torstai 14. tammikuuta 2016

Lumimyräkkää?

Joka tuutista on paasattu varootuksen sanoja suuresta lumimyräkästä. Meirät son kyllä kiärtäny kaukaa. Tuuli kyllä meni ihan luihin ja ytimihin asti ja loppuki järki meinas heti jäätyä, ku laittoo nokkansa pihalle. Mutta sitä lunta ei vaan tullu. Aivan muutama hiutales tuli tuulen kans, muttei se mihinkää riitä. Eilee näytettihin lumikarttaa ja meirän alueella oli vähiten lunta.Välis on ollu muutama pilivinen päivä ja tänää ku aurinko taas näkyy, soli selevästi korkiemmalla ku enne.Kissa on ollu kiarroksella, käyny tsekkaamas lintularon paistitilantehen.... heikohko.Ja niinku näkyy, ei tartte lumihanges tarpoa.Alle kymmenen astetta oli vaa päivällä pakkaasta, mutta alappiruusuulla on kylymä.Kuinkahan käy kuusiympyrän uusien asukkahien?


Viimme viikolta viälä muutamia pakkaaskuvia.Täs aamus oli jotaki tosi hianua. Valo färitti huurteeset puut.


Kuusen latvas istuva harakkaki sen huamas.

Tuala ylähällä taitaa olla palio lämpöösempää ku alahalla.
Eihän nämä kuvat mitää tarkkoja oo, mutta näköö niistä, että kylymää oli.


Linnut oli nii pörhiänä, että tuntuu ku nolis muutaman numeron normaalia suurempia.


Tämäki tirppa yritti ottaa auringosta kaiken lämmön irti.


Vanhavaris, jaksaa vaa mäkättää.
Oon selannu valokuvia, poistanu huanoja ja "ylimäärääsiä" otoksia ja siirrelly kunkin kuukauren kuvat yhtehen kansiohon. Kuka kumminki näitä on näi tuhottomasti ottanu. Oon istunu täs tualis ku iilimato muutaman päivän, enkä oo päässy vasta ku kesäkuulle. Nooh....aina jää johonki kuvahan silimät vähä piremmäksi aikaa.

Onneksi päivä pirentyy joka päivä ja joka päivä ollahan likempänä kevättä.
Mukavaa loppuviikkua!


22 kommenttia:

 1. Täällä etelässä on paljon enemmän lunta kuin siellä teillä! Onpa kauniit kuvat, eipä silti. Upeita nuo kuura- ja lintukuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on varmasti jokapaikas enemmä ku meillä. Kuuraasia puita ei voi vastustaa :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Kyllä nuista tunnelma välittyy!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia.
  Mietin, että kukakohan järjesteli minun kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itte on paras kuvansa järiestää. Tiätää ainaki mitä mistäki pitääs löytyä. Jos meillä isäntä järiestelis mun kuvat, nii taitaas kansiot olla tyhyjää täynnä :)

   Poista
 4. Voi kuinka tykkään noista lintukuvista. Meillä linnut lähtee heti lentoon, kun näkevät mun kameran.
  Olin Hesassa, kun oli se kammottava lumimyrsky. Niin jäi mun auto sinne lumikasaan. Täytyy hakea ensi viikolla. Lauantaina pistäydyn Seinäjoella tarkastamassa sen teidän lumitilanteen. Ja samalla käyn serkkutytön 50-vuotisjuhlissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli taas pakko yrittää saara linnuustaki kuvia, vaikka optiikka ei taharo riittääkkää. Oli nii kylymä, ettei ne raasut varmasti tariennu lentää. Niitä kinoksehen jäänehiä autoja näytettihin uutisiski. Toivottavasti ei kukaan kolhinu. Vai Seinäjoelle. Tervetulua lakeuksille! Sukua on aina kiva nähärä. Käytihin eileen Seinäjoella ja siälä oli enemmä lunta ku meillä. Ei palio mutta kuitenki. Yleensä on toisinpäi. Ny on muuten satanu muutaman tunnin. On lunta taas muutama sentti kertyny.

   Poista
 5. Oi miten kauniita kuvia. Meillä tuli lunta tuiskuttamalla n.15-20cm..sen vertta ett sain kolata ja urakin käynny kerran toss kotitiellä.
  Mun kuvat on kans kuvat on kans järjestykses..epäjärjestykses.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on lunta jo ihan sopivasti.... Myähemminki on palio mukavempaa kattella kuvia, ku niis on joku tolokku. Eikä esim. kuus "samaa" kuvaa peräkkäi.

   Poista
 6. Meillä on juuri sopivasti lunta. Eikä yhtään tarvisi enempiä, mutta tuskin mun toiveita kuunnellaan. Näkyisi se aurinko viikonloppuna. Toivon todella. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lunta tarttisi ihan metritolokulla sataa. Kymmentäsenttiä oon toivonu. Kärppänä pitää auringon kans olla, jos haluaa aurigonpaistees kuvata.

   Poista
 7. Hienoissa kuura- ja auringonnousukuvissa Suomen talvi esittäytyy kauneimmillaan. Lunta saisi sinnekin tulla lisää, jotta arat kasvit selviäisivät kunnialla talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikää oo talavella hianompaa, ku kuuraaset puut sinistä taivasta vasten.... Siksi minäkin lunta toivon.

   Poista
 8. Se lumimyräkkä oli ainakin meillä. Toivottavasti suuntaa sinnepäin myös kun sitä toivot. Kauniita kuvia olet ottanut. Mitäs uusia kasveja tuossa kuusiympyrässä olikaan? Pidän peukkuja heille. Viikonlopusta on tulossa jäätävä, hyrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne tuli! Ny on se tilaamani kymmenen senttiä uutta, ilimavaa, kuivaa lunta. Piänet viheriät mättähät on valakoosta patjarikkua, jokka siirrin ja jaoon aika myähään syksyllä. Niitä ny eniten tuloo surku. Joo, tääläki pitääs pakastua.

   Poista
 9. Onpas kauniita kuvia. Nuo lintukuvatkin ovat niin onnistuneita. Minä en onnistu lintujen kuvaamisessa lainkaan. Meillä lumisateet ovat jo ohitse, mutta on kova pakkanen, nyt -32. Mukavaa viikonlopun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintukuvat on aika reippahasti rajattuja. Ei ne muuten mihinkää näkyysikkää. Vau! teillä on raikkahat ilimat. Meillä vaivaaset -16 astetta. No, ny on erikoosen mukava lähtiä etelän lämpöhön. Nauttikaahan siitä!

   Poista
 10. Kaunista! Alppiruusua käy kyllä vähän sääliksi, omatkin pienokaiseni näyttävät yhtä surullisilta. Ja ihanat varikset! Minulta eivät risutyöt ota onnistuakseen ja ihailen aina toisten aikaansaannoksia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Alappiruusut näyttää siltä, niinku nolis maansa myyny. Jokaanen tyähän on persoonallinen :) Itte on aina nii kriittine.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...