sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Kukkakouru

Tykkääsisin amppeliista roikkuvista kukista, mutta laitannu joku amppeli tuanne tuulehen heilumahan. Solomushan narut olis het ja hyväs lykys purkki maas, kasvit pirin pärin. 

Ajatuksen jalostaminen sai uuren vauhrin, ku keväällä ostin messuulta muutaman pelargoonian taimen. Niitähän pitää muistaa nyppiä ja kastella, että eres jollakilailla kukoostaasisivat ja saresuajaki olis eruksi. Jotta hoitotoimet eres jotenki tulis hoiretuksi, päätin sijoottaa pelargooniat näkyvälle paikalle terassille. Kyykkiäkkää ei ylimäärääsiä huvittanu, joten, ne piti saara laattiatasua ylemmäs. 
 Piti kehitellä tarpeheksi tukeva teline, johona kasvia olis helappo hoitaa kumartelematta.
Kasvulooria värkätes irea jalostuu. Olin pinterestis nähäny toloppien välis olevan lauran, johonka oli tehty pyäriät reijät joka purkille. Siitä se ajatus sitte lähti. Puustaku tekis, olis varmasti tarpeheksi tukeva. 

Looran päällä, keskimmääne lauta mahtuu kaharen tolopan välihi ja nua reunimmaaset piremmät on kourun sivut, jokka laitoon ruuvviilla pohojahan kiinni. Pohojan ja reunojen välihi jätin raot sarevesiä varte. Kouru pysyy sopivalla korkeurella kaharen lauran varas, eikä oo kiinni tolopis, joten on helappo ottaa pois ku tilantehet muuttuu.Oon laittanu tallelle loisteputkivalojen ehejiä muavisuajia, ku navettahan on uusittu lamppuja. Ny yhyrestä tuli purkiille hyvä aluslautane.
Hetihän se piti testata ja nostelin kouruhun purkkia, mitä tuas lähietääsyyrellä ny sattuu olemahan.


22.7.2017


Pelargooniat oli het silimis ku oven aukaasi ja niitä oli helappo ohimennes hoitaa. Tuas näkyy muuten vasemmalla yks mun valtavista malabarinpinaatiista :D


24.9.2017

Ilimojen kylymetes, kukkakourun sisältö vaihtuu. Täs orottaa keijunkukat maahan istutusta.


9.11.2017

Syksymmällä sisältö vaihtuu sammaleesehen, varpuuhi, petoonikoristeesihi ja pihilajanmarioohi.

Oli tarkootus ostaa tuaho aurinkokennovalosarija kiamurtelemahan, muttei tullu vastahan. Voi olla että tänä kesänä laitan tuaho salaattia kasvamahan, ainaki osaksi, tulis neki syäryksi, ku vois sisällemennes napsaasta salaatit joukkoho.

Näi lumettomat näkymät oli viälä 14. marraskuuta. Kuun lopus tuliki lunta, mikä on pysyny näihi päivihin asti. Toivottavasti lumet pia lähtis, nii vois laittaa kukkakouruhunki vaikka kevään ensimmääset Tetet.Pihalla on -4.5 astetta, tuuletonta ja aurinkoki yrittää paistaa, eli just sopiva keli piänelle iltapäivälenkille.


Mukavaa pyhän jatkua!

46 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen kukkakouru! Ihana keli tosiaan tuolla ulkona. Oih ja voih ❤ kevät!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan kätevä! Vaikka oliskin hyvä paikka kukille, niin salaatti tosiaan pitää olla heti käden ulottuvilla, että tulee syödyksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Porraspääs olevat tuloo syäryksi, mutta jos on vähänki kauempana, nii het meinaavat jäärä syämätä ja osa jääki.

   Poista
 3. Hyvä idea tuo hylly. Minä laitoinkin jo muutamat tetet terassille, saa nähdä kauanko ne siellä kestää. Voi tulla vielä kovat pakkaset. Niin ihanan kesäisiä nuo sun kuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän oot ollu aikaasin matkas. Mä en viälä uskalla. Monena keväänä oon osan palelluttanu, ku en oo muistanu hakia yäksi sisälle.

   Poista
 4. Näppärä idea. Mukavampi nyppiä, kun ei tarvitse kumarrella ja kauneus on helpommin nähtävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huamattavasti mukavempi. Ränsistymiset huamas heti ja ku ei tarvinnu ku kären ojentaa, siistimine tuli teheryksi.

   Poista
 5. Hyvä idea ja kierrätystäkin mukana. Pitääkin katsoa löytyykö oman navetan loistevalaisinpinosta jotain mitä voisi hyötykäyttää puutarhassa. Muistaakseni kaikkia ei ole vielä hävitetty. Luulisin että on salaatille kiva paikka, on vielä lähellä mistä hakea syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isäntä moosestaa aina mulle, ku hamstraan kaikennäkööstä tavaraa. Muttaku, eihän sitä koskaa tiärä, mitä sitä viälä tarttoo.
   Toivottavasti löyrät eres muutaman. Kastelu sujuu näppärästi kaatamalla veren kouruhun.
   Tuasta voi ottaa salaattia sisälle mennes tai voi hakia salaattia kuivin jaloon vaikka sataaski. Olis tarpeheksi helappua mulle.

   Poista
 6. Hitsi, miten hyvä idea! Eikä ole vaikea toteuttaa ja silti näyttävä ♥

  VastaaPoista
 7. Erittäin näppärä systeemi. Patentin arvoinen idea!

  VastaaPoista
 8. Todella ovela! Täytyy näyttää miehelle, jos meille ilmestyisi myös kukkakouru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son hyvä, ku mitää ylimäärääsiä nauloja, eikä ruuvvia tartte toloppiihi laittaa. Jäläkiä ei jää, ku ottaa kourun pois.

   Poista
 9. Kiva idea, kyllähän kauniit kasvit pitää saada näkösälle!Ja aina kannattaa säästää tavaroita, tuo aluslautanenkin on loistava ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii pitääki. Kaikki ehejät on talles, isännän kauhuksi :)

   Poista
 10. Hyvä idea. Niin sopivalla korkeurella seliän kannalta ja muutekki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mulla pakkaa pyäriä kaikennäköösiä purkkia muutenki terassilla nii palio, että hyvä oli saara eres jotaki pois jaloosta.

   Poista
 11. Ihana kukkakouru, niin mahtava ajatus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinon hyvä pitää vaikka vaihtuvaa kukkanäyttelyä.

   Poista
 12. Oikein hyvä idea ja loistava toteutus! Kivasti vaihtuvat kasvit ja teemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli vähä turhanki hyvällä hollilla. Kouru pitääs olla koko aijan täynnä kukkia, muuten siinä on puutarhatyäkalujen näyttely :)

   Poista
 13. Todella kaunis kukkakouru, hieno idea! Meillä on terassin laajennus tulossa ensi kesänä, ja olen miettinyt keinoja saada kasveja esille myös lattiatason yläpuolelle. Jos sopiva paikka löytyy, saisinko käyttää tätä sinun ideaasi? Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanny toki. En oo keriinny patentoora :) Sehän on hyvä, jos oon keksiny nii hyvän irean, että se kelepaa muillekki. Kiitos, samoon!

   Poista
 14. Onpa hieno ja näppärä kukkakouru! Vuodenaikojen mukaan ulkoasu muuttuu mukavasti. Oikein oivallinen keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii muuttuu ja vaihrot voi teherä vaikka joka viikko ja helaposti :)

   Poista
 15. Sinä se osaat ideoimisen taidon. Tuli tosi kiva.

  VastaaPoista
 16. Kerrassaan oiva, kaunis ja käytännöllinen kouru!

  VastaaPoista
 17. Minusta tosi hyvä idea kopioin tämän myöhemmin kun on sen aika .Täältä blogeista saa sitten hyviä ideoita käyttöön joko sellaisenaan tai vähän jalostettuna omaan tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaa :) Nii saaki. Toteutukset on useen sinnepäi, mutta alakuajatus on useen jostaki plokista.

   Poista
 18. Kätevä kouru. :) Sisältö vaihtuu just mielen mukaan ja paikka on oivallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon jo monta suunnitelmaa ens kesälle. Paikka on hyvä, son silimis koko aijan.

   Poista
 19. Näppärästi oot keksiny, ei tarvii kyykkii. Ja on vankkatekonen. Nyt sytty lamppu miullakin ja pittää kysellä Villeltä, mänkö kaikki loistelamppujen suojat kuatopaikalle, kesän remontissa! Ois käyttökeleposii jos on vielä tallessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitte nii.
   Nuata voi käyttää taimikasvatukseski ja kuvittelisin, että kasvariski niistä vois olla apua ja mones muus. Toivottavasti olisivat eres muutaman laittanehet tallelle.

   Poista
 20. Todella hyvä idea, tuotahan voisi käyttää vaikka missä. Että onkin tosi hyvin saatunut nuo loisteputkivalojen muovisuojat. Ihan täydelliset tuohon.

  VastaaPoista
 21. Tuo on kyllä niin hieno idea ja kaunis ihan joka vuodenaikana!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...