perjantai 14. joulukuuta 2018

Kukkalankku

Oli klasienpesukiarroksesta jotaki muutaki hyätyä ku läpinäkyvät klasit. Innostuun taas sisustamisesta, ainaki pikkuuse. Nimittäin olohuanehen kukkapuluma ratkes. Meillähän on olkkariski ihan tavalliset klasit ns. normi korkeurella. Hyvä sinänsä, koska tiä menöö aika likeltä, mutta kukkien kannalta huano juttu. Kukat piti saara jollaki konstilla nostettua maharollisimman likelle valua. Klasikku o viälä pohojoosehenpäinki.Ettiin yhtenä päivänä jotaki kellarista ja lurkkasin ns. puupualelle, mihinä harvoon käyn. Siinähän se, ratkaasu. Silimihin osuu laattialla lojuva lankku. Soli maannu siinä koko aijan, muttaku ei ollu ollu tarvetta sille, en ollu sitä sen kummemmi noteerannu. Ihana, höylätty ja elämää nähäny aarre. Pesun ja varovaasen hiomisen jäläkehen, vahasin sen tumman ruskialla vahalla ja hyvä tuli.


Lankku oli just sopivan pituunenki, vajaat 2.5m. Olin jo valamihiksi suunnitellu viritelmän, jos sopiva taso löytyys. TV-tason päälle kylijellensä yks puulaatikko ja pöyrän päälle joku muu. Tua turkoosi neliövaasi oli just sopivan korkuune. Ajatuksena oli ensin laittaa laatikko pystyhy ja toinen pöyrän päälle kylijellensä, mutta lankku nousi liian korkialle.Ja sitte vaa järiestämähän kukkia. Harvinaasen moni seleves kesästä. Tais olla aika pitkälle altakasteluruukkujen ansiota.Ludisia reppanaki pukkas kaks kukkaa, vaikka multa on ollu kuivaa koppuraa suurimman osan kesästä. Viäres on hilijan ostettu köynnösvehka 'Atom' ja pihalta pelastettu muratti.


Tähäret täs iliman valoja.
Tällä viritelmällä mennähän taas hetki. Sain kaikki kolome tähtiäki ripustettua klasiihi. Lamput meinas olla ongelma. Ostin vuasi sitte sekä tähäret, että niihin tarkootet lamput, mutta tähäristä tuli miälestäni liian keltaaset, niinku nolis roikkunu klasilla jo kakskymmentä vuatta. Niis on ny 470 lumenen, 2700K ja 5,5W LED-lamput. Tämä nykyyne lamppuviirakko o jotenki vaikiaa, eikä meinaa selietä mulle ollenkaa.

Jouluvalamistelukki etenöö pikkuhilijaa. Osa siivouksista on tehty ja leipomukset alootettu, kyllä se siitä :) Kuis teirän valamistelut?


Mukavaa viikonloppua!

43 kommenttia:

 1. Hyvinvoivan näköisiä kasveja sinulla siellä ja nyt pääsivät näppärästi lähemmäs valoa. Pikkuisen ollaan jo joulukoristeita laiteltu ja kuunneltu sekä laulettu joululauluja. Piparitalkoot oli suunniteltu huomiselle. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on ollu jopa muutaman vuaren.
   Teillä taitaaki olla innokkahia koristelijoota :) Mukavaa piparienpaistopäivää!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Nyt kukkien kelpaa, kun pääsivät lähemmäs ulkoa tulevaa valoa.
  Sinulla on paljon näyttäviä ja isoja huonekasveja.
  Kaappien ja komeroiden siivous on jo aika hyvällä mallilla. Piparit ja ensimmäinen satsi kristallipullia on jo leivottu. Varsinaisen joulusiivouksen ajattelin tehdä nyt viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti patterit ei kuivata niitä. Patterit on ny aika piänellä, mutta jos tuloo kovia pakkaasia, nii pitää kukkia vähä siirtää. Joitaki kaappia oon järiestäny jo aijemmin syksyllä ja se saa riittää niiren osalta. Sulla onki viikonlopun jäläkihi jouluvalamistelut hyvällä mallilla.

   Poista
 4. No nyt on kukilla oikein paraatipaikka! Kaunis lankku. :) Jouluvalmistelut alkaa olla täällä jo ihan hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino :) Lankku on nii paksu, ettei pitääsisi notkua, vaikka olis kuinka suuria kukkia tai painavia purkkia. Sehän hyvä. Voit olla rauhallisella miälellä.

   Poista
 5. Neuvokas Navettapiika! Kun pihalle ollaan kausivaloja viritelty on ollut vaikea tietää, mitä valopaketin päällä määritelmä 'luonnonvalkoinen' tai 'kirkas' tarkoittavat. Eri firmojen laatikoissa ne tarkoittavat eri asioita. Nyt on vähän turhankin paljon eri sävyisiä valkoisia valoja pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaani yritän :D Valomääritelmäviirakko on paikoon aika sakia. Turvallisinta onki ostaa valot samannimisestä sariasta, muuten ei tosiaankaa tiärä mitä saa.

   Poista
 6. Samaa mieltä lamppuviidakosta, kaipaan niin vanhoja kunnon hehkulamppuja. Kukkalauta on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääs olla melekee insinöörikoulutus, ku menöö ostamahan lamppua. Son nykyysin turhan vaikiaa. Kiitos :)

   Poista
 7. Mainio viritelmä. Tosi kaunis kokonaisuus tuli ja niin jotenkin jouluinen tähtineen kaikkineen.
  Eipä ihmeempiä oo tullu tehtyä enkä taida tehdäkään. Valoja vähän viritelty, jotain koristeita laittanu. Leipoa en aio ollenkaan!! Kinkku ostetaan ja torttuja tehdään syönnin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjassamme "Tee se itte viritelmä" :D Tykkään itte, meilläku o kaikki vähä sinneppäi. Ei mikää sisustusleheren keskiaukiama sisustus.
   Mullon leipomiset....pualesvälis. Pakastin ku o niiren osalta muutenki ihan tyhyjä. Kinkusta ei oo meillä viälä eres keskusteltu. Vuasi sitte taisin teherä hirvipaistin.

   Poista
 8. Topakka kukkalauta. Ei hevin notku. Siivottu on ja piparit tännään paistoin.

  VastaaPoista
 9. Nyt kukat kiittää ja ihmisen on kaunis katsella. Lankku on hieno, kannatti ottaa käyttöön. Meillä kaikkien ikkunalautojen alla on sähköpatteri. Valoisin paikka kasveille ja alla hohkaa kuumuus multaa kuivattamassa.
  Jouluvalmisteluja ei tänä vuonna ole kovin paljon ja nekin vähät on jo hyvällä mallilla. Kaappeja en koskaan siivoa jouluksi, sillä järjestelemisestä tykkäävänä siivoilen niitä tasaisesti pitkin vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kukat ny eres pikkuusen enemmä valua. Lankusta tuli vahauksen jäläkihi sisustuksehen sopiva. Mulla ei oo mitää tiatua lankun erellisestä käytöstä. Kysyyn siitä anopilta, muttei se tiänny. Patterithan meilläki o joka klasin alla, normi käytännön mukaha. Mulla siivoukset rajoottuu talaviaikahan, mutten sittekkää oo kovin hanakkana kaappien kimpus. Mistä sais tuallaasen järiestelmällisen luantehen. Mulla se tahtoo ilimetä kovin pätkittäin.

   Poista
 10. Ihana kukkalankku, ja riittävän pitkä, että saa monta ihanaa kukkaa lähelle ikkunaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankku oli just oikian mittaane. Kuusi menetti ny paikkansa. En rupia tuata viritelmää kyllä het purkamahan.

   Poista
 11. Mahtava kukkalankku ja komeat kasvit! Hyvää joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 12. Hienon lankun löysit ja kukatkin näyttää reheviltä. Tänään koristelen pipareita ja ensviikolla teen joulupullaa. Meillä ei kahden hengen taloudessa suurempia jouluvalmisteluja tarvii tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla taitaa kans olla huamenna pullapäivä, jos ei mitää ihimeellistä tuu.

   Poista
 13. Mun sisäkukat ovat siirtyneet pikkuhiljaa ns. ajasta iäisyyteen! Keväällä laitan kyllä uusia! Alunperin meillä oli makkareissa ikkunalautoja, mutta mies on niitä innokkaana poistanut. En tajua kyllä miksi?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihimeesti mulla o vanahat säilyny, vaikka paikkaostoja teenki aina silloon tällöön. No mikäs niis miästä risoo?!?

   Poista
 14. Hienon lankun tuunasit ja hyvä kun tarpeet löytyy kotinurkista. Meillä on vain yksi kukkalauta keittiössä ja sekin saatiin remontin myötä kun keittiön patteri vaihdettiin matalammaksi.Jouluvalmisteluja en ruuan ja leivonnan myötä tee koska vietämme joulun muualla, ja koristelua on niukasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo lauran lautaa. Pakko kehittää jotaki muuta. Teillä onki kotitöiren osalta helappo joulu.

   Poista
 15. Nurkista löytyy vaikka mitä aarteita kun osaa katsoa ja hoksaa👍meillekin sais tuollaisen viritettyä... jos olis kukkia🙊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii löytyy. Isäntä rupes het lankun nähäressänsä himiöömähän sitä johonki omahan juttuhunsa, mutta onneksi kerkesin ensi ;D Kukattomuus o helappo ratkaasta :)

   Poista
 16. Hieno kierrätyshenkinen idea! Reheviä huonekasveja sinulla. :)

  VastaaPoista
 17. Hienon lankun löysit ja ihana määrä sinulla näitä kasveja sisällä :) Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 18. Ohan nuata purkkia kerääntyny sisällekki. Kiitos, samoon!

  VastaaPoista
 19. Löysitpä hyvän kierrätysratkaisun. Näyttää hyvältä. Sinulla onkin ihania huonekasveja. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 20. Tosi hyvä idea ja näppärästi toteutettu! Hyvävointisen näköisiä ovat huonekasvisi. Meillä jouluvalmistelut ovat ihan loppusuoralla. Huomenna paistetaan vielä kinkku ja sitten kaikki alkaa olla valmista. Tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kinkku olla jo syätynäki :) Joulunaika viälä jatkuu.

   Poista
 21. Mulla on tänä vuonna rento joulu, en hössää, vaan menemme keskimmäisen pojan tykö. Joitakin koristeluita on tullut laiteltua ja porkkanalaatikoita.

  Mukavaa joulua sinne suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla ens vuanna rentua. Joulurutiiniihi on tulos muutoksia. Tuppaan itte ottaa pikkuusen liikaa kiarroksia, vaikka kuinka yritän ottaa rauhallisesti.

   Poista
 22. Hieno ratkaisu. Saisikohan tuon kiinnitettyä ihan ikkunalaudaksi? Meilläkin on vain väliaikaiset ikkunalautaviritykset, mutta ei niillä kasveja voi pitää: ne on kissojen tähystyspaikkoja. Amppeleita on hankittu monia.

  VastaaPoista
 23. On ehkä pikkuusen liia järiä seinähän kiinnitettäväksi ja tällä tyylillä säilyy muuntelumaharollisuus. Tähystyspaikat onki kissoolle viihtyvyyren kannalta tärkeetä. Amppelit onki käteviä, mutta kasvivalikoomaahan ne rajoottaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...