torstai 20. heinäkuuta 2017

Lehtijuttu

Ennen  Avoomet puutarhat -päivää, soitti Komiat -leheren (toine kerran viikos ilimestyvistä paikallisleheristä), toimittaja Anu Nahkala ja kysyy, että voisko teherä jokakesääsen puutarhajutun, tänä kesänä meirän puutarhasta.......Öhöm......tuata......joo. Viimme viikon keskiviikkona sitte kiärreltihi puutarhas ja  saatihi kuvaukset tehtyä kuivin jaloon, just enne saretta.Tällääne kuva etusivulla.


Komiat -lehti 19.7.2017

Kauvan tuumasin, että laitanko vai enkölaita kuvia ollenkaa, ku meikälääsen pärstä pilaa yhyren kuvan. Muttaku..... paikalliset mut jo tiätää, nii mitä sillon loppujen lopuksi väliä. Kymppisivu oli kokonansa varattu tätä juttua varte, johona kuvat o pääasias.


Mä onneton menin esittämähän toivomuksen, että vois sataa vaikka pikkuuse enemmänki, ettei tarttis kastella. Siton ny sitte tullu melekee yhtä soittua muutama päivä, enemmä tai vähemmä. Ny justihi  paistaa aurinko ja täs pitääs olla sellaane rako että pystyys huamenna eres nurmikon leikkaamaha.


Onko tullu jo vettä tarpeheksi vai pitääkö kuivuuren kans kituuttaa?

39 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon - noin simpsakka emäntä ei pilaa kuvia. Olet itsesi pahin kriitikko! Sadetta on tullut nyt riittävästi, mutta missä on lämmöt???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! .....voi olla :)
   Mihinä liä luuhaa, toppatakki päällä o saanu olla harvase päivä :(

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa. Onnittelut lehtijutun johdosta ja kiva oli nähdä myös sinut kuvassa.
  Meillä on ollut tänään tosi kaunis ja aurinkoinen päivä. Eilen vettä puolestaan satoi ihan RIITTÄVÄSTI.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mahtoo täälä olla tiistaina viikon hianoon päivä. Multa se meni kyllä iha muuhu ku puutarhahan. Ny orotellahan tännekki niitä luvattuja lämpöjä. Saret piisaas toistaaseksi.

   Poista
 4. Onnittelut! Kyllä sinun pihaa kehtaa esitellä lehdessäkin! Upea on ja kovasti vaatinut varmaan työtä ja ideoita!

  VastaaPoista
 5. Kiva lehtijuttu!
  Täällä on tullut vettä viime päivinä ihan tarpeeksi. Toivottavasti sade loppuisi, kun pionit ovat aloittelemassa kukintaa. Ehtisi niitäkin paremmin ihailla, jos sade ei niitä hakkaisi maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Saret piisaa tääläki. Onneksi ei oo aiva kaatamalla satanu, vaikka aikamoosia trykipäitä on tullukki. Kummasti tuppaa satamahan, just pioonien kukinnan aikoohi.

   Poista
 6. Onnittelut lehtijutun johdosta, noin upeaa pihaa onkin ilo esitellä!
  Lämpöä ja poutaa täälläkin jo kaivattaisiin, tomaatit varsinkin kun eivät meinaa kypsyä millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voi että ja sulla niitä nii palio. Mulla yks ostettu pensastomaatti terassilla. Muutama raakiles o, muttei muuten kukoosta.

   Poista
 7. Onpa hieno lehtijuttu niin pihasta kuin upeasta emännästä, taidat olla turhan vaatimaton :D Pihasi on paratiisi! Meillä on ollut melko vilposia päiviä ja etenkin öitä. Vettä on tullut, luulen että yläkerran hana on jäänyt auki tai ainakin tiivisteet heikentyneet, satelee joka päivä. Kävin tiistaina Vakka-Taimessa ja siellä surtiin, kun koko kesänä ei ole tullut yhtään vettä!!! Tasan ei mene nallekarkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei ny sentäs paratiisi :D
   Saret o ollu löyhäs tääläki. Palio yhtäkkisiä kuuroja. Sataa just nii palio, ettei huvita pihalle mennä. Vaikia käsittää, että joku paikka olis jääny aiva ilima vettä. Mutta, niihä se tosiaan yleensä o, tasan......

   Poista
 8. Voi huima! Sulla on sitten paljon kaunista pihallasi ja nätti nainen olet itsekin. Hieno juttukokonaisuus.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuollainen piha saakin näkyä lehdessä, ja tottakai tekijästäkin pitää olla kuva! Onneksi olkoon! Kauniilta siellä todella näyttääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi otos on nii kaukaa, ettei kaikki rypyt näy :)

   Poista
 10. Hienoltahan pihasi näyttää lehden sivuilla! Onnea!

  VastaaPoista
 11. Komiat kuvat lehdessä, ihan on puutarha kuin luonnossakin. Samoin emäntä, ei mitään vikaa kuvassa.
  Tuo tiiliympyrä multa jäi kuvaamatta. Miten oot pohjustanut sen,pysyykö tiilet ehjänä talven jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliympyräs on alla hiakkaa ja sitte soraa, jota olis saanu olla enemmä. Siksi osa tiilistä onki menny rikki. Välit on "saumattu" sormenpään kokoosella murskeella tai mitäsenyo.

   Poista
 12. Hyvä kattaus kuvia pihastasi, oikein hyvälle näyttää. Mukava, kun paikallislehdestä tullaan tekemään juttua. Sinulla on niin kaunis ja siisti piha, että passaa esitellä kelle vaan.
  Juu, on satanut monta päivää. Pionit on märäntynyt varsiinsa, on niin märkä ettei viiti mennä edes niitä katkomaan pois. En tykkää kun ne varisee ja leviää joka paikkaan. Jospa huomenna pääsis siihen hommaan, elleivät ole jo maassa ja sieltäkin ne täytyy kerätä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia kuvakulumia oli Anu valinnu. Anulla on tapana teherä yks puutarhajuttu joka kesä. Torennäköösesti osallistumine avoomiihi herätti huamion.
   En muista, koska on ollu täysin sateeton päivä. Yleensä eres joku piäni kuuro tuloo joka päivä. Sääli, pioonien kukintaa orotetahan koko vuasi ja sitte nii useen saret pilaa kukat.

   Poista
 13. Onnitteluja lehtijutusta..piha ja emäntä ovat upeita!! Toivotaan että sitä aurinkoa taas tulisi:) Kaunista kesäiltaa sinne!!

  VastaaPoista
 14. Tosi kivalta näyttää! Tuttu ongelma tuo kriittisyys omia valokuvia kohtaan, mutta kyllä ne nykyiset kuvat ihmeesti alkavat miellyttää myöhemmin kun ikää ja ryppyjä alkaa tulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustonki ittestä toooosi vähä kuvia. Yleensä mä kuvaan muita. Kummasti, tosiaan ne vanahat kuvat näyttää palio hianommilta ku uuret :)

   Poista
 15. Onnittelut lehtijutusta! Siulla on kaunis piha jota sietää esitellä. Eikä siussakaan mittään vikkoo oo kuvan perusteella! Ens viikoks on vähän luppailtu pouvempoo, Onko siellä kuivatheinät tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ny vois jo vähä lämmetä. Tulis oikian kesän tuntua. On, se mitä teherähän. Ei ne iha täysin kuivia oo, paaliihi laitettihi ja muavi päälle.

   Poista
 16. Wau, lehdessä! Hyvät kuvat ja täysi 10 tullut. Oli syytäkin esitellä upeaa puutarhaasi. Kiitos kun vilautit meillekin juttua. Kaunishan nainen sieltä ihanan puutarhan takaa paljastui, turhaan jännitit! Sadetta on tosiaan tullut ihan liikaa, lunta sitten kai seuraavaksi hui....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Älä ny viälä sitä lunta.....monta hommaa o viälä tekemätä.

   Poista
 17. Hieno lehtijuttu ja lehtikuvat näyttävät todella hyviltä.
  Täällä etelämpänä ei ole satanut moneen päivään, mutta en nyt taida uskaltaa esittää mitään sadetoiveita, jos sitten tuleekin monen päivän sateet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo, varovaane pitää olla toivomuste suhtehe :)

   Poista
 18. Paljon onnea lehtijutusta! Noin kaunista puutarhaa kelpaa kyllä esitellä ja kiva, että sen tekijäkin on kuvassa mukana. Täällä on viikon aikana satanut muutaman kerran ihan kunnolla ja nyt on sadevesitynnyrit taas täynnä. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihime, eilee oli lähes sateeton päivä. Heitti vaa muutaman piskon, mikä ei haitannu mitää. Sai jopa nurmikon leikattua :) Samoon!

   Poista
 19. Hyvän puutarhan valitsivat lehtijuttuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli tällääne tällä kertaa. Positiivisia kommenttia on tullu :)

   Poista
 20. Onnea lehtijutusta! Mukava saada ihmisten tietoisuuteen uusia pihoja ja puutarhureita niiden pihojen takana:) Vaikka luen blogiasi säännöllisesti niin olipas toimittaja osannut ottaa kuvia uusista kuvakulmista!
  Eiköhän tuota sadetta ole jo saatu riittävästi. Nyt olisi sen lämpimän vuoro :) Toivottavasti ennuste pitää paikkaansa ja saataisiin nauttia muutamasta hellepäivästä tähän loman loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hianoja pihoja o vaikka kuinka palio ja jutut niistä luen aina suurella miälenkiinnolla. Kyllä, itte pakkaa jumiutua kuvates samoohi kaavoohi.
   Ei päivää iliman saretta ja pikkuuse lämpöösempää vois kyllä olla.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...