lauantai 13. heinäkuuta 2019

Avoomet puutarhat 2019, Osa 2

Mennähän nämä muut puutarhat läpitte ennen kasvaripostausta. Kauhavalta lähärin ajamahan Lapuallepäi. Määränpäänä Taimibongarien puutarha ja samas yhteyres oleva piäni taimisto. Pikitiäs oli sareraitoja ja Lapualla alakas vettä tulla ku aisaa. Harkittin jo kääntymistä, mutta jatkoon kuitenki perille asti. Eihän sitä ny sokerista......
Ja perille päästyäni, sarekki oli jo iha siärettävää. Kamerakiarroksen tein lopuksi. Täs puutarhas oon käyny ennenki, mahtaa olla jo yli viis vuatta. 


Silimihin osuu het räiskyvän färine lilijaryhymä. Tämon jotaki vanahaa kantaa olevaa keisarinkruunua. Luannos tosi hianua. Kukas oli punaasen ja oranssin eri sävyjä.


Viäreesellä pelolla oli hyvää parkkitilaa. On tua kuunlilija sitte hiano reunuskasvi.


Puutarha toimii samalla piänen taimitarhan näytemaana. Väliis oli nurmikäytävät. Nämä penkit oli viimmeksi just perustettu.......


......ny jo tiätenki ihan täynnä. Ihanat färit!Ihastuun tähän mukulapaloyrttihin, mutta tiätenki soli jo loppu.Mikäs tämän nimi o? Tunnistaako joku. Seppo ei yhtäkkiää muistanu tämän nimiä.Taloon takana varijoryhymää.


Taimiston myynnis olevia kasvia. Aili ja Seppo kasvattaavat kasvit itte siämenistä. Joka vuasi o jotaki uutta kokeelua. Taloon takana onki nelijä kasvihuanesta, mikkä oli täynnä taimia. Taimibongarit tapaavat käyrä myymäs taimia lähialueen kesätapahtumiski. Löyrinhän mäki tiätenki jotaki, niistä  juttua myähemmi.


 Mukavaa viikonlopun jatkua!

17 kommenttia:

 1. Kiitos kierroksesta. Ihana tuo varjon puolen penkki ja koko alue. Mulla on tuo mukulapaloyrtti ollut nyt ainakin kaks vuotta "alullansa". Vaan lehtiä kasvattaa, taitaa olla liian varjossa muiden seassa, nousee myöhään keväällä ja jää jalkoihin. On siinä muuten taimi poikineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Varijopenkki oli hiano. Siinäku o viälä tua isoolehtine puuki, minkä nimiä en koskaa muista. Taitaa mukulapaloyrtillä olla tiaros sitte siiron paikka. Täs puutarhas aurinko paistaa sille lähes koko päivän. Ohan sitä näkyny joiski plokiis, mutta ny näin sen ensimmäästä kertaa livenä ja hiano oli. Taimia oli ja kivasti niitä siältä lähti viaraalijooren matkahan.

   Poista
 2. Ilokseni sain noita keisarinkruunu 10 vuotta sitten vanhalta naapurilta, muttei niitä ole noin komeeta penkillistä. Sympaattisen näköinen pihapiiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä onnellinen! Keisarinkruunus oli torella räväkkä färi. En olisi sitä omahan puutarhahan viälä muutama vuasi sitte ottanu, mutta ny o miäli kummasti muuttunu :)

   Poista
 3. Rehevän näköinen pihapiiri ja komeat keisarinkruunut.

  VastaaPoista
 4. En ole täysin varma tuosta mukulapaloyrtin alla olevasta kasvista, mutta veikkaisin alppikaunoksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistuksesta. Sitä se oliki. Kuukkeloon het ja vastahan tuli tästä puutarhasta kertova Viherpihan artikkeli ja kuinka ollakkaa, yks kuva oli otettu just tästä penkistä kasvit nimettyynä.

   Poista
 5. En tunnista mysteerikasvia, mukulapaoyrttikin on ihan vieras, näyttää kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvi jo tunnistettihinki alppikaunoksi. Mukulapaloyrttiä oon nähäny muutamas plokis, ainaki Saaripalstan Sailalla. Son erikoosen näkööne ja färiki o plussaa :)

   Poista
 6. Komea rykelmä keisarinkruunua. Kuin liekeissä koko penkki. Hieno!
  Kiva vierailla puutarhoissa, joista löytää itselleen tuntemattomia erikoisuuksia. Ja mikä parasta, niitä voi jopa ostaa samasta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli kyllä loistava esitys. Silimät ettii aina jotaki uutta, tarttis tai ei :)

   Poista
 7. Tuohan onkin mukava paikka, kun voi vielä tehdä ostoksiakin! Rehevän näköistä ja erikoisempiakin kasveja, minulle aivan vieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Tarkemmasti taisin mennä läpitte taimet ku penkit ;D

   Poista
 8. Mukavassa paikassa oot vieraillu. Tuo keisarinkruunun paljous on hehkuva. Miulta varmaan jänis söi alut kun ei yhtöön noussu tänäkeväänä. Erikoisia kasveja sielläkin näkkyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niitä ristihuulia, luulis kyllä muuten seleviävän talavesta. Erikoosia oli enemmänki, mutta oli nii sateene hetki päivästä, etten montaa kuvaa ottanu.

   Poista
 9. Upeissa puutarhoissa olet vieraillut! Kiitos kuvakierroksista! Näistä sai taas lisää ideoita omaankin pihaan.:)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...