sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Aamun puutarhakiarros

Kävin kameran kans kiarroksella omas puutarhas, ennenku lähären kiärtämähän muiren avoomia puutarhoja. Johonaki vaihees karutti, etten pitäny tänä vuanna avoonta puutarhaa. Kasvu ku on ollu aika reipasta ja näkymät olis ollu paaalio rehevämmät ku erellisellä kerralla. Olin kuitenki päättäny jo ennemmi, että pirän avoomet, ku päivä o likempänä elokuuta. No, ei oo tämä kesä menny ku Stömsöös, joten ei ny kauhiasti harmita.Leimupenkin yksityyskohtaa. Tähtilaukka kukas, taustanaan keltalehtinen oregaano 'Guld Nugget'.Pikkupuu purppuraheisiangervo 'Diabolo'n kukintaa. Eres kukkii kohta virgiiniantädyke ' Fascination'. Vanha jasmikeki kukkii............samoon perinteene vaalianpunaane varijolilija.Viäres näyttääs olevan hohtopiikkiputken siämentaimia. Tai.....ainaki mä luulen nii. Kukkimisen jäläkihi kasvi katos. Kaks talavia o menny ja ny oletan, että ovat sen siämentaimia.


Mäntykuluman heinäkuun kukinta on aika vaisua. Syksyllä tilanne o taas toine. Valakoone pensaskärhö on kukas. Taustalla luuriivat lainsuajattomat.........viälä.


Katajakuluman siperiankurijenmiakka 'Sparklin Rose'n kukintaa..............taustalla kukkii jaloängelmä 'Black Stocing'.


Kaaripenkin verikurijenpolovi 'Elke'n kukinta on ensimmäästä kertaa sellaasta miksikä sen kuvittelin.


Piooni tarttoo eherottomasti korkiemman tuen. Viärestä taitaa saara kualanpiooni siirron ja tilalle joku, yllätys, yllätys........ jalopiooni.

Syrän sykkii tälle yhyristelmälle. Tules poltettu vanaha maalipurkki ja liki ainuat, tämän kevään onnistunehet siämenkylyvöt, samettikukka 'Blonde'.


Mukavaa pyhää avoomis tai sitte muute vaa!

36 kommenttia:

 1. Aivan ihana näkymä kurjenmiekkojen yli jaloängelmiin. Laukkapallerotkin seisovat siellä niin kauniisti seassa. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukkojen parahin kukinta o jo valitettavasti ohi, mutta kyllä niis viälä vähä valakoosta färiä näkyy.

   Poista
 2. Olishan tota näyttävyyttä pasannut esitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan siälä monta hyvää ja siistiäki kohtaa, mikkä o tänä kesänä parantunukki, mutta, mutta...

   Poista
 3. Niin juuri, olisi kelvannut muillekin esitellä. Toisen kerran sitten.
  Hienosti maalipurkki ja sammarit sopivat yhteen. Taidan lainata näkymää jossain vaiheessa omaan käyttöön. Olisi yksi iso kurkkupurkki vailla käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisella kertaa. Ens kesänä tai seuraavana. Meillon ens heinäkuulle jo muutaki ohojelmaa, joten päivämäärät ratkaasoo. Anna mennä vaa :) Mullolis sellaasia suuria, kymmenen litran pöttiä, joita kokeelen tuhostaa joku kerta.

   Poista
 4. Komealta näyttää! Minulta Elke on jostain syystä kadonnut. Harmi, se oli niin kaunis. Itsekin pohdin, että joskus voisi avata ovet, mutta vielä en ole viitsinyt. Olisi varmaan kiva kokemus sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elke tuntuu olevan arka. Ensimmääne talaviku kaikki taimet selevis. Muina kesinä oon joutunu niitä uusimahan. Sullon tosi monipuakine puutarha, joten siitä vaa. Positiivista puutarhaenergiaa päivä täynnä :)

   Poista
 5. Minultakin katosi 'Elke' ensimmäisen talven jälkeen, harmittaa niin etten ole hankkinut uutta taimea. Samettikukka on hieno ruosteisessa purkissa. Samaa lajiketta kasvatin siemenestä ja tykkään siitä todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elke on kranttu talavimärkyyrelle ja taitaa tykätä huanua tuulisesta paikastaki. Oon joka talavi heittäny havuja päälle, muttei noo aina riittäny. Ny oli tarpeheksi palio lunta koko talaven.

   Poista
 6. Diabolo kukkii sinulla komeasti. Minun omani lähti keväällä tosi hitaasti kasvamaan ja en usko sen ehtivän kukkia lainkaan. Syynä tosin saattaa olla se, että hankinnan tein viime kesänä.
  Kauniita kasviyhdistelmiä ja hienoa kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diaboolo on hiras keväästä. Lähes joka kevät meinaa usko loppua sen kans. On ruma risukasa turhan kauvan. Voi olla, että sun omalla o juurtumine viälä keske.

   Poista
 7. Hohtopiikkiputki kuolee kukittuaan, mutta nuo on kyllä sen siementaimia. Elke on ranttu talvehtija, mutta mullakin kolmen taimen voimin talvehti ainakin tämän talven yli hyvin. Kukassa ovat komeasti.

  Itellä tämä päivä sujui ihan omaa puutarha kitkien. Kannatti, kun löysin peräti kolme menetetyksi luokiteltua pionia heinän keskeltä elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii arvelinki. Kauvan meni, ennenku uuret iti. Elke o tooosi hiano kukkija ja kukkiiki tosi kauvan.
   Sullahan oli suarastansa loistokas päivä :)

   Poista
 8. Ihanalta näyttää! Onpa kaunis tuo keltalehtinen oregano, nyt meni kyllä hankintalistalle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Alakuperääne irea, keltalehtisen oregaanon käyttöhön kukkapenkis, nappasin Sailan plokista, mutten löytäny samaa sorttia. Tämä ajaa täysin saman asian :)

   Poista
 9. Ihanaa kukintaa olisi sitä kelvannut esitellä. Minua ei ole innostanut osallistumaan ja minulla on kaikki niin keskeneräistä. Toisin kun sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan täälä palio valamistaki ja kukkivia kukkiaki koko aijan, mutta tänä kesänä on ollu palio ylimääräästä, ettei oo keriinny keskittyä puutarhahan nii palio ku olis halunnu. Tosi on, että uuret istutukset ottaa aikansa, ennenku tuuhettuuvat esittelykuntohon. No, puutarha koskaa valamis oo, mutta......

   Poista
 10. Kyllä siun ois kannattanu osallistuu avoimiin. Ihanoo kukintoo on siellä. Tuota 'Elke' verikurjenpolovii hankin miekin ja toivon joskus kukkivan noin kauniisti. Samoin tuo jaloängelmä on upea ja hankintalistalla.

  Ehtymätön on tuo siun ideoiden runsaus. Ei oo käyny mielessäkkään polttoo nuotiossa mualpurkkija. Nyt kyllä kokkeilen. Hieno on tuo viimenen kuva!

  Kävin yksissä avoimissa omassa kunnassa, ohi miulta ol se puutarha männy aiemmin. Kaikkii ihanoo kukintoo ol siellä ja oksia ja luonnonpuuta ol mm. tukina käytetty kekseliäästi. Siitä sitten Joensuuhun kirkkoon Jyrki Anttilan konserttiin. Upea laulaja on ja oon pitkään seurannu häntä. Ol kyllä täydellinen päivä, kaikkii kaunista nähtävee ja kuultavoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eleke o hiano. Tuas taitaa olla viis tainta. Ruastetta halusin saara :) Sain sitäki, mutta lisäksi hianon sinisen sävyn. Kokeele vaa. Seuraavaksi nakkaan suuremman pötin. Sehän oli kiva, että tuli käytyä ittelle ihan uures puutarhas. Hyvä päivä, kaikin pualin.

   Poista
 11. Olisihan sinulla näytettävää vierailijoille ollut! Kiva poltettu maalipurkki!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa kukintaa! Olen samaa mieltä muiden kanssa, että olisi sinullakin ollut jo vaikka mitä katseltavaa vieraille. Tosin lähempänä elokuuta alkaa olla jo kärhöjä kukassa. Jos joskus hamassa tulevaisuudessa itse avaan puutarhaani vieraille nähtäväksi, pitää päivän olla elokuussa juuri kärhöjen takia. Ensin pitää saada niitä vielä paljon, paljon lisää :D 'Elke' on kyllä hieno. Leviääkö yhtä innokkaasti kuin se tavallinen verikurjenpolvi? Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nua kärhöjen kukinnat kutkuttaavat nii palio, että sois niiren kukkivan avoomien aikaha, eres joskus. Mun alakukesän puutarhan o jo nii moni nähäny.
   Ei torellakaa leviä ja saa olla tyytyvääne talavehtimisen onnistumisesta. No, teillä lumisuajaa ainaki riittää :) Kiitos, samoon!

   Poista
 13. Ihanan näkööstä! Mulla on varmaan tuollainen samanlainen tähtilaukka, olin vaan hukannu pussin ja ihmettelin, että mikäs kumma pallero tuolla kukkii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ku kukkii, nimestä viis, mutta voi hyvinki olla sama. Ei niitä tähän aikahan kukkivia kait nii kauhiasti oo.

   Poista
 14. Kyllä olis riittänyt katseltavaa sunkin pihassas yllin kyllin. Mutta toisella kertaa sitten. Eikö oo kumma vaikka kuinka yrittää saada sellasia kasveja, että kukintaa olis suhteellisen tasaisesti ympäri pihan ja läpi kesän, niin eihän se niin menee, ei sinne päinkään! Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Aikainen/ myöhäinen kevät/kesä/syksy ja kaikki on sekaisin. Mutta so what? Kukkii ne kumminkin jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kait :) Joka vuasi o nii erilaane, että kasvikki tuntuu joskus vaihtavan kukkimisjärijestystä, kasvuvauhrista puhumattakaa.

   Poista
 15. Kaunista kukintaa!
  Samettiruusu on ihanan värinen, sopii niin hyvin pariksi astiansa kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuasta sammarista. Son jännä, ku yhyres puskas voi jokaane kukka olla ihan eri färine.

   Poista
 16. Paljon on pihassasi nähtävää. Ihastuin myös ajatukseen poltetuista maalipurkeista. Mikä oivallinen uusiokäyttö hankalille roskille.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...