sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Punerrusta ja pullosuti

Oon täs kaipaallu ruskaa. Jotenki se vaa kuuluu syksyhy, nii tai loppukesähän :) Voi olla että oon menny asiooren erelle, mutta niiltä koivuulta se ainaki jäi välihi.Puutarhas  o muutama kasvi ruvennu jo selevästi punertumaha. Katajakuluman himalajanjalakaleherellä on ny harvinaasen kiva syysfäri. Useen se vaa ruskuaa pois. Punaaset herelmät antaavat lisäksi viälä oman sävähryksen.Viäres punatähkä kukkii viälä täysillä.'Haaga's on kans oikee kunnon punapilikutus. Muistaakseni viimme syksynä oli muutama keltaane lehti.

Kesällähän ei auennu kukan kukkaa, eikä nuppujakaa ollu montaa. Ny näyttääs olevan nuppujaki taas aiva toisehe laihi. Heitetähän  tähä välihi, viälä kerran, toives paremmasta talavesta. Mustikkapuskiski o jo muutama punaane oksa, mutta niillähän punaasta on takuuvarmasti.


Nuokkuluppio (Sanguisorba obtusa)


Tämä, nuakkuluppio........se kerkes sittekki pörhöttää sutinsa. Eilee ei ollu ku muutama haiven näkyvis.Nii ihku, mun uus ihastus....... Kuinkahan mones liänöö. Kuvasta vasta huamasin sen kimpus olevat öttiääset, nii että siitä tykkää muukki.Färi o justihi sellaane ku olin kuvista nähäny, nii pirtsakan pinkki. Kaverin nuppu näkyy kuunlilijan lehtiä vaste.


Kolomiopenkin uusin asukas.

On se nii reppanan näkööne, mutta toivottavasti muutaman vuaren päästä pinkit pullosurit heiluus tuules keltalehtisten kuunlilijojen päällä. Nii moon sen aatellu.


Tänää oli aiva mahtava päivä, parikymmentä astetta lämmintä. Kuinkahan palio olis ollukkaa, jos olis aurinkoki paistanu. Nii ja tulihan se sarekki taas illaksi, muttei se haitannu enää siinä vaihees.


Nautitahan näistä lämpöösistä päivistä!

16 kommenttia:

 1. Luppiot on syksyn iloja. Jos sattuu S. hakusanensis eli komealuppio käsien ulottuville, niin korjaa äkkiä mukaas. Kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva varmasti! Oon jotaki pinkkiä luppiota ettiny jo jonku aikaa. Sundilta löyrin tämän.

   Poista
 2. Luppiot ovat ihania. Mulla ne vaan tahtoo kitua. punervaa on jo paljon nähtävissä luonnossa ja puutarhassa. Toivon kuitenkin ett olis pitkään lämmintä ja että satas..täällä alkaa oleen taas kuivuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa olla luppioolle sitte liian kuivaa, vai? Ainaki tänä kesänä on täälä satanu välillä liikaaki. Ny on ollukki suht kuiva jakso, onneksi ja lämmintä on piisannu päivisin. Öisin saa jo pelijätä pakkaasta.

   Poista
 3. Hienoa, että luppiosi ehti kukkaan. Kunpa saisikin luppion menestymään ja lisääntymään, jotta saisi samanlaisen pöheikön, kuin mitä näin Suvikummun Marjan blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Marjallahan kukoostaa kaikki kasvit. Luppiokki on upeeta ja niitähän on nii montaa sorttiaki.

   Poista
 4. Ja pitipä vielä sanomani, että yläbannerisi daaliakuva on kyllä tosi upea.

  VastaaPoista
 5. Meidän mökillä on suurin osa koivuista tiputtanu jo lehtensä ja ne oli ruskeita. Jos tulisi yöpakkasia, niin olisi kai enemmän ruskaa. Tuo luppio on ihana. Ostin kerran luppion taimia ja niiden piti olla juuri tuota lajia, mutta sainkin aivan eri luppioita, sellaisia hailakoita ja ei niin pörröisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kuivempaa. Satees kaikki vaa kasvaa, eikä huamaa että talavi on tulos.
   Son sitte harmi, ku ei saa sitä mitä on luullu ostanehensa.

   Poista
 6. Hieman jo pääset nauttimaan ruskan väreistä puutarhassasi. Meillä niitä ei juurikaan ole.
  Noita luppioita pitää laittaa hankintalistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuusen punertaa :) Tykkään nuasta pinkiistä luppioosta ja valakoonenki vois olla kiva, hmm.....

   Poista
 7. Voi miten hauska ja sievä tuo pinkki piristys onkaan =)

  VastaaPoista
 8. Toivotaan tosiaan parempaa talvea. Tuskin toista niin huonoa putkeen edes voi tulla. Mulla rodot on poikkeuksellisen punaisena. Oisko se tämä auringon määrä mikä muutenkin ruskaa voimistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tuu toista samallaasta. Ei millää huvittaasi sama kasvirulijanssia ku tänä kesänä.
   Ny on ollukki aurinkoosempi jakso.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...