maanantai 5. huhtikuuta 2021

Rippeet jälijellä

Maisemat rupiaa näyttämähän suht lumettomilta. Ohan sitä viälä rannoolla, räystähien alla, aurauskasoos ja meirän eteläpäärys. 

Son hauska juttu, ku luulis, että etelänpualelta lumet häviääs ensimmääseksi, mutta kait siihen kinostuu koko lakeuren lumet. Ainaki siltä tuntuu.

Siivottu hanhikkipenkki. Hanhikinki klumppasin.
Etupiha on aika lumeton. Ennen oon antanu lumien sulaa kaikes rauhas ja puutarhan kuivaa, ennenku oon aloottanu putsaukset. Eihän siäloo mitää tapahtunukkaa monehen viikkohon, mutta ny tuntuu olevan ihan kauhia vauhti päällä, nii kasviilla ku mullaki. Kait paksu lumipeite, mikä satoo syksyllä sulahan maahan, on pitäny maan suht rourattomana ja ny tuntuuvat kaikki olevan kauhias tohinas. Ny oonki erenny siivouksis liki samas taharis sulavan lumirajan kans.

                           
Lumen alta on paliastunu elinvoimaasen näköösiä kasvia, sikäli mikäli niistä ny jotaki jo näköö.

Krookuksia on nupulla mones paikas. Aurinkoosta päivää orottaavat nii valakooset......

......ku sinervät ja monen muunki färiset krookukset. Lumikelloja ilimestyy lisää ja kevätkurijenmiakkojaki nousoo näkyvihin. 

Parista pioonistaki näkyy elonmerkkiä. Täs on 'Coral Charm'n raikkahan färiset aluut. 

Katajakuluma on osittain viälä lumen peitos. Pohojoospääryn suuret havupuut varijostaavat.

Aitaukseski o viälä pari neliyä lunta, mutta ihana valakoonen, muutama vuasi sitte jouluksi ostettu jouluruusu 'Christmas Carol', lupaa ennätyksellistä kukintaa.

Ensimmäänen puutarhaprojektiki o pyärähtäny käyntihin. Isäntä käristi mulle tyhyjiä ölijy/maalipöttiä kukkapurkiiksi. Orottaavat viälä pesua. Joko teillon puutarhatyäkausi avattu?

Tänään satoo räntää/luntaki. Plussan pualella toistaaseksi, mutta toivottavasti ei enää sataasisi kovin paksua lumikerrosta, son jo niin nähty.


Mukavaa viikkua!

20 kommenttia:

 1. Täälläkin tuli tänään lunta, räntää ja vettä, mutta lunta ei tosiaan enää kaivattaisi. Tai olihan siinä ihan hauskaa vaihtelua, täällä kun sitä ei enää ole ollut joihinkin viikkoihin. On tosiaan jännä, että eteläpuolella on enemmän lunta kuin jollain muulla. Toisaalta tuuli tuntuu kerryttävän lunta tiettyihin paikkoihin joka vuosi.
  Ihanan näköistä, kun on kasvit heti vihreinä ja kaikki niin siistiä siivoamisesi jäljiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon ny valakoonen maa ja lisää tuloo kaiken aikaa. Nyyh! Ihan tuvan seinustalta vähäänen lumi sulaa nopiaa, mutta terassin etehen kinostaa aina ihan reilusti. Ny on näkyvis melekee kasvis ku kasvis het elämää. Yllättävän siistiltä näyttää, vaikka piäninki saksilla aika palio lehtiä ja varsia suaraa paikallensa.

   Poista
 2. Johan alkaa olla keväisen näköistä. Niin siistiäkin jo joka paikassa, ettei tuon enempää tarvitse siivota. Vaikeahan sitä on pitää näppinsä erossa haravasta ja kukkapenkeistä, kun aurinko paistaa ja rinta pakahtuu keväästä.
  Lunta ei kaivata enää yhtään, vaan tänään herättiin lumipyryyn. Maa on valkoisena, joten nyt vain toivotaan aurinkoa ja runsaasti plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti talavi tuli takaasin valakoosin maisemin. Onneksi ei oo paria senttiä enempää ja toivottavasti sulaa päivän aikana. En kovin tyynni enää nykyysin siivuakkaa. Piänin osan paikalleen. Jää maroolle ruakaa, eikä maan pinta kuiva niin äkkiää. Mäkun en tapaa pahemmin kastella.

   Poista
 3. Takatalvi iski tännekin. Välillä tulee räntää ja välillä aurinko pilkahtaa esiin. Tuulee myös kovaa, joten ulos ei tee mieli pistää nokkaansa. Sinulla on siellä penkeistä nousemassa jo vaikka mitä ja luntakin kuvissasi paljon vähemmän kuin täällä meillä. No eiköhän vanha sanonta ”uusi lumi on vanha surma” päde jälleen kerran. Uskotaan ainakin näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on taivahalta tullu kaikkia maharollista; lunta, räntää, vettä ja rakehia. Välillon aurinkoki paistanu. Pihalle ei tosiaankaa oo teheny miäli, valakoonehan maaki on taas vaihteeksi. Penkiis näkyy kummasti jo elämää. Eiköhän siäläki rupia tapahtumahan.

   Poista
 4. Katselen ihan kateellisena puutarhasi näkymiä, miten siellä voi olla kevät noin paljon pidemmällä kuin täällä ?! Istutusalueesi näyttävät ihanan siisteiltä ja silmää miellyttäviltä! Todellakin. Ja piristäviä kukkia avautuu iloksi. Meillä litisee maa märkyyttään, joten on vielä maltettava hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon kait Föhn-tuuli puhallellu tehokkahammin. Ei oo aikanaan sinne oikee kunnolla ulettunu. Ihimeen hyväs mallis o jo penkit, ku vertaa muihin vuasiihin. Kukkiaki kohta rävähtää auki mones kohtaa. Märkiä kohtia meilläki, mutta tuuli on aika tehokas kuivattaja.

   Poista
 5. Sinulla on todella jo siistejä paikkoja minä en voinut tehdä mitään puutarha hommia kun oli niin märkää joka puolella. Mutta olisi kyllä jo kutkuttanut. Lunta on satanut ja sulanut melkein poiskin. Mutta josko tässä ensi viikolla pääsisi jo puuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon jo hyvähän alakuhun päässy. Teiränki tontti kuivaa varmasti vauhrilla. Tääläki aamun lumet kerkes sulaa, mutta illansuus tuli maahan uus lumisatsi.

   Poista
 6. Tänään satoi täälläkin lunta ja välillä rakeita. Maa ei jäänyt valkoiseksi mutta märkää on. Pionit on aikaisessa joka vuosi, tuntuvat kestävän hyvin kylmää ja takatalvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki tuli taivahalta kaikkia maharollista ja ny on maa valakoonen. Näköjään. Paris pioonis näkyy jo punaaset aluut. Toivottavasti muukki olis hengis.

   Poista
 7. Kivasti jo kukkivaakin näkyy pihapiirissäsi, ja miten siistiä siellä onkaan, vau! Tuntuu, ettei ainakaan tänään kevät edisty mihinkään, niin on kylmää ja lumiräntää heittelee kovan tuulen kanssa. Vaan sitäkin ihanammalta se sitten tuntuu, kun aurinko oikein lämmittää! Jaahas, uusi projekti taas tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihatöis on ollu hyvä alaku. Pari päivää on ollu vaihteeksi nii kylymää, ettei oo pihalla mitää huvittanu teherä. Jos ens viikolla taas muuttuus. Pikkuhilijaa projektikki käynnistyyvät :)

   Poista
 8. Kylläpä siellä on jo keväistä ja pääsee puutarha töihin. Meillä on lunta vielä 40 senttiä ja aurauspenkat varmaan kaksi metrisiä. Pakkasta ollut öisin niin eipä kevät vielä etene. Halko hommat vielä menossa ja nämä säät siihen sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teiränki lumet lähtis vauhrilla. Meilläki yät pyäriivät nollanpinnas. Kerkiättä teherä puuhommat sopivasti pois alta, ennenku kunnolla lämpee.

   Poista
 9. Melkein iski jo kevätkateus, kun katsoin sulaneita kukkapenkkejäsi, krookuksen nuppuja ja lumen rippeitä. Sitten luin kommenteista, että on tainnut teilläkin taas peittyä kaikki siihen valkoiseen. Helpotti vähän, anteeksi vain :D Meillä on satanut jo puolitoista vuorokautta melkein putkeen lunta ja räntää. Alkuun maa jaksoi sulattaa siihen satavat lumet, mutta nyt siitä ei ole enää toivoakaan. Lunta on melkein kymmenen senttiä niissä kohdissa, jotka jo ehtivät sulaa kokonaan, kadullakin on useampi sentti. Saa nähdä, pitääkö illalla ryhtyä lumitöihin, jotta saa auton ajettua talliin. Jos uusi lumi olisi vanhan surma, niin täällä olisi tapettu nietokset jo moneen kertaan! Nyt ei taida olla enää vanha kansakaan ajan tasalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälä pikkuusen sulaminen erellä, mutta valakoosta on maas ollu ny vaihtelevasti. Aamu valakes valakoosehen maisemahan, mutta son mustunu päivän aikana ihan mukavasti. No, kyllä mua vähä säälittää teirän lumen palious, mutta onneksi se kuitenki sulaa. Aatteles jos ei.....Ny ei kyllä enää kaikki vanhan kansan opit enää päre.

   Poista
 10. On sieltä jo lumet huvenneet! Oot piässy aikanaan jo ahertamaan puuuutarhassa. Kaunista on. Ihanko tuommosena ostit aikonaan tuon varrellisen pallotuijan, vai karsitko ihe. En tiälläpäin oo myynnissä nähny. Ehkä nää siät on sitä normaalii, on vuan muutamana keväänä ollu aikasta keväänedistyminen. Suorastaan naurattaa tuo Minnan kommentti tapetuista nietoksista! Pikkuhiljaa se tiälläkin helepottaa hyinen ilima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on, mutta taitaa taas illalla olla toisen näkööstä. Ny on ollu taas nii vilipoosta, ettei siivoukset oo erenny. Kaikki kolome rungollista tuijaa oon sellaasina ostanu. Ittekki niitä pystyy teherä. Katajasta oon karsinu rungollisen itte.
   Keikkuuhan kevät joka vuasi enemmä tai vähemmä, vaikka takapakit ottaavat päähän joka kerta yhtä palio. Muaki Minnan kommentti hauskuutti :) Siäläki kohta krookukset kukkii.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...