keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kevät koittaa.....

......vai koittaako? Joo-o, paperilla, muttei käytännös. Ny on ollu pitkästä aikaa oikee kunnon talavikelit. Ei monehen vuatehen oo ollu helemikuus näi kylymää. Koko helemikuus on tainnu olla yhtenä päivänä lämpötila muutaman asteen plussan pualella. Alakukuus oliki iha siärettäviä pakkaaslukemia, mutta sitte se ryäkälehen polaaripyärret toi aivan liian kylymät kelit. Pakkaasennätys oli meillä 24.2 aamulla, -26.4 astetta. Hrrr...........toivottavasti nämä kärvistelyt tiätää lämmintä kesää.


Onneksi on eres jotaki, mikä muistuttaa siitä oikiasta keväästä. Krookuspurkis on kukintavuaros tumman violetit.Aurinkoki paistaa ja vois kuvitella klasista kattoes, että olis lämpöösempääki, mutta sehän on täyttä harhaa.  Alakutalavesta trossasin, ettei meillä oo pitkäkorvia. Ohan niitä. Naapurin puutarhas näkyy oikee kunnon junnut. Valitettavasti ne eksyyvät meiränki pualelle. Onneksi nei oo ainakaa viälä,  mitää sen kummempia tuhoja saanu aikaha. Ja luntaki on.............vaikka päivisin paistava aurinko onki saanu jo jääpuikkoja aikaaseksi.Kävääsin eilee kukkakaupas ja iskin silimäni tällääsehen pinkki/oranssi/punaasehen orkkireeahan. Tätä mulle uutta väriyhyristelmäähän löytyy puutarhastaki, esimerkiksi tulpuusta ja 'Adalmina' -puistoatsaleeasta. Aika sähäkän färine.


Orkidea  - Odontoglossum joku?


Toivottavasti kuukauren päästä olis palio, palio vähemmän lunta ja palio, palio enemmä lämpyä. 

Aurinkoosta maaliskuuta kaikille!

38 kommenttia:

 1. Joo, nyt on vilpoisaa,mutta kevättä se kuitenkin koko ajan tekee 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tooosi vilapoosta! Hitahalta näyttää kevään tulo, mutta viikoshan on ennenki lumet hävinny ku kelit muuttuu.

   Poista
 2. Huomenna on maaliskuu, maaliskuussa tulee kevät :)
  Kuukauden päästä on nämä pakkaset haalea muisto enää.
  Lämpimään kesäänkin uskotaan. Puutarhuri on aina optimisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyysin tuntuu kelit muuttuvan aiva valtavasti yhyres yäs. Eiköhän ne lämpöösekki kelit kohta koita. Kylymiä kesiä on ollu jo nii monta, että eikös ny olisi jo lämpöösen vuaro.

   Poista
 3. Nämä pakkaset tietävät hyvää kesää ajatellen.
  Oi miten kaunis orkidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, vaikka joku meteoroloki ei myäntänykkää kylymä talavi - lämmin kesä yhteyttä. Mutta........uskotahan toista, kunnes toisin toristetahan :)

   Poista
 4. Räyhäkän räväkkä orkku! Jotain sähäkänväristä hehkua kaipaakin tähän talven valkosuuden vastakohdaksi.

  Yhdyn toiveisiisi ihan satasella. Nyt on vain niin naskakat pakkaset ja siihen vielä viiltävä viima päälle, että kevät tuntuu jokseenkin kaukaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookki :) Vuasi sitte, olisin eherottomasti ostanu pinkin.
   Kesä, tuntuu tällä hetkellä olevan aivan käsittämätön käsite.

   Poista
 5. Aika rapsakkaa talvisäätä! Kyllä se aurinko jo vähän lämmittää. Meikäläinen, kun kulkee koiran kanssa tuolla ulkona sekä aamulla että päivällä. Ero lämpötiloissa on ihan selvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Mutta tänään aurinko paistoo jo nii lämmittävästi, että olis voinu juara terassilla vaikka kupin kaffia.

   Poista
 6. Juuri sopivan lämminsävyinen, suorastaan tosiaan tulinen, kukka näihin pakkasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja auringonvalo viälä oikee korostaa tulista tunnelmaa :)

   Poista
 7. Kun on Rovaniemeltä kotoisin, maaliskuu on vielä talvikuukausi. Mun kevät alkaa huhtikuusta. Iloitsen siitä, että ei siihen oo enää kauan! Mitätön 4 vkoa!😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, mutta eikös eteläs alakaa kevät oikiastikki pikkuuse ennemmi ku Rovaniämellä? Ei tartte orottaa eres nelijää viikkua :)

   Poista
 8. Kova on talvi teilläkin. Meillä mittari näyttää nyt 26 astetta. Onneksi maaliskuu jo alkoi. Toivottavasti se tietää kevään odotusta. Kaunis kukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, palio kovempi ku pari erellistä talavia. Meillä oli tuaho aikaha -18. Vähä lämpöösempää ku teillä. Ku joka päivä lämpees eres pikkuriikkisen, nii kuun lopus vois olla iha kevääset tunnelmat. Kyllä :)

   Poista
 9. Orkideasi on ihana, ihana, ihana, juuri tuollaista sähäkkyyttä sielu kaipaa juuri nyt! Maaliskuu on kevättä jo, polaaripyörre pyörittää meille kohta lempeitä tuulia ja lämpimän kesän, toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi ostinki punaasen, enkä violettia, mitä kauvan pyärittelin käsisnäni. Toivotahan, että näin käys :)

   Poista
 10. Onpas upean värinen orkidea! Sipulikukilla ja tulppaaneilla täälläkin mennään kohti kevättä. Hirmuisia pakkasia, meilläkin mittari kävi melkein -30:ssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon ny ensimmäästä kertaa sipulia ruukuus kellaris, muttei varmasti viimmeestä kertaa. Non kivoja kevätpiristyksiä. Outs, on teillä ollu kylymä. Tääläki, on alavilla mailla ollu kylymempää ku meillä.

   Poista
 11. Kovasti on kärvistelty kylmässä, puoli päivää menee talon uunien kanssa taloa lämmittäessä. No, ehkä tämä huhtikuulle helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha niinku ennen vanhaa, yhtä kylymä. Puulämmitys kyllä teettä tällääsenä talavena tosi palio töitä. Pakosta ny eres päivät lämpenöö.

   Poista
 12. Pakkasta on riittänyt pitkään ja hartaasti. Onneksi sentään aurinko on paistanut uskomattoman komeasti päivä toisensa jälkeen. Kyllä se etelän puolella lämmittää ja saa jääpuikot vettä tiputtelemaan, mutta pohjoisen puolella on hyytävän kylmää. Kovin pian ei lämmöksi näytä muuttuvan, mutta eiköhän huhtikuussa jo päästä paljastakin maata näkemään. Usein se lämmin tulee kerralla ja kunnolla. Eiköhän kunnon talvesta seuraa kunnon kesä. Ainakin, jos kaikki kimpassa niin toivotaan ja uskotaan.

  Onpas kauniin värinen orkidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääsin onki varion ja aurinkoosen kohoran välillä suuret lämpötilaerot. Ei tartte ku muutama lämmin päivä, nii maata on jo varmasti näkyvis. Meillä ainaki lumen paksuus vaihteloo aika rajusti, muutamasta sentistä pualehen metrihi. Tilaukses on eherottomasti lämmin kesä.

   Poista
 13. Kylmää on, mutta onneksi on valoa ja aurinkoa. Upea orkidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o. Pirentyny päivä korvaa aika palio. Väkisin pakkaaset johonaki vaihees loppuu.

   Poista
 14. Oikein lämmittää tuollainen orkidean väri! Minä en ole edes uskaltanut kukkakauppaan mennä näillä pakkasilla, kun pelkään palelluttavani ostokset. Meillä edelleen -20, ei ole etelän kevät alkanut! Mukavaa viikonloppua kukkastesi parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupas oli valamihiksi tehty sanomalehtivuarauksella olevia pakkaustötteröötä ja kävinki kaupas tulomatkalla, nii oli lämmin auto koko aijan. Ohan sitä paleltumisriski näillä pakkaasilla aina olemas. Teillonki palio kylymempi. Meillä on just ny -16.8. Kiitos, samoon :)

   Poista
 15. Näyttää vähän samalle orkidealle kuin minkä itse ostin joulun jälkeen. On kyllä todella kaunis <3 Ihanaa, että kevät koittaa ja aurinko paistaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuatonki nykyysin vaikka minkälaasia. Kuinka kastelet sitä? Tua on eri sorttine ku mun erelliset ja tarttoo kai enemmä vettä.
   Meillon ny pilivine päivä, mutta onneksi pakkaaslukemat on palio siärettävämpiä.

   Poista
 16. Hieno orkidea. En tiedä oletko perennan siemen ringissä mukana ? Jos olet minulla on kuvattuna ne kukat joiden siemeniä minulta lähtee kiertoon paitsi vaalean sininen ritarinkukka. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon Tuulikin siämenkirijees mukana. Käyn kurkkaamas.

   Poista
 17. Kyllä se kevät tulee pakkasista huolimatta. Täällä etelässä pakkasennätys taitaa olla -24 aamulla, mutta siitä huolimatta päivisin aurinko voi lämmittää suojaisen paikan plussan puolelle. Mukavaa viikonloppua ja kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuloo se, ja kevät on kevät, oli se sitte minkälaane hyvänsä. Päivät onki jo huamattavasti lämmenny. Kiitos, samoon!

   Poista
 18. Onpas teillä ollut hurjat pakkaset! Täälläkin kyllä ollut kylmää juuri kun riudun puutarhakaipuussani. Kaunis orkidea ja hehkeä väri sillä. Ei auta kuin ostella näitä kukkasia ja saada siitä voimaa kevätodotukseen. Meidän perheessä on kyllä yksi, joka on innoissaan, nimittäin jääpuikkoja keräilevä poikani! Hän olisi tuosta puikostasi ylionnessaan. Onnellista maaliskuuta sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu iha riittävän kylymä. Orkkireea on hiano, mutta ny vasta huamasin, että meillä haisoo samalta ku kukkakaupas, aika voimakas haju. Jääpuikkoja ihaalen mäki, non merkki lumen sulamisesta. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...