perjantai 23. huhtikuuta 2021

Hengährystauko ja kevätkukkijoota

On ollu aikamoosta haipakkaa tämä viikko. Tuntuu etten oo palio mitää saanu aikaaseksi, mutta menny oon silti tukka putkella koko aijan. Ilimat on ollu huippuhyvät. Lämmöt huirellu 15 astees. Ei oo koneellakaa teheny miäli istua, varsinki ku rupes siintämähän uhkakuvat takatalavesta. Oli tarkootus eileen jo pikkuusen löysäällä, mutta kuinka ollakkaa, aamupäivä meni hevoosaitoja korijates. Neku muistuttivat lähinnä mallia 1 X 2. Isäntä oli jo aloottanu, mutta ny oli routa sulanu lisää ja pystyy nostamahan lisää toloppia pystyhyn. 

Iltapäivällä haravoon tiänviäret ja ojat sorasta ja auran kääntämistä nurmipaloosta. Kylymä pohojoostuuli jo puhalti, joten oli ihan passeli haravoontisää. Illalla viälä kärräsin kivituhkaa paviljongin pohojalle. Kyllä huamaa, ettei oo teheny navettatöitä talavella. Rupes ottamahan jo ihimeesti voimille. Hyvä kuitenki, että tuli nuaki tyät tehtyä, koska aamulla näky oli........

TÄMÄ.....

.......ja lisää tuloo.

'Spring Beauty'
Mutta ny niitä kukkijoota, krookuksia tiätysti ensi. Ja ensimmääseksi yks mun suasikiista. Tuntuu valitettavasti olevan aika arka, eikä leviä niinku useemmat. Pysyy just ja just hengis ja kukkii vaan muutamalla kukalla. 

'Firefly siberia'
Syksyllä istutettuja.

'Romance'
Vaaliankeltaasia ihanuuksia postipoluulla.

'Vanguard'
Tämon varma ja suurikukkaane.

Kaaripenkin krookusmättähiä 17.4.2021.

Laskin äkkipäätä, että penkiistä löytyys viistoista erilaasta krookusta ja lisäksi on näitä sekootuspussi-istutuksia. Nämä navetan eruspenkin krookukset ovat jo usiamman vuaren vanhoja.

Nämä kukkiivat ny toista kertaa navetan nurkkapenkis.

Nämä syksyllä tiän töyrähälle piiloottamat kukkiivat ny ensimmäästä kertaa. Olis voinu teherä isoon syrämmen, mutta hoksasin sen liian myähään. Tua tumma on vettä ja sitähän viälä piisaa, koska.......

.....isäntä kasaa aina ojanpäähän kasan lunta.

Kevättähärekki on aloottanu kukkimisen, kaikis färiis. Siniset pääsi esittelyhyn neitoperhosen ansiosta. Kaikki muut näkemäni ovat ollehet nokkoosperhosia.

Kiurunkannus 'Beth Evans'
Bettiki on heränny ja paistatteloo päivää aamuauringos. Muut kiurunkannukset ovat vasta noussehet maanpinnalle.

Muitaki kukkijoota toki jo löytyy, mutta säästän ne toisehen postauksehen. Ny pitääs hetken keskittyä taimikasvatuksihin. Non ollu pikkuusen heitteellä ja toivua täytyy ettei olisi palio menetyksiä.

Rentouttavaa viikonloppua!

25 kommenttia:

 1. Ihanan paljon krookuksia! Minbäkin näin eilen neitoperhosen ;)
  Hui, lunta. Kääk :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin siis. Tuo bee vain lipsahti...

   Poista
  2. Krookukset o niin ihania! Lunta ja sitä tuloo tälläki hetkellä :(

   Poista
 2. Krookukset ovat kerrassaan upeita tuollaisina isoina ryppäinä. Navetan eduspenkkiä katselee ilokseen.
  Minäkin olen nähnyt tasan yhden ainokaisen neitoperhosen ja valtavan joukon nokkosperhosia. Ehkä loppukesästä tilanne on sitten toisin päin.
  Suoraan sanoen ällöttävä takatalvi. Koleus olisi riittänyt, yhtään en enää lunta kaipaa. Toivotaan, että tästä on suunta vain ja ainoastaan parempaan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa o jo usiemman vuaren ollu, siksi ovat aika tiheetä mättähiä. Täälon aina nokkoosperhoset ensi ja muut tuloo pitkältä takamatkalta.
   Nykki on nii kylymä, että meinas talavihaalariiski jäätyä, ku viätihin hevoosia pihalle. Luntaki rupes satamahan, Siperiasta tulevan tuulen lisäksi. Ei palio kylymemmäksi voi mennä.....eihän?!!!
   Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Voi miten kauniisti kukkivia krookuksia.Taidat pitää niistä yhtä paljon kuin minäkin?
  Täällä on näkynyt ainoastaan nokkos ja sitruunaperhosia. Västäräkki ilahdutti myös jo yksi päivä ilmaantumalla pihamaalle.
  Koleaksi meni sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä :) Siälon kans jo muitaki ku nokkoosperhosia. Västäräkki täälon ollu jo toista viikkua. Reppana, jäätyy täs kelis.

   Poista
 4. Ihania, upeita krookusmättäitä! Perhosia on lennellyt ihmeen paljon, toivottavasti jatkavat lentelyään kaiken kesää! Nyt on teillä kirjaimellisesti takatalvi, täällä sade toistaiseksi tullut vetenä, mutta kylmää on!! Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi suurin osa krookuksista o sitkeetä sorttia. Nokkoosperhosia oon nähäny montaki yhtä aika, muita vaan yhyren neitoperhosen. Torellinen takatalavi. Onneksi melekee kaikki lumet suli, mutta ny tuloo taas uutta. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Täälläkin herättiin täystalveen...välillä satoi vettä, nyt räntää vissiin.
  Munkin mielestä Spring Beuty-krookukset on kaikkein ihanimpia, ja tosiaan ne eivät ole levinneet ollenkaan, pikemminkin taantuneet. Täytyy laittaa niitä syksyllä reilusti lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yäk, mikä herätys! Kaikkia plaatuja on tullu tääläki.
   Non ihania, piäniä herkkiksiä. Pakko laittaa lisää jos meinaa niitä keväällä nähärä.

   Poista
 6. Oi miten ihania krookuksia näkee että jotkut on jo vuosia vanhoja. Perhosia on ollut täällä lennossa jo monia. Ilveksenkin nähtiin mökille tullessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihtyessään lisääntyyvät hyvi. Oho, iliveski. Siten oo luannos koskaa nähäny, vaikka niitäki tääläpäi pitääs olla.

   Poista
 7. Samat kokemukset minullakin tästä viikosta. Upea sää piti vipinää töppösissä, että olisi ehtinyt mahdollisimman paljon ennen takatalvea.
  Aivan ihanat kuvat kaaripenkistä ja navetan eduspenkistä. Krookukset ovat tietysti tosi kauniita, mutta niin näyttää kaikki muukin kaaripenkissä todella hyvältä. Leikatut tuijat ja maasta nouseva kasvusto on silmälle ilo.
  Paikallaan viihtyvät ja lisääntyvät krookukset ovat tavoiteltava asia. Kaikki kukkijat ovat niin merkityksellisiä varhaiskevään aikana, onhan tätä odotettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny o nii raaka ilima, ettei mitää tee miäli mennä pihalle tekemähän. Suurimmaksi osaksi krookukset on aika kestäviä, jos ne saa rauhas kasvaa, ettei niitä myllätä....tai syärä. Onneksi on muitaki kevätkukkijoota nii sipuli ku perennapualellaki. Orotettu on ja onneksi se aika o ny käsillä.

   Poista
 8. Kauniita krookuksia. Vanguard leviää ja samoin Romance, osa lajeista taas taantuu nopeasti. Lunta tuli mutta se ei jäänyt maahan, nyt olen kahden vaiheilla lähdenkö kurittamaan Pohjantähti-ruusua, olisi hyvä sää siihen kun puuhassa pitää olla paksut vaatteet päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua leviäävät mullaki hyvi. Lumi suli tääläki. Illalla satoo taas ja siton viäläki pikkuusen jälijellä. Ny oliski hyvä aika teherä tuallaasia töitä.

   Poista
 9. Todella suloinen tuo Spring Beauty. Tuollaisia täytyy hankkia, vaikka eivät leviäisikään. Meillä myös eilen alkoi maa valkaistua ja oli tänään aamulla valkoinen. Nyt onneksi on sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torella söpöjä. Sipulia tuloo aika harvoon vastahan, ainaki peruskaupoos. Toivottavasti löyrät kuitenki. Tääläki lumitilanne vaihteloo päivän mittahan montaki kertaa.

   Poista
 10. Kaunista kevättä puutarhassasi, harmi kun lumi tuli vielä tuohon. Kunnon kuntokuuri ollut sinulla! Mahtava tuo oja teillä, kasteluvettä siitä talteen. Wau tuo neitoperhonen..ihanaa kevättä Sinulle (joka toivon mukaan pian palaa..)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on käyny jo monta kertaa, muttei onneksi jääräkseen. Joo, kyllä uni maistuu :) Virittelin jo vesiastian paikallensa ja yli tuloo jo. Nii joo tuasta ojastaki sitä vois jemmata. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Upeasti krookuksia ja kaunis kuva neitoperhosen keralla <3 Meidän neitoperhoset ovat edelleen täysin yhteistyökyvyttömiä kuviin. Tai nyt on ollut niin kylmäkin että ovat varmaan menneet takaisin unille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny non ränsistymähänpäi. Siilonpohojas eivät kuitenkaa oo viälä eres näköösällä. Siksi palio viälä lunta päällä. Mahtoo olla nii näläkä, ettei huamannu mun hiiviskelyjä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...