tiistai 28. helmikuuta 2017

Helemikuun huipennus

Son ny taas kuun viimmeene päivä ja saa kääntää kalenterin plarin kohti maaliskuuta, kohti kevättä. Helemikuu onki tarijonnu taas vaihtelevia säitä, lunta, pakkaasta, fööniä, suajaa, melekee lumetonta aikaa, pyryä ja auringon taikaa.

Mutta pyhänä oli kyllä helemikuun huipennus. Lunta oli satanu n.15-20cm, aurinko paistoo ja hangella kimalteli milijoonat timantit....... tai tsilijoonat.


Kävääsin kameran kans piänellä lenkillä. Kaisloja löytyy, vaikkei järviä oo likimaillakaa. Osmankäämät tuprutteloovat sikaaria.Pajunkissojaki näkyy. Ne ennustaa kevättä :)
Nämon lisääntyny aiva räjährysmääsesti.Myähemmi päivällä kattelin terassilta hianua talavimaisemaa.Puis oli viälä jälijellä vastasatanutta lunta, takana tummanpuhuva pilivi ja aurinko, joka just jaksoo kurkistaa pilivenreunan yli.

Soli jotenki hianon näkööstä.Ny on taas palattu arkehen. Päivä on pilivisen harmaa. Tälle päivälle on satanu jo vettä, lunta ja räntää. Lämpö on noussu +2.2 asteehi. Katolta tippuu lumet ja räystähiltä noruu vesi. Se teköö kevättä ny!


Oikee mukavaa talaven viimmeestä päivää ja hiihtoloman jatkua!

38 kommenttia:

 1. Kauniita talvisia kuvia. Itsekin nautiskelin vielä viikonloppuna ihanasta lumesta, toisin kuin nyt. Kyllä nyt saa kevät tulla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää oliki taas vetine päivä. Pari viikkua eteheppäi, nii useen lumet on karonnu.

   Poista
 2. Lunta vielä riittää, kun aamupäivällä satoi lisää! Lumet kyllä putoilee jo katoilta. Ja mää oon kuin pistoksissa, kun en voi mennä lumitöihin ja tekijä on vielä Kittilässä!
  Tästä se alkaa, kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä ny vaa pitää näpit irti kolasta ja lumilapiosta! Lämpö lumet sulattaa :)

   Poista
 3. Siellon kaunista! Täällä oli vain vähän aikaa lämmintä. Kerkisin työnnellä vähän lumia, kun taas pakastui, sitten on taas niin liukasta.
  Liukasta laskiaista! Täällä on ainaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin äsköö navetas ja meinasin lentää persuuksilleni, mennen tullen. Täälon lämmintä +2.3.

   Poista
  2. No hyvä, että vaan meinasit. Mulla on käsi kipsissä vielä 4 viikkoa. Nyt en liiku ulkona metriäkään ilman nastakenkiä. Siivousta ja virkkaamista olen yrittänyt aikani kuluksi, mutta vaikeaa on kumpikin. Hienoja talvikuvia. Täällä sataa vettä.

   Poista
  3. Auts!!! Ai että, mahtoo ottaa kipiää. Toivottavasti käsi paranoo hyvi. Eihä sitä kipsi käres palio mitää saa tehtyä. Ihime, etten oo kaatunu kertaakaa. Nii monta "likeltä liippas" tilannetta on ollu.
   Täälä oli tullu illalla piäni raekuuro. Hauskoja tyroksipalloja lumen päällä.

   Poista
 4. Kivat kuvat. Olen penskasta asti tykännyt Osmankäämistä. Ne on niin hauskoja töpöttäjiä. Kerran lapsena keräsin niitä sisälle ja kun olivat olleet aikansa ja kuivuneet, niin yhdestä kosketuksesta purkautui koko pötykkä lattialle. Saivat häädön. Olen monesti miettinyt millä ne vois käsitellä, lakalla tai jollain. Olisivat aika kivoja "kuivakukkia".
  Mielikin ihan kirkastuu, ku saa kääntää maaliskuun kalenterista esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon aiva vastaavia kokemuksia :D sitä hötyä oli joka paikas. Hiuslakkaa vois kokeella. Eiköhän se auta, jos kyllä palio laittaa.
   Maaliskuus voi iha oikiasti alakaa kevät ja kasvun ihimeet :)

   Poista
 5. Oi, miten kauniita kuvia! Talvi on ollut säiden suhteen laidasta laitaan menoa. Toivottavasti kevät ja kesä on tasaisempaa. Tänään rännien alla lorisi ja se ääni tuntui tosi mukavalta, vaikka harmaa maisema ei niin kaunis ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäs oli vähä samaa vikaa. Aurinko paistoo ja sitte yks kaks tuli kauhia sareryäppy niskaha, ei mitää tihkusaretta.
   Aah! Lorinat on musiikkia korville :)

   Poista
 6. Kerrassaan upeat kuvat! Olisikin ollut tuon näköistä koko talven...tänään tuli meilläkin jo silkkaa vettä taivaalta...No, kevättä kait se tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavi vois olla talavi, sitte ku se tuloo. Lunta, lunta, silloon ei pakkaasekkaa haittaasisi. Ei tarttisi murehtia kasvien pualesta nii palio.
   Tuloo kevät....johonaki vaihees.

   Poista
 7. Oli kyllä niin uskomattoman upeat kuvat, ja tuo valo on niin kaunis! Tuliko teillä niin paljon lunta, ihan mahdottomasti! Meilläkin keli muuttui taas...piha alkaa muistuttamaan luistinrataa ja tiellä rapa lentää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tummista pilivistä. Niitä vaste kaikki näyttää hianolta. Valo oli tosi erikoone. Lunta tuli, taas kerran. Pihas on jo liukkahia paikkoja, mutta tiät on viälä jääs.

   Poista
 8. Kuvat on kyllä tunnelmallisen upeita! Säät on olleet vuoristorataa ja kaikkea on piisannut runsaasti. Ei onneksi niitä ihan kiljuvia pakkasia pitkää putkea. Hyvä näin. Keväiset fiilikset on itsellä, tirpoilla ja talon kateilla. Joku povas aikasta kevättä - saas nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talaves ainut hyväpuali on ollukki, lyhkääset pakkaasjaksot. Sen povauksen mäki oon kuullu. Vaarana on vaa kuiva kevät, mutta siitähän pääsöö kastelemalla. Päivä on jo nii pitkä ja valoosa, että teköö miäli puutarhatöihi.

   Poista
 9. Aurinkoisia ja kauniita talvimaisemia. Toivottavasti niille voi jo sanoa hyvästit.
  Huomenna käännetään kalenterit maaliskuulle. Se on ensimmäinen kevätkuukausi. Enää ei ole lunta ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En perähän itke, sitte ku häipyy :) Äkkiää tämä alakuvuasi o vaa menny, vaikka tammikuus tuntuu, että aika aiva pysähtyy.

   Poista
 10. Täälläkin on lumet saaneet tänään kyytiä. Onneksi huomenna on kevään ensimmäinen päivä. Kuukauden päästä pääseekin jo pihahommiin, jos ei takatalvi iske. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaane hötölumi laskooki äkkiää, onneksi. Pihahommia on taas kiva päästä tekemähän.

   Poista
 11. Lumet tosiaan humahti poispoikkeen iltapäivällä, mutta onneksi sait ikuistettua korean maiseman valoineen ja varjoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianot näkymät on yleensä hetkes ohi. Monta oon missannu, ku en oo sillä sekunnilla toiminu. Ny onki nii harmaata, ei mikää kuvauskeli. Aamulla satoo luntaki, taas.

   Poista
 12. Alkoihan se maaliskuu, ensimmäinen kevätkuukausi! Joo, lunta satoi, mutta nyt sulaa kovalla vauhdilla - onneksi. Meilläkin noita naakkoja näkee useammin kuin ennen. Ei mitenkään suosikkilintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orotettu kevätku :) Tääläpäin on isoja naakkaparvia, mutta meillä niitä ei oo montaa näkyny. Non selevästi lisääntyny ny meilläki.

   Poista
 13. Tympeä vesikeli tuli taas. Ja on niin liukasta jalalle, että! Naakkoja on meilläkin päin suuria parvia, joten lisääntyneet on. Minä näin ekat pajunkissat joulun aikaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää on lumet laskenu huamattavasti. On nii vetistä että. Voi olla, että tääläki on ollu pajunkissoja ennemmi, mutten oo vaa huamannu niitä. En oo pahemmi pihalla liikkunu.

   Poista
 14. Ensinnäkin hienoja kuvia.
  Täällä meilläkin satoi vettä viime yönä ihan kohinalla ja nyt pihamaa on liukas, kuin luistelukenttä. Mummin muruset ovat Turusta vieraisilla ja harmittaa heidän puolestaan, kun vettä sataa ja pihaleikit jäävät hyvin vähäisiksi tuon todella liukkaan kelin takia.

  Ps. Naakat ovat lisääntyneet kyllä täälläkin huolestuttavan paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ei viitti pihalle mennä ittiänsä kastelemahan, vaikka pihalla olis muute kiva murusten ollakki.
   Nuasta tuloo miälehen se Hitskokin elokuva. Orottaa vaa, että koska ne hyäkkää.

   Poista
 15. Kauniita talvisia kuvia ja etenkin tuossa viimeisessä valo tulee tosi upeasti! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Onpa kauniita ja tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...