torstai 8. syyskuuta 2016

Kiamura

Puaris pyärii kolome s-piikkiäkehen piikkiä. Laitoon ne tarkasti tallelle, vaikken tiännykkää mihinkä mä niitä tarttisin. Olivat kuitenki nii kivan näköösiä ja ruastunehiaki...... seki viälä.  Jonkullaasia ajatuksiaki oli jo syntyny niiren varalle, mutta sitte suunnitelmat muuttuu, niinku niillä on tapana.Katajakulumas, tiänviäres kasvaa kaks kärhyä. Nii tai siis oon istuttanu kaks. Keväällä ei näkyny yhtikäs mitää. Niillä oli viimme vuanna tukena sellaane matala petooniverkosta tehty kaari, joka oli aika typerän näkööne, ku siinä kiamusteli vaa muutama hentoone verso. Otin verkon pois, ku ei mitää näkynykkää. 

Kas kummaa, maasta rupes kuitenki nousemahan piikkiä, muttei ny ollukkaa sitä tukia. Jotaki sopivan piänta piti keksiä.......hm.....muistin sitte ne piikit. Piikit maaha makaamaha, kaharen putke välihi, jotta sais ne suaraha. Ja isännälle hitsauspyyntö. Pyyntö piti uusia muutaman kerran, mutta hitsas se sen ja laittoo viälä H-mallisen tuen, piikin lisäksi.


Viinikärhö 'Madame Julia Correvon'


Pystys on pysyny ja ny on kärhöki ruvennu kukkimahan. JEE!!!!! Kokonaasta kaks kukkaa on auki.Mutta nuppuja on vaikka kuinka palio.En uskonu, että kerkiääs kukkia ku nii myähä alootti kasvamisen ja on nii variooses paikaski. Nysson kuitenki kasvanu palio tuuhiemmaksi ja palio korkiemmalle ku viimme vuanna. Ihana yllätys ja tukiki on aiva riittävä. Toisesta kärhöstä ei näy mitää. Jo toine yritys 'Prince Charles'n kans ja  varmasti viimmeene.


Kiamura-kärhötelines ja kärhö 6.8.2016.

Kiamura-kärhötelines on kivan näkööne kattella, vaikka siinä ei mitää kasvaasisikkaa. Nuata ässiä olis voinu asetella toisellaki lailla ja heti rupes harmittamahan, ku niitä oli vaa kolome. Ny on tiätysti ettinnäs vanahojen s-piikkiäkehien piikkiä.

Tällääseltä näytti katajakuluma elokuun kuurentena, uus kärhötelines paikallansa.


Meinaa pikkuusen vastustaa..... Pari päivää sitte hajos ruahonleikkuri, tänä aamuna rehunjakokatti. Kysyyn isännältä, kummalla autolla kävääsen kaupas (hajuaa se kumminki, ei kaks iliman kolomatta).
Mee kävelle! vastaa hän :).....en kävelly.... eikä autokaa hajonnu.


Aurinkoosia syyspäiviä!

37 kommenttia:

 1. Kylläpäs sait upeat kärhötuet. Ovat kauniita ja niin persoonallisia. Kaunis on tuo kukkapenkki. - Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonalline o. En oo mihinää nähäny, en eres kuvis. Varmasti nuastaki o joku jotaki teheny ennemminki.
   Kiitos! Samoon!

   Poista
 2. Onpas ihanan näköinen kärhötuki, tuota kelpaa katsella myös kukkimattomaan aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen vois siirtääkki talaveksi etupihalle. Se voi olla kivan näkööne kuuraasenaki.

   Poista
 3. Tulipa todella kiva kärhökiemura ja idea on vallan mainio. Julia tulee näyttämään tuossa kiemurassa hienolta, kun se vielä hieman kasvaa ja venyttää versojaan kohti kiemuran kärkeä. Kaunis katajankulma sai kauniin yksityiskohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiamura voi riittää sille viälä ens kesän, jos pysyy hengis. Sitte pitää keksiä taas jotaki muuta :)

   Poista
 4. Kyllä ruoste ja rauta on kaunista ja sopii puutarhaan!!

  VastaaPoista
 5. Ihana kiekura! Ruosteiset esineet ovat vain niin kivoja! Juu, tiedän miehille pitää useaan kertaan kertoa samat asiat ja perustella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoon sen viritelmän näkyvälle paikalle, että näkis sen joka päivä, monta kertaa. Sanoon heti, että tuas on sulle pikkuune välikäsityä. Muutaman viikon se muhii, ennenku kasaus lähti käyntihi.

   Poista
 6. Ihanaa, täältä sitä kaunista ruostetta löytyy...Julia on tosi suloinen kärhö. Voi toivon mukaan autonne ei sentään hajoa. Pakko vaan tunnustaa etten tiedä mikä tuo s-piikki mahtaa olla. Miehet on ärsyttävän hitaita, siksi teenkin aina kaiken itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mäki toivon, ei huvittaasi kävellen käyrä kaupas :)
   S-piikkiäkehellä pehemitetähän ja tasatahan keväällä peltoja ennen kylyvämistä.....Nii mäki yleensä, mutta hitsaamista en oo opetellu. Enkä aio opetellakkaa. Pitäähän isännänki osata jotaki yksinoikeurella.

   Poista
 7. Kaunis tuki tuli ja tosi kiva, että toinen kärhö olikin elossa :) Semmosia nuo koneet on, hajoavat omia aikojaan yhtään välittämättä siitä, että niitä tarvittais :) Aurinkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on saanu olla hyvillänsä joka elosolevasta kärhöstä.
   Jouruun kottikärry hommihin. Kyllä sen tekis muutaman kerran, mutta ei joka päivä.

   Poista
 8. Erittäin yksilöllinen ja todella kaunis kiemura, tosi hieno!

  VastaaPoista
 9. Wautsi, onpas tosi hieno! Tuo on kaunis talvellakin ilman kasveja. Paljon arvokkaampi ja pitkäikäisempi kuin kaupasta ostetut keppoiset tellingit. Olenkohan muuten koskaan muistanut sanoa, että tykkään niin mahdottomasti sun juurevasta pohjanmaan murteesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän ensimmääne repliikki oli, teelmyksen maas nähäressänsä - ompa arvokas. Tiäräksä mitä nua maksaa? Mä siihe - Kuinka non sitte joutanu vuasikauret roikkua puarin nauloos. (Eivät sovi uutehe)
   Varmasti kestää äiteeltä tyttärelle.
   Kiva ku tykkäät :)

   Poista
 10. Tosi hyvä!
  Ruoste sopii puutarhaan, ja nuo kiemurat ovat omiaan kärhöjen kanssa. Upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ittekki varsin tyytyvääne tuaho kiamurahan. Vois suunnitella suuremmanki, mutta pitääs löytää siihe tykötarpehia.

   Poista
 11. OOOOHHHH.. hurmaavat kiharatuet.. puutarhataidetta parhaimmillaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuloo halavaksi ku käyttää hyväksi kaikki romut :)

   Poista
 12. Hyvin sulla oli silimää kattoa mitä noista "isona" tulee :D Ite tahtoo jäädä jumiin vehkeen alkuperäisen käyttötarkoituksen kanssa, vaikka vähän laajemmin ajateltuna niistä vois kehitellä vaikka ja mitä.

  Mulla olis ruosteista piikkilankaa, josta ajattelin jottain kehitellä... en niitä palloja kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä palloja mulla on jo ihan tarpeheksi. Piikkilankaa olis kuitenki viälä. Joo jotaki muuta.....

   Poista
 13. Kyllä tuli nätti tuki ja tuota kelpaa katsella talvellakin ihan tyhjillään. Komea on toki kauniin kärhönkin kanssa. M. Julia C. on upea kärhö.
  Kun alakaa vastustaa, niin ei se yleensä yhteen lopu!
  Meillä pitäis ostaa uus jääkaappi, nykynen haluaa valuttaa vettä alleen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Julia jaksaas kasvaa.
   Useen kaikki sukiat asiat tapahtuu krusas. Ei ne yleensä yhtehe jää.
   Siinä voi mennä pia laattiaki uusiksi :(

   Poista
 14. Jösses, ku komia kiamura ja muutenkin teijän pihapiiri näyttää hianolta.

  VastaaPoista
 15. Taisin rakastua ♥♥♥ tuohon kärhötukeen! Ja miten rehevää ja vihreää teillä vielä on! Ja niin siistiä ja huoliteltua että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhas on aika palio syyskukkijoota, jokka on viälä ryhyris ja oon yrittäny välttää aikaasin ränsistyviä kasvia. Pyärinhän täälä markilla joka ikinen päivä :)

   Poista
 16. Kiemura-kärhötukesi on niin ihana, että olen käynyt katsomassa kuvia monta kertaa ja miettinyt voisinko soveltaa ideaasi jotenkin metallityökurssilla. Kurssilla on kone, jolla voi taivuttaa metallia haluttuun kaarevaan muotoon. Minulla on ikivanhoja haravakoneen piikkejä, joita kokeilen taivuttaa kiermuraisempaan muotoon. Jos se ei onnistu, niin ostan lattarautaa.
  Olen tehnyt aikaisemmin yksinkertaisia ja rumia pionien sateenvarjotukia. Nyt kokeilen tehdä kiemuraisia tukia, joita voisi katsella pionipenkissä sateettomana päivänäkin. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua kiamura oli silloo puutarhaviaraalun aikana orottamas "innokasta" hitsaajaa.
   Son mukavaa, jos joku löytää omasta tekemisestä ittellensä jonki irean. Haravakoneen piikiistä tuliski kivat kiamurat :) Raportoot sitte tulokset!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...