perjantai 9. huhtikuuta 2021

Kukkapöytä pelargooniille -DIY

Tämä postaus o roikkunu pualivalamihina jo liki kolome vuatta. Joten, olikohan jo korkia aika saara tämä  julukaasukelepooseksi.

Tämon osoottautunu käytös tosi käteväksi. 

Kaikkihan lähti tästä. Laitoon pelargoonipötit hianosti rivihin terassinkaiteelle, mutta vaikka noli raskahia saviruukkuja, nii tuuli tipahutti niistä het yhyren alahan. Tiäsihän sen, kuinka siinä käy. 


Mulloli kellaris käyttämätön kukkapöytä. Täs huushollis siitei ollu sisällä mitää hyätyä, ku kaikki klasit o nii korkialla, jopa olohuaneheski.  Nämoli muaris joskus aikojen aluus, eikä färi enää miällyttäny, joten........
.........sopivasti tuli sateene juhannus v.2018 ja silloon oli hyvä aika sutia uus färi pintahan. 

Tasot olivat jotaki ohutta levyä. Oletin, etteivät olisi pihalla kostias kauvaa toiminu, joten vaihroon tasot verkkohon. Meille oli kulukeentunu pala kettujen häkkiverkkua. Siitä sitte leikkasin kaks sopivaa soirua. 

Verkko päästää valonki paremmin alahyllylle. Ykskää purkki ei oo tippunu, vaikka muutaman kerran onki kovalla tuulella keikahtanu. Varsinkaa kerratut pelargoonit eivät tykkää sateesta, joten tämoli kätevä nostaa sateen aijaksi katon alle. Kätevä ja kätevä, pyäriähän siinä rupes tulemahan ikävä.

Sain siihen asennettua seuraavana vuanna pyärät.

Siihen piti vaan koppuloora tuallaane vaakapuu, ku hyllyn jalaat o nii ohkaaset, ettei rullia meinannu saara kiinnitettyä mitenkää.

Hyllyä on kätevä siirtää tarpehen tullen mihinkä milloonki.

Ylähyllyllä on hyvä pitää suurimpia pelargoonia.

Elokuu 2020.
Eikä säilytystilaa oo yhtää liikaa, vaikka tein pelargooniille  oman kukkalauran tuanne takana näkyvälle terassin klasillekki. Kummasti nuaton kertyny. Ny vaan orotetahan aijan kulumista ja säiren lämpiämistä, että saa taas kiikuttaa talaven yli säilynehet pelargoonit pihalle, nauttimahan kesän lämmöstä. Onko sua pelargoonikärpääne puraassu?

Mukavaa viikonloppua!
Toivottavasti tarkenis taas mennä tekemähän pihahommia.

32 kommenttia:

 1. Hieno kukkapöytä! Hyvä idea laittaa verkko tasoiksi. Pelargoniakärpänen puraisee aina kesäkuun alussa. Se on menoa sitten. Nimittäin kohti puutarhamyymälää :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei oikee muuta käyttökelepoosta löytyny ku verkko. Hyvin on toiminu. Tiärät sitte taas mihinkä meet kesäkuun aluus :)

   Poista
 2. Tulipa kiva kukkapöytä. Kyllä tuunaus kannattaa. ❤️
  Pelargoniakärpänen on puraissut minuun melko maltillisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina mukavaa, ku hoksaa omista nurkista jotaki käyttökelepoosta tavaraa. ei kaikkien tartte samalla tyylillä mennäkkää.

   Poista
 3. Oivallisesti tuunattu, jälleen kerran. Verkkohylly ja pyörät alla ovat piste iin päälle.
  Omien pelaguiden talvetus meni pieleen heti loppuvuodesta. Kasvatin siemenestä kahta sorttia, jotka nyt odottavat työhuoneen ikkunalaudalla. Pelaguukuumeen vastustaminen on vaikeaa, mutta pyristelen vastaan huonojen talvetusolosuhteiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkähän siinä meni, mutta kyllä hyvin toimii. Mullaki muutama poistuu kuvioosta, mutta jäi kuitenki nii monta, etten tänä keväänä kasvata siämenestä. Eikös kasvattaminen siämenistä ookki aika helappua! Ei mullakaa mitää ihanne talavetuspaikkoja oo, mutta yllättävän hyvin kuitenki vinttikamari toimii.

   Poista
 4. Hyvä toteutus ja komeat pelakuut! Onko hylly lähtenyt kertaakaan kovemman tuulen mukana ajelemaan ympäri terassia? Tarvitaanko vielä jarrutkin? :D Ei ole kunnon pelargonikuume minuun iskenyt, vaikka onhan noita 19 kpl talvehtimassa. Lajikkeita ei vain ole kuin kolme erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika hyvin pysyy paikallansa. Pyärät o siksi piänet, että ne jämähtää laurootuksen rakoohin, joten jarruja ei tartte. Kokonaasuus on aika raskaski.
   Ohan siinäki jo talavetettavaa, eikä niiren lajikkeeren perähän mikää pakko oo nii hatki olla.

   Poista
 5. Minä ja pelakuut emme ole ystäviä keskenämme. Olen luovuttanut toivon ystävystymisen suhteen. Joten ei, ei ole yhtään pelakuuta. Joskus olen ostanut kesäkukiksi pihaan kun on saanut superedullisesti ja hyvällä omallatunnolla olen kiikuttanut pelakuut kompostiin syksyn tullen.
  Tulipa kiva ja toimiva kukkapöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä mullakaa niitä nii montaa vuatta oo ollu. Aika useenhan pelargoonia käytetähän kesäkukkien tavoon, kertakäyttökukkina. Kiitos :)

   Poista
 6. Vau, pätevä systeemi, minäkin haluan! Pelastin pari vuotta sitten kaatopaikalta tason pelargoneille. Siitä puuttuu tuo alahylly ja pyörät. Olen sitten ihan nostellut sitä milloin mihinkin. Nyt se on olohuoneen ikkunan edessä täynnä pelargoneja, kesällä terassilla - tiukasti seinän vieressä sadetta paossa. Minulla on vielä ollut niin vähän pelargoneja, että tuohon on mahtunut niistä iso osa. Tänä kesänä ehkä enää ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy tuunata tasohon toinenki hylly, niin saat lisää tilaa......ja pyärät kans :)

   Poista
 7. Kyllä hyvää kannatti orottaa! Hyvä oivallus tuo verkko. Siinähän ne on näppärästi kaikki yhdessä ja kerralla siirrettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä :) Sillä saa kaikki äkkiää sateensuajahan.

   Poista
 8. Kätevä! Itseä aina sykähdyttää kun on tuunattu vanhasta uutta eikä vaan ostettu kaupasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta vuatta se kerkeski lojumahan kellaris. Ny son käytös ympäri vuaren.

   Poista
 9. Tosi kätevä kukkahylly ja pyörät tosi tarpeelliset saa siirrettyä sateen suojaan . Minun pelakuut meni talvesta hienosti ja latvottuani ne sain paljon uusia taimia. Sais ilmat lämmetä niin sais kukat vietyä kasvihuoneeseen,alkaa sisällä olla ahdasta kaikille taimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli käyttökelepoone irea. Hyvä, että selevisivät talavesta. Mäki otin latvotut taimet taltehen....kuinkas muute :) Ilimat sais lämmetä. Kasvari lämpeeki jo ihan pian.

   Poista
 10. Näppärä hyllykkö. Voisko sanoa nyt, että aika tavaran kaupitsee 😉

  VastaaPoista
 11. Sehän on vallan toimiva peli. Yhen talven ajan mä talvetin pelargonioita saunalla, vaan oli niin työlästä hommaa, etten oo jaksa enempää, pitäs olla paremmat tilat. Onhan ne kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Niille pitääs olla ihan oma tila, silloon talavetus olis vaivatonta.

   Poista
 12. Just sopiva pelargoneille, ja pyörät on kyllä suuri plussa!
  Kyllä muakin on pelargoonikärpänen puraissut, kylvin niitä tänä vuonna! Talven yli sisätiloissa selvisi muutama. Mutta nyt jännitetään minkä värisiä kukkia sekoituspussin pelargoneista tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyärät helapottivat kummasti siirtämistä. Joskus pitääs kokeella kans sekootuspussia. Kasvatuksehen tulooki lisää jännitystä. Toivottavasti tulis maharollisimman montaa färiä.

   Poista
 13. Onpa hyvä kukkapöytä, erittäin käytännöllinen ja myös hyvännäköinen! Mahdollisuus kiikuttaa pelargonit sateensuojaan on todella hyvä ominaisuus.

  VastaaPoista
 14. Oot kyllä kätevä emäntä, kun osaat hyödyntää vanhoja kalusteita ja tuunata niistä aivan uusia uniikkeja kappaleita hyötykäyttöön!! Hieno toteutus ja niin tarpeellinen, juuri sopiva kauniille ruukkukukille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunaamine on ihan mukavaa ja hyäryllistä askaresta. Kiitos :)

   Poista
 15. Kerrassaan hieno tuunaus jälleen. Olet kyllä hyvä tässäkin asiassa. Kyllä minullakin pelakuita on muutama. Enempää ei mahdu mihinkään ne kun on niin valtavan isoja. Kahta aion pitää lasituksen sisällä ja kolme muuta laitan ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sun pelargoonit on kyllä valtavan kokoosia :O Enoo sellaasia kellään muulla nähäny.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...