torstai 5. toukokuuta 2016

Lisää köynnöstukia

Mua on sitte rakkahasti harmittanu tuvan takana olevat palotikkahat. Non kaukana seinästä, keskellä kinttupolokua. Non nii rumat ja olevinansa yksin keskellä, ei mitää. Poistaa niitä ei voi, siis käytänpä ne hyväksi ja naamioon ne.Oon joskus heittäny leikattuja villiviininoksia vesialtaasehen ja niihinpä tuli juuret. Ku tuas seinänviäres oli tyhyjä kohta, tuikkasin ne siihe. Non kasvanu tuallaases känääses verkonpalas muutaman vuaren.Täshän on sellaane tuulitunneli, johona tuuloo aina. Tulisha siihe pikkuusen estettäki, ku laittaasisin tuahon oikee kunnon petooniverkon villiviinin tueksi. Mullahan olis ollu kymppimillistä, mutta se painaa nii rutosti, että sehän irroottaas tikkahat seinästä. Nelimillinen ei ollu tarpeheksi pitkä (3.5m).Ei muutaku raikulla kauppahan ja kuusmillistä verkkua kyyttihi. Siitä piti leikata kaupas leveyrestä pala pois. Myyjä leikkas sitte mulle valamihiksi oikian levyysen kaitalehen :)Tua kuusmillinenki oli sevverran raskas, että nostin sen narulla ylähä.Siroon verkon nuahi tikkahien kiinnitysputkiihi. Toivottavasti ei natise tuulella. 


Palotikkahien epätoivoone piilootusyritys köynnösverkolla.


Sittekku villiviini peittää verkon, ei tikkahia eres hoksaa (toiveajattelua). Istutin juurelle parit tetet. Villiviinin leheret peittää ruskenevat narsissit.


Keltaane ja violetti sopiivat nii hyvi yhtehe, että tyyräsin kevätlinnunhernepötin väliaikaasesti narskujen taa.Nii ja tein viälä yhyren kehikon kaaripenkkihin kärhöjä varte. Eihän sitä tiärä vaikka kaikki kärhöt on kualeentunu, mutta ompahan uusilla jo tuet valamihina. Mä nii tykkään petooniverkosta (jos ei sitä viälä joku tiärä). Son nii huamaamatonta. Täski kuvas on kuus kehikkua. Eikä pahemmi näy. Son asia eriksensä jos haluaa köynnöskehikoosta samalla koristuksia, silloon ne voi teherä vaikka mistä muusta materiaalista.

Meillon KESÄ, eilee näin ensimmääset PÄÄSKYYSET !


Tervetulua lukijaksi Maaritti!

28 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä: leikatut villiviinit veteen!
  Ei tarvi miettiä miten tuo vanhan juurakkon käy kaivaessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaa. Ihan kuriispäältä kokeelin juurruttamista. Sitte tuliki ongelma, paikan suhteen, ku en tiätenkää halunnu heittää niitä poiskaa.

   Poista
 2. No, olipas näppärä idea piilottaa tikkaat. Itsekin olen tykästynyt betoniverkkoon. Päässäni viuhuu kaikenlaisia ideoita verkosta, se on niin monipuolinen materiaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son nii kätevää monehen paikkahan ja nii hyvän färistäki. Eikä nua ohemmat laarut oo nii kauhian kallihiakaa.

   Poista
 3. Loistoidea, auttaa varmaan tuulensuojaa tuomaan myös.

  VastaaPoista
 4. Kuin oot tukenut ton verkon tuohon kaaripenkkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehikothan on neliömääsiä muaroltaan ja non siksi jo aika tukevia. Lisäksi oon leikannu alimmaasen poikkipianan pois. Kehikon alareunoohin muarostuu piikit, jokka painan maahan ja hypin viälä alimmaasen pianan päällä :) Pysyy!

   Poista
 5. Tuosta vois napsaasta voimapihteillä muutaman pienan pois, ettei tuki tule polun puolelle. Ei haittaa kokonaisuutta.

  Minä kans tykkään betoniverkosta ja kärhöjen tukena sen on ihan mahtavan hyvä. Lisäksi se on helppoa muokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ku sanoot. Ittellä oli voimapihirit jo käreski, mutta jätin sitte leikkaamata, ku kattoon ettei se oo tiällä. On verkko varmasti huamaamattomampi leikkaamisen jäläkihi.

   Poista
 6. Hieno idea piilottaa palotikkaat pois näkyvistä villiviinillä!
  Minäkin olen innostunut betoniverkon monipuolisuudesta. Olen tehnyt niistä pionitukia ja käyttänyt kärhötukina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti villiviini kasvaas kunnolla. Hengis se ainaki on. Toisin taitaa olla terassin villiviiniverhojen kans. Näyttäävät aika mustilta. Mullaki on verkkua muillaki tukia tarvittevilla perennoolla ja joillaki piänillä hapsuttavilla pensahilla.

   Poista
 7. Kyllä Sinä keksit vaikka mitä rakentaa tuosta betoniverkosta. Ja keksit hyvät konstit, miten nuo saa viriteltyä pystyyn. Kyllä tuosta hieno tulee, kun villiviini siinä kiipeilee.
  Rakastan tuota yhdistelmää, missä on kevätlinnunhernettä ja keltaisia narskuja. Leikkelen niitä keväällä aina maljakkoon, kun ovat niin raikkaat yhdessä. Ehkä jo ensi viikolla pääsen leikkaamaan, jos kelit tällaisina pysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teheres syntyy useen uusia ireoota. Nykki on yks iris muhimas, jos ens keväänä sitte :) Pakko oli jotaki keksiä, ku se huajuu ja heiluu, eikä isäntääkää näkyny mailla eikä halamehilla. Vastafärit on aina tehokas pari.

   Poista
 8. Betoniverkko taitaa olla monipuolista materiaalia pihassa, mulla ei oo yhtään, mutta pistää miettiin josko pitäis hankkia. Tulee muuten komea ilmestys noista tikkaista.
  Täälläkin oli eilen pääskysiä, kyllä kuulosti mukavalle niiden sirkutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onki hianoja kärhötukia. Ne on ittessään koristeeta. Pääskyyset tuli pikkuusen etuaijas muihin vuasihin verrattuna. Tämä lämpöaalto ne tais tuara.

   Poista
 9. Kiva idea! Hyvä palvelu rautakaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torella hyvä! Ku torettihin ettei railerin korkeus riitä, kysyyn pihtiä, että leikkaan palan pois. Myyjä kattoo mua, että meinaakko itte leikata. Otti pihit ja rupes nipsuttamahan. Onneksi olin mitannu jo tarvittavan verkon leveyren, nii sai suaraa oikee. Helappo homma. Kotona ei tarvinnukku vähä lyhentää.

   Poista
 10. Hei! Sulla on tosi hienoja ideoita! Oon seurannut sun blogia syksystä (siitä daalia jutusta asti) Onko daaliat talvehtineet hyvin? Laitoin sulle just äsken s.postia. Käyppä lukemassa! Terv. Pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Just tänää hain ne kellarista. Aika napakoolta vaikuttivat, eikä ollu homesta. OK.

   Poista
 11. Hyvä idea. Hyvin peittyy portaat, kun villiviini kasvaa. Ja kun pihalla on muitakin betoniraudasta tehtyjä tukia, ei ole orvon näköinen kehikko talvellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullahan petooniverkkua on siälä ja täälä.

   Poista
 12. Erinomainen idea. Betoniverkko on mainio tuote, jonka käyttökelpoisuuden minä alan vasta nyt oivaltamaan. Tajusin, että olisin voinut korvata rikkoutuneen köynnöskaaren betoniverkolla. Näin jossain kuvankin. Jospa sitten Seuraavassa projektissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen jäläkehen, ku sitä rupiaa käyttämähän, paluuta ei oo. Varo vaa ;)

   Poista
 13. Nyt tuulisuus tuleekin varmaan vähenemään oleellisesti, kun villiviini kehikkoineen estää sen. Ideoillesi olisi paljon käyttöä myös meidän puutarhassamme.
  Nyt nautitaan lämmöstä ja auringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutaku rautakauppahan :) Ei parempia ilimoja olisi voinu olla.

   Poista
 14. Oletpas ollut neuvokas. Kiva idea joka varmasti toimii. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...