia. Onkos kellään nimiä tälle kaunottarelle? Oletettavasti lehtien perusteella joku tähtipelargooni.

                          
Tein mylläystä lähes jokaases penkis. Tätäkää näkymää ei enää oo. Siirrin ja paloon kualanpioonin toisehen paikkahan. Kummaku sitei kerrallaa saa mitää teheryksi!?!
                     
Talavi oli aika leuto ja siksi moni areempiki kasvi kasvoo ja kukkii tänä kesänä. Siis jopa pohojoospäärys kasvava kermesmarija. Sitä kokeelin montavuatta sitte ainaki kolomes kohtaa ja aina se hävis talaven aikana. Muutama vuasi sitte hoksasin peraates joitaki kummia lehtiä ja olin tunnistavinani kermesmarijaksi. Eresmenny ostotaimi kerkes silloon tuleentua ja kait tämon sitä perua. Enoo uskaltanu siirtää aurinkoosempahan paikkahan. Kasvakohon siinä, niin kauvan ku huvittaa. 

                           
Oon yrittäny jo pari vuatta saara sormustinkukkia kotoontumahan ja kukkimahan ja tänä kesänä   kukkiivat ensimmääset siämentaimet. Oon kylläki istuttanu valakoosia ja persikan färisiä.....enkä yhtäkää pinkkiä.

Moni kärhöki kukkii paremmi ku koskaa. Niinku tämä Villeki. Ei leuto talavi ja lämpööset kesäkuukauret joka kärhöhön suinkaa tepsiny. Kyllä niitä maanuumenihinki viälä jäi. 

Tärkiin ja merkittävin muisto tuli tästä - Kesä, minä lehemät lähti. Kyllä tähän olotilahan jo alakaa tottua. Ei enää tuu vilikuultua kellua, että koskon navetta-aika.

Kesä senku jatkuu.....lunta ei oo ainakaa viälä tullu, ei eres hallaa ollu. 

Haasteen säännöt

Haasteen voi toteuttaa kuvasarjana ilman tekstiä tai jutustelun kera, miten itse kukin haluaa. Kuvien määrä on haasteessa vapaa. Kuvat saavat olla myös aiemmin julkaistuja. Kevät- ja kesämuistot saavat olla myös puutarhan ulkopuolelta. Jospa tämän haasteen avulla löytyy uusia kivoja blogeja ja mielenkiintoisia kasvituttavuuksia.

Haasta mukaan viisi, tai vähemmänkin käy, blogikaveria.
Kerro kuka tämän haasteen aloitti ja laita julkaisemastasi haastepostauksesta viesti Lappalainen etelässä -blogiin. 

Haastan mukahan muistelemahan kevään ja kesän muistoa plokit;

Kukkia&Haaveita

Kukka&Kaali 

Salainen puutarha

Selätön puutarhuri

Viherrin

Hyvää viikonloppua, satoo tai paistoo!

30 kommenttia:

 1. Ihana ja lehmien osalta haikea postaus kevään ja kesän muistoista 💛 Kauniita lokakuun päiviä 💛

  VastaaPoista
 2. Ihanaa siirtyä mukanasi takaisin kevääseen ja kesään. Haikeaakin on, kun lehmät lähtevät, mutta jotain muuta tulee varmasti elämään tilalle. Ehkä paremmat aamu-unet ainakin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä kyllä jää miälehen, väkisinki. Saa nähärä, kuinka elämä tästä rullaa etehenpäi. Rauhallisesti, ainaki näi aluus. Niitä parempia aamu-unia viälä orottelen. Kummasti sitä viälä herää kuuren pinnas.

   Poista
 3. Ihania muistoja keväältä ja kesältä, vaikka lehmien lähdön osalta varmasti haikeitakin. Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
 4. Kivoja ja varmasti myös hieman haikeita kesämuistoja. Onpa kiva, että olet saanut kermesmarjan talvehtimaan. Siitä sanotaan, että se on kuljeksiva kasvi ja saattaa muuttaa kasvupaikkaansa. Kylläpä Ville kukkii kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermesmarijan talavehtiminen just täs paikas oli yllätys. Olisin luullu aurinkoosemmalla paikalla viihtyvän. Ville kukkii erinomaasesti tänä kesänä.

   Poista
 5. Kiva oli kulkea kuvien kautta kesäsi muistoissa. Ja odotan innostuneena tarkempia projektien esittelyjä talven aikana. Merkittävä on ollut kesäsi monella tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mitää hirvittävän erikoosta teheny, mutta kesä kuluu kummasti ja juttuja tuloo....Tämä kesä ei varmasti unohru.

   Poista
 6. Kauniit kuvat♥ On tämä ollut melkoinen vuosi..Harmi kun häät siirtyivät ja varmasti on ollut haikeita tunnelmia lehmien lähtiessä. Toivottavasti nämä kauniit säät jatkuisi vielä pitkään! Ihania syyspäiviä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika moninaane kesä on ollu. Häiren siirtymisestä löytyy loppujen lopuksi nii monta plus merkkiä, ettei siirto harmittanu kauvaa. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Oi, täällähän on heti haaste odottamassa, kiitos! Olen pitänyt blogitaukoa sekä lukemisesta ja kirjoittamisesta ja kun tänään palasin niin heti löysin haasteen ja uutiset, että ne lehmät ovat tällä välin nyt sitten lähteneet. Hauska juttu nuo omapäisen väriset sormustinkukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Jäiki ilimootus plokihin tekemätä. Joo, son ny sitte tosi....navetton ihan tyhyjä. Orotin sormustinkukkia kukkiviksi jo erellis kesänä, mutta kukkiivat ny vasta ja yllätys oli aikamoone ku pinkkinä kukkiivat. Muutama valakoonen ja persikkaanenki ilimestyy myähemmi.

   Poista
 8. Hei, kiitos haasteesta! Nyt alkaakin olla jo ikävä kesän valoa ja kukkia, joten on mieluista uppoutua kesän muistoihin kuvien kautta. Sinulla muistot ovat osin haikeitakin, häiden siirtyminen ja lehmien lähtö - merkittäviä asioita elämän kulussa. Kasvien kanssakin vuodet ovat erilaisia, joten toivotaan aroille kasveillesi onnea tulevan talvenkin varalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Kuviaku plaras, nii huamas, kuinka palio kesällä oli ihania färiä. Lehemien lähtö vaikuttaa meirän arkehen huamattavasti. Nythän on ennustettu keskimääräästä lämpöösempää talavia. Saa nähärä toteutuuko ja kuinka niiren pakkaasjaksojen kans lopulta käy. Kiitos :)

   Poista
 9. Oli tämä monin tavoin erilainen kesä. Kermesmarja järjesti sulle muikean yllätyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se. En uskonu kermesmarijan ikinä kukkivan. On nii varijooses paikas. Melekee perseelleni lennin ku näin nupun :D

   Poista
 10. Mieleenpainuva kesä on kyllä teillä ollut. Kaunis pelargoni, nimeä en osaa hänelle antaa. 'Ville' kukki todella upeasti, samoin moni muu kukka. Mielenkiinnolla jään odottamaan postauksiasi kesän projekteista. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miälehen tämä kesä jää, ihan takuu varmasti. Pelargooni on kukkinu ihan hulluna, samoonku Villeki. Pihatyät on kohta purkis, joten kirijoottelulle jää aikaa, niin ainaki luulis. Kiitos, samoon :)

   Poista
 11. Hei, voitit kukkasipuliarvonnan!
  Laitatko osoitteesi mulle anunpuutarha@luukku.com niin saan palkintosi postiin.

  VastaaPoista
 12. Monenlaista sitä on mahtunut sinunkin kevääseen ja kesään, isojakin asioita koronan lisäksi! Odottelen mielenkiinnolla postauksia sun tuunauksista ja rojekteista :) Kiitos haasteesta ja onnittelut tuosta sipulivoitosta, jonka Anu järjesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka aluuksi näytti siltä, ettei kesällä tapahtuusi yhtää mitää. Postauksia tuloo :)
   Ole hyvä! Näinki jo vilahruksen vastauksesta :) Kiitos onnitteluusta! Oli ihana arvontaonni!

   Poista
 13. Kiitos sinulle kun otit haasteen vastaan ja toteutit sen vallan ihanasti. Sinulla kuten meilläkin on ollut mieleenpainuva vuosi kullakin meistä omalla tavallaan. Vuosi on kohta takanapäin ainakin puutarhan puolella mutta näin saatiin uusi alku ennenaikojaan kuvien välityksellä. Kiitän sinua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos haasteesta :) Kaikki varmasti muistaavat tämän vuaren siitä yhyrestä asiasta, mutta kaikillon muut omat eletyt jutut. Pihallon jo nii kylymää, ettei siälä huvita enää palio mitää teherä ja vettä ON tullu. Kiitos ittelles :)

   Poista
 14. Kiitos haasteesta, koitanpa katella omia kuviani 😊 mukavia muistoja sulla, kiva oli lukea ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Tämoli tällääne kesä, aika miälehenpainuva.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...