perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kinttupoluulla tänää

Hups, ku o menny viikko taas nopiaa. Alakuviikolla oli aiva siärettävät sääkki. Sai painaa pihahommia ihan täysillä. Saretta ei tullu ku nimeksi, eikä ne pihahommia eres haitannu. Nurmikkoki oli nii pitkää, että sai osittain leikata kolomehe kertaha ja haravoora välis, että sai siitä siärettävän näköösen.Sitte kanttasin penkit ja nypiin rikkaruahot, joita oli taas jostaki kummasti ilimestyny. Tällääsehe tyärupiamahan oli kyllä syyki. Eilee, torstaina kävi puutarhas viarahia. Melekee naapurit erellisestä elämästä ja plokkaaja etelästä, 1003 puutarhaa miähensä kans, jokka oli matkalla kotikonnuullensa. Oli mukava saara taas yhyrelle plokille kasvot. Harmittavasti, yks tämän kesän pahimmista ukkoosista rupes aloottelemahan just silloo..... Eiköhän joskus tavata, rauhallisemmis ja kuivemmis merkiis.

 Päivällä olin ensi käymäs asuntomessuulla, josta tuloo eriksensä muutamia kuvia. 

Sitte sinne kinttupoluulle......Tänää kattelin isorikkua, että kukkimiset on ny kukittu.

Isorikon isoot kukinnot saret painoo maata vaste. 


25.6.2016
Täs non  kyllä normaalistikki kallellansa valuakohti.


Kummasti istutusalues selekeytyy, ku näyttää vähä saksia.

Ei enää oo pelekkää mustaa multaa, vaikka sitäki viälä näkyy.Jasmikkehen alla, on valakoosten terälehtien seas valakokukkaasta peippiä, jota ei ny palio  eres eroota............Ja panoraamaa keittiön klasista kuvattuna.Seinän viärellä olevasta penkistä, paleltuu monta kasvia. Jollaki sitä piti yrittää elävööttää. Hain kotua, kotua, vanahoja salaojaputkia. Muistin että oon nähäny niitä johonaki. Laitoon  kolome pystyhy ja  kasvamaha sitte niihi kamsatkanmaksaruahua.
Kivasti putkista roikkuu ny tuallaasia rönsyjä.

Tänää huamasin, että kallaki on ruvennu kukkimaha. Ostin mukulat Helsingin messuulta.Vaikka oon monen muun lailla päättänykki, etten osta mitää niiltä hollantilaasilta sipulikauppiahilta, nii tuli sittekki langettua. Oon kattellu kallaa, sillä silimällä, jo piremmän aikaa. Ja ku niiren mukulat on nii erikoosen muatoosia, ku lehemän paskoja, nii tuumasin, ettei niitä ainakaa voi ihan eri kasvihi sekoottaa.....färit onki sitte eri asia. Olin ostavinani kolome oranssia. No, ensimmääne on ainaki valakoone, ainaki ny aluuksi.

Toinenki on tyäntämäs lehtiä maanpinnalle, mutta kolomannen onnistuun kait laittamahan väärinpäin. Kasvoo sellaasta kummallista haippua, niinku olis ollu juuria.Kasvatusohojeet käskettihi kuvata ja mähän tein tyätä käskettyä.
Siinä se ny o, oranssi kalla, valakoosena ku mikä, mutta kallana kuitenki :)


Ny sitte sataa, vaihteeksi.

Hyvää viikonloppua!

43 kommenttia:

 1. Oi,miten oli mieleeni tuo salaojaputki-virityksesi! Saanen varastaa idean

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! En varmasti oo ensimmääne, joka sen on keksiny.

   Poista
 2. Salaojaputket solahtivat hienosti somisteiksi kukkapenkkiisi. Tykkään tommosesta kierrätyksestä. Meil sato eilenkin niin paljo, että pellot lainehtii, ku savi vetää tosi hitaasti vettä sisäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli jotaki keväällä kehittää färiläiskäksi. Koko tua näkyvä alue tuumaustoloppahan asti, oli tyhyjää täynnä.
   Meillä satoo parikymmentä milliä, taas. Vettä on tääläki ojat täynnä.

   Poista
 3. Nuo salaojaputkiruukut ovat kyllä hienot! Kyllä sadetta on tullut niin paljon, että saisi jo riittää. Saapi nähdä mitä sade on tehnyt mökillä, kun taas pääsen sinne ihmettelemään pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykku on ollu nii kostiaa, on putket ruvennu saamahan varionpualelle sammalkasvustuaki pintaha. Patinaa. Toivottavasti mökillä on kaikki kunnos.

   Poista
 4. Teillä on niin kaunista. Salaojaputkiruukut ovat hienot. Kovin on epävakaista tänäänkin, välillä paistaa ja välillä sataa. Asuntomessukuvia odotellen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periantaina oli täälä päivällä hyvä sää, mutta illalla tuliki vettä taas senki erestä. Kovin on epävakaasta, pakkaa sataa vaikka aurinko paistaa. Asuntomessuulta otin kuvia pääasias istutuksista.

   Poista
 5. Kiva piha sulla, salaoja putkineen ja valkoisine kukkineen.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 6. Kaunista pihallasi, niin joskus on hyvä käyttää saksia, ilme piristyy kummasti. Kaunis tuo kivipolku sinulla ja tuo aita kukkapenkin rajana. Valtavan upeita nuo salaojaputket tuolla, oletpa keksinyt kivan idean! Täällä on sataa tihuuttanut koko aamun, milloinkahan saisi pyykit narulta pois..vai onko ne tuotava sisälle kuivumaan.
  Hyvää viikonloppua sinullekin sateesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaan saksia melekee kaikista kukkinehet kukat ja siämenkorat pois. Joitaki jätän talaventörröttäjiksi ja linnuulle evähäksi. Ei oo montaa päivää tääläkää, ettei oo johonaki välis räpöttäny.

   Poista
 7. Hieno kalla, vaikka onkin valkoinen. Tosi hyvä idea tuo salaojaputkiin istutetut maksaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Färivaihtoehtoja oli valakoone, vaalianpunaane ja oranssi. Tuumasin silloon että kaikki käy. Roikkuvat rönsyt on ihan kivoja.

   Poista
 8. Salaojaputket maksaruohoinen on WAU!! Mageet!!

  VastaaPoista
 9. Kivipolku ja istutusalue aitoineen on todella hieno. Saksimisen jälkeen näkymä parani entisestään.
  Mistähän löytäisi tuollaisia salaojaputkia. Ideasi on nimittäin niin mainio, että varmasti tulet näkemään sen toisintoja useammassakin postauksessa.
  Messisipulibingo tuottaa sinä yllätyksiä. Valkoinen kalla on kyllä ihan hieno sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isorikon kukkavanat on nii suuret, että ne peittäävät allensa takana kasvavat. Pakko on saksia ne pois. Olisko maalaassukulaasia, joiren nurkkihi olis jääny pyärimähä.
   Valakoonenki on hyvä. Hyväku eres joku kukkii.

   Poista
 10. Oli erittäin mukava päästä tutustumaan kauniiseen ja äärimmäisen hyvin hoidettuun puutarhaasi. Puutarhasi on tullut blogista tutuksi, joten oli mielenkiintoista nähdä se livenä ja todeta puutarhasi olevan luonnossa vielä hienompi. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva ku kävittä, ku nua likelle tulitta ja tosi hyvä jos tykkäsit. Sitä pyärii kuitenki aina piäni jännityksenpoikane mahas, ku joku tuloo puutarhahan ensimmäästä kertaa. Kuitenki jokupaikka aina retajaa, ainaki meillä. Kiitos ittelles käynnistä ja tuliaaspioonista! Siinä on pioonipenkin alaku, tosin ensin väliaikaasistutukses.

   Poista
  2. Pitää vielä kertoa, että puutarhasi teki mieheeni lähtemättömän vaikutuksen. Hän on vierailun jälkeen kertonut kaikille puutarhanhoidosta kiinnostuneille tutuillemme, miten äärettömän siisti ja hyvin hoidettu puutarhasi on ja että yhtä hyvin hoidettuja puutarhoja löytyy vain Japanista. Nurmikostasi hän totesi, että se oli niin hyvin hoidettu, että se näytti ihan tekonurmikolta. Nurmikon hoito on hänen lempipuuhaa kotona, joten hän arvostaa hyvin hoidettua nurmikkoa.

   Poista
  3. Oho, että nuan suuren vaikutuksen :) Mutta en kyllä japanilaasille päriää ;) Nurmikko oli just leikattu ja leikkaan sen aina alimmaasella sääröllä, maharollisimman useen. En lannoota koskaa, mutta leikkuujätteet jää "nurmen" pintahan.

   Poista
 11. Aivan ihana kinttupolku, niin nätti kiveys ja nuo istutukset ja miniaita! Todella kaunis kohta, ja kivaa muuten sekin, että näkyy ikkunasta - esimerkiksi sateella ;-)
  Valkoinen kalla on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotaki kivaa silimänruakaa tuaho piti yrittää laittaa, ku sitä tuloo päivänaikana nii monta kertaa vaharattua klasista :) Otököötten syämät karviaaspuskat ei oikee silimiä hivelly.

   Poista
 12. Oon kyllä ihan myyty tuon kinttupolun nähtyäni! Heti alko päässä surraamaan, että minnekäs tekisin samantyylistä:) Istutusalue näyttää sekin hienolta. Kovasti oli rikkaruohot villiintyneet kun oltiin viikko reissussa. Sinne on mentävä kitkemään heti kun tuo sade lakkaa. Sanottakoon nyt vielä kerran sekin, että mainio idea nuo salaojaputkien uusiokäyttö! Kierrätystä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaa, kattelemahan sopivaa paikkaa. Teillä toteutuski sujuus vauhrilla, ku molemmat teettä puutarhatöitä.
   Viikos puutarha kerkiää kasvaa vallan vimmatusti, varsinki rikkaruahot.

   Poista
 13. On siellä oikke kaunist. Tuota risuista tehtyä aitaa piti oikein ihailla. Salaojaputket ovat kauniita puutarhassa ja maksaruoho sopii niihin hyvin. Pahus kun mun putket halkes talvella kun unohdin ne korjata talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että putket halakes. Oonki ajatellu, että ne ei varmasti kestä talavia pihalla, ainakaa märkinä. Pitää muistaa viärä ne puarihi kuivamha.

   Poista
 14. Tuo kinttupolku kasveineen on upea! Ja tuli kyllä siistiä jälkeä pienen leikkauksen jälkeen. Voi kuinka hieno idea laittaa salaojaputkeen kasveja, saakohan noita savisia vielä jostain...ihana kalla, nyt taisin löytää hyvän kukan paahteiselle pihalleni 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä varmasti ainakaa mihinää normikaupas myyrä. Johonaki ostaa ja myy liikkees voi olla, tai johonaki vanhantavaran myyntiliikkees. Kannattaa kysellä maataloosta, jos olis johonki nurkkaha jääny.

   Poista
 15. Mitenkäs sä olit ostanu oranssia kallaa, ethän sä tykkää oranssista ...muistaakseni ;) No siksi kai siitä tulikin valkonen. Mulle tuo kalla on hautajaiskukka, kaunis on kuitenkin.
  Kinttupolku on ihana ja mainio idea nuo salaojaputket. Vieläköhän sinne äitin varastoihin on jäänyt niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon pikkuuse jo oranssihinkipäin kallellansa. Olihan mulla jo oranssia tuluppaaniaki. Kalla ei ny aiva räikiä oranssi ollu, vaa sellaane persikkaane.
   Nuata suurempia ei montaa jääny, sellaasia piänempiä enemmä. Sisämitta tais olla nua viis senttiä.

   Poista
  2. Persikan väri voiski olla ihana, niitä on vähempi kukissa yleensä.

   Poista
 16. Esteri on parkkeerannut ahterinsa Pohjanmaan ylle. Moitteet siitä. Kaadoin 23,5 mm vettä sademittarista jälleen. Tänään pääsi kitkemäänkin vesimärkään maahan. Siinä ei hanskoilla tehdä yhtään mitään, oma nahka kestää kastumista paremmin.

  Lehmänpaska-kalla jäin nyt takaraivoon kiinni. Pitänee hommata jossain sopivassa välmässä oma liukumiina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esteri vois lähtiä lomamatkalle, vaikka timpuktuhu. Ny näyttääs tulevan onneksi jonkullaane kuivempi kausi.
   Kai nuata jostaki mualtaki saa, ku messuulta.

   Poista
 17. Tulipa tosi kivat noista salaojaputki-istutuksista. Ovatko olleet valmiiksi tuon värisiä, vai oletko ne kenties maalannut?
  Puutarhasi näyttää aina hienolta ja siihen on varmasti vierailijan ilo tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesun putket on saanu, ei muuta käsittelyä. Lorahutan joskus vettä, märkänä ovat tummempia ku kuivana. Putkiski oli kyllä sävyeroja. Osa oli selevästi punaasempia ku toiset.

   Poista
 18. Hienolle näyttää!
  ja mukava tuo matala risuista tehty aita.

  VastaaPoista
 19. Ihana kinttupoloku :D Tuommosta haavelilin itelleki saunapoluksi mutta ois niin pitkä matka ja kova homma tehdä polkua sinne asti, joten luovutin! Ja nuo salaojaputketki niin kiva idea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen vuaren haave :) Oli tuaski jo aika kova tyä. Ei selekä oikee tykänny.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...