lauantai 6. helmikuuta 2016

Kuvakooste, kesä - heinäkuu 2015


KESÄKUU 2015


Kaaripenkkiä 4.6.2015




Lämpöösinä keväinä on suurin osa tuluppaaniistaki jo kukkinu kesäkuulle siirryttäes. Ny kukinta alakoo kolian kevään johorosta myähäs ja se jatkuu ja jatkuu. Kaaripenkiski kukkiivat narsissit, hyasintit ja tuluppaanit samahan aikahan.


14.6.2015

Valakooset 'Holland Chic' -tuluppaanit saavat vanhetessaan pinkin sävähryksen. Ne onki hyvä parivaliakko punaasen patjarikon kans.


4.6.2015
Tarhakylymänkukista tämä perusvioletti kukkii viimmeesimpänä. Tykkään nii tästä, mutta menin siirtämähän sen, siitähän se ei tykänny. Takana kukkii viälä punaane virontuanti ja keväällä istutettu valakoone, nuaren eres.


6.6.2015






Nämä kerratut helemihyasintit on sitte intensiivisen färisiä. Kukkiivat ensimmäästä kertaa ja virosta nämäki.


Heidinkukka (Cortusa matthioli) 12.6.2015

......samoon ku nämä, piänet pinkit kellot, Heidinkukkia nimeltänsä. Niiton valakoosiaki olemas, muttei mulla.


Lewisian siementaimi 12.6.2015




Pinkkiä kukintaa jatkaa lewisian siämentaimet. Yhtäkää emotainta ei kaaripenkis oo hengis, mutta siämentaimia on sitäki enemmä ja ny niistä ensimmääset kukkii. Jos ne olis kestävempiä.


17.6.2015

Samat kerrotut keltaaset narskut, poseeraa täs kääpiökurjenmiakkojen kans, ku toukokuulla palloesikkojen kans.


Sammalleimu  'Emerald Cushion Blue' eruspenkis 18.6.2015... ja tulppu.





Sammalleimu on yks mun suasikiista. Sitä on räpöteltynä ympäri puutarhaa viires färis. Kukinta voi kestää kuukaurenki ja on tosi näyttävää jos kasvaa tarpeheksi aurinkoosella paikalla.



Sateenkaaret kuuluvat kesähän.


Tarha-alppikärhö 'Alpina Plena'  23.6.2015




Alakukesällä kukkii kuusiympyrän kuuses, kerrotuun valakoosin kukin, tarha-alappikärhö 'Alpina Plena'. Taustalla kukkii tuvannurkalla elämänsä kukintaa kaks 'Haaga' -alappiruusua.


 'Black Parrot'  juhannuksena 23.6.2015



Viimmeene tulppu oli 'Black Parrot', joka kukkii juhannuksen aikoohi. Auringon paistees näyttää aika vaalialta, mutta on oikiasti tummempi.


30.6.2015

Valakooses 'Alba' kesäpikkusyrämmes on kivan vaalianpunaane koristelu.


Mäntykulumaa 30.6.2015

Tähän kuvahan muarostuu hauska kukkakolomio. Taustalla kukkii isabellansyreeni 'Royalty'.



HEINÄKUU 2015

Puutarhan sinine kausi.

2.7.2015

 Kurijenmiakkojen nuppuja.


2.7.2015








Sinine akankaali on maanpeitekasvina kolomiopenkis.


2.7.2015






Takavuasina mulla oli kukkimaton kausi, kesä-heinäkuun vaihtees.  Kurijenpolovista monet kukkii siihenaikahan, esimerkiksi tämä niittykurijenpolovi 'Philipe Vapelle'. Muita kurijenpolovia löytyy, tästä, tästä, ja tästä.


2.7.2015




Kolomiopenkkiä


5.7.2015





Ihanaaki ihanampi, suviruusun kukka.......


6.7.2015



........eikä juhannusruusun kukka yhtää huanommaksi jää.


7.7.2015

Sinisyyttä jatkaa kurijenmiakka 'Perry`s Blue'. Eres kukkii valakoosena isorikko.


Kurjenmiekka  'Sparkling Rose' 10.7.2015

Ystävä toi käyressään tuallaasen puutarhakyltin ja sanoo että "Ny sitä saa sitte ruveta ruastuttamahan.".... Eiköhän aika sen kuitenki hoira. Kyltti löyti paikkansa tiänviärestä, tuijan erestä. Sehän sopii siihe ku solis siinä aina ollu. Parina harmaalle hopiahärkille.










Hopiahärkki.


Kapealehtikalmia (kalmia angustifolia) 'Rubra' 15.7.2015.




Täs oli ny ensimmääsen kerran muutama kukkarypäs. Se kasvoo enne tuluppaanitiällä. Kituu ja kärsii, härintuskin säilyy hengis. Siirrin sen ojanpohojalle, kärhöjen tiältä ja nysse on palio paremman näkööne. Innostuu kukkimahanki. Sateesella kesällä liänöö osuutensa siihenki.


23.7.2015

Heinäkuun loppupualella rupes ensimmääset kärhökki kukkimahan. Arabella,  Aljonushka ja Diana, aloottivat ensimmääsinä.


23.7.2015

Isoo vanaha jasmikekki kukkii valtoomenaan.


25.7.2015








Etualalla on hanhikkipenkki, jota meinaan levittää valakoosten karpaattienkellojen  ja ruusuangervojen erestä. Kolomiopenkin reunas kasvaa sinine karpaattienkello.


24.7.2015













Vaikka kesä 2015 varmasti muistetahan sateesena ja kylymänä kesänä, nii monet kasvit kukkii paremmi ja pitempähä ku yleensä. Aloottivat vaa pikkuusen myähemmi. Paistoo kuitenki aurinkoki aina välillä ja mustanpuhuva taivaski on tummuuressaan komia.


Liukasta laskiaasta!


35 kommenttia:

 1. Upeita kesäkuvia, jotain hyvää oli siis viileästä kesästä: upea ja pitkä kukinta.
  Kevättä odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha tuntuu kukkivan normaalia huamattavasti paremmi, koska pitkän kukinnan takia osuu nii palio päällekkääsyyksiä....sitä kevättä mäki orotan :)

   Poista
 2. Kyllä on kaunista. Lewisiat ei oikein tahdo pysyä hengissä mullakaan, eivät kyllä ole tehneet siementaimiakaan. Mukavaa laskiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etten nyppiny siämentaimia roskina pois. Tuas reunas on melekee pelekkää hiakkaa ja pikkukiviä.

   Poista
 3. Kyllä sun piha on sitten komia! Ei voi kun huokailla tuota kukkaloistoa kahtoessaan. Siistiä ja hyvin yhteen sopivaa. Kurjenpolvet oli tosi komeita ja niin kaikki muutkin. Havukasvit kruunaa näkymiä.
  Harmi kun meille ei pysty niitä lisätä, entisiäkin piti hävittää. Koirat tykkää nostella koipiaan niiden kylykiin ja ruskettuvat kaikki pilalle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parahimmat kuvakulumat on tiätenki käytös :D ja tarkat rajaukset. Kurijenpolovet on hianoja, jos kukinta onnistuu, ei aina. Havut antaa puutarhalle ryhtiä. Harmi teirän havuja.

   Poista
 4. Nämä kuvakoosteet tulevatkin nyt juuri sopivaan aikaan, kun suunnitellaan uutta kasvukautta ja uusia kukkapenkkejä. Kylmänkukat ovat ihan lemppareita. Tuo heidinkukka näyttää vähän vanamolta, joka on ollut aina suosikkini. Hmm, sammalleimuakin voisi hankkia. Sitä olikin mulla Espoon puutarhassa aikoinaan. Akankaalisi kukkii komeasti. Sitä voisinkin siirtää puutarhassa uusiin paikkoihin. Kurjenpolvia ei ole koskaan liikaa. Jonkun voisi hommata ensi kesänäkin. Hopeahärkki näyttää kauniimmalta vuosi vuodelta. Sitäkin voisi levittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon melekee joka penkkihin siirtoja tai lisäyksiä suunnitteella. Heidinkukka näyttää tosiaanki vanamolta. Leheret on vaa eri kokoluakkaa...Muutama kurijenpolovi varmasti meillekki viälä muuttaa. Mulla hopiahärkki on kevääsin surkeuren huippu. Kummasti siitä sitte tokenoo. Soli jo nii levinny ja osaksi heinittyny, että syksyllä reviin sitä rankalla kärellä pois.

   Poista
 5. Kyllä näyttää todella hyvälle. Noissa kokonaiskuvissa näkyy miten hienosti ja tasapuolisesti olet saanut kasvit laitettua, upeaa ja näyttävää!

  VastaaPoista
 6. Ihanan paljon kukkia, silmä lepää näissä kuvissa! :)

  VastaaPoista
 7. Voi jee, ku sun pihallasi on näyttävää ja kaunista!

  VastaaPoista
 8. Oikein Loistavia kuvia upeista penkeistä!!!

  VastaaPoista
 9. Minua ihastuttaa aina kuviasi katsoessa se, miten loistavasti osaat yhdistää kasvit toisiinsa sopiviksi niin värien, kuin lehtimuotojenkin suhteen. Toinen asia mikä myös erityisesti ihastuttaa, on puutarhasi viimeisen päälle huoliteltu ja hoidettu ilme, jossa silmä todella lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutan aina viäretysten erinäkööset kasvit. Son mun tyyli. Jos oon eres jotenkuten tyytyvääne johonki, pyrin pitämähän sen kunnos. MUTTA jos en tykkää, nii se pakkaa jäärä täysin hunningolle. Ja niitäki paikkoja löytyy :D

   Poista
 10. Kaunista!! Toivottavasti minun tarhakylmänkukka ei kuki noin myöhään, en muista väriä. Lila taisi olla. Odotin että kukkis jo aikaisemmin keväällä. Nähtäväksi jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sun tarhakylymänkukka on istutettu aurinkoosemmalle paikalle, se kukkii varmasti ennemmi. Vaikka tämä onki eteläpäärys, terassipenkis, terassi variostaa sitä aika palio. Lila färi on yleesin.

   Poista
 11. Yhdyn täysin KruunuVuokon sanoihin! Niin kaunis puutarha sinulla on.
  Meillä on vain yhtä väriä sammalleimia, tuota täytyy hankkia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jos on aurinkoosia paikkoja vapaina, son niihi aiva omialtaane. Sitä on nii helappo levittääkki latvapistokkahista.

   Poista
 12. Voi jukra ku kaunista ja mä huokailen tääll..
  Sammalleimu on yks mun suosikki mutt aina se heinittyy ja kova homma pitää puhtana..pieni pläntti minulla rinteessä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinittymine onki sammalleimun ainuita huanoja pualia. Varsinki aluus, sitä on nypittävä aika usee. Sullonki sitä lääniä vähä enemmä ja töitä piisaa.

   Poista
 13. Upeita kuvia kauniista ja hyvinhoidetusta puutarhasta! Sinulla on kauniita kasviyhdistelmiä kuin Claude Monetin puutarhassa. Perennapenkin kanttaukset yhtä hyvin tehty kuin englantilaisissa puutarhoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, hups....Kiitos, kiitos! Olipas kovia vertaaluja. Aivahan täs häkeltyy.

   Poista
 14. Voi miten kaunista! Tulisipa tuo aika taas nopsaan. Ihailen kyllä kovasti sinun tyyliäsi, tänne on aina yhtä mukava tulla katselemaan kauneutta. On aina niin siistiäkin. Minäkin olen sammalleimufani, vaikka se on niin tuikitavallinen niin silti se on huippu. Ei yhtään kalpene noiden sinun erikoisuuksiesi rinnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän puutarhas olla "varmoja" tapauksiaki. Sammalleimun kukinta on vertaansa vailla, jos son oikialla paikalla. Mulla osa on liian varios. Toine hyväpuali on sen ympärivuatine vihireys. Äkkiää lumet häviää. Ny on jo mustia päläviä näkyvis. Jes!....

   Poista
 15. Upeita kuvia ja ihania kesäisiä näkymiä! Kyllä sulla on sitten kaunis puutarha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joirenki miälestä son jo liian täynnä, mutta mummiälestä nurmikkua vois viälä "pikkuusen" nipistää ;D

   Poista
 16. Puutarhasi on kyllä upea ja kukintaa aivan valtavasti! Heidinkukka on söpö ja tuo patjarikkomatto upea, en ole onnistunut kyseisen kasvin kanssa ja se harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään runsaasta kukinnasta, vaikka valittenki kasvit lehtien perusteella. Heidinkukasta tykkään, siitä hualimatta, että kukka on aika hentoone. Kaaripenkki on pikkuusen koholla ja patjarikko kasvaa kuivas reunas. Ei muutaku uus yritys.

   Poista
  2. Jatkan viälä, että vaikka hankkinki jonku kasvin kukan takia, nii viaruskaverien leheret määrää istutuspaikan, kasvupaikkavaatimusten rajoos.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...