sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Sinistä ja keltaasta

Kuinka sitä voi ollakkaa nii ihastuksis näihi kevään ensikukkijoohin. Vaikkei useemmat koolla komeelekkaa, mutta ovat sitkeetä ja useemmiten leviäävät kiitollisesti. 

Sinivuokko -Hepatica nobilis  mäntykulumas.
Sinisiä sinivuakkoja on monta hyvänkokoosta rypästä, mones penkis, vaikka pohojoospenkkihin oon vaan niitä istuttanu. Muurahaaset ovat ansiokkahasti hoitanu levityksen. Monta uutta tainta kukkii nykki yhyrellä tai parilla kukalla. Pinkin sinivuakon ku sais. Jospa seki tuloo joskus vastahan.

Valkotäpläimikkä -Pulmonaria saccharata 'Mrs Moon' mäntykulumas.
Valakotäpläimikkäki nousoo varahin. Siinon jännästi färiä vaihtavat kukat. Levenny on mokoma, liiaksi asti. On melekee nialaassu valakokukkaasen lajitoverinsa. On muuten sitkiä, kasvaa kuivas varijos. Tuas kohtaa pitää teherä pelastusoperaatio enstilas.

Idänsinililja -Scilla siberica mäntykulumas.
Pian lainehtii sininen scillameri, kukinta on vasta aluulla. Non levinny toivotusti pariski paikkaa.

Kirjokevättähti lajitelma -Chionodoxa forbesii aitaukses.
Sinisistä kirijokevättähäristä kokonaaskuva. On siälä muutamia vaalianpunaasiaki ja pari valakoosta.

Kevätkaihonkukka -Omphalodes verna hanhikkipenkis.
Ja nämä, pikkuuset kevätkaihonkukat kuvasin varsin lumisis tunnelmis. Tuskin ne siitä mitään piittaavat, luulisin.

Isohelmililja -Muscari latifolium aitaukses.
Helemililijapuroki kohta virtaa. Ensimmääset kukkijat rupiaavat raottamahan nuppujansa.

Kevätkurjenmiekka -Iris reticulata 'Harmony' leimupenkis.
Valakovoittoosen leimupenkin piristäjänä on Anulta arvontavoittona saarut kevätkurijenmiakat.

Italiantalventähti -Eranthis hyemalis
Samoon ku nämä kevättähärekki. Onneksi maasta nousi usiampi ja kukkiaki o  monta. Ihania aurinkoja.

Narsissi -Narcissus romieuxii 'Julia Jane' terassipenkis.
Ja sitte tämä herkku, aah niin herkän keltaane, piäni ja soma, kääpiönarsissi. Ei ehkä narsissiksi  het tunnistaasi. Syksyn istutuksia. Onneksi talavehtii ja toivottavasti lisääntyys tai ainaki pysyys tällääsenä.

Kuva  laajemmalta alalta, nii näköö oikian mittasuhteen. Olis pitäny laittaa tulitikkuloora viärelle. Nuaku eivät oo yhtää suurempia.

Kelit meni surkeeksi......räntää sataa......välillä vettä.......ja sitte viälä lunta.........yhyyy!

Mukavaa viikonalakua kuitenki!

22 kommenttia:

 1. Jestas, mikä määrä lunta teillä oli tuon edellisen postauksen kuvissa! Meillä on tullut pääasiassa vetenä, mutta tänään oli hetken aikaa maa valkeana. Onneksi ei sen enempää tullut kun on vielä entistäkin jäljellä.
  Teillä on jo paljon kasveja kukassa. Ihanan runsaat krookus- ja kevättähti-istutukset ja noita pikkuruisia söpöliinejä kavereina. Toivottavasti ei kovin paljoa enää sataisi mitään, vaan tulisi taas keväisempää säätä. Aurinkoa ja lämmintä tässä eniten kaipaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palio oli, onneksi suli päivän aikana. Siton kyllä tullu piäniä määriä tämän tästä. Moon oikee haalinu aikaasia kukkijoota, ettei tarttisi kauvaa mustaa multaa kattella. Toivottavasti! Kevääsempiä säitä pitää varmasti orottaa pitempähän, ainaki mikäli sääennustuksia on uskomine.

   Poista
 2. Voi miten paljon sinulla on jo kaunista sipulikukkien kukintaa. Helmililjatkin jo noin pitkällä.
  Täällä on tänään tihuttanut lähinnä vettä, mutta onneksi on ollut lähes tuuletonta. Lämpötila on kuitenkin vaivaiset + 3 astetta, joten ulos ei ole tehnyt mieli mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut helemililijat o palio jäliis. Täälä tuuli teiränki erestä. Kaikki mitä taivahalta tuli, tuli vaakatasos. Lämpötila täälä oli likempänä +1. En montaa minuuttia pihalla ollu.

   Poista
 3. Kylmän kalsaa on täälläkin,mutta tuleepa lepopäiviä puutarhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuloo. Touhasin koko viikonlopun taimikasvatusten paris. Osalle hoitotoimet tulivat ihan viimmeesillä hetkillä.

   Poista
 4. Kylmää ja märkää, ei kivaa. Ihanat pienet narsissit, niin suloiset. Minulla on selkeä puute talventähtistä, pitää muistaa hankkia niitä syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sare ei ollu pahitteheksi, mutta turhan kalsaksi veti. Mullakaa niitä ennen arvontavoittua ollu. Kait se keltaane färi sen teki, mutta näin keväällä son ihana piristäjä.

   Poista
 5. Oi miten ihastuin tuohon kääpiönarsissiin. Taitaa mun keltasen värin inho olla kohta kokonaan pois pyyhitty💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissin korkeus pitääs olla 10-15cm, mutta ny jäi palio siitä. Näiren färi on kyllä ihana. Tämä färi käy hyvin keltaasen siärätyshoirosta :)

   Poista
 6. Ihania ovat! Ja niin toivottuja. Saisivat kaikki kevätkukat levitä reippaasti.
  Yhyy lumisateelle, toivottavasti se jo loppui ja suli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Koko eiline päivä hiukkoo lunta/räntää ja nykki tuloo isoja lumiklönttiä harvakseltaan. Maa on onneksi enimmälti mustana. Märkää ja kylymää.

   Poista
 7. Ihan ylisoma Julia! Miten voi olla narsissi noin soma ja pikkiriikkinen.
  Sinivuokot on meillä jämähtäneet isoiksi nupuiksi. Tuskin paljoa lämpöä tarvitsevat auetakseen. Ehkä muutaman päivän päästä, kun tämä kylmä kausi vähän hellittää. Kyllä olikin jäätävä viima, kun sateessa yritin kuvata tulevan aurinkopenkkini kasvinalkuja. Kaukana oli aurinkoiset tunnelmat.
  Mukavaa ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Son kyllä pikkuusen alamittaanen. Pitääs olla 10-15cm. Ensimmääne aurinkoone päivä varmasti aukaasoo vuakkojen nuput. Eilinen oli kyllä järkyttävän kylymä. Lämpöhön kerkes jo tottua. Kiitos, samoon :)

   Poista
 8. Ihana tuo pikkuinen narsissi, ihan uusi tuttavuus minulle! Pitää laittaa nimi muistiin syksyä varten:)
  On tämä ihanaa kun puutarha alkaa pikkuhiljaa värittyä, vaikka nyt saatiinkin lunta ja räntää niskaan koko viikonloppu... Mutta eiköhän ne kivemmat ilmat pian palaa. Ja maa olikin jo aika kuivaa, joten kasvit tykkäsivät varmasti sateista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuakin jäi kätehen syksyyseltä sipulienhakureissulta, Garden Floralta. Siältä löytyy kaikkia ihanuuksia irtotavarana.
   Ilimat kylymes kerrasta. Sare teki toki hyvää ja taitaavakki olla viimmeeset sateet liki kuukautehen. Isäntä katteli Akkuveteria ja sen mukahan seuraavat sateet tulis vasta ens kuun lopus. Valitettavasti lämmökkää ihan huippulukemihin taira nousta. Toivottavasti ei ihan nualla nuatiilla menisi.

   Poista
 9. Ihania ovat nämä kukkijat. Muurahaiset on hyviä kavereita, meilläkin löytyy sinivuokkoja oudoista paikoista. Tuo pikkunen narsissi on kyllä söpö ja pitäs miunkin muistoo hommata syksyllä tätä, ei kyllä hetimmiten narsissiks uskoskaan. Kyllä nyt ilimat muuttu epävakaiseks tiälläkin. Pitäs nyt kylymät ja lämpiis toukokuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kaivoon syksyllä pois isoja sinivuakkomättähiä Flikan kaverille, mutta ny kukkies siämentaimia näkyy lisää. On erikoosemmasta päästä oleva narsissi, mitoon nähäny. Kylymää on, eikä taira valitettavasti lämmetä hetkehen.

   Poista
 10. Ehdottomasti kevään ensimmäiset kukkijat tuovat niin paljon iloa! Kuvasi ovat jälleen tosi viehättäviä, olet hyvä kuvaaja! Pieni narsissi on minulle tuntematon, blogeja lukiessa löytää niin paljon tuntemattomia ihanuuksia, että on pää ihan pyörällään! Ja kaikkia haluaisi itsellekin tutustumista varten :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiton orotettuki koko pitkä talavi. Kiitos :) mutta opettelemiston viälä palio. Älä muuta sano! Plokiista löytyy niin palio hianoja kasvia mitä haluaas ittelle välittömästi, ettei mitää määrää, mutta onneksi multa loppuu yksinkertaasesti tila.

   Poista
 11. Olipa suloinen kattaus, on niin kauniita nämä sinisen sävyt. Ja keltaiset piristävät. Sinivuokon huomasin ilokseni asettuneen täälläkin myös uuteen paikkaan, tosin taisin ihan omin käsin sitä siirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisiä kevätkukkijoota onki aika palio. Hyvä, että kotoontuu, siirto ei kuitenkaa aina onnistu.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...