tiistai 9. heinäkuuta 2019

Avoomet puutarhat 2019, Osa 1

Oon parina erellisenä kertana kiärtäny nuata rannikkoseurun puutarhoja, mutta ny ei tuntunu olevan mitää "pakkonähärä" puutarhaa vuaros oikee mihinää. Oli miäles jo, että lähärenkö ollenkaa, mutta sitte se ilimestyy listoolle  ja viälä sellaane, johonka oon himoonnu päästä jo vuasia.....ja viälä omas kunnas.......siis kantakaupungis. Niimpä lähärin liikkeelle, varustautuen sateen varalta. Täs ensimmääses oli nii palio nähtävää, että jaan sen kahtehen postauksehen. Täs puutarhas oliki molempien kärenjäläki näkyvis. Sorja on kuitenki paneutunu enemmä kasvipualelle  ja Markku hoitaa erilaaset rakennus- ja nikkaroontirojektit. Sorjalla on lisäksi  oma Taikapata -niminen yritys.

Tämoli sen tyyline puutarha, että aivanku olis kotiansa tullu.


Arvaatta varmasti miksi :) Kiärrätystä, ruastetta, petooniverkkua, ruastetta...........isoja istutusaluehia. Tähän kumpareesehen oli käytetty kiveysten alta kaivetut maamassat. Reunas oli kiva punosreunus.Kivetty poloku kiamurteloo autotallista tuvalle asti, läpi puutarhan.


Hyvä systeemi. Ei tartte pahemmi kumarrella.......ja matka jatkuu petooniverkosta teheryn köynnösportin alta.Vasemmalla pualella oli hevoosenkengistä hitsattu pallo. Oletan, että olis Markun tekoa, ku kuulin repliikin, että haluaa kaikki teherä itte. Mitää ei osteta valamihina.Viäres oli kaivo, mihinkä varastoorahan sareveret. Kivannäkööne kasvikatto............ja vesi solisi viäres.Suaraa eres oli komia pioonipenkki.Seuraavaksi pensasryhymää.


Ihana, ihana kuisti, minkä kylijes oli terassi.


Poloku jatkuu kivetylle etupihalle, mihinkä autoolla ei oo mitää asiaa. Pihan molemmin pualin oli suuret istutusalueet ja keskellä  mahtavan kokooset istutusastijat.Nurkas oli heinäseipähistä tehty patapirike.Takaasippäi kääntyes näkyy kivasti kiamurteleva poloku ja persoonalliset valaasimet. Tämä puutarhan tyyli oli mulle täys yllätys, miällyttävä sellaane. Oikiastansa en ollu sitä eres ajatellu, koska mun monivuatine haave oli päästä lurkkaamahan...............tuanne KASVARIHIN, mikä näkyy nii houkuttelevasti takana kulukevalle tiälle. Mutta siitä toisella kertaa, koska se ansaattoo oman postauksen.

Mukavaa viikkua!

37 kommenttia:

 1. Onpa kiinnostava puutarha, kiitos kuvakierroksesta! Minä en ehtinyt käydä missään, ei edes Kokkolssa, joten muiden kierroksia on kivaa seurata. Ja tuo kasvarikin on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha oli torella kiinnostava. Koko aijan tuli uusia juttuja vastaha. Jos ens vuanna kerkiääsisit kiärtää ittekki, vaikka muiren kuvistaki näköö tosi palio. Kasvari o hiano ilimestys.

   Poista
 2. Voi iik, miten ihana! Hauskasti sanot, että kuin olisi kotiin tullut ja niin sinulla onkin ihan sama tyyli!
  Niin kaunis tuo talokin, ja hienosti toteutettu piha. Todella viihtyisää. Kasvari näyttää iik-ihanalta! Juuri tänään kävin pihassa, jossa oli myös tuollainen hitsattu hevosenkenkäpallo, kaipa joku niitä tekee myyntiinkin. Tai sitten oli tämän paikan isännän tekemä, ties vaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki sinneppäi :) Kaikki oli täs pihas kohorillansa. Sen muistan, että siinä pihas mihinä kävit, on ostettu pallo.

   Poista
 3. Ruosteiset esineet kruunaavat puutarhan!

  VastaaPoista
 4. Kyllä oli paljon katsottavaa ja ihasteltavaa! Näiden kuvien myötä alkoi heti syntyä muutama idea omalle pihalle. Tokikin ideasta on matkaa toteutukseen 😉 Aurinkoisia heinäkuun päiviä toivottelee Tarja/ Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että löyrit ireoota, niitä täs pihas oli monia. Kehitys ottaa aina oman aikansa. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Ompa ollu kiva paikka. On kaheltavvoo noissa rakenteissa ja sain miekin muutaman idean. Tuo kasvari on kyllä hieno! Siisti piha niinkuin nuoriso sanos!

  VastaaPoista
 6. Kiva kun löysit ihan viehättävän puutarhakokonaisuuden, kaikki tämä on varmasti sinun mieleesi.
  Työntäyteinen ihana piha, tulos on kyllä palkitseva.
  Kiitos, lisää odotellen....😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli torella. Pihasta näki, että siihen oli panostettu, ammattitairolla.

   Poista
 7. Oijoi, mikä lasikuisti! Kasvarikin on kyllä upea, mutta minä kun en niin kasvihuoneihmisiä ole niin... Kaunis puutarha muutenkin ja paljon hauskoja ideoita, kuten tuo sadevesikaivon kasvikatto. Kiitos esittelystä! Pitää käydä kurkkaamassa tuleva kasvihuonepostauskin, jos vaikka mieli muuttuisikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaasen lasikuistinki ottaasisin het avosylin meillekki. Ei sitä tiärä. Miäli voi hyvinki muuttua :)

   Poista
 8. Uskon että oli sulle mieluinen piha ja kivahan tuota on katella. Monenlaista on osattu tehä ja ite tehty on aina arvokasta. Odotamme siis kasvaripostausta, komialle näyttää sekin.

  VastaaPoista
 9. Täytyy olla vähän kade kun on pariskunnalla noin kiva yhteinen harrastus! Hienoa on ja selkeästi niinkö omantyylistä! Ei tule toista samanlaista vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat oli hianosti puutarhapuuhis mukana. Jokaane on onneksi oman näkööne.

   Poista
 10. Kiinnostava paikka tosiaan ja todella kaunis kasvihuone. Varmasti hyvä työnjako perheessä.

  VastaaPoista
 11. Kiinnostavia avoimien puutarhojen kohteita on kiva lukea blogeista. Mulla kun jäi kokonansa välistä koko häppeninki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plokikiarroksellaki pääsöö hyvin tunnelmahan, vaikka kuvat onki useen vaa pintaraapaasua.

   Poista
 12. Varmasti sellainen paikka, jossa ainakin sinä viihdyit, miksei kuka vaan! Kaunis ja mukavia pieniä yksityiskohtia! Upeat pionit kukassa!

  VastaaPoista
 13. Todella viimeistelty piha, ja sillai saadaan aikaiseksi kun molemmat touhuaa pihalla.

  VastaaPoista
 14. Onpa kivan näköinen puutarha täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, kiitos esittelystä. Tuo punosreunus on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siälä oli monta kivaa juttua. Punosreunuksesta mäki tykkäsin.

   Poista
 15. Minä en ehtinyt itse kierrokselle, mutta onneksi pääsin mukaasi. Tosi kivoja juttuja tässä pihassa!

  VastaaPoista
 16. Kiitos tosi kivasta ja viihdyttävästä tekstistä! Ja mainioista valokuvista! Viihdyin kuvien ja murteesi parissa pitkähkön hetken, nautiskellen kuvista ja sanoista!

  VastaaPoista
 17. Kiitos positiivisesta ja viihdyttävästä tekstistä ja hienoista kuvista. Hauska katsella pihaansa ulkopuolisen silmin.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...